X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie asia m-b ze przechodzi brzuch no i ten wynik'super!!!
    Daj znac jak zadzwonia,ja przy moich 2 to czekalam jak na zbawienie na ten telefon a to jeszcze 6.01 iwolne!!!myslalam ze zejde :-/
    No a teraz czekam na efekt ;-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję trochę pocieszenia. Byłam wczoraj na serduszkowej, i serduszko jest, ale trochę leniwe :( Jest ok 110 uderzeń, powinno bić szybciej. Za tydzień mam przyjść jeszcze raz. Nie daje mi to moje maleństwo odetchnąć... No i lekarka wypatrzyła jakiś cień, który prawdopodobnie jest krwiakiem, więc mam w tym tygodniu wszystko odpuścić i siedzieć na dupie.
    To będzie długi tydzień :(

Choco odpisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:50

choco lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak nas tu dużo, że nie jestem w stanie nadrobić zaległości w czytaniu!

Gratuluję wszystkim, którym się udało i witam wszystkie nowe dziewczyny - mam nadzieję, że nie zabawicie to długo!

U mnie dzisiaj 20 dzień cyklu, z utęsknieniem czekam na @, żeby rozpocząć stymulację. Leki już wykupione czekają w lodówce.

Trzymam kciuki za Was wszystkie, miłego dnia!

Arlenka - nie stresuj się teraz. Wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:53

shooa, sylwiaśta159, Tyszanka81 lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenko faktycznie troszkę serducho leniwe... ale może to było chwilowe i na następnej wizycie będzie pięknie pikało 160... Trzymam kciuki!!!

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Asia powiem tak ...wierze, ze czesc ksiezy to ludzie niezacofani i wiedza, ze nauka Kosciola to jedno a rozwoj medycyny to drugie.
    U nas tez byl ksiadz tydzien temu - nie bylo kartki w bloku wiec troche nas zaskoczyl (akurat spotkalam go na klatce jak wychodzilam do kosmetyczki :-)).
    Myslam, ze glowe nam urwie, ze jestesmy bez slubu - od razu zorientowal sie bo inne nazwiska :-). Myslal, ze mamy przeszkody formalne wiec mu wytlumaczylam, ze nie - cale szczescie nie wchodził w dyskusje i powiedzial,nze trzyma kciuki za to, ze kiedys zdecydujemy sie.
    Dzień dobry. Ciężko nadążyć z Wami. Ja również wierzę,że niektórzy księża są ludzcy i rozumieją in vitro. Moja siostra kiedyś rozmawiała z jakimś księdzem i poruszyli jakoś temat in vitro,bo siostra powiedziała,że jakiś tam ksiądz nie chciał ochrzcić,bo dziecko z in vitro. To wiecie co ten ksiądz na to powiedział? "A po co to mówić księdzu,że dziecko z in vitro?co to kogo interesuje" :)

mysza89, Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenko jesli jest krwiak to masznlezec plackiem i wstawac tylko do WC, a nie tylko siedziec na dupie. Jak bedziesz lezec, to krwiaczek sie wchlonie- ale to bardzo wazne, by lezec. Co do bicia serduszka- BIJE! I nie jest to 80 uderzen- nie kazde dziecko musi miescic sie w sztywnych ramach i rozpiskach. Ja np w ogole nie mialam jeszcze mierzonego tetna ;)

Junioer- jaka w koncu podjelas decyzje?

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Nieźle :) oni są jedyni w swoim rodzaju :) To po co parom, które się zakwalifikowały mówią, że nikłe są szanse na ich podejście a kwalifikują nowe? Złudne nadzieje czy jak?

Posiew tanio i szybko zrobiliśmy w dialabie jakbyś szukała.
    Ja podejrzewam ,ze chcą sie jak najwięcej dorobić przed końcem programu ...obudzą sie jak mz im kary dowali.i skargi sie posypią teraz sie zastanawiam czy na 2 im kasy wystarczy ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco ja niewiele się orientuję jeśli chodzi o in vitro z MZ,ale wydaje mi się,że lekarz od tak sobie nie może Was wykreślić,bo nie ma podstaw do tego. A w kriobanku in vitro komercyjnie chyba sporo kosztuje tak więc nie zdziwiłabym się jakby chciał Was naciągnąć,a z drugiej strony po co miałby naciągać jeśli dostanie kasę z MZ na jedno wyjdzie. A kto jest Twoim lekarzem w Kriobanku,jeśli mogę spytać?

TYSZANKA zaciskam z całych sił kciuki co by się pięknie wgryzł/wgryzła :D

ARLENKA mam nadzieję,że Twoje maleństwo się "rozrusza" na pewno tak będzie, trzymaj się jakoś :*

Tak sobie myślę,że super że jest ten program z MZ,ale ile to nerwów Was kosztuje dodatkowych,tragedia.
    U mnie chyba @ będzie lada dzień,bo już mi słabo ciągle,bleee nie lubię tego.
    Proszę powiedzcie mi jak to jest bo od 1dc do 21 mam brać antykoncepcyjne i od 21 dc gonalpeptyl to czy jak będę brała ten gonalpeptyl to @ przyjdzie czy nie będzie jej?

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił dr :D
    Transfer w 5 dobie czyli w sobotę
    zapłodniły się wszystkie :D proszę państwa cóż za emocje :)

Asiula86, Tosia 1981, Tyszanka81, Moniaa, Asienka1184, mysza89, Karolina1111, Reni555, wombi, shooa, lipa, choco, myszaaa, india, Marcia89, triss, zapominajka, Antonelka, Agi83, OctAngel, ComeToMeBaby, Agnieszka_A., Karo85, Kava, Mimi86, Anuszka, Konwalia, elcia_aa, sylvuś, V., gosia81, mania 89 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenko a moze sobie chrapalo jeszcze na leniwca.... ;-)
    A powiedziala ci p.doktor jakie sa "widelki"?

Reni,mam nadzieje ze sie nie przemeczasz...
    Ja poki co oprocz kluc i piersi zadnych objawow...a ze mam 80C to
    wychodza z biustonosza tworzac "balkon:" ;-) i zaraz w D wejda...

Izabela ja krotki mialam protokol bez antykow wiec nie pomoge...

Pozdrawiam z pracy z pozycji...pol-lezacej na krzesle ;-)

Reni555, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:

No prosze panstwa-zyc nie umierac ;-) !!!
    Sobota Twoja!!!alez ci sie dluzyc bedzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:37

asia-m-b lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:

Super :-) trzymam kciuki!

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    o ja Cie ile szczęscia :D teraz oby do soboty

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Gratulacje:) będzie happy end...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    ojejku !!!
    wszystkie takie morowe bohatery :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    ile będziecie tranferować ?
    1 czy 2 blastki ?

• arlenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :*
    Sylwiaśta moja lekarka powiedziała, że nie ma dowodów naukowych na to, że leżenie pomaga, ale mam leżeć. Będę leżeć. Będę stać na głowie i recytować wiersze przez tydzień jeśli to pomoże. Na razie nie mam żadnych plamień ani krwawień więc to chyba dobrze.
    Tyszanka nie mówiła dokładnie jakie są widełki, ale chyba powinno być powyżej 120. Generalnie im wyższe, tym mniejsze ryzyko poronienia. Mam wrażenie, że starała się nie mówić zbyt konkretnie, żebym później nie analizowała, zabroniła szukać w necie informacji.
    W związku z tym że jestem uziemiona musiałam powiedzieć rodzicom. Mama wie o staraniach, tata nic nie wiedział i się ucieszył że będzie dziadkiem. A ja się popłakałam, bo tak strasznie bym chciała żeby tak było...

gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Dziękuję dziewczyny :*
    Sylwiaśta moja lekarka powiedziała, że nie ma dowodów naukowych na to, że leżenie pomaga, ale mam leżeć. Będę leżeć. Będę stać na głowie i recytować wiersze przez tydzień jeśli to pomoże. Na razie nie mam żadnych plamień ani krwawień więc to chyba dobrze.
    Tyszanka nie mówiła dokładnie jakie są widełki, ale chyba powinno być powyżej 120. Generalnie im wyższe, tym mniejsze ryzyko poronienia. Mam wrażenie, że starała się nie mówić zbyt konkretnie, żebym później nie analizowała, zabroniła szukać w necie informacji.
    W związku z tym że jestem uziemiona musiałam powiedzieć rodzicom. Mama wie o staraniach, tata nic nie wiedział i się ucieszył że będzie dziadkiem. A ja się popłakałam, bo tak strasznie bym chciała żeby tak było...
    Moze i dowodow nie ma, ale jesli MOZE pomoc to trzeba tak zrobic. Ja lezalam bity miesiac i juz dostawalam na glowe- odkleila mi sie dosc sporo kosmowka, ale przykleila sie spowrotem. Jedna dziewczyna stad- nie bede mowic nicku bo moze sobie tego nie zyczyc- tez miala nie dawno krwiaki- lezala i wszystko jest OK :)
    W ktorym jestes tygodniu?

triss, OctAngel lubią tę wiadomość

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)

Któraś pytała o plamienia na antykach - to normalne - ja teraz brałam i plamiłam prawie 2 tygodnie.. ale Dr od razu mi mówił, że tak będzie, i że trzeba to jakoś przetrwać;)

Izabela23 na gonapeptylu normalnie dostaniesz okres. Ja teraz kończę antyki i od soboty stratuje z gonapeptylem.

Dziewczyny nie nadążam czytać - w pracy ciężko mi się odrywać a w domu tez obowiązki:) za wszystkie trzymam kciuki:) będzie dobrze :*

Mam 14 zastrzyków i na wizycie 27.01 dostanę następne do stymulacji. Generalnie wczoraj wizyta była krótka i rzeczowa;) chociaż u mojego Dra krótka wizyta to 15 minut.. strasznie spokojny człowiek.. nie pojęte :)

Przed kolejną wizytą mamy zrobić wirusologię, a ja jeszcze estradiol i progesteron. Trochę mnie zastanawia, że innych badań nie mam zleconych.. tylko te.

Niby cytologię mam ważną do lutego.. amh miałam robione w zeszłym roku, tsh, fsh, lh i anty Tpo i jeszcze jakieś, grupę krwi mam oznaczoną i miała histero, laparo i drożność - tylko, że to wszystko pół roku temu. M miła 2 razy badanie nasienia pół roku temu.

Pytałam Dra czy jeszcze jakieś badania robimy to powiedział, że nie. Aaa pewnie wie co robi.

I w drugim tygodniu lutego transfer:) ciekawe czy wyjdzie:)

A i zaskoczyłam się pozytywnie wczoraj bo nie płaciłam juz za wizytę a to była jeszcze przed stymulacją i nie będę już płacić dopiero po transferze:) zawsze coś;) muszę jeszcze przegląd ząbków zrobić i naprawić co trzeba:) Mam nadzieję, że zdąrzę:)

Któraś zaczyna w podobnym terminie co ja??:) albo w podobnym?? byłoby mi raźniej:)

A czy Wy na stymulacji pracowałyście?? Ja mam taki zamiar.

I pisze do Was bo nikt inny nie wie, że podchodzimy do ivf.. tylko jedna koleżanka z pracy, która również się stara o dzidzi.. a tak nawet rodzicom nie mówiliśmy. Ja nie chciałam, boję się tych pytań i w ogóle.

A teściowa mi ostatnio powiedziała, że jakby co to mamy warunki na adopcję dziecka... o matko rok starań a ona już o adopcji. Wszyscy u Nich w rodzinie w ciążę zachodzą i pewnie już wszyscy gadają, że my mamy problem.. aaaa.. mam to gdzieś:)

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta siódmy, 6w6d dokładnie wg USG.
    Ponieważ nic się "wizualnie" u mnie nie dzieje to jakoś tym krwiakiem martwię się mniej, bardziej mnie martwi leniwe serduszko. Nie wiem czy słusznie.
    Bardzo proszę mnie uśpić na tydzień.

gg6415nmbr1yje5o.png
‹‹ 2697 2698 2699 2700 2701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ