X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja na razie nie mam czasu za dużo pisać,ale od poniedziałku pewnie będę dość aktywna,bo wyjeżdżamy do DE także będę miała dużo czasu,bo nie pracuję. Jednak czytam na bierząco :) Zapominajka,trzymam kciuki za kolejną wizytę,jestem pewna,że wszystko będzie w jak najlepszym porządku :)
    VANDETTA, czytałam wczoraj Twój blog z zapartym tchem i ryczałam jak bóbr. Cieszę się bardzo,że Wasze dzieciaczki żyją,wyobrażam sobie Twój strach i bardzo współczuję straty Lili ja również straciłam dziecko przez wody płodowe,a raczej ich brak w ostatnim dni 28tc.

Kurczaki nie pamiętam kto co pisał,ale trzymam za wszystkie stymulacje,punkce i transfery. U/ mnie ostatnio dzień duphastonu czekamy na @ i zaczynam brać antykoncepcyjune.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka,Brtii dlaczego tak drogo zapłaciłyście za leki? Jak to jest z tymi cenami,refundacjami ja jak ostatnio wykupowałam leki to za 2opakowania gonalpeptylu i puregon 2x600j zapłaciłam po refundacji bodajże ok 13 zł. od czego to zależy?

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Beti juz niedlugo widze podglad :-D
    Zleci jak z bicza strzelil.
    A podczas stymulacji do pracy chodzisz?

Czekam na podgląd z wielką niecierpliwością :-) tak chodze do pracy,ale nie mam stresującego zajęcia. Jestem wśród dzieciaczkow, ucze w klasie pierwszej podstawówki:-) zważywszy na to że mam ok po 3-4 godziny dziennie pracy,czas szybciej płynie.a pozostala czesc zajec to glownie przygotowanie w domu nakolejny dzien. Ale nie wiem właśnie jak to będzie czy na punkcje i potem po transferze chyba lepiej pójść na L4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Zapominajka super wiadomość :=)
    Moje jajniki tez miały po 7 cm
    tak ? no u mnie dwa takie wielkie. I co u Ciebie same się zmniejszyły?
    Kurka tak liczyłam ze może usłuszę bicie serduszka. No ale 21 dpt to może za wczesię.
    Ale chyba bedzie ok...tak juz się nastawiam...bo inaczej zwariuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Tyszanka,Brtii dlaczego tak drogo zapłaciłyście za leki? Jak to jest z tymi cenami,refundacjami ja jak ostatnio wykupowałam leki to za 2opakowania gonalpeptylu i puregon 2x600j zapłaciłam po refundacji bodajże ok 13 zł. od czego to zależy?

Ja za ten menopur płaciłam po refundacji 50zl a normalnie kosztuje po 110zl. Ale może to zależy od leku,lub jego refundacji. A już jesteś po zastrzykach?

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja za ten menopur płaciłam po refundacji 50zl a normalnie kosztuje po 110zl. Ale może to zależy od leku,lub jego refundacji. A już jesteś po zastrzykach?
    nie jeszcze do zastrzyków długa droga ;) dopiero czekam na @ potem od 1dc antyki i dopiero od 21dc gonalpeptyl zaczynam czyli jeszcze około miesiąca na pewno zejdzie :(

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Tyszanka81 wrote:
    Beti juz niedlugo widze podglad :-D
    Zleci jak z bicza strzelil.
    A podczas stymulacji do pracy chodzisz?

Czekam na podgląd z wielką niecierpliwością :-) tak chodze do pracy,ale nie mam stresującego zajęcia. Jestem wśród dzieciaczkow, ucze w klasie pierwszej podstawówki:-) zważywszy na to że mam ok po 3-4 godziny dziennie pracy,czas szybciej płynie.a pozostala czesc zajec to glownie przygotowanie w domu nakolejny dzien. Ale nie wiem właśnie jak to będzie czy na punkcje i potem po transferze chyba lepiej pójść na L4?
    Wiesz co ja nie brałam zwolnienia...ale żałuję bo po punkcji strasznie bolał mnie przuch, po wczorajszej wizycie wiem dlaczego,,,,to efekt hiperstymulacji.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka dobrze pamiętam,że jesteś z Artemidy? Proszę powiedz mi czy w tą cenę 3850zł są wliczone monitoringi i badanie estradiolu? Zapomniałam zapytać doktora

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    za godzinkę mam transfer

trzymajcie kciuki...
    wielki dzień

zapominajka, choco, Asiula86, monia2015, arlenka, Tyszanka81, Brtiii86, renieczka, lipa, Asienka1184, Anuszka, OctAngel, Tosia 1981, SzewskaPasja, wombi, wombi, wombi, Karolina1111, Agnieszka_A., ka_tarzyna, Agi83, gosia81, Antonelka, Mimi86, Konwalia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w artemidzie....
    wiesz co u mnie to głupio troszkę wyszło...Bo na poczatku nikt mi nie powiedział o pakiecie 1000 zł ,za monitoring itp, za trzy pierwsze wizyty i badania krwi itp płaciłam. Dopiero na 4 wyzyci powiedziano mi o pakiecie a raczej delikatnie zasugerowano ze mam zapłacić 1000zł za pakiet. no ale ...
    Potem zapłaciłam 4000 zł za punkcje i transfer. Oczywiście odzielnie leki do stymulacji itp. ale ten genopeptyl i menopur miałam refeundowane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni.Kochana, niec się nie bój, My tu wszystkie o Tobie myslimy i trzymamy kciuki.

Reni555 lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, trzymam kciuki!!!

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Reni trzymamy kciuki i czekamy na kolejną info od Nowej Mamusi na forum:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    tak w artemidzie....
    wiesz co u mnie to głupio troszkę wyszło...Bo na poczatku nikt mi nie powiedział o pakiecie 1000 zł ,za monitoring itp, za trzy pierwsze wizyty i badania krwi itp płaciłam. Dopiero na 4 wyzyci powiedziano mi o pakiecie a raczej delikatnie zasugerowano ze mam zapłacić 1000zł za pakiet. no ale ...
    Potem zapłaciłam 4000 zł za punkcje i transfer. Oczywiście odzielnie leki do stymulacji itp. ale ten genopeptyl i menopur miałam refeundowane.
    aha czyli do tej ceny 3850zł muszę jeszcze doliczyć koszty wizyt lub te 1000zł? ja leki też mam refundowane

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześć dziewczyny
    za godzinkę mam transfer

trzymajcie kciuki...
    wielki dzień
    reni kciuki zaciśnięte :)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    tak ? no u mnie dwa takie wielkie. I co u Ciebie same się zmniejszyły?
    Kurka tak liczyłam ze może usłuszę bicie serduszka. No ale 21 dpt to może za wczesię.
    Ale chyba bedzie ok...tak juz się nastawiam...bo inaczej zwariuje

21dpt to trochę za wcześnie, niewielka szansa, że już zobaczysz serduszko ;)
    Ja idę teraz 30dpt i mam nadzieję że będzie widać, ale z tego co czytałam nawet na tym etapie to nie jest tak na 100%...
    Będzie ok, myśl pozytywnie :)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka...tak jest . Myślę pozytywnie. Zobaczymy te serducha i usłyszymy :)

Izabela23, tak jak piszesz mniej wiecej takie koszta...

arlenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    nie jeszcze do zastrzyków długa droga ;) dopiero czekam na @ potem od 1dc antyki i dopiero od 21dc gonalpeptyl zaczynam czyli jeszcze około miesiąca na pewno zejdzie :(
    Czyli idziesz długim protokołem? Bo z tego co kojarze(ale nie wiem na pewno) ten gonalpepty się bierze najpierw przy długich protokołach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Wiesz co ja nie brałam zwolnienia...ale żałuję bo po punkcji strasznie bolał mnie przuch, po wczorajszej wizycie wiem dlaczego,,,,to efekt hiperstymulacji.
    Ja dzis mam trzeci dzień stymulacji a od wczoraj czuje jajniki,to chyba dobrze? :-) niech tam rosną te pęcherzyki,bo na wizycie w pon jeszcze przed okresem miałam kilka w jednym i drugim. To niech się ładnie stymulują.

zapominajka, Antonelka lubią tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela mialam refundacje na leki,na menopur i gonal i juz po znizce tyle wyszlo.
    Gonal pen,latwy w uzyciu i 8 szt. menopuru.
    Byl drozszy o 70 zl od tradycyjnego ktorego raz mieszasz,aptekarka zaproponowala aby kazda byla odddzielna dawka wiec mieszalam co rano,bo podobno miala zgloszenia pacjentek ze z tego menopuru co raz sie miesza nie starczalo do konca czy cosik tam...

ale co tam...wazne zeby efekt byl :-D

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
‹‹ 2677 2678 2679 2680 2681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ