IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyszanka81 wrote:Aneczka2015 a ty ile podejsc mialas?
Po tym udanym transferze brzuch cie pobolewal?
Moze to dobry znak?
Ja im blizej bety-tym gorzej hehe.
Byle do poniedzialku....
Nam sie udalo w pierwszym krio. Zabralam wtedy 2bb i 3 bb, jeden zostal ze mna. Dzis juz wiem ze to syn, Mikolaj. Calkiem mozliwe ze to pierwsze objawy. Ja nie mialam zadnych na poczatku. Powidzenia kochana!Mimi86, sylvuś lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy kroras z Was w programie ministerialnym płaciła za scratching endometrium, jeżeli lekarz widzi wskazania? Bo u mnie widzi wskazania, ale zawołał sobie za ten zabieg 1000zl! I nie pomagają tłumaczenia, ani pismo z MZ, że powinien byc to zabieg refundowany. Co mam z tym zrobić? Jak na nim to wymóc?
Najgorsze jest to, że jeśli nie będę mieć transferu świeżego (a moze tak byc, bo mi skacze wysoko progesteron w trakcie stymulki), to ten scratching będzie bezużyteczny i co w następnym cyklu znowu zawoła 1000zl?
-
Powiedzcie mi, rozrobiłam menopur wbiłam igłę z tym rozpuszczalnikiem kilka razy, jak będę pobierała dawkę leku to przez ten gumowy korek jak fiolka będzie do góry nogami, nie będzie lek się wylewał?
I drugie pytanie czy napewno leku wystarczy? Niby mam mniej jednostek rozpisanych ale jakoś mało tego płynu mi się zdaje:)Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Reni555 wrote:to relanium można brać. po transerze ?
nie ma złego wpływu na zarodek ?
gdzies czytałam, że dziewczyna brała aż do betowania
...W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Neo84 wrote:Powiedzcie mi, rozrobiłam menopur wbiłam igłę z tym rozpuszczalnikiem kilka razy, jak będę pobierała dawkę leku to przez ten gumowy korek jak fiolka będzie do góry nogami, nie będzie lek się wylewał?
I drugie pytanie czy napewno leku wystarczy? Niby mam mniej jednostek rozpisanych ale jakoś mało tego płynu mi się zdaje:)
Nie wyleje się na pewnoA jak Ci zabraknie, to na pewno lekarz Ci wypisze kolejną receptę.
Neo84 lubi tę wiadomość
-
Reni555 wrote:dziewczyny tak się pytam informacyjnie, po nie udanym transferze, jak szybko zazwyczaj robi się transfer z mrożaka ?
długo się czeka, czy podchodzi się do tego z marszu ?
Asiula w jakich jednostkach masz ten estradiol bo ja miałam w pon 308 i gin chce transfer robic, a gdzie to do 3000
Kurde mam nadzieje że w niczym to nie zaszkodzie, że teraz jest cykl po poronieniu eh znowu będę rozkminiaćI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
nick nieaktualnyNeo84 wrote:Powiedzcie mi, rozrobiłam menopur wbiłam igłę z tym rozpuszczalnikiem kilka razy, jak będę pobierała dawkę leku to przez ten gumowy korek jak fiolka będzie do góry nogami, nie będzie lek się wylewał?
I drugie pytanie czy napewno leku wystarczy? Niby mam mniej jednostek rozpisanych ale jakoś mało tego płynu mi się zdaje:)
Ja mam ten menopur 600j i bez problemu starcza mi. Mam po 225j i z tego wychodzą dwa zastrzyki plus 150j na trzeci. Wszystko starczyło tak jak należy:-)Neo84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Serducho wrote:Rzadziej teraz Was podczytuje i coś mi umkneło, to drugi transfer ? Czy cos pokrecilam ?I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
nick nieaktualnyDziewczyny dotarcie mi. Mam pierwsze ivf i nie wiem jaka wybrać metodę zapłodnienia. Czy klasyczne ivf,czy ivf-icsi, czy ivf-imsi. Mój M ma dobre parametry nasienia,ale czy dobrze mi się wydaje że może lepiej by wybrali tego najlepszego plemnika i wpuścili? Już nie wiem sama.
A dziewczyny z GynC jak wy mialyscie przy pierwszej próbie? Ja jestem w tym programie 2+1 i tam można wybrac jaką metode. -
amygdala wrote:Na chwilę obecną to marzę o porodzie
Oczywiscie jak przyjdzie co do czego to inaczej bede spiewala...
A Ty Tyszanko jak znioslac punkcje? Bo nie ukrywam, ze tego tez sie obawiam. Da rade pojsc nadtepnego dnia do pracy za biurkiem czy lepiej w domu zostać?
ja znioslam bardzo dobrze puncje.
Ale moze dlatego ze 2 jajka mialam,jedno wlasnie nosze w brzuchu i czekam na wynik.
W dniu punkcji lekow nie musialam brac przeciwbolowych,wieczorem nawet sprzatalam
Mialam wolne po punkcji bo bylo 3 kroli.ale czulam sie dobrze.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
My bierzemy imsi, ale M ma słabą morfologię i obniżoną fragmentację DNA, także lekarz nie pozostawił Nam wyboru, tylko to zaleciłOligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Brtiii86 wrote:Dziewczyny dotarcie mi. Mam pierwsze ivf i nie wiem jaka wybrać metodę zapłodnienia. Czy klasyczne ivf,czy ivf-icsi, czy ivf-imsi. Mój M ma dobre parametry nasienia,ale czy dobrze mi się wydaje że może lepiej by wybrali tego najlepszego plemnika i wpuścili? Już nie wiem sama.
A dziewczyny z GynC jak wy mialyscie przy pierwszej próbie? Ja jestem w tym programie 2+1 i tam można wybrac jaką metode.
IMSI odrazu dr M powiedzial,podobno skuteczne
Brtiii86 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Reni mowie STOP czytaniu....
Ja watpie zeby glowa w gorze ci zaszkodzila kochana na pewno jej nie trzymalas tylko lezalas sobie.
Lec po ten test...
A mnie henna nie chwycilakosmetyczka kasy nie wziela
Reni555 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
emeska ja bralam luteine 5 dni 3 razy dziennie i @ przychodzla mniej wiecej 3-4 dni po odstawieniu.
sylwia kciuki za prenatalne &&&&
neo napewno sie nie wyleje;) mi tez sie wydawalo ze mi braknie menopuru a jeszcze zostalo na jedna dawke
brtii ja bym brala imsi.
Reni ja lezalam 25 minut, ale jak mialam iui i wogole nie lzalam to na wizycie dr mowila ze niekotre kliniki juz odchodzą od lezenia nawet po transferze i ciaze są, wiec sie nie stresujzreszta Ty jestes w ciąży, wiem to
Reni555, Neo84 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
elcia_aa wrote:Serducho, w sumie to trzecie podejscie, w cyklu ze stymulacją nic się nie zadziało, potem krio beta rosła, ale ciąża obumarła, teraz trzeci raz.
A czemu się martwisz tym estradiolem? Przed crio to ma znaczenie? Chyba najważniejsze jest endometrium? -
Brtiii86 wrote:Dziewczyny dotarcie mi. Mam pierwsze ivf i nie wiem jaka wybrać metodę zapłodnienia. Czy klasyczne ivf,czy ivf-icsi, czy ivf-imsi. Mój M ma dobre parametry nasienia,ale czy dobrze mi się wydaje że może lepiej by wybrali tego najlepszego plemnika i wpuścili? Już nie wiem sama.
A dziewczyny z GynC jak wy mialyscie przy pierwszej próbie? Ja jestem w tym programie 2+1 i tam można wybrac jaką metode.
Ja bym brała IMSI. -
Reni555 wrote:dziewczyny, za dużo myślę, po transferze, z tego co czytam, nie wolno podnosić głowy i leżeć ok. 20 min
mi każali leżeć 10 minut i nikt nie mówił mi o zakazie podnoszenia głowy,
czy to reguła i koniec ?Reni555, Antonelka lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualny