IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia kciuki za Waszą wizytę
Tyszanka, a może jednak warto? Ludzie muszą wiedzieć, jakie tragedie przyżywają osoby walczące z niepłodnością, jak PIS przyczynia się do ogromnego bólu zarówno psychicznego jak i fizycznego, bo takie stresy związane z odmową nie pozostają obojętne na zdowie kobiet.
Ktoś kurcze musi im uzmysłowić, że ich tłumaczenie jest durne po prostu: okulary nie leczą wzroku, protezy nie powodują, że ręce czy nogi odrastają, bajpasy czy inne, też serca nie leczą, tylko pomagają a jednak się je refunduje. Więc co to za idiotyczne tłumecznia, że in vitro nie leczy to go nie będziemy refundować. Wrrr, cała wrę znowu...nie nawidzę typów po prostu! Sorry dziewczyny! Sama trybem refundowanym nie szłam, ale napatrzyłam się w trakcie na niejedno i nasłuchałam niejednej łamiącej serce historii, i szlag mnie trafia, jak słyszę, że odmawia się ludziom wsparcia.
ewlinaaa85, arlenka, pabelka88, Tyszanka81, Reni555, Beata.D, Tosia 1981, Mimi86, SzewskaPasja, Asiula86, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monison wrote:Mi lekarz powiedziała że zapładniamy tylko 6
Nie dykutowałam bo wiem że ma rację ale na jakies poxniejszej wizycie dowiem sie czy nie mozna czegoś zzrobić. Endomendy też nie mam ale może ze wzgledu na to że to trzecia stymulacja?? W programie MZ kiedyś było że w trzeciej stymulacji zapładniane są wszystkie.
Przeczytaj sobie ustawę. Wydaje mi się, że nadal tak jest, że 3 i kolejna procedura daje możliwość zapłodnienia wszystkich jajek. Ja przy 3 miałam zapładniane wszystkie, ale to było przed 1 listopada. -
nick nieaktualnyInska wrote:Sylwia kciuki za Waszą wizytę
Tyszanka, a może jednak warto? Ludzie muszą wiedzieć, jakie tragedie przyżywają osoby walczące z niepłodnością, jak PIS przyczynia się do ogromnego bólu zarówno psychicznego jak i fizycznego, bo takie stresy związane z odmową nie pozostają obojętne na zdowie kobiet.
Ktoś kurcze musi im uzmysłowić, że ich tłumaczenie jest durne po prostu: okulary nie leczą wzroku, protezy nie powodują, że ręce czy nogi odrastają, bajpasy czy inne, też serca nie leczą, tylko pomagają a jednak się je refunduje. Więc co to za idiotyczne tłumecznia, że in vitro nie leczy to go nie będziemy refundować. Wrrr, cała wrę znowu...nie nawidzę typów po prostu! Sorry dziewczyny! Sama trybem refundowanym nie szłam, ale napatrzyłam się w trakcie na niejedno i nasłuchałam niejednej łamiącej serce historii, i szlag mnie trafia, jak słyszę, że odmawia się ludziom wsparcia.
My to wiemy,ale ludzie pokroju partii PiS będą zawsze uważali że robią "wiele dla Polaków . no dla mnie akurat nie! Reforma 6-latkow i brak refundacji ivf -
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Jutro druga weryfikacja
zobaczę co się dzieje i pewnie poznam dokładną datę punkcji.
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Ja też u siebie obstawiam poniedziałek
we wtorek pęcherzyki miały 10-12 mm
-
Brtiii86 wrote:No no to podobnie jak ja mialas pęcherzyki:-) a jutro zobaczysz już będą że ho ho. No to idziemy równo:-) gdyby punkcja była i u mnie w pon to byśmy może transfer miały też podobnie.
To byłoby superdużo masz pęcherzyków?
Jest tu jeszcze kilka dziewczyn, które są na bardzo podobnym etapie. Trochę nas będzie szybko mamamiBrtiii86, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Przeczytaj sobie ustawę. Wydaje mi się, że nadal tak jest, że 3 i kolejna procedura daje możliwość zapłodnienia wszystkich jajek. Ja przy 3 miałam zapładniane wszystkie, ale to było przed 1 listopada.
A gdzie znajde ta ustawe w całości? No tylko druga procedura zakończona ciaza wiec obawiam się ze liczy sie to od pocztku.2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
nick nieaktualny
-
Monison wrote:A gdzie znajde ta ustawe w całości? No tylko druga procedura zakończona ciaza wiec obawiam się ze liczy sie to od pocztku.
Wystarczy wpisać "ustawa o leczeniu niepłodności". Jest zapis, że w 3 procedurze można. Nie sądzę, żeby liczono od początku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:19
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:No no to sporo więcej:-) ale moje amh dużo niższe niż Twoje. Gdzie w tych małych jajnikach się tyle tego pomieści.
Też się nad tym zastanawiamJak widać my- kobiety mamy dużą siłę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:46
-
Odebrałam wyniki estradiolu, tylko 247, słabo, pewnie na razie nici z punkcji, muszę czekać dalej, a to już dzisiaj 8 dzień. ..START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy Wy przed betowaniem bralyscie nospe?
Brzuch mnie momentami nieladnie pobolewa...beta w poniedzialek i nie wiem co robic.
Bo skurcze nie wskazane chyba?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnywombi wrote:Odebrałam wyniki estradiolu, tylko 247, słabo, pewnie na razie nici z punkcji, muszę czekać dalej, a to już dzisiaj 8 dzień. ..
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Dziewczyny czy Wy przed betowaniem bralyscie nospe?
Brzuch mnie momentami nieladnie pobolewa...beta w poniedzialek i nie wiem co robic.
Bo skurcze nie wskazane chyba?
Kochana oczywiscie ze bralam nospe, obowiazkowo.
Czekamy na Mikołaja ❤