X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Sylwia wszystko będzie dobrze :D
    Takasobieja no niestety tylko na 3 procedury są refundowane leki.
    Dowiedziałas się ją działa estrofem w drugiej fazie cyklu? ;) ja teraz mam brać od 16 dnia i też jestem ciekawa jak wpłynie na cykl.

Karo trzeba myśleć pozytywnie. Jesteś w dobrej klinice więc na prawdę duże szanse ze się powiedzie :) trzymam kciuki

Triss ja brałam estrofem przy inseminacjach i teraz przy pierwszym ICSI. Wpływa on na poprawę jakości endometrium

triss lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mierze tempki wiec nie wiem czy byl bezowulacyjny czy jaki .. Przedwczoraj zmierzylam zeby zobaczyc czy mnie zaleje mialam 36,77 dzis znowu sprawdzilam 36,73 wiec nie wiem tak naprawde kiedy sie wpodziewac okresu

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel jak wizyta? Juz po?

Agi83, OctAngel lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    A czy podczas punkcji była tam już embriolog? Czy jak to wygląda? Pewnie mialas ładna otoczkę dlatego nie proponowała tego nacięcia. Mnie pani dr powiedziała że to nacięcie jest jak ta otoczka jest taka grubsza czy nie ładna, to wtedy ułatwia wyjscie

Podczas punkcji pewnie byla tam w tym swoim okienku,natomiast stycznosci z nia nie mialam.Tylko z anestezjolog,dr P ktory punkcje robil i dr M ktory poinformowal ile pobrali.No i ze 2-3 pielegniarki na sali...pozniej blogi sen...

Pozniej telefon z kliniki od p.embriolog ;-)
    Powiedziala ze sie jedna ladnie dzieli i czy emboglue ma przygotowac?
    Pozniej widzialam ja juz na transferze,bo podchodzi sie do jej okienka i podaje nazwisko i date urodzenia.Transfer jak dla mnie smieszne przezycie...z obcym chlopem i baba na sali ;-)

Agi83, Brtiii86 lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Walcząca- czy ta cena ICSI 7260 to z wizytami- poza tą pierwsza "kwalifikacyjną" , hormonami, znieczuleniem? Tak?
    to wychodzi mi jakoś ok niecałych 10 000 zł gdybym przyjęła refundację leków na Twoim poziomie. Badania wszystkie mam ważne robione w grudniu więc jeszcze trochę będą aktywne. A jak nie to pójdę do siebie do Medicover i zrobię za free aktualne.

Liczę, że uda się w Boćku szybko bo nie dam rady kilka miesięcy tam jeździć gdyby się nie powiodło. A Novum mam blisko pracy w Mordorze:)

Tak n Karo wv to juz są wykluczone wizytę, hormony i znieczulenie wiec to są cale koszty. Już nic nie dopłacasz

Karo85 lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hej dziewczyny,
    na pewno jesteście zorientowane. Czy jakbym zgłosiła się teraz do Novum lub innej kliniki w Warszawie - jestem po 35 roku życia, po 2 latach starań, po hsg i po 2 nieudanych IUI, po monitoringach i innych, czy jeszcze bym się załapała na IVF rządowe? Czy raczej listy do czerwca już zamknięte?

Dzięki za jakiekolwiek info.

Ruletka w Novum nie ma szans na MZ. My w maju jak zaczynaliśmy leczenie zapytaliśmy o in vitro i masz lekarz powiedział ze nie ma już miejsc do końca programu.

Dwie nieudane IUI
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do godaweri mam nadzieje ze przeczytasz mam problem z napisaniem wiadomości na priv to chyba przez sprzęt na którym teraz piszę laptopa będę miała na weekend to Ci odpiszę

0ea12714dc.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    spoko
    piszę się

Ja też się pisze na spotkanko:)

pabelka88 lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Ja też :)

Triss ja mam takie samo odczucie do invikty dlatego staram sie sama lub podejde komercyjnie ...
    Trzymam kciuki za sukces w nowej klinice ...

Anuszka jak po wizycie ??
    ok
    Tyszanka
    Mysza
    Walcząca

która się jeszcze dopisuje ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Ruletka w Novum nie ma szans na MZ. My w maju jak zaczynaliśmy leczenie zapytaliśmy o in vitro i masz lekarz powiedział ze nie ma już miejsc do końca programu.

Dzięki za odpowiedź. Właśnie w międzyczasie zadzwoniłam do Novum i rzeczywiście nie ma szans. :(

Komercyjnie pani powiedziała, że razem z wizytami i lekami można się zmieścić w 10 000 zł.

No i co tu robić? Rozważam jeszcze naprotechnologię, a co za tym idzie pełną diagnozę. Lub prosto do celu przez IVF. Eh.

Powodzenia dziewczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka
    jak sie czujesz ?
    kłucia, cosik ?
    mniej więcej równo idziemy
    ten sam wiek komóreczek
    :)

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!

jak tam wszystkie dzisiejsze wizyty? odezwijcie sie, co u Was dobrego??

Z tym spotkaniem to super pomysł!! tez jestem ciekawa jak wygladacie, czym sie zajmucie itp. :)

Kurde, ten rzad zdaje sobie sparwe w jakiej sytuacji postawil setki par, walczacych o dziecko? Ktos kto nie ma kasy jest skazany na bezdzietnosc, bo ktos uwaza, ze in vitro to samo zło? co za tragedia... ja pierdziele...

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia89 wrote:
    Witajcie dziewczyny!!

jak tam wszystkie dzisiejsze wizyty? odezwijcie sie, co u Was dobrego??

Z tym spotkaniem to super pomysł!! tez jestem ciekawa jak wygladacie, czym sie zajmucie itp. :)

Kurde, ten rzad zdaje sobie sparwe w jakiej sytuacji postawil setki par, walczacych o dziecko? Ktos kto nie ma kasy jest skazany na bezdzietnosc, bo ktos uwaza, ze in vitro to samo zło? co za tragedia... ja pierdziele...
    Tyszanka
    Mysza
    Walcząca
    Marcia89
    ja
    gdzie się spotykamy ?

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) jestem po wizycie w Gyncentrum, lekarz wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, faktyczne konkretny, rzeczowy :)
    Zrobil wywiad, zlecil koniecznie wizyte u dr Sydora on jest immunologiem ale przede wszytskim sie zajmuje układem krzepnięcia i ten uklad ma mi zbadac bo powidzial z mialam szczescie że skonczylo sie u mnie po punkcji tak jak sie skonczylo z tymi d-dimerami (az sie wystraszylam) bo moglo byc wiele gorzej :/ no i oczywiscie kariotypy :) stymulacja nie wczesniej niz 3 miesiace i do tego czasu musze miec doprowadzona tą krew do porządku. Bede miala krótki protokół.
    Wizyte u tego dr S mam dopiero 13 lutego bo on w Gync jest tylko 2 razy w miesiącu.

Sylwia gdzie byly te kariotypy tansze niz w gync? invimed? trzeba sie tam jakos wczesniej umawiac?
    Dobra id nadrabiac forum.

Reni555, OctAngel, Tyszanka81, Agi83, Karolina1111, pabelka88 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    Tyszanka
    Mysza
    Walcząca
    Marcia89
    ja
    gdzie się spotykamy ?

a skąd jestesmy?? :D
    ja wrocław... tak, zeby kazda miala w miare blisko :D

• arlenka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    ja tylko czekam, jak ktoś z "panujących" wyskoczy z pomysłem zaostrżenia przepisów ustawy o invitro
    w końcu już odgrażali się, że pozmieniają ustawę jak dopną się do władzy.

poprzez zabrania dofinansowania nie w sposob bezpośredni, ale pośredni i znaczący, zabrali zycie tysiącom ludzi...
    na rzecz chorych wyobraźeń

Ja słyszałam że będą chcieli zakazać mrożenia zarodków...

gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, mówiłam, że M <3

Kariotypy w Invimed Katowice 320zl/os. Chyba trzeba było się umówić na jakiś dzień telefonicznie. Tak mi się coś kojarzy.

Mimi86 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:35

arlenka, Reni555, Anatolka, triss, Tyszanka81, Kamilam8, Agi83, Karolina1111, india, lipa, Kalia, Asiula86, wombi, pabelka88, Antonelka, Beata.D, Konwalia, sylvuś, gosia81, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Dzidziuś rośnie, krwiaki zniknęły, po miesiącu leżenia mogę już zaczynać powoli się ruszać.
    Co do spotkań to ja widziałam się z Agi83 w klinice :-)

Super!:)

OctAngel lubi tę wiadomość

gg6415nmbr1yje5o.png
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Hej :) zagladam z takim pytaniem ... Jestem w 33 dc - pierwszy po nieudanym ivf ... Rozumiem ze jest to chkl rozregulowany przez te wszystkie hormony, ile czekalyscie na okres w pierwszym cyklu po porazce ? A moze przyszedl w terminie ? Ja zwykle cykle mam 27-29 dniowe a raczej mialam ...
    Opu mam to samo. 32 dc i na pewno bez owulacji wiec na normalna moja długość sie nie zanosi to na ogol tak 29-32dni...

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
‹‹ 2708 2709 2710 2711 2712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ