IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
triss wrote:Sylwia wszystko będzie dobrze
Takasobieja no niestety tylko na 3 procedury są refundowane leki.
Dowiedziałas się ją działa estrofem w drugiej fazie cyklu?ja teraz mam brać od 16 dnia i też jestem ciekawa jak wpłynie na cykl.
Karo trzeba myśleć pozytywnie. Jesteś w dobrej klinice więc na prawdę duże szanse ze się powiedzietrzymam kciuki
Triss ja brałam estrofem przy inseminacjach i teraz przy pierwszym ICSI. Wpływa on na poprawę jakości endometriumtriss lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:A czy podczas punkcji była tam już embriolog? Czy jak to wygląda? Pewnie mialas ładna otoczkę dlatego nie proponowała tego nacięcia. Mnie pani dr powiedziała że to nacięcie jest jak ta otoczka jest taka grubsza czy nie ładna, to wtedy ułatwia wyjscie
Podczas punkcji pewnie byla tam w tym swoim okienku,natomiast stycznosci z nia nie mialam.Tylko z anestezjolog,dr P ktory punkcje robil i dr M ktory poinformowal ile pobrali.No i ze 2-3 pielegniarki na sali...pozniej blogi sen...
Pozniej telefon z kliniki od p.embriolog
Powiedziala ze sie jedna ladnie dzieli i czy emboglue ma przygotowac?
Pozniej widzialam ja juz na transferze,bo podchodzi sie do jej okienka i podaje nazwisko i date urodzenia.Transfer jak dla mnie smieszne przezycie...z obcym chlopem i baba na sali
Agi83, Brtiii86 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Karo85 wrote:Walcząca- czy ta cena ICSI 7260 to z wizytami- poza tą pierwsza "kwalifikacyjną" , hormonami, znieczuleniem? Tak?
to wychodzi mi jakoś ok niecałych 10 000 zł gdybym przyjęła refundację leków na Twoim poziomie. Badania wszystkie mam ważne robione w grudniu więc jeszcze trochę będą aktywne. A jak nie to pójdę do siebie do Medicover i zrobię za free aktualne.
Liczę, że uda się w Boćku szybko bo nie dam rady kilka miesięcy tam jeździć gdyby się nie powiodło. A Novum mam blisko pracy w Mordorze:)
Tak n Karo wv to juz są wykluczone wizytę, hormony i znieczulenie wiec to są cale koszty. Już nic nie dopłacaszKaro85 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Rutelka wrote:Hej dziewczyny,
na pewno jesteście zorientowane. Czy jakbym zgłosiła się teraz do Novum lub innej kliniki w Warszawie - jestem po 35 roku życia, po 2 latach starań, po hsg i po 2 nieudanych IUI, po monitoringach i innych, czy jeszcze bym się załapała na IVF rządowe? Czy raczej listy do czerwca już zamknięte?
Dzięki za jakiekolwiek info.
Ruletka w Novum nie ma szans na MZ. My w maju jak zaczynaliśmy leczenie zapytaliśmy o in vitro i masz lekarz powiedział ze nie ma już miejsc do końca programu.Dwie nieudane IUI
Reni555 wrote:spoko
piszę się
Ja też się pisze na spotkanko:)pabelka88 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWalcząca wrote:Ruletka w Novum nie ma szans na MZ. My w maju jak zaczynaliśmy leczenie zapytaliśmy o in vitro i masz lekarz powiedział ze nie ma już miejsc do końca programu.
Dzięki za odpowiedź. Właśnie w międzyczasie zadzwoniłam do Novum i rzeczywiście nie ma szans.
Komercyjnie pani powiedziała, że razem z wizytami i lekami można się zmieścić w 10 000 zł.
No i co tu robić? Rozważam jeszcze naprotechnologię, a co za tym idzie pełną diagnozę. Lub prosto do celu przez IVF. Eh.
Powodzenia dziewczyny.
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny!!
jak tam wszystkie dzisiejsze wizyty? odezwijcie sie, co u Was dobrego??
Z tym spotkaniem to super pomysł!! tez jestem ciekawa jak wygladacie, czym sie zajmucie itp.
Kurde, ten rzad zdaje sobie sparwe w jakiej sytuacji postawil setki par, walczacych o dziecko? Ktos kto nie ma kasy jest skazany na bezdzietnosc, bo ktos uwaza, ze in vitro to samo zło? co za tragedia... ja pierdziele...Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcia89 wrote:Witajcie dziewczyny!!
jak tam wszystkie dzisiejsze wizyty? odezwijcie sie, co u Was dobrego??
Z tym spotkaniem to super pomysł!! tez jestem ciekawa jak wygladacie, czym sie zajmucie itp.
Kurde, ten rzad zdaje sobie sparwe w jakiej sytuacji postawil setki par, walczacych o dziecko? Ktos kto nie ma kasy jest skazany na bezdzietnosc, bo ktos uwaza, ze in vitro to samo zło? co za tragedia... ja pierdziele...
Mysza
Walcząca
Marcia89
ja
gdzie się spotykamy ? -
hej:) jestem po wizycie w Gyncentrum, lekarz wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, faktyczne konkretny, rzeczowy
Zrobil wywiad, zlecil koniecznie wizyte u dr Sydora on jest immunologiem ale przede wszytskim sie zajmuje układem krzepnięcia i ten uklad ma mi zbadac bo powidzial z mialam szczescie że skonczylo sie u mnie po punkcji tak jak sie skonczylo z tymi d-dimerami (az sie wystraszylam) bo moglo byc wiele gorzejno i oczywiscie kariotypy
stymulacja nie wczesniej niz 3 miesiace i do tego czasu musze miec doprowadzona tą krew do porządku. Bede miala krótki protokół.
Wizyte u tego dr S mam dopiero 13 lutego bo on w Gync jest tylko 2 razy w miesiącu.
Sylwia gdzie byly te kariotypy tansze niz w gync? invimed? trzeba sie tam jakos wczesniej umawiac?
Dobra id nadrabiac forum.Reni555, OctAngel, Tyszanka81, Agi83, Karolina1111, pabelka88 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Reni555 wrote:ja tylko czekam, jak ktoś z "panujących" wyskoczy z pomysłem zaostrżenia przepisów ustawy o invitro
w końcu już odgrażali się, że pozmieniają ustawę jak dopną się do władzy.
poprzez zabrania dofinansowania nie w sposob bezpośredni, ale pośredni i znaczący, zabrali zycie tysiącom ludzi...
na rzecz chorych wyobraźeń
Ja słyszałam że będą chcieli zakazać mrożenia zarodków...V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:35
arlenka, Reni555, Anatolka, triss, Tyszanka81, Kamilam8, Agi83, Karolina1111, india, lipa, Kalia, Asiula86, wombi, pabelka88, Antonelka, Beata.D, Konwalia, sylvuś, gosia81, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
OctAngel wrote:Dzidziuś rośnie, krwiaki zniknęły, po miesiącu leżenia mogę już zaczynać powoli się ruszać.
Co do spotkań to ja widziałam się z Agi83 w klinice
Super!OctAngel lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
opu wrote:Hej
zagladam z takim pytaniem ... Jestem w 33 dc - pierwszy po nieudanym ivf ... Rozumiem ze jest to chkl rozregulowany przez te wszystkie hormony, ile czekalyscie na okres w pierwszym cyklu po porazce ? A moze przyszedl w terminie ? Ja zwykle cykle mam 27-29 dniowe a raczej mialam ...
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.