IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy to dobrze ale na 31.12.zapisalam sie do do dr N - pozniej pomyslam o przesadzie, ze jak konczy sie stary rok taki caly ale z drugiej strony pojde z usmiechem na wizyte wiec mam nadzieje, ze kolejny rok spedze z dr N i brzuchem
)
zapominajka, Bianka4, Asiula86, sylvuś, pabelka88 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
No wiec popłakałam sobie, leki odstawiłam, sushi kupiłam wino mam ze wsi(wiec dziś drugiego zastrzyku z fragminu nie będę lepiej robic) no cóż jakoś musze żyć dalej. Najgorsze teraz to czekanie do maja, w miedzy czasie jakieś badania porobić trza będzie.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Anuszka wrote:Jadąc po betę marzyłam o wyniku 80 to był szczyt czego pragnąłem... to co zobaczyłam przerosło moje najśmielsze oczekiwania
Moja beta to 328!!!! Dodam że to 11 dpt dwóch babli trzydniowyAnuszka lubi tę wiadomość
34 lata Gameta Rzgow 16.12.15 crio 1x4AA-beta 12dpt 1859 17.08.2016 cc- córcia. 24.10.2017 crio- 9 dpt beta 103,20 -
Anetts super,moze mnoga?
Te nasze rozterki za mala beta,za duza...
Piekna jest poprostu!!Dopytaj doktorka
Juz Sylwia doczytalam,do dnia transferu musze zaplacic.Czytalam teraz ta 10stronicowa umowe...nusze ja podpisac5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dopytalam dr i powiedział ze norma w 5 tc jest do 2600 wiec ta jest ok. Miałam podany tylko 1 zarodek wiec chyba nie będzie bliźniacza...34 lata Gameta Rzgow 16.12.15 crio 1x4AA-beta 12dpt 1859 17.08.2016 cc- córcia. 24.10.2017 crio- 9 dpt beta 103,20
-
nick nieaktualnyIVA wrote:Tak,dziś miałam pierwsze USG.
Widziałam pęcherzyk ciążowy i Pani dr powiedziała,ze za dwa dni już bedzie biło serduszko, bo dziś już tam widziała,ze zaczyna bić
Tak więc jestem/jesteśmy szczęśliwi z mężem;)
Następną wizytę mam 09.01.2016r.
Trzymam za wszystkie dziewczyny mocno kciuki,bo to jest "nie do opisania" zobaczyć na monitorku taki mały pęcherzyk...to trzeba porostu przeżyć;*
Iva a który to tydzień??? -
Mimi86 wrote:No wiec popłakałam sobie, leki odstawiłam, sushi kupiłam wino mam ze wsi(wiec dziś drugiego zastrzyku z fragminu nie będę lepiej robic) no cóż jakoś musze żyć dalej. Najgorsze teraz to czekanie do maja, w miedzy czasie jakieś badania porobić trza będzie.
Czekanie zleci. Ja czekam od września na laparo w marcu. Później ruszamy ostatnią procedurę. Liczę, że będzie to właśnie kwiecień/maj.
Popytaj lekarza jakie badania powinniście jeszcze zrobić, żeby nie tracić czasu. My mamy cały "komplet". Jeszcze raz nasienie (dna + posiew), kariotypy, immunofenotyp, laparoskopia (po 3 histeroskopiach). Mam nadzieję, że wyjdzie jakiś łatwy do wyleczenia problem. Najgorzej jak znów będzie wszystko ok.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyMimi86 wrote:dziewczyny co ja mam teraz zrobić?
dzis powinnam odstawic wszystkie leki, ale nie wiem co z fragminem i acardem gdyz te d-dimery nie są jeszcze w normie, juz malo im brakuje ale jeszcze sa ponad norme.
mam ochote na wielkie sushi i wino i tak zakoncze disiejszy dzien.
co dalej? pewnie teraz jakies badania dna plemnika kaza robic i kariotypy???
5 stycznia mam wizyte w provicie (chyba ze jeszcze bede miala okres to przesune) zobacze co powie moj gin, ale grubo zastanawiam sie czy nie uciec do Gyncentrum, gdyz duzo dało mi do myślenia że nie udalo im sie zamrozić ani jedenego zarodka i z tego co czytam ostatnio malo mrożąstać nas bedzie na jeszcze jedno podejscie i nie chce tego zaprzepaścić.
wiem że powinnam odczekac teraz 3 miesiace, ale ja bede musiala odczekac 5 miesiecy bo w maju konczy mi sie umowa w pracy wiec te dodatkowe dwa miesiace juz sie wstrzymam zeby dostac kolejna umowe na 2 lata choc najchetniej podchodzilabym juz teraz, jutro najlepiej
Mimi baaardzo mi przykr, miałam nadzieję, że przełamiesz tą złą passę ProvitowąWizytę kontrolną tez mam 5 stycznia.... i też swój smutek utopiłam w winie i zajadłam sushi ... echhh... nie tak ma byc ... bezsesu ...
Ja tez sie zastanawiam nad Gync. Narazie wyluzowałam i chusteczka z tym.Nie chce mi sie myslec o tym ..Mimi86 lubi tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny,
Mimi- bardzo mi przykro. Przytulam i wierze, że następnym razem wszystko się uda.
Anuszka- wspaniały bliźniakowi wynik:)
Ja jutro jadę z M do Białegostoku. Zdecydowaliśmy, że spróbujemy pierwszej procedury w Bocianie. Jutro się dowiem co i jak. Może będą mieli na mnie pomysł.Anuszka, Mimi86, pabelka88 lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Anetts,Pragnaca miala 2 podane jak sie nie myle a nosi 3 fasolki...
Wszystko sie moze zdarzyc,gdy glowa pelna marzenWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:09
Anetts32, pabelka88 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyNawet z jednego zarodka moga sie zrobic 2
a z dwoch trzy jak w moim przypadku
jednakze takie sytuacje sa extremalnie rzadkie
Jakby nie bylo dziewczyny dacie rade
Ja kocham moja trojeczke najbardziej na swiecie I mimo iz wiem, ze bedzie ciezko to I tak nie zamienilabym swojego stanu na ten sprzed staran
Anuszka, Anetts32, Karolina1111, zapominajka, Tyszanka81, ivf-ivf, wombi, Mimi86, józefka, sylvuś, Inska, Brtiii86, gosia81, pabelka88, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:zostalam w Gyncentrum i wzielam pakiet 2+1,daj Boziu jeden to jeszcze kase zwroca
hehe
Sylwia pytanko-bo juz nie wiem jak mi ta babka w rejestracji mowila,pamietasz kiedy przelew im robilas?bo ja jeszcze nie zaplacilam... :p
Tez mocno się zastanawiam nad tym pakietema do którwgo lek chodzisz?
Sylwia jak bede blizej koeljnej prcedury to podpytam Cię o Gync
-
nick nieaktualny
-
renieczka wrote:Jeżeli nie korzystałaś z refundacji leków to jak najbardziej Ci się ona należy. NFZ refunduje 3 stymulacje. Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi
Dziękinie, wcześniej nie korzystałam, bo jak podchodziłam 1 i 2 raz to za leki jeszcze trzeba było płacić całą sumę. Ze względu na to, że mam niskie amh to potrzebowałam dużej dawki leków i koszty były ogromne, ciekawe ile teraz mnie wyjdzie.