IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Walcząca wrote:Zastanawiam się czy nie zrobić rezonansu magnetycznego żeby sprawdzić czy tam nie ma tego cholernego gruczolaka przysadki (jak szykowałam się o drugiej IUI to trafiliśmy na konsultacje do innego lekarza i stwierdził, że wypadałoby zrobić rezonans ale moja mi nie zleciła). Teraz w środę na wizycie też ją ścignę o to bo wysoka prolaktyna powoduje poronienia i być może tamten transfer nie udał sie przez ta prolaktynę połączoną z wysokim progesteronem. Ale mam poje... ten organizm:(
Zrób rezonans. To bardzo dziwne, że tak gwałtownie i wysoko pod skoczyła. Ją miałam zawsze za wysoką prolaktyny, bralam bromegron jakieś 2 miesiące, a od tej pory - ponad rok, jest ona w normie. Też pewnie niskie TSH trzyma prolaktyny w ryzach. No ale Ty masz TSH niziutenkie, a prolaktyny bardzo wysoka -
nick nieaktualnyKunia wrote:Oby tak było:)
Dzięki za dobre słowa wszystkim.
Może faktycznie się skuszę na jakiś teścik jutro?
Te bóle @ mam od samego początku, a coraz to jeszcze bóle krzyża, pleców. I od wczoraj mdłości. Nawet ulotki leków czytałam. Luteina dopochwowa i metypred....raczej nie ma takich objawów, ale po tym wszystkim tak się jest nafaszerowanym lekami, że aż strach.
Niw martw sue. Jedz jutro na krew i bedzie wiadomo. Powtórz potem z dwa razy przyrost i tyle.
Bedzie dobrze -
Kunia tak jak dziewczyny piszą, byleby wartości szły do góry, myślę, że się rozkręci. Jestem dobrej myśli a i trzymam za Was kciuki
Patrzę na Wasze stresy i jestem przerażona. Cieszę się, że jeszcze miesiąc mam spokoju hehe. A potem będę podekscytowana tak jak Wy... Oby z dobrym skutkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 19:17
-
Anatolka wrote:Nie, Tyszanko do mnie dzwonić nie będą. Do mnie od czwartku z brzuszka puka i stuka synek
jeshuuu Anatolka,jak mi sie twoj nick myli z Antonelka...
Nawet na fb pisze Anatolka do Antonelki-juz mnie Walczaca poprawiala
Obiecuje poprawe a synus niech kooie,kopie ile sil w nozkach♡♡♡
Anatolka, Antonelka lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Mimi86 wrote:neo wow ale masz dzieciorków duzioooo
lipa ja tez w 6ds mialam 16 jajek- moze nie bedzie tak zle(hiperka) oby oby
dzwonilam dzis o kariotypy (2 tyg minelo) ale jeszcze nie ma, no coz czekam cierpliwie
zaczelam dzis jesc luteine bo juz 34 dc a @ ani widu ani slychu a nie mam zamiaru czekac 50 dni:/
To czekamy cierpliwie
Mnie babka z invimedu mowila o 35 dniach oczekiwania...Mimi86 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Nie, Tyszanko do mnie dzwonić nie będą. Do mnie od czwartku z brzuszka puka i stuka synek
He he he ...ale nasze nicki robia zamieszaniea jak uda mnie sie zajsc w ciaze to dopiero bedzie.
Na pytanie o wirujacy seks na szkle odpowiem jabo jestem bardziej na biezaco niz Anatolka
Jutro maja dzwonic jesli komorki nie zaplodnia sie. Jesli zaplodnia sie to nie zamawialam telefonu bo jesli np zaplodni sie jedna to bede sie jeszcze bardziej martwila.
A tak moze uda sie myslec pozytywnie, ze beda dwa ...do soboty duzo czasu...wszystko moze sie zdarzyc wiec pozostaje czekac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 19:32
Tyszanka81, Asiula86, sylvuś lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:He he he ...ale nasze nicki robia zamieszanie
a jak uda mnie sie zajsc w ciaze to dopiero bedzie.
Na pytanie o wirujacy seks na szkle odpowiem jabo jestem bardziej niz Anatolka
Dorysuj może swojemu avatarkowi jabłuszko ładne i będzie się kojarzyć nazwaAntonelka, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
zapominajka wrote:Asieńka my na podobnym etapie, ja transfer 18 grudnia.
Jak sie czujesz? Jakie objawy ? Czy masz albo miałaś plamienie albo brudne upławy ?
Zapominajka, ja się czuję bardzo dobrze, mdłości dziś nie ma i mam nadzieję, że już się nie pojawią ;p bólu piersi prawie nie ma i nie miałam ani razu plamień. Dziś miałam wizytę u dr, dziecię ma 20,5 mm, termin wg usg 8+5, więc tylko dwa dni różnicy od terminu z OM. Stopniowo odstawiam leki i 20.02 już kończę progesterona jak Ty się czujesz?
Agi83 lubi tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Antonelka wrote:He he he ...ale nasze nicki robia zamieszanie
a jak uda mnie sie zajsc w ciaze to dopiero bedzie.
Na pytanie o wirujacy seks na szkle odpowiem jabo jestem bardziej na biezaco niz Anatolka
Jutro maja dzwonic jesli komorki nie zaplodnia sie. Jesli zaplodnia sie to nie zamawialam telefonu bo jesli np zaplodni sie jedna to bede sie jeszcze bardziej martwila.
A tak moze uda sie myslec pozytywnie, ze beda dwa ...do soboty duzo czasu...wszystko moze sie zdarzyc wiec pozostaje czekac.
To czekamy
A faktycznie ty w 5 dobie bedziesz miala podawane,ja w 3 mialam....i tez sie strsowalam,bo dwie.Ale mysle ze WIARA CZYNI CUDA5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Dorysuj może swojemu avatarkowi jabłuszko ładne i będzie się kojarzyć nazwa
Wzielam juz to inaczej-anatolka od kawy anatola ktora anatolka moze pic bo jest w ciazy...
A historie nicka Antonelki tez znamAntek i Nelka?czy znowu pokrecilam?
A skrot OM oznacza ostatnia miesiaczke?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Kunia wrote:Oby tak było:)
Dzięki za dobre słowa wszystkim.
Może faktycznie się skuszę na jakiś teścik jutro?
Te bóle @ mam od samego początku, a coraz to jeszcze bóle krzyża, pleców. I od wczoraj mdłości. Nawet ulotki leków czytałam. Luteina dopochwowa i metypred....raczej nie ma takich objawów, ale po tym wszystkim tak się jest nafaszerowanym lekami, że aż strach.A my mocno zaciskamy kciuki!
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Tyszanka81 wrote:Wzielam juz to inaczej-anatolka od kawy anatola ktora anatolka moze pic bo jest w ciazy...
A historie nicka Antonelki tez znamAntek i Nelka?czy znowu pokrecilam?
A skrot OM oznacza ostatnia miesiaczke?
Tyszanka....idealnie zapamietalas skad wzial sie nick....Anetek to fajne imie dla chlopca....tylko ten Macierewicz troche mnie zniechecil ale moze przezyjemoze byc jeszcze Aleksander a dziewczynaka Antonina
Ale Anetek i Nela to nadal wybor number 1Kamilam8, sylwiaśta159, Asiula86, Tyszanka81, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsienka1184 wrote:Zapominajka, ja się czuję bardzo dobrze, mdłości dziś nie ma i mam nadzieję, że już się nie pojawią ;p bólu piersi prawie nie ma i nie miałam ani razu plamień. Dziś miałam wizytę u dr, dziecię ma 20,5 mm, termin wg usg 8+5, więc tylko dwa dni różnicy od terminu z OM. Stopniowo odstawiam leki i 20.02 już kończę progesteron
a jak Ty się czujesz?
-
Ja jednak podjechałam dziś wieczorem na betę, przy okazji pozałatwiałam trochę spraw w Invikcie.
No i 24.02 wizyta w Novum u dr LewandowskiegoMoże wymyśli coś nowego/innego.
A za tydzień wizyta u immunologa. Cóż, będziemy walczyć, dopóki mam siłyKamilam8, wombi, Antonelka, Agnieszka_A., milia, sylvuś lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Asiula86 wrote:Ja jednak podjechałam dziś wieczorem na betę, przy okazji pozałatwiałam trochę spraw w Invikcie.
No i 24.02 wizyta w Novum u dr LewandowskiegoMoże wymyśli coś nowego/innego.
A za tydzień wizyta u immunologa. Cóż, będziemy walczyć, dopóki mam siły
Asia to może jeszcze dziś będziesz miała wynik? -
Dzięki wszystkim za wsparcie:) Cieszę się, że dołączyłam, bo choć mam fajne koleżanki, które mnie wspierają to nasza terminologia, to jak ktoś przechodzi in vitro to trochę inna bajka niż naturalne ciąże.
Mnie została jeszcze 1 szansa jakby co, ale jak niestety wszystkie wiemy rządowy program działa tylko do czerwca...przez tych wariatów z PIS.
Mnie nawet powiedzieli w klinice, że kasa jest tylko do kwietnia....doktor powiedział, że to ostatni raz za free.
Jak tu was wygląda?Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Kamilam8 wrote:Ja jutro dla formalności robię trzecią weryfikację. Nie mam żadnych nadziei- no może odrobinkę
Kobietki ale Wy macie dużo zarodków- tylko zazdrościć.
A Ty Antonelko będziesz miała dwa super silne
Kamila...ja caly czas o Tobie i Asi mysle....kciukow nie puscilam...nawet u stop paluszki zacisnelam w kciukiAsiula86, Tyszanka81 lubią tę wiadomość