IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
zielinka_97 wrote:Ale poki co pomimo ze program trwa do czerwca to leki do ivf refundowane sa do konca roku?
kiedyś ktoś tu pisał, że przegląd leków refundowanych jest częściej niż raz na rok więc leki mogą wylecieć wcześniej:(06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Sylwia wszystko będzie dobrze
Takasobieja no niestety tylko na 3 procedury są refundowane leki.
Dowiedziałas się ją działa estrofem w drugiej fazie cyklu?ja teraz mam brać od 16 dnia i też jestem ciekawa jak wpłynie na cykl.
Karo trzeba myśleć pozytywnie. Jesteś w dobrej klinice więc na prawdę duże szanse ze się powiedzietrzymam kciuki
sylwiaśta159, Karo85 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny:)ja ccialam oficjalnie oglosic , ze wracam o gry:)20.01 mam wizyte i ustalismy termin kolejnego (trzeciego)transferu.Mama nadzieje, ze to bedzie ten szczesliwy transfer.Mamy zamrozone dwa 5ciodniowe zarodki.Mam cicha nadzieje , ze moze znimi mi sie uda ,bo dwa poprzednie razy mialam podane dwa dwudniowe i sie nie udalo..pozdrawiam Was wszytskie i trzymam za nas wszytskie kciuki:)
Asiula86, elcia_aa, Reni555, Kava, Anuszka, Antonelka lubią tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Karo85 wrote:Sabina- sądzę że niestety zniosą wraz z zakończeniem programu
Ja się modlę aby się udało szczęśliwie żeby załapać się na refundację leków.
Reni- ja też podłączam się do pytania ile finalnie wyszła się procedura w Novum. U jakiego lekarza byłaś? Jakiego tam polecają?
Pytam tfu tfu na przyszłość. Obejrzałam na dniach wszystkie odcinki in vitro czekając na dziecko i 9 miesięcy później. Zryczałam się jak głupia i na przemian byłam pełna euforii że mi się uda i wszystko będzie dobrze a zaraz popadałam w rozpacz, że na pewno komórek nie będzie albo liche albo 0 zarodków i w ogóle:(
ech....
Ja sobie siedzę w pracy. Staram się skupiać na zadaniach ale moje myśli i tak krążą wokół in vitro...
Ja też tylko myślę o jednym i czytam wszystko co możliwe w necie ;)to chyba normalne;) poza tym mam huśtawki.. raz jestem pełna euforii, że się uda a za chwilę mam doła.. oj my kobiety jesteśmy takie skomplikowane :)ale.. taki nasz urokendometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Karo85 wrote:Sabina- sądzę że niestety zniosą wraz z zakończeniem programu
Ja się modlę aby się udało szczęśliwie żeby załapać się na refundację leków.
Reni- ja też podłączam się do pytania ile finalnie wyszła się procedura w Novum. U jakiego lekarza byłaś? Jakiego tam polecają?
Pytam tfu tfu na przyszłość. Obejrzałam na dniach wszystkie odcinki in vitro czekając na dziecko i 9 miesięcy później. Zryczałam się jak głupia i na przemian byłam pełna euforii że mi się uda i wszystko będzie dobrze a zaraz popadałam w rozpacz, że na pewno komórek nie będzie albo liche albo 0 zarodków i w ogóle:(
ech....
Ja sobie siedzę w pracy. Staram się skupiać na zadaniach ale moje myśli i tak krążą wokół in vitro...
Karo ja też podchodziłam w Novum. Reni miała IVF a ja ICSI więc nieco drożej.
Leki refundowane wyniosły mnie 1500, wizyta startowa 170, ICSI 7260 do tego jeszcze trzeba doliczyć mrożenie zarodków jak Ktoś ma 670. Plus oczywiście wcześniejsze badania. Ja niestety płaciłam za wszystkie prywatnie wiec około 1500. Tym razem pójde do ginekologa u mnie w przychodni i będe błagała żeby wypisał mi skierowanie na te badania abym nie musiała płacić. Jak nie będzie chciał (bo takiego obowiązku nie ma) mto trzeba bedzie znowu wyłożyć kase.Karo85 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Karo85 wrote:kiedyś ktoś tu pisał, że przegląd leków refundowanych jest częściej niż raz na rok więc leki mogą wylecieć wcześniej:(
Aktualiacja list z lekami jest co 2mc wiec może (tfu tfu) już od początku marca ich nie być. Chociaż wierzę że pociagna je do końca czerwca.2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
zielinka_97 wrote:Ale poki co pomimo ze program trwa do czerwca to leki do ivf refundowane sa do konca roku?
jakiś czas temu na forum ktoś pisał, że listę ogłaszają co dwa miesiące.Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Sabina_x wrote:Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z Was zaczynała po antykach gonapeptyl od 22dc?? Bo widzę, że piszecie, że zaczynacie od 21.. a ja mam napisane od 22dc.
Chyba, że co lekarz to inne terminy??
No ja teraz będę zaczynać w 18dc.Sabina_x lubi tę wiadomość
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
To mnie zszokowałyście teraz to możliwe,że od czerwca lub do końca roku mogą być nierefundowane leki? myślę,że to przesada jak nie chcą refundować in vitro to powinni chociaż refundować te cholerne leki. Co za ludzie bez serca!
-
Izabela23 wrote:To mnie zszokowałyście teraz to możliwe,że od czerwca lub do końca roku mogą być nierefundowane leki? myślę,że to przesada jak nie chcą refundować in vitro to powinni chociaż refundować te cholerne leki. Co za ludzie bez serca!
Mnie dr M z GynCentrum tez "pocieszyl",ze jak zabrali program to leki refundowane tez wezma,bo z czegos musza zasponsorowac starszym ludziom leki za free...
Przeciez im obiecali...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:23
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Sylwia czy właściwą decyzja to się okaże niebawem. Ale miałam przeczucie ze w invikcie nam się nie uda. A jak wiesz moje przeczucia się czasem sprawdzają
Nowa klinika, inne spojrzenie na leczenie. DoswiadcEnie lekarzy, embriologow. Do tego tak jak Inska ostatnio pisała niepowtarzalna atmosfera i klimat Podlasia. Mam nadzieję że to wszystko pomoże.
Zaczynamy za około miesiąc krótkim protokołem z antagonista. Teraz jestem na początku cyklu, od 16 dc estrofem, czekam na @ i startujemysylwiaśta159, Kamilam8, Inska, mysza89, Piggy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytriss wrote:Sylwia czy właściwą decyzja to się okaże niebawem. Ale miałam przeczucie ze w invikcie nam się nie uda. A jak wiesz moje przeczucia się czasem sprawdzają
Nowa klinika, inne spojrzenie na leczenie. DoswiadcEnie lekarzy, embriologow. Do tego tak jak Inska ostatnio pisała niepowtarzalna atmosfera i klimat Podlasia. Mam nadzieję że to wszystko pomoże.
Zaczynamy za około miesiąc krótkim protokołem z antagonista. Teraz jestem na początku cyklu, od 16 dc estrofem, czekam na @ i startujemy)) szybciutko zleci
W ogole dziewczyny, tez macie tak ze czasem dopada Was ciekawosc, jak wygladamy w rzeczywistosci?bo tak tak kazdy kojarzy siebie po avatarze, nicku
czy tylko ja taka ciekawska jestem?
emeska, Tyszanka81, pabelka88, Kamilam8, Asiula86, Neo84, triss, Konwalia, Anuszka lubią tę wiadomość
-
takasobieja wrote:swietny wynik
teraz trzymam kciuki żeby któryś z nich przyniósł piękną ciążę
Ja w poniedziałek jadę do Gamety i chyba dostanę leki do stymulki... jestem ciekawa jak moja ostatnia procedura przebiegnie. Mam w planie zajść w ciążę
No i właśnie dlatego piszę do Wombi żeby nie panikowała bo naprawdę jeszcze będzie bardzo ładnie:)
I lubię za planwombi lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
sylwiaśta159 wrote:Nnnnnnnnieee moge sie doczekac
)) szybciutko zleci
W ogole dziewczyny, tez macie tak ze czasem dopada Was ciekawosc, jak wygladamy w rzeczywistosci?bo tak tak kazdy kojarzy siebie po avatarze, nicku
czy tylko ja taka ciekawska jestem?
Wiesz co Sylwia-wczoraj powiedzialam mezulowi ze jak wszystkie zaciazymy to sie musimy spotkac!!!Reni555, Asiula86, Marcia89 lubią tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyWombi dobra ilość Twoich pecherzykow
ja ma 7 pęcherzykow po 10-12mm. Maja jeszcze czas by podrosnac. U mnie wizyta jutro i podgląd. A u Ciebie? Nadal mam menopur 225j i od dziś cetrotide(z piekielnie długa igła do wkłucia. Ale tak jak pisało na ulotce,wbijalam ją powoli.
A propo pakietu 2+1 wczoraj podpisalismy umowę. Jako pierwsza para w tym roku.Tyszanka81, Agi83, wombi, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Wombi dobra ilość Twoich pecherzykow
ja ma 7 pęcherzykow po 10-12mm. Maja jeszcze czas by podrosnac. U mnie wizyta jutro i podgląd. A u Ciebie? Nadal mam menopur 225j i od dziś cetrotide(z piekielnie długa igła do wkłucia. Ale tak jak pisało na ulotce,wbijalam ją powoli.
A propo pakietu 2+1 wczoraj podpisalismy umowę. Jako pierwsza para w tym roku.
Betiii i dali Ci ja czy zabrali do podpisu z ramienia kliniki?
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
triss wrote:Sylwia czy właściwą decyzja to się okaże niebawem. Ale miałam przeczucie ze w invikcie nam się nie uda. A jak wiesz moje przeczucia się czasem sprawdzają
Zaczynamy za około miesiąc krótkim protokołem z antagonista. Teraz jestem na początku cyklu, od 16 dc estrofem, czekam na @ i startujemy
Triss koniecznie dawaj znać jak Ci tambędę korzystać z Twojego doświadczenia. Tak jak Ty leczę się w invikcie i jeśli ta procedura się nie uda będę chciała się przenieść
triss lubi tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:U mnie pierwszy dzień okresu to zawsze pojawienie się żywej krwi,bo tak to u mnie się rozkreca na drugi dzień.
niby po ponad roku niemiesiączkowania bez leków powinnam przywyknąć,ale weź tu nerwicy nie dostań jak trzeba tabl brać a nie wiadomo od kiedy,wrr! my kobiety mamy przechlapane,a pomyśleć,że kiedyś to mnie zalewało masakrycznie