IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyszanka81 wrote:ja tez anatolki dopytywalam o moj protokol....
a na kartce jak wol pisalo: krotki z antagonista,na rozpisce z lekami
Moze tez masz gdzies napisane.
Nie wpadło mi w oko:), ale wszystko możliwe, wrócę z roboty to sprawdzęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:16
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Laski ja mam AMH 9 i PCOS. Nigdy nie miałam dawki mniejszej niż 225. Miałam 2 krótkie i dwa długie protokoły. Raz w czasie krótkiego miałam dawkę podbijaną do 300, bo moje jajniki byly leniwe
Tu chyba nie ma reguły
przy długich protokołach za pierwszym razem mialem troche hiperke (czułam się nieźle, ale jajniki wielkie i transfer odroczony). Za drugim czułam się gorzej, miałam wode w brzuchu, ale nie marudziłam i transer byl
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualnyCześć wszystkim!
Wtrącę się trochę w wątek, bo czytam was na bieżąco, ale przebrnąć przez wszystkie strony od początku w poszukiwaniu konkretnej informacji to nie lada sztukaPotrzebuję pomocy w konkretnej kwestii. Nigdzie nie mogę znaleźć (albo nie umiem
) informacji na temat nowych wytycznych, jak chce się podejść do komercyjnego IVF. Należę do Invicty Warszawa i mój dr (JNi) upiera się, że musimy mieć 3 IUI żeby móc zrobić in vitro. Chciałabym o tym poczytać i sprawdzić czy rzeczywiście, bo nie mam przekonania do IUI. W tym cyklu podchodzę do 2 IUI tylko po to, aby sprostać przepisom.
A staramy się już od 12 lat. Mam za sobą chorobę (udary mózgu). Mąż ma trochę osłabione nasienie, ale nie jakoś mocno (9 % prawidłowych - to podobno norma) . Ja mam mutację MTFR i podwyższoną homocysteinę. AMH 4.36 i 34 lata na karku. Jestem tym wszystkim zmęczona. Chciałabym podjąć konkretne działania, a nie tylko stymulować organizm bez potrzeby.
Pomożecie, gdzie mogę znaleźć takie wytyczne?? -
Tyszanka81 wrote:ja tez anatolki dopytywalam o moj protokol....
a na kartce jak wol pisalo: krotki z antagonista,na rozpisce z lekami
Moze tez masz gdzies napisane.
Z antagonista też są różne. Ja miałam inny niż Ty. Ty miałaś gonapeptyl od początku chyba, no nie? I do tego leki na stymulację. A ja miałam leki na stymulację i po chyba 6-7 dniach cetroide (jakby Twój gonapeptyl), żeby jajka nie pękały. Też pewnie z jakiegoś powodu tak zdecydował... -
Niunqa, też leczę sie w Invikcie, ale u innych lekarzy. Po dwóch inseminacjach podjęliśmy decyzję o in vitro. Nie było sensu dalej próbować inseminacji. Dostaliśmy się do rządówki, z której później zrezygnowaliśmy i teraz podchodzimy komercyjnie.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Niunqa wrote:Cześć wszystkim!
Wtrącę się trochę w wątek, bo czytam was na bieżąco, ale przebrnąć przez wszystkie strony od początku w poszukiwaniu konkretnej informacji to nie lada sztukaPotrzebuję pomocy w konkretnej kwestii. Nigdzie nie mogę znaleźć (albo nie umiem
) informacji na temat nowych wytycznych, jak chce się podejść do komercyjnego IVF. Należę do Invicty Warszawa i mój dr (JNi) upiera się, że musimy mieć 3 IUI żeby móc zrobić in vitro. Chciałabym o tym poczytać i sprawdzić czy rzeczywiście, bo nie mam przekonania do IUI. W tym cyklu podchodzę do 2 IUI tylko po to, aby sprostać przepisom.
A staramy się już od 12 lat. Mam za sobą chorobę (udary mózgu). Mąż ma trochę osłabione nasienie, ale nie jakoś mocno (9 % prawidłowych - to podobno norma) . Ja mam mutację MTFR i podwyższoną homocysteinę. AMH 4.36 i 34 lata na karku. Jestem tym wszystkim zmęczona. Chciałabym podjąć konkretne działania, a nie tylko stymulować organizm bez potrzeby.
Pomożecie, gdzie mogę znaleźć takie wytyczne?? -
Niunqa wrote:Cześć wszystkim!
Pomożecie, gdzie mogę znaleźć takie wytyczne??
-
nick nieaktualnyNo właśnie tak mi mówił, a idę do niego na wizytę 30.01 i chciałabym go trochę zagiąć swoimi racjami. Mam nadzieję, że raz na jakiś czas mnie przyjmiecie na wątku
Dzięki dziewczyny! Poszukam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:48
-
Anatolka wrote:Z antagonista też są różne. Ja miałam inny niż Ty. Ty miałaś gonapeptyl od początku chyba, no nie? I do tego leki na stymulację. A ja miałam leki na stymulację i po chyba 6-7 dniach cetroide (jakby Twój gonapeptyl), żeby jajka nie pękały. Też pewnie z jakiegoś powodu tak zdecydował...
nie,ja gonapaptylu nie mialam
mialam tylko menopur 75 i gonal 75 od 2 dc jednoczenie.
Od 6dc cetrotide jeszcze.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Niunqa ja miałam tylko jedną IUI, stwierdziliśmy, ze więcej nie próbujemy tylko od razu IVF i dr nie miał obiekcji.
Staracie się 12 lat węc dziwi mnie, że się upiera przy 3 IUI.. przecież nigdzie nie ma takiego wymogu, chyba, że przy rządowym..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Mimi86 wrote:W provicie mówili ze mam lekkie pcos a w gync dr powiedział ze mam duże pcos i ze napewno będę miała krótki protokół a wcześniej szlam długim
Ale jaja normanie!
Co klinika to inne teorie...Kamilam8 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
sylwiaśta159 wrote:Ogolnie z tego co wiem to CHYBA przy PCOS powinno sie stosowac dlugi protokol, tak?
a mnie doktor powiedziała, że z racji pcos ( u mnie umiarkowane ale jednak - amh 5,9 38lat) nie poleca długiego protokołu, miałam krótki z antagonistą.
pobrali 6 komórek i podobno pęcherzyków było też coś koło 8 dużych.
stymulacja gonalem samym była za słaba, dołożyli menopur 150 i 9dni trwała stymulacja...dojrzałych było 5komórek.sylwiaśta159, Reni555 lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
nick nieaktualnyNa innym forum na temacie Gyn niemal wszystkie mialysmy gonal 150 niezaleznie od AMH. Przynajmniej przy pierwszej stymulacji. Stad moje stwierdzenie, ze chyba zazwyczaj najpierw tak probuja.
Hmm... no to jak ta laska ma duze pcos i krotki protokol nie daje efektow a teraz dr zaproponowal dlugi to ciekawe, jak na niego zareaguje.
Lipa, to probuj dogadac sie z lekarzem zeby podpial to jako wskazanienic nie stracisz a duzo jest do zyskania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 11:32
lipa lubi tę wiadomość
-
Witaj Niunqa!5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
sylwiaśta159 wrote:
Lipa, to probuj dogadac sie z lekarzem zeby podpial to jako wskazanienic nie stracisz a duzo jest do zyskania
Spróbuję, ale jestem pesymistycznie nastawiona. Wogóle im bliżej mi do tej drugiej stymulacji, tym gorzej się czuję psychicznie. Jakby to wszystko było na nic i i tak miało się nie udac. Już nie potrafię sobie wyobrazić życia z dzieckiem, już tego nei robię wiecozrami przed pójściem spać -
nick nieaktualnyasia-m-b wrote:Niunqa ja miałam tylko jedną IUI, stwierdziliśmy, ze więcej nie próbujemy tylko od razu IVF i dr nie miał obiekcji.
Staracie się 12 lat węc dziwi mnie, że się upiera przy 3 IUI.. przecież nigdzie nie ma takiego wymogu, chyba, że przy rządowym..
Dlatego mnie to denerwuje. Uważam, że skoro nie zaszłam przez 12 lat w zdrową ciążę to znaczy, że coś jest nie tak. Miałam 6 ciąż biochemicznych, więc wadliwych i IUI nic mi nie pomoże, jeśli kolejna taka będzie i przestanie się rozwijać. Nie dam się już naciągnąć na kasę. 30.01 pójdę na wizytę i podejdę jeszcze raz, ale po tym już mu nie odpuszczę i jak coś to zmienię klinikę.
W ogóle to witajcie wszystkie. Będę dalej poczytywać, żeby się u was douczyć -
nick nieaktualnyA pamietasz jak ja pisalam, ze sobie tego nie potrafie wyobrazic? Ze to sprawa dla mnie jak w dalekiej odchlani? Ze czuje sie jakby moje cialo bylo jakies nie takie, wiec nawet w ciazy nie moge byc...? Pamietasz? I jestem w ciazy.
w 13 tyg i dopiero TERAZ, ZACZYNA do mnie dochodzic, ze nosze malego czlowieczka w sobie...
pabelka88, elcia_aa, lipa, Kamilam8, Beata.D lubią tę wiadomość