X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Aneczka2015 a ty ile podejsc mialas?
    Po tym udanym transferze brzuch cie pobolewal?
    Moze to dobry znak?
    Ja im blizej bety-tym gorzej hehe.
    Byle do poniedzialku....

Nam sie udalo w pierwszym krio. Zabralam wtedy 2bb i 3 bb, jeden zostal ze mna. Dzis juz wiem ze to syn, Mikolaj. Calkiem mozliwe ze to pierwsze objawy. Ja nie mialam zadnych na poczatku. Powidzenia kochana! :)

Mimi86, sylvuś lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Ja bralam przez 3 dni relanium 2x1 (po punkcji)
    A pozniej nospe 2x1 caly czas zapobiegawczo....
    to relanium można brać. po transerze ?
    nie ma złego wpływu na zarodek ?
    gdzies czytałam, że dziewczyna brała aż do betowania
    ...

• godaweri Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy kroras z Was w programie ministerialnym płaciła za scratching endometrium, jeżeli lekarz widzi wskazania? Bo u mnie widzi wskazania, ale zawołał sobie za ten zabieg 1000zl! I nie pomagają tłumaczenia, ani pismo z MZ, że powinien byc to zabieg refundowany. Co mam z tym zrobić? Jak na nim to wymóc?

Najgorsze jest to, że jeśli nie będę mieć transferu świeżego (a moze tak byc, bo mi skacze wysoko progesteron w trakcie stymulki), to ten scratching będzie bezużyteczny i co w następnym cyklu znowu zawoła 1000zl?

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, rozrobiłam menopur wbiłam igłę z tym rozpuszczalnikiem kilka razy, jak będę pobierała dawkę leku to przez ten gumowy korek jak fiolka będzie do góry nogami, nie będzie lek się wylewał?
    I drugie pytanie czy napewno leku wystarczy? Niby mam mniej jednostek rozpisanych ale jakoś mało tego płynu mi się zdaje:)

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    to relanium można brać. po transerze ?
    nie ma złego wpływu na zarodek ?
    gdzies czytałam, że dziewczyna brała aż do betowania
    ...
    Teoretycznie jest nie wskazane, jak wiekszosc lekow w ciazy... Wiec Ja biore tylko 3 dni a pozniej zamieniam na nospe. Dr wie ze biore.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Powiedzcie mi, rozrobiłam menopur wbiłam igłę z tym rozpuszczalnikiem kilka razy, jak będę pobierała dawkę leku to przez ten gumowy korek jak fiolka będzie do góry nogami, nie będzie lek się wylewał?
    I drugie pytanie czy napewno leku wystarczy? Niby mam mniej jednostek rozpisanych ale jakoś mało tego płynu mi się zdaje:)

Nie wyleje się na pewno :) A jak Ci zabraknie, to na pewno lekarz Ci wypisze kolejną receptę.

Neo84 lubi tę wiadomość

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dziewczyny tak się pytam informacyjnie, po nie udanym transferze, jak szybko zazwyczaj robi się transfer z mrożaka ?
    długo się czeka, czy podchodzi się do tego z marszu ?
    Reni ja miałam w następnym cyklu.
    Asiula w jakich jednostkach masz ten estradiol bo ja miałam w pon 308 i gin chce transfer robic, a gdzie to do 3000 :|
    Kurde mam nadzieje że w niczym to nie zaszkodzie, że teraz jest cykl po poronieniu eh znowu będę rozkminiać:/

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:

Ja mam ten menopur 600j i bez problemu starcza mi. Mam po 225j i z tego wychodzą dwa zastrzyki plus 150j na trzeci. Wszystko starczyło tak jak należy:-)

Neo84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, za dużo myślę, po transferze, z tego co czytam, nie wolno podnosić głowy i leżeć ok. 20 min
    mi każali leżeć 10 minut i nikt nie mówił mi o zakazie podnoszenia głowy,
    czy to reguła i koniec ?

Walcząca lubi tę wiadomość

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Rzadziej teraz Was podczytuje i coś mi umkneło, to drugi transfer ? Czy cos pokrecilam ?
    Serducho, w sumie to trzecie podejscie, w cyklu ze stymulacją nic się nie zadziało, potem krio beta rosła, ale ciąża obumarła, teraz trzeci raz.

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dotarcie mi. Mam pierwsze ivf i nie wiem jaka wybrać metodę zapłodnienia. Czy klasyczne ivf,czy ivf-icsi, czy ivf-imsi. Mój M ma dobre parametry nasienia,ale czy dobrze mi się wydaje że może lepiej by wybrali tego najlepszego plemnika i wpuścili? Już nie wiem sama.

A dziewczyny z GynC jak wy mialyscie przy pierwszej próbie? Ja jestem w tym programie 2+1 i tam można wybrac jaką metode.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Na chwilę obecną to marzę o porodzie :-D
    Oczywiscie jak przyjdzie co do czego to inaczej bede spiewala...
    A Ty Tyszanko jak znioslac punkcje? Bo nie ukrywam, ze tego tez sie obawiam. Da rade pojsc nadtepnego dnia do pracy za biurkiem czy lepiej w domu zostać?

ja znioslam bardzo dobrze puncje.
    Ale moze dlatego ze 2 jajka mialam,jedno wlasnie nosze w brzuchu i czekam na wynik.
    W dniu punkcji lekow nie musialam brac przeciwbolowych,wieczorem nawet sprzatalam ;-)
    Mialam wolne po punkcji bo bylo 3 kroli.ale czulam sie dobrze.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bierzemy imsi, ale M ma słabą morfologię i obniżoną fragmentację DNA, także lekarz nie pozostawił Nam wyboru, tylko to zalecił

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny dotarcie mi. Mam pierwsze ivf i nie wiem jaka wybrać metodę zapłodnienia. Czy klasyczne ivf,czy ivf-icsi, czy ivf-imsi. Mój M ma dobre parametry nasienia,ale czy dobrze mi się wydaje że może lepiej by wybrali tego najlepszego plemnika i wpuścili? Już nie wiem sama.

A dziewczyny z GynC jak wy mialyscie przy pierwszej próbie? Ja jestem w tym programie 2+1 i tam można wybrac jaką metode.

IMSI odrazu dr M powiedzial,podobno skuteczne ;-)

Brtiii86 lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mowie STOP czytaniu....
    Ja watpie zeby glowa w gorze ci zaszkodzila kochana na pewno jej nie trzymalas tylko lezalas sobie.
    Lec po ten test...

A mnie henna nie chwycila :-( kosmetyczka kasy nie wziela ;-)

Reni555 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska ja bralam luteine 5 dni 3 razy dziennie i @ przychodzla mniej wiecej 3-4 dni po odstawieniu.

sylwia kciuki za prenatalne &&&&

neo napewno sie nie wyleje;) mi tez sie wydawalo ze mi braknie menopuru a jeszcze zostalo na jedna dawke ;)

brtii ja bym brala imsi.

Reni ja lezalam 25 minut, ale jak mialam iui i wogole nie lzalam to na wizycie dr mowila ze niekotre kliniki juz odchodzą od lezenia nawet po transferze i ciaze są, wiec sie nie stresuj ;) zreszta Ty jestes w ciąży, wiem to :)

Reni555, Neo84 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• godaweri Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Serducho, w sumie to trzecie podejscie, w cyklu ze stymulacją nic się nie zadziało, potem krio beta rosła, ale ciąża obumarła, teraz trzeci raz.

A czemu się martwisz tym estradiolem? Przed crio to ma znaczenie? Chyba najważniejsze jest endometrium?

• godaweri Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:

Ja bym brała IMSI.

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dziewczyny, za dużo myślę, po transferze, z tego co czytam, nie wolno podnosić głowy i leżeć ok. 20 min
    mi każali leżeć 10 minut i nikt nie mówił mi o zakazie podnoszenia głowy,
    czy to reguła i koniec ?
    Reni nie dajmy sie zwariowac... Ja sobie tlumacze ze w normalnych warunkach..... Hmmmm moze w ekstremalnych, gdy panienki maja sexik w dyskotekowej wc i o rany jest ciaza, Nikt nie mysli o lezeniu I nie podnoszeniu glowy... Mysle ze spokoj w naszym przypadku jest wazniejszy...

Reni555, Antonelka lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź. To już wiem co wybiore:-)

‹‹ 2729 2730 2731 2732 2733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ