IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
choco wrote:
Mam jeszcze jedno pytanie. Mój cykl w którym miałam punkcję miał 23 dni ale sam okres trwał 2 i pół dnia. Zazwyczaj jest to 4-5 dni. Czy to normalne?
Mój cykl, w którym miałam punkcję trwał 18 dni i Agi też miała dość krótki,więc to się zdarzachoco lubi tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Antonelka wrote:Asia powiem tak ...wierze, ze czesc ksiezy to ludzie niezacofani i wiedza, ze nauka Kosciola to jedno a rozwoj medycyny to drugie.
U nas tez byl ksiadz tydzien temu - nie bylo kartki w bloku wiec troche nas zaskoczyl (akurat spotkalam go na klatce jak wychodzilam do kosmetyczki).
Myslam, ze glowe nam urwie, ze jestesmy bez slubu - od razu zorientowal sie bo inne nazwiska. Myslal, ze mamy przeszkody formalne wiec mu wytlumaczylam, ze nie - cale szczescie nie wchodził w dyskusje i powiedzial,nze trzyma kciuki za to, ze kiedys zdecydujemy sie.
To nasza pierwsza kolęda była też bez ślubu i też był wówczas proboszcz. Nie powiedział złego słowa. Stwierdził tylko, żebyśmy za długo nie czekali, bo i tak będziemy się kłócić dosłownie o wszystko. No i 2 lata później sam udzielił nam ślubu
Parokrotnie miałam ochotę z nim poruszyć temat in vitro, bo wiem, że jest to naprawdę ogarnięty ksiądz i myślę, że nie zbeształby nas za to, ale normalnie się boję poruszać tego temu. Nie chcę, żeby wpisywał to w nasze księgi, bo i po co?
Miłego dnia wszystkim życzę!!!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Walcząca wrote:Asiula w takim razie wyczuwam zbliżający się sukces:) ja czasami mam takie przebicia w stosunku do innych (nigdy do siebie).
Spokojnych snów:)
Walcząca, mnie się udało spotkać w klinice parę dziewczyn z tego forum i wróżyło im to ciążęU Antonelki niestety skończyło się biochemiczną... ale dwie inne albo są już w dość zaawansowanej ciąży albo tulą już swoje dziecko
Teraz spotkałam się z Triss i myślę, że kolejna procedura przyniesie jej szczęście!!!
A za Twoje prorocze słowa dziękuję - niech się spełnią!!!
Choco, a może miałaś słabe endometrium, stąd taka krótka @? U mnie to akurat norma, chyba, że dostaję końskie dawki estrofemu
triss lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
nie jestem na bieżąco, bo chwilowo beznetowa na nowej chacie.
Mam dwie sprawy - najpierw pytanie - w invikcie zaczęli już dzwonić i zapraszać pacjentki z 3 procedury. I teraz moje pytanie, które przyszło mi do głowy dziś nad ranem, może któraś z Was mi pomoże - czy do 2 procedur będą dzwonić jak 3 procedury się wystymulują czy jak się wystymulują i zrobią wszystkie crio? Bo jak opcja nr 2 to nie mam na co czekać i tracić kilku miesięcy z nadzieją, że może zadzwonią.
A druga rzecz - zrobiliśmy posiew nasienia. CzyściutkoUff.
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Dzien doberek,
Agi jest napisane tylko ze o stalych porach.Ja w Ciebie wierze.
Ten zastrzyk to pikus w poroenaniu do porodu...wiec wiesz
Chocco ja nie pomoge,bo komercyjnie,ale dziewczyny Ci wtedy odpisywaly na to
pytanie z tego co pamietam....kilka,kilkanascie stron dalej ze raczej
Was nie zdyskwalifikuja
No chyba ze dostalas info na pismie ze zdyskwalifikowali?
choco lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
choco wrote:Inska to piękne co piszesz o moim mieście
A Ty juz spotkałaś się z lekarzem w tym nowym cyklu i on stwierdził że wypadać z programu ? Czy na razie to Twoje gdybanie?choco lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyelcia_aa wrote:Dziewczyny chciałam Was prosić o poradę. Jestem 20 dni po tabletce na poronienie, beta z dziś 8,5, a estradiol 308 (tydzień temu beta 53, estradiol 95). Piszę do mojego gina ile wynosi beta i że zrobiłam estradiol od tak. On mi mówi że to środek cyklu najprawdopodobniej i mam przyjść na USG. Ja pytam ale jak to? nie czekamy na miesiączkę i transfer w naturalnym cyklu? on do mnie, nie musimy, możemy spróbować teraz ale to zależy jak będzie USG wyglądać. I moje pytanie do Was czy którejś z Was po poronieniu zaproponowano coś takiego? Bo ja mimo, że chciałabym wszystko na już i zaraz to jednak po tej sytuacji trochę ostudziłam zapędy i chyba wolałabym spróbować bez garści tabsów
Moja kumpela po biochemicznej zaszła w kolejną ciążę nie mając nawet okresu (druga tak samo) bo podobno organizm jest tak napędzony hormonami, że jest duża szansa na sukces, więc może lekarz chce podejść do tematu podobnie?elcia_aa lubi tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Miałam dziś księdza po kolędzie. Spytał kiedy dziecko. A ja mu na to: jak Bóg da. Powiedział, ze będzie się modlił. I że za rok dziecko już będzie. Trzymam bo za słowo. Żeby wiedział, ze będzie się modlił za powodzenie in vitro...
Dobranoc wszystkim!
Asia no i masz zaklepaneBędzie wymodlone dzieciątko jak już ksiądz się za to zabiera to wiesz
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Formalny zapis jest taki, że para może zostać zdyskwalifikowana z rządowki po dwukrotnym braku odpowiedzi na stymulację. Czyli jeśli dwa razy nie ma ani jednego jajka. Nie chodzi o brak zarodków czy mrożaków.
choco, Asiula86, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Tyszanka rzeczywiście dziewczyny mi odpowiadały ale to było po tym jak lekarz przez telefon mi powiedział że powinien mnie wykreślić ale wypełni jakieś dodatkowe papiery i zostanę. Ale teraz na wizycie oko w oko powiedział nam że wypadamy (ale oczywiście on nam proponuje inną stymulację która będzie dużo skuteczniejsza tym że już komercyjnie). Ja znalazłam info takie jak podaje Anatolka. Co utwierdza mnie w przekonaniu że lekarz nas w wała chce zrobić bo brak otrzymania zarodków nie jest powodem do wykreślenia z programu.
Dla tego też dopytywałam o konieczność podpisania dodatkowych dokumentów w takiej sytuacji, bo nie wiem czy on np. nie uargumentował dla ministerstwa że my sami zrezygnowaliśmy.
Monia tak, jestem z Białego. Lecze się w Kriobanku. A jak to wygląda widzisz powyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:39
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualnychoco wrote:Tyszanka rzeczywiście dziewczyny mi odpowiadały ale to było po tym jak lekarz przez telefon mi powiedział że powinien mnie wykreślić ale wypełni jakieś dodatkowe papiery i zostanę. Ale teraz na wizycie oko w oko powiedział nam że wypadamy (ale oczywiście on nam proponuje inną stymulację która będzie dużo skuteczniejsza tym że już komercyjnie). Ja znalazłam info takie jak podaje Anatolka. Co utwierdza mnie w przekonaniu że lekarz nas w wała chce zrobić bo brak otrzymania zarodków nie jest powodem do wykreślenia z programu.
Monia tak, jestem z Białego. Lecze się w Kriobanku. A jak to wygląda widzisz powyżej.
Ale wał, nie wierzę..
Ja bym panu doktorowi powiedziała, że wiecie, że chce Was naciągnąć na komercję a nie ma prawa Was wykreślić z programu bo komórki były. Jak dalej będzie uparcie twierdził, że wypadacie to już bym była mniej miła. Powiedziałabym, że zgłosicie naruszenie regulaminu przez klinikę do MZ.choco lubi tę wiadomość
-
choco wrote:Tyszanka rzeczywiście dziewczyny mi odpowiadały ale to było po tym jak lekarz przez telefon mi powiedział że powinien mnie wykreślić ale wypełni jakieś dodatkowe papiery i zostanę. Ale teraz na wizycie oko w oko powiedział nam że wypadamy (ale oczywiście on nam proponuje inną stymulację która będzie dużo skuteczniejsza tym że już komercyjnie). Ja znalazłam info takie jak podaje Anatolka. Co utwierdza mnie w przekonaniu że lekarz nas w wała chce zrobić bo brak otrzymania zarodków nie jest powodem do wykreślenia z programu.
Dla tego też dopytywałam o konieczność podpisania dodatkowych dokumentów w takiej sytuacji, bo nie wiem czy on np. nie uargumentował dla ministerstwa że my sami zrezygnowaliśmy.
Monia tak, jestem z Białego. Lecze się w Kriobanku. A jak to wygląda widzisz powyżej.
Wydrukuj sobie dokument z tym zapisem i zaznacz fragment. Na Wizycie niech Ci pokaże uzasadnienie swojej decyzji w równie formalnym dokumencie. Nie znajdzie go.
Ja nie miałam żadnego zarodka w drugiej stymulacji (jajka były). Triss nie miala w pierwszej zarodka (jajka były) i nie zostaliśmy wykreślona. Obie w innych klinikach. Rezygnację z własnej woli musicie pozostawić pisemnie. Lekarz nie może napisać "pacjenci dobrowolnie zrezygnowali z Udziału w programie". Muszą być Wasze oświadczenia.
Może umów się do dyrektora kliniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:52
choco, triss lubią tę wiadomość
-
Chocco co za....
Biedna Tyyyyy!!!jeszcze sie musisz stresowac...ale wymyslil,komercyjnie to da rade wystymuliwac?
Osiol jeden,uciekaj od niego.
Ale powiem ci jeszcze jedno-ja w strachu od sierpnia bylam,czy zakwalufikuja,czy nie,czy wyniki badan nas nie zdysklasyfikuja itd....i tak od sierpnia do grudnia!!!
Wyniki fajne,kwalufikikowalibysie panstwo....ale miejsc zabraklo.
Przebolalam,kase pozyczylam....od sierpnia do grudnia siwych wlosow ze sto przybylo.
A teraz wiedzac ze place-zadamodszedl chociaz stres wlasnie z kolejka,kiedy zadzwonia,czy zadzwonia...ehhh,nie ma tego strachu,zdaze podejsc,nie zdaze,szkoda mi tylko tego czasu straconego na czekaniu i nerwow.
Ale Ty walcz dzielnie!!
Anuszka prosze w srode o relacje5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anuszka wrote:Tyszanka81 powiem szczerze że niczego w życiu się tak nie bałam jak tej wizyty
A jak Twoje samopoczucie mamuśka?
A ja ci powiem,ze eleganckotylko te piersi....
Teraz jakies klocie,chyba sie wgryza...haha:-
-D
Ide lutinuska zapodac...
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
shooa wrote:Cześć Dziewczyny,
nie jestem na bieżąco, bo chwilowo beznetowa na nowej chacie.
Mam dwie sprawy - najpierw pytanie - w invikcie zaczęli już dzwonić i zapraszać pacjentki z 3 procedury. I teraz moje pytanie, które przyszło mi do głowy dziś nad ranem, może któraś z Was mi pomoże - czy do 2 procedur będą dzwonić jak 3 procedury się wystymulują czy jak się wystymulują i zrobią wszystkie crio? Bo jak opcja nr 2 to nie mam na co czekać i tracić kilku miesięcy z nadzieją, że może zadzwonią.
A druga rzecz - zrobiliśmy posiew nasienia. CzyściutkoUff.
Super ,że ten posiew u Was ok mój też pobiegnie przed 2 procedurą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:08
shooa lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Anatolka, Tyszanka dziękuję wam bardzo za podpowiedzi
do dyrektora się nie umówię bo to właśnie u niego się leczę
Ale wizytę mam na początku marca (obecnie biorę tabsy na wchłonięcia torbieli) to się na pewno lepiej przygotuję i powalczę.
Tyszanka, jasne jak by nie było rządowego programu to też bym pewnie kasę z pod ziemi wykopała, ale skoro mi się coś należy to będę się o to upominać. Tylko boję się że już nigdzie miejsc nie będzie jeśli zdecyduję się przenieść do innej kliniki i wtedy rzeczywiście zostanie mi podejście za kasę.**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:Mi dr .w-o powiedziała ze 2 procedura w marcu do tego czasu sie wyrobią z 3 procedurami bo jest ich sporo ale teraz tez znów kwalikikują pary
Super ,że ten posiew u Was ok mój też pobiegnie przed 2 procedurą...
Nieźleoni są jedyni w swoim rodzaju
To po co parom, które się zakwalifikowały mówią, że nikłe są szanse na ich podejście a kwalifikują nowe? Złudne nadzieje czy jak?
Posiew tanio i szybko zrobiliśmy w dialabie jakbyś szukała.
-
Walcząca wrote:
Asieńka gratuluje 11 komóreczek:)
Dziękuję ♥ na razie jeszcze nic nie wiem.. czekam na telefon
Dziewczyny mój brzuch już lepiej
Myślę, że bolał mnie dlatego, że szybko wyszliśmy ze szpitala, nawet dwóch godzin nie odczekaliśmyno i w samochodzie myślałam, że jajko zniosę.. a nie przecież wszystkie mi zabrali
tak serio to strasznie bolał, przy każdej dziurze w drodze.. masakra
Jeśli któraś będzie potrzebowała hotelu w Białymstoku, bardzo blisko szpitala to my nocowaliśmy w BOSiR (Białostocki Ośrodek Sportu i Rekreacji) niska cena 130 zł za dwuosobowy pokój z łazienką i warunki naprawdę dobre
Reni555, triss, Beata.D lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."