WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny

jestem po wizycie
    nie jestem w cionszy

doktor zdziwił się jak przy takiej jakości zarodka nie zaszłam w ciążę
    ustalilismy za tydzień hiteroskopię i przerwa 1 mc w staraniu się
    moje endometrium jest na górnej granicy dopuszczalności i mozliwe, ze głębiej w środku coś nam przeszkadza
    w nastepnym cyklu crio
    przystąpienie do procedury moze byc dopiero po trzech miesiącach przerwy, a więc jest i tak czas na działanie

blastka crio ta, która na mnie czeka, ma duże szanse na to, by się przyjęła
    trzeba tylko wyeliminować ryzyka

lipa, Tyszanka81, Mimi86, wombi, Agi83, Kava, Kamilam8, Beata.D, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po telefonie - z 19 pęcherzyków było 11 prawidłowych komórek, zapłodniło się 8 :)
    2 są jeszcze pod obserwacją, a 1 komórka nie zapłodniła się prawidłowo.

agnesita85, urocza, magic1, elcia_aa, Agnieszka_A., lipa, amygdala, arlenka, pabelka88, milia, Karolina1111, Tosia 1981, myszaaa, Mimi86, wombi, Agi83, Piggy, Neo84, Kamilam8, freya, Beata.D, Anuszka, ComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję za kciuki
    jestem generalnie pozytywnie nastawiona
    czuję przez skórę, ze zabieg za tydzień da mi odpowiedź gdzie jest pies pogrzebany, być moze tam był cały czas problem...

oczywiscie musze tez brac poprawke na swój słuszny wiek, ale nie dajmy sie zwariować
    nadal dalej mogę
    i mam zapas kolejnych jajeczek w jajnikach (wyszło na USG)

magic1, Karo85, Asiula86, Mimi86, Agi83 lubią tę wiadomość

• Karo85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni- jest plan:) To najważniejsze. Oby wszystko się wyjaśniło i mrozaczek szybko do Ciebie zawędrował:)

Asiula- bardzo wynik ładny:) Super. Czekamy na dalsze wieści? Transfer w 3 czy 5 dobie?

Reni555, Asiula86 lubią tę wiadomość

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Już po telefonie - z 19 pęcherzyków było 11 prawidłowych komórek, zapłodniło się 8 :)

Suuuper :)

Asiula86 lubi tę wiadomość

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer w 5 dobie i zobaczymy, ile zarodków do tego czasu przetrwa.

Reni, histeroskopia często pomaga!!! Trzymam kciuki!

Reni555 lubi tę wiadomość

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dziekuję za kciuki
    jestem generalnie pozytywnie nastawiona
    czuję przez skórę, ze zabieg za tydzień da mi odpowiedź gdzie jest pies pogrzebany, być moze tam był cały czas problem...

oczywiscie musze tez brac poprawke na swój słuszny wiek, ale nie dajmy sie zwariować
    nadal dalej mogę
    i mam zapas kolejnych jajeczek w jajnikach (wyszło na USG)
    Reni tak jak piszesz po histrroskopii bedzie wszystko jasne.Ja eowniez mialam podane piekne zarodki i tez lekarz sie zdziwil ze nic z tego nie wyszlo.jitro mam wizyte i chyba tez histero mnie czeka.ja moalam juz kolposkopie robiona i z tego badania wyszlo ze jama macicy ksiazkowa.no ccoz zobaczymy co jutro bedzie.Jestesmy mega silne i walczymy dalej;)

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na jakiej podstawie lekarz moze zlecic histeroskopie?
    Czy jak mi mowi w roznym dniu cyklu ze endomeyrium lade to moze zlecic?czy raczej nie?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy histeroskopie robi sie rowniez na NFZ?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Asiula bardzo ladny wynik;)ile bedziesz brala ze soba?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.wylecz.to/pl/choroby/ginekologia/wskazania-do-histeroskopii.html

Tu są opisane wskazania do tego badania :-)

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    Asiula bardzo ladny wynik;)ile bedziesz brala ze soba?

2 zarodki

Agnieszka_A., Agi83, Anuszka lubią tę wiadomość

Starania od 2014
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milia wrote:
    Popieram bo taka niestety jest prawda, kto przez to nie przechodzi nie zrozumie. Czasami chodzi o fakt ogłaszania radosnej nowiny, nikt nie myśli co my starające poczujemy tak jakbyśmy nie miały uczuć, wystarczy czasem być taktownym i pomyśleć, że przecież np. bratowa, znajoma.... mogłaby być na naszym miejscu. Żona kuzyna przebiła chyba wszystko i wszystkich do tej pory, będąc u nas dwa lata temu zostawiła na wieszaku sukienkę najmłodszej córki i według jej rozumowania miałam się napatrzeć i zajść bo przecież od ślubu minęło 4 lata! Nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać, zirytowała mnie tym i unikam z nią kontaktu bo nie wiem co jeszcze wymyśli. I taki jest właśnie tok rozumowania osób którym udało się bez problemu.

Milia ja mam Szwagierke (w tym roku 25 lat skończy), w wieku 20 lat po maturze zrobiła sobie dziecko i do mnie z tekstem, że najlepiej dzieci miec w wieku 18 lat bo rodzice wychowają. Ona Dziekiem się nie zajmowała jak dama siedziała na gorze przed laptopem a dzieckiem cały czas zajmowała sie moja teściowa. Szwagierka schodziła tylko na karmienie.Któregoś dnia babcia mojego męża zachorowała i teściowa musiała jechać z nią do szpitala. Tak więc nasłuchałam się od Szwagierki jak to zmęczona jest bo caly dzień z dzieckiem musiała siedzieć i się nim zajmować. Tak jest do tej pory. Siostrzenica mojego męża ma już 4 latka a moja szwagierka nie pracuje i najprawdopodobniej nigdy nie będzie pracowała (Siostrzenica mojego męża urodziła się bez prawego przedramienia i szwagierka ma na nia co miesiąc 600 zł (wcześniej miała 1000). Wynajmują mieszkanie a dofinansowanie dostają od jednych i od drugich rodziców. Sponsorowane wakacje, zakupy ubranek dla Malej i inne cuda więc po co iść do pracy. teraz myślą nad drugim dzieckiem no bo Mała ma już 4 lata więc może Ktoś będzie próbował ją do roboty wygonić a przeciez jeszcze od tego roku 1000 zł macierzyńskiego plus 500 na każde drugie dziecko (a że dochody maja niskie poprzez zakłamania) to i na pierwsze dostaną). Tak więc produkować dzieci i mieć kase a Dzieci podrzucić do teściowej niech wychowuje. Jak zapewne zauważyłyscie nie pałamy do siebie sympatią. szwagierka wie, że się leczymy ale nie zna szczegółów odpbnie jak moja teściowa więc zakłada, ż my nie chcemy miec dziecka, że ja karierę robię itp. W październiku tamtego roku brali ślub kościelny i mieli wizytę w poradni no i dostali ulotki na temat macierzyństwa, dzieci i rodziny. Potem do dziewczyny mojego Szwagra opowiadała, że powiedziała do tej babeczki z poradni, że im takie ulotki nie są potrzebne ale je weźmie bo może Bratowej się przydadzą. I dalej kontynuuje, że weźmie te ulotki i wrzuci nam do skrzynki na listy to może w końcu mnie coś ruszy. To tak w nawiązaniu do tej kurteczki pozostawionej na wieszaku. Ja też łatwo nie mam moja teściowa wszystkim wmawia, że my nie chcemy i namawia ich do poruszania tematu o dzieciach przy Nas. na jakiej imprezie byśmy nie byli to jakoś teściowa wychodzi ze swoją Siostrą na papierosa po czym wracają i dziwnym trafem zaczyna się temat dzieci. Ostatnio Ciotka zaczeła, że jej córka wciązy jest ale mieli takiego potwornego stracha i taki stres bo mogły być bliźniaki ale odetchneli bo okazało się, że jest jedno. Teściowa moja twierdzi, że się zmieniłam, że o niczym nie da się ze mną porozmawiać że cicha się zrobiła. A co ja mam się odzywać jak słyszę takie rzeczy, które rozrywają mi serce?

Dziewczyny czy znacie jakieś przypadki kobiet, które miały niskie AMH (0,5) i udało im się zostać Mamamusiami? Ja dzisiaj od rana znowu kuź... doła złapałam. łzy normalnie same mi lecą i nie mogę ich zatrzymać. Muszę się ogarną w końcu jakoś (zawsze tak mam przed @ bo hormony mi szaleją a dodatkowo wczoraj ta wizyta). Dobrze, że na 14:00 do pracy to trzeba będzie się pozbierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:39

milia lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Milia ja mam Szwagierke (w tym roku 25 lat skończy), w wieku 20 lat po maturze zrobiła sobie dziecko i do mnie z tekstem, że najlepiej dzieci miec w wieku 18 lat bo rodzice wychowają. Ona Dziekiem się nie zajmowała jak dama siedziała na gorze przed laptopem a dzieckiem cały czas zajmowała sie moja teściowa. Szwagierka schodziła tylko na karmienie.Któregoś dnia babcia mojego męża zachorowała i teściowa musiała jechać z nią do szpitala. Tak więc nasłuchałam się od Szwagierki jak to zmęczona jest bo caly dzień z dzieckiem musiała siedzieć i się nim zajmować. Tak jest do tej pory. Siostrzenica mojego męża ma już 4 latka a moja szwagierka nie pracuje i najprawdopodobniej nigdy nie będzie pracowała (Siostrzenica mojego męża urodziła się bez prawego przedramienia i szwagierka ma na nia co miesiąc 600 zł (wcześniej miała 1000). Wynajmują mieszkanie a dofinansowanie dostają od jednych i od drugich rodziców. Sponsorowane wakacje, zakupy ubranek dla Malej i inne cuda więc po co iść do pracy. teraz myślą nad drugim dzieckiem no bo Mała ma już 4 lata więc może Ktoś będzie próbował ją do roboty wygonić a przeciez jeszcze od tego roku 1000 zł macierzyńskiego plus 500 na każde drugie dziecko (a że dochody maja niskie poprzez zakłamania) to i na pierwsze dostaną). Tak więc produkować dzieci i mieć kase a Dzieci podrzucić do teściowej niech wychowuje. Jak zapewne zauważyłyscie nie pałamy do siebie sympatią. szwagierka wie, że się leczymy ale nie zna szczegółów odpbnie jak moja teściowa więc zakłada, ż my nie chcemy miec dziecka, że ja karierę robię itp. W październiku tamtego roku brali ślub kościelny i mieli wizytę w poradni no i dostali ulotki na temat macierzyństwa, dzieci i rodziny. Potem do dziewczyny mojego Szwagra opowiadała, że powiedziała do tej babeczki z poradni, że im takie ulotki nie są potrzebne ale je weźmie bo może Bratowej się przydadzą. I dalej kontynuuje, że weźmie te ulotki i wrzuci nam do skrzynki na listy to może w końcu mnie coś ruszy. To tak w nawiązaniu do tej kurteczki pozostawionej na wieszaku. Ja też łatwo nie mam moja teściowa wszystkim wmawia, że my nie chcemy i namawia ich do poruszania tematu o dzieciach przy Nas. na jakiej imprezie byśmy nie byli to jakoś teściowa wychodzi ze swoją Siostrą na papierosa po czym wracają i dziwnym trafem zaczyna się temat dzieci. Ostatnio Ciotka zaczeła, że jej córka wciązy jest ale mieli takiego potwornego stracha i taki stres bo mogły być bliźniaki ale odetchneli bo okazało się, że jest jedno. Teściowa moja twierdzi, że się zmieniłam, że o niczym nie da się ze mną porozmawiać że cicha się zrobiła. A co ja mam się odzywać jak słyszę takie rzeczy, które rozrywają mi serce?

Dziewczyny czy znacie jakieś przypadki kobiet, które miały niskie AMH (0,5) i udało im się zostać Mamamusiami? Ja dzisiaj od rana znowu kuź... doła złapałam. łzy normalnie same mi lecą i nie mogę ich zatrzymać. Muszę się ogarną w końcu jakoś (zawsze tak mam przed @ bo hormony mi szaleją a dodatkowo wczoraj ta wizyta). Dobrze, że na 14:00 do pracy to trzeba będzie się pozbierać.

Znam, z amh 0,35,ciąża naturalna.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca widzę,że chyba każdą z nas spotykają przykrości w kwestii dzieci. Jednak najgorszy jest brak zrozumienia u osób,które powinny wspierać jak np teściowie. Ja u swojej teściowej też nie mam zrozumienia tzn nigdy nie docięła mi w jakiś sposób ani nic,ale czasami coś powie i dopiero pomyśli. Jak to kiedyś była gadka o dzieciach a ona powiedziała,że ona to jak urodziła syna (mojego męża) to nie była już taka młoda bo miała !!!uwaga!!! 22 czy 23 lata (dokładnie nie pamiętam) poczułam się jakby mnie w twarz ktoś strzelił i powiedziałam do męża przy niej: kurde K ja mam 24,Ty 27 to my już dziadkami powinniśmy być" albo jak kiedyś powiedziałam,że taki problem u nas z tymi staraniami i że ja okresów nie mam itd to palnęła: "ja to nie wiem co to jest u nas takich rzeczy nie było nigdy" o żesz kur*a sobie pomyślałam,albo jak do mojej młodszej siostry kiedyś wypaliła "ciekawe czy my w ogóle będziemy mieli dzieci"- takie niemyślenie. Dlatego postanowiliśmy,że chyba nikomu nie powiemy o ivf bo wiem,że gdyby dziecko było chore to na bank by powiedziała lub pomyślała,że to dlatego,że z ivf.

Z tym amh to nie pomogę,bo nie wiem...
    Reni najważniejsze że macie plan działania :) po histeroskopii się wszystko wyjaśni

asiula piękny wynik :)

Asiula86, milia lubią tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, piękny wynik, gratulacje Kochana!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dziewczyny

jestem po wizycie
    nie jestem w cionszy

doktor zdziwił się jak przy takiej jakości zarodka nie zaszłam w ciążę
    ustalilismy za tydzień hiteroskopię i przerwa 1 mc w staraniu się
    moje endometrium jest na górnej granicy dopuszczalności i mozliwe, ze głębiej w środku coś nam przeszkadza
    w nastepnym cyklu crio
    przystąpienie do procedury moze byc dopiero po trzech miesiącach przerwy, a więc jest i tak czas na działanie

blastka crio ta, która na mnie czeka, ma duże szanse na to, by się przyjęła
    trzeba tylko wyeliminować ryzyka

Reni a Ty do jakiego lekarza chodzisz? Nie spałam prawie całej nocy i myślałam. Dajemy sobie jeszcze rok. Jeżeli przez ten rok nie uda się nam zajść w ciążę to od stycznia pomyślimy o procedurze adopcyjnej (może przez ten rok będę miała czas na zastanowienie sie nad komórkami dawczyni). Tak bardzo chciałabym nosić w sobie maleństwo. PO tej procedurze jeśli się nie uda to zastanawiam się nad zmianą lekarza. Jak to mój mąż powiedział wczoraj, że może inne spojrzenie na Nas przez innego lekarza coś da. Jakoś taki troche nie smak mi pozostał po tej wczorajszej wizycie. Z tego co czytam to Wasi lekarze (chociaz nie wszyscy) daja wam jakies słowa otuchy i podbudowują a moja Pani Doktor nie (wręcz wyszłam zdołowana). No nic na razie walczymy o moje komórki.

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm,Walczaca....

Nie powiem Ci co Ty masz zrobic,ale powiem co ja bym powiedziala,bo historia jest niefajna..

Przy nastepnej imprezie jesli mamusia poruszylaby temat dzieci,czy jesli dowiedzialabym sie ze rozpiwiada historie ze nie chce miec dzieci-odpiwiedzialabym zgodnie z prawda:
    Ze doszly mnie sluchy i o ulotkach i o glupich gadkach i zeby byla jasnosc staramy sie o dziecko z pomoca medyczna,bo inaczej sie nie da i jesli rodzina tak pragnie mojego szczescia i usilnie namawia to moze dorzuci pare groszy bo leczenie jest kosztowne ;-)

Tak wiec kochana nie zalamuj mi sie!!!

Ps.korona na swoim muejscu?,poprawiona?

Kava, Beata.D lubią tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczaca Ty mialas narazie jedna procedure?
    Jestes w rzadowce?

Mialas biochemiczna wiec cos drgnelo ;-)

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni histeroskopia platna?

‹‹ 2757 2758 2759 2760 2761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ