IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi83 wrote:To nie dobrze... Ja jestem w tej samej klinice...
Agi a zapomnialas czy nie dasz rady o tej samej porze?
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Ania1986 wrote:jesli chodzi Ci o chlamydie pcr to ja takowa robilam w alabie na hubskiej za 60 złw piatek i mam czekac do 10 dni na wynik. Czystosc robilam w invikcie w sobote za 25 zł i po 2 h mialam wynik, ale w tym alabie pewnie i to pobieraja
No właśnie do alabu się wybieram, dzwoniłam tak dzisiaj i Pani powiedziała, że na wynik czeka się 10-12 dni. Niestety czystości tam nie badają. Na czystość miałam jechać do Diagnostyki, ale dzięki za podpowiedź o Invikcie, może tam podjadę -
Tyszanka81 wrote:Agi a zapomnialas czy nie dasz rady o tej samej porze?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Beata.D wrote:Dziewczyny czy wy widzicie ile stron produkujecie??
Jak bym nie chciala to ciagle tylko nadrabiamNawet nie moge na bierząco gratulowac
bo ciagle mam spoznienia
Witam na 2700 stronie
Beata, a co u Ciebie?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
freya wrote:Mysza mam pytanie
Gdzie robiłaś wymaz na chlamydię? Jaki był koszt? Pobierają tam też wymaz na czystość? Pytam, bo akurat jutro wybieram się do Wrocławia na te badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:01
freya, Anuszka lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
To podskocze Ci zrobic
Agi nie boj nic,prosciutki zasyrzyk,ampulko-strzykawka...
cyk sciagasz ochrone na igle,siadasz,chwytasz tluszczyk i pod katem wbijasz lub na
wprost-dasz rade sama i maz dumny bedzie
Moze sprobuj sama...ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tamcia wrote:Witajcie! Jakiś czas temu pisałam, że miałam in vitro...
niestety nie powiodło się...
Byłam w rozsypce, załamana, ale już mi nieco lepiej i mam siłę by walczyć dalej!
Mam pytanie: wiecie ile musi upłynąć między jedną stymulacją i punkcją a drugą?
I czy druga procedura różni się od pierwszej, czy jest identycznie?
wizytę mam we wtorek za tydzień i będę wiedzieć co robimy dalej, ale jaka jest szansa że tym razem się uda..?
Tamcia wszystko zależy od wyników badań i lekarza. Ja mam niskie AMH i pierwsza procedurę w grudniu przechodziłam na pelnej stymulacji (4 komórki z czego jedna tylko dojrzała -> jeden zarodek-> ciąża biochemiczna). Lekarz stwierdził, że nie ma sensu iśc takim samym protokołem bo sporo pieniędzy kosztuje a efekty marne (gdybym chciała iść znowu pełną stymulacją to dopiero za 3 miesiące). Teraz będę szła cyklem pół naturalnym (czyli delikatna stymulacja jak do inseminacji) i zaczynam już 25 stycznia:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Tyszanka81 wrote:Takie pytanko do dziewczyn stosujacych Lutinusa...
Aplikowalyscie go paluszkiem czy tym aplikatorem bialym?
Troche sie naczytalam ze ten aplikator podraznia wiec cisne paluchem,ale przed chwila wylecialo
mi go troche i sie zastanawiam czy palcem moze za plytko wciskam...hmmm.
Tyszanka ja stosowałam na początku aplikator ale potem w środku byłam tak spulchniona, że wygodniej było mi palcem. Ja zawsze stosowałam "fuckoff'ca" bo jest najdłuższy:)Tyszanka81, monika9966, Antonelka lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Tyszanka81 wrote:Dzieki gochu i Betiii,a tez zdazalo sie Wam ze wyplywalo?,odkad go biore uzywam wkladek.
Tyszanka Lutinus normalnie "leci po nogach" także przyzwyczajaj się bo to sie nasila:)Dwie nieudane IUI
Walcząca wrote:Tyszanka Lutinus normalnie "leci po nogach" także przyzwyczajaj się bo to sie nasila:)
olll szitt!
Kojarzyly mi sie takie opisy ale zywilam nadzieje,ze to jednak
nie lutinus...narazie biore od srody chyba.
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Milej nocki wszystkim!!!5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka, nie ma takiej opcji.... Ja juz mam mega stresa jak o tym mysle....
Ale wymyslilam ze bede robil te zastrzyki ok 16-17 wiec nie Bedzie Tak zle... A pozniej bede wydluzac przerwe co tydz o pol godz. A czy Tobie Dr rozpisal rano? Bo Ja Wczesniej robilam wieczorem I nie mam napisane ze o konkretnej porze?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Dziewczyny naprawę od groma postów produkujemy. Ja dzisiaj miałam pracowity dzień i nie miałam czasu wejść na forum i już ponad 40 minut nadrabiam dzisiejszy dzień
Antonelka Tobie lekarz po ciąży biochemiczne zalecił 2-3 miesiące przerwy a ja mam tylko miesięczną (może dlatego że teraz będzie stymulacja na cyklu własnym). Ty miałaś pełną stymulację?
Asieńka gratuluje 11 komóreczek:)
Reni ja normalnie przed okresem mam bolące piersi ale to co działo się po progesteronie to makabra. Już drugiego dnia od rozpoczęcia przyjmowania nie mogłam się dotknąć i normalnie wszystkie staniki były za małe. Ja cierpiałam a mąż się cieszył
Reni i Tyszanka dbajcie o siebie i swoje zarodeczki:)
Asiula, Anuszka, Arlenka, Sylwiasta, Zapominajka i wszystkie pozostałe ciężarówki dbajcie o siebie, swoje Skarby i zdrowo się odżywiajcie:)
Reni555, Asiula86, Tyszanka81, Anuszka, asia-m-b lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
nick nieaktualny
-
Walcząca wrote:Dziewczyny naprawę od groma postów produkujemy. Ja dzisiaj miałam pracowity dzień i nie miałam czasu wejść na forum i już ponad 40 minut nadrabiam dzisiejszy dzień
Antonelka Tobie lekarz po ciąży biochemiczne zalecił 2-3 miesiące przerwy a ja mam tylko miesięczną (może dlatego że teraz będzie stymulacja na cyklu własnym). Ty miałaś pełną stymulację?
Kochana mnie nie udalo sie w sumie odczekac bo zaszlam naturalnie(wszyscy wiemy z jakim skutkiem
)- wczesnien byl dlugi protokol a kolejene podejscie mialo byc krotkim (pelna stymulacja)
P.S.
Ja tez ledwo ogarnelam dzisiejsza aktywnosc naszych pisarek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:58
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Walcząca,ja jeszcze nie ciężarówka, chyba, ze o inną Asie chodziło
a tych u nas wcale nie tak mało
Miałam dziś księdza po kolędzie. Spytał kiedy dziecko. A ja mu na to: jak Bóg da. Powiedział, ze będzie się modlił. I że za rok dziecko już będzie. Trzymam bo za słowo. Żeby wiedział, ze będzie się modlił za powodzenie in vitro...
Dobranoc wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 23:09
Agi83, Kava, Moniaa, Anuszka, Konwalia, triss, emeska, Beata.D, ComeToMeBaby, Mimi86, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Asiula86 wrote:Walcząca,ja jeszcze nie ciężarówka, chyba, ze o inną Asie chodziło
Miałam dziś księdza po kolędzie. Spytał kiedy dziecko. A ja mu na to: jak Bóg da. Powiedział, ze będzie się modlił. I że za rok dziecko już będzie. Trzymam bo za słowo. Żeby wiedział, ze będzie się modlił za powodzenie in vitro...
Dobranoc wszystkim!
Asia powiem tak ...wierze, ze czesc ksiezy to ludzie niezacofani i wiedza, ze nauka Kosciola to jedno a rozwoj medycyny to drugie.
U nas tez byl ksiadz tydzien temu - nie bylo kartki w bloku wiec troche nas zaskoczyl (akurat spotkalam go na klatce jak wychodzilam do kosmetyczki).
Myslam, ze glowe nam urwie, ze jestesmy bez slubu - od razu zorientowal sie bo inne nazwiska. Myslal, ze mamy przeszkody formalne wiec mu wytlumaczylam, ze nie - cale szczescie nie wchodził w dyskusje i powiedzial,nze trzyma kciuki za to, ze kiedys zdecydujemy sie.
Agi83, Mimi86 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Asiula86 wrote:Walcząca,ja jeszcze nie ciężarówka, chyba, ze o inną Asie chodziło
Dobranoc wszystkim!
Asiula w takim razie wyczuwam zbliżający się sukces:) ja czasami mam takie przebicia w stosunku do innych (nigdy do siebie).
Spokojnych snów:)Asiula86 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Dziewczyny drugi dzień próbuję was nadrobić i wreszcie się udało. Super że tu się tak dużo dzieje.
Inska to piękne co piszesz o moim mieście
Odnośnie bólu po punkcji, mnie nic prawie nie bolało, dopiero jak dotarłam do domu i zjadłam rosołu to mnie zaczął boleć brzuch, ale lekarz mówił żeby uważać z jedzeniem bo "kiszki stoją".
Dziewczynki powtórzę pytanie bo nie wiem czy nikt nie był w takiej sytuacji czy po prostu nie trafiłyście na mój wpis.
Czy któraś z was została zdyskwalifikowana z programu po pierwszym podejściu? Jak to wyglądało? Czy coś podpisywałyście w związku z tym?
Mam jeszcze jedno pytanie. Mój cykl w którym miałam punkcję miał 23 dni ale sam okres trwał 2 i pół dnia. Zazwyczaj jest to 4-5 dni. Czy to normalne?
A i gratuluje wszystkim którym nie zdążyłam pogratulowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 00:26
Reni555 lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************