IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Lipa:)
Wiesz ja przez to in vitro i tą długą walkę zrobiłam się bardzo spokojna i cierpliwa, i poczekam do czwartku. Wytrzymam.
Wklejam linka o diecie warzywnej i jej wpływie na płodność. Nie jestem jakoś szczególnie religijna, ale zastosowałam to i chyba pomogło. Wiecie człowiek szuka wszędzie i czyta wszystko.
http://www.niedziela.pl/artykul/116725/nd/Dieta-i-postemhellipKunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Również o koenzymie. Mimo, że lekarze są sceptyczni, ja go brałam przez 3 miesiące (nie dokładnie ten ze strony poniżej) i miałam ładne komórki, i mam mrozaki, a mąż super nasienie. Za 1 ym razem jak pisałam wcześniej, było zero!!!więc mnie to pomogło.
Pewnie to większość wie, ale ...może się przyda.
http://www.jestemplodna.pl/jak-poprawic-jakosc-komorek-jajowych-jakosc-nasienia/Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Neo, lipa ale Wy nioski
Neo liczna rodzina się szykuje
Karina u Ciebie też super wynik się szykuje
Karo szczesliwej poróży. Gdzie nocujesz, bo ja też musze jakąs miejscówke sobie znależć no ok.5dni.karina76, Neo84, Kamilam8 lubią tę wiadomość
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
Kunia ta krew 2dpt to może poprostu naruszyli jakiś nabłonek po transferze. Ja miałam plamienie implantacyjne 8dpt blastocysty 5dniowej.
lipa, Kamilam8 lubią tę wiadomość
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
myszaaa wrote:Witaj
ja miałam w 9 dpt 28,51 a w 11 dpt 67 i spojrz na suwaczek :)także spokojnie przyrost sie liczy nie wartość
Twoja odpowiedź napawa mnie nadziejąa miałaś transfer w 3 czy w 5 dobie?
01.2016 - 2 IMSI, 19.01 transfer zarodka 3 doba
bhcg 10 dpt - 34,06; 12 dpt - 68,50; 20 dpt - 1205; 12.02 - jest pęcherzyk ☺
https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t3e3kzox2q4jc.png[/img] -
pysia wrote:dziewczyny a co jesli wlasnie zarodkow nie ma, bo sie nie podzielily itd.. a np wplacasz iles tam tysiecy za 3 podejscia z gory.. oddaja pieniadze czy jak?
U mnie w invicta zwracja czesc kasy. W zaleznosci na ktorym etapie niepowodzenie to roznica w zwrocie kasy.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
lipa wrote:Kunia to mogło być plamienie implantacyjne i mogą to być objawy wczesnej ciazy. Dziewczyny takie miały. Ale równie dobrze mogły to byc objawy nadchodzącej @. Nikt ci nie powie, różne tu sytuację widziałam
Na twoim miejscu pewnie już bym zrobiła bete jutro. 9dpt już powinno coś wykazac
Kuniu...chyba nic madrzejszego nie wymyslimy jak test z krwi (bo test sikany mam watpliwosc)7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Hej jestem juz po transferze dwoch dzieciatek
/transfer w trzeciej dobie/ nareszcie w domku wszyscy razem:-) caly czas sie usmiecham do siebie tak jakos cos mnie puscilo!
lekarz mowil o testowaniu 12 lutego chyba mozna wczesniej?
Zajadam sie ananasem i mam zamiar lezec bykiem caly czas moze jeszcze jakies cenne porady zeby sie udalo!!!Antonelka, gochu, Asiula86, Brtiii86, wombi, karina76, Tosia 1981, Neo84, lipa, Leine, Kamilam8, Agnieszka_A., Reni555, Agi83, freya, Karolina1111, gosia81, Anuszka, Beata.D, sylvuś, V. lubią tę wiadomość
-
pysia wrote:dziewczyny a co jesli wlasnie zarodkow nie ma, bo sie nie podzielily itd.. a np wplacasz iles tam tysiecy za 3 podejscia z gory.. oddaja pieniadze czy jak?
U mnie przy pierwszym podejściu, kiedy była taka sytuacja, a miałam już zapłacone za procedurę, przenieśli te pieniądze na kolejny transfer, ale nie mam żadnego pakietu, także być może to trochę inna sytuacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:11
pysia lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:Kunia to mogło być plamienie implantacyjne i mogą to być objawy wczesnej ciazy. Dziewczyny takie miały. Ale równie dobrze mogły to byc objawy nadchodzącej @. Nikt ci nie powie, różne tu sytuację widziałam
Na twoim miejscu pewnie już bym zrobiła bete jutro. 9dpt już powinno coś wykazac
Dokładnie, każdy organizm inaczej reaguje. Trzymam kciuki za pozytywną betę! -
Anatolka jutro beda dzwonic jak tam po seksie na szkielku?
Evelle na prwno unikaj stresujacych sytuacjii odpoczywaj!
Testuj (beta) tak jak lekarz przykazal,zrobisz wczesniej i bedziesz za duzo analizowala...a tak zrobisz sobie i mezowi prezent na WalentynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:08
Evelle lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dokładnie Evelle jak mówi Tyszanka
Nie testuj wcześniej, czekaj cierpliwie tak jak ja
Kupiłam sobie sikany ale mąż mi schował żeby mnie nie korciło i teraz nie mogę go znaleźća szukałam juz wszędzie chyba
Evelle, Tyszanka81, Kamilam8, Asiula86, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
29.05.2025 FET 2.11 ostatni -
Tyszanka81 wrote:Anatolka jutro beda dzwonic jak tam po seksie na szkielku?
Nie, Tyszanko do mnie dzwonić nie będą. Do mnie od czwartku z brzuszka puka i stuka synek
Antonelka, sylwiaśta159, Kamilam8, Asiula86, Agnieszka_A., Agi83, gosia81, Tosia 1981, Anuszka, sylvuś, V. lubią tę wiadomość
-
neo wow ale masz dzieciorków duzioooo
lipa ja tez w 6ds mialam 16 jajek- moze nie bedzie tak zle(hiperka) oby oby
dzwonilam dzis o kariotypy (2 tyg minelo) ale jeszcze nie ma, no coz czekam cierpliwie
zaczelam dzis jesc luteine bo juz 34 dc a @ ani widu ani slychu a nie mam zamiaru czekac 50 dni:/Neo84, lipa lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Monison wrote:Kunia ta krew 2dpt to może poprostu naruszyli jakiś nabłonek po transferze. Ja miałam plamienie implantacyjne 8dpt blastocysty 5dniowej.
beta w 8dpt wynosiła 104 brzuch na tescie 2 kreski.. cały czas bolał mnie jak na @ kszda z nas jest inna ale kochana możesz spokojnie zrobić test jutro
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
cześć Dziewczyny,
ja odebrałam dzisiaj wyniki badań prawie wszystkie ok poza dwoma.
TSH 0,303 (0,270-4,200)
FT4 25,73 (12,00-22,00)
Wyniki mogą być takie bo biorę Eutyrox 75 więc najprawdopodobniej będzie zmniejszenie do 37,5. Tym akurat się nie martwię chociaż nie są takie jak powinny (wcześniejsze były w normie).
Martwi mnie jednak prolaktyna. Pierwsze badanie jakie robiłam było w sierpniu 2014 wówczas prolaktynę miała prawie trzykrotnie podwyższoną (bez obciążenia). Brałam bromergon przez pół roku całą tabletkę przez rok 0,5 tabletki. 18 stycznia bylam na wizycie i Pani Doktor stwierdziła, że odstawiamy bromergon bo 1,5 roczne leczenie powinno przynieść poprawę i prolaktyna powinna się unormować (że tylko u 25% pacjentów odnotowano nawrót choroby w przeciągu 5 lat). Więc odstawiłam bromergon i miałam zrobić badanie kontrolne po jakiś dwóch miesiącach. Ja znając swój organizm i inne cuda jakie wyczynia powtórzyłam badanie po 10 dniach od odstawienia bromergonu i co...
norma 4,79 - 23,30 a moja prolaktyna... 155,40 także ośmiokrotnie wyższa i do tego zaczeły się straszne bóle głowy (dzisiaj już 3 proszki wziełam i to mocne które w ogóle nie pomogły). napisałam do swojego lekarza. Ciekawa jestem czy mi dzisiaj odpisze (wizyta w środe).
Zastanawiam się czy nie zrobić rezonansu magnetycznego żeby sprawdzić czy tam nie ma tego cholernego gruczolaka przysadki (jak szykowałam się o drugiej IUI to trafiliśmy na konsultacje do innego lekarza i stwierdził, że wypadałoby zrobić rezonans ale moja mi nie zleciła). Teraz w środę na wizycie też ją ścignę o to bo wysoka prolaktyna powoduje poronienia i być może tamten transfer nie udał sie przez ta prolaktynę połączoną z wysokim progesteronem. Ale mam poje... ten organizm:(Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualny
-
asia-m-b wrote:Kunia wszystko zależy od zarodka.. Ja miałam implantacje właśnie w 2dpt
beta w 8dpt wynosiła 104 brzuch na tescie 2 kreski.. cały czas bolał mnie jak na @ kszda z nas jest inna ale kochana możesz spokojnie zrobić test jutro
Oby tak było:)
Dzięki za dobre słowa wszystkim.
Może faktycznie się skuszę na jakiś teścik jutro?
Te bóle @ mam od samego początku, a coraz to jeszcze bóle krzyża, pleców. I od wczoraj mdłości. Nawet ulotki leków czytałam. Luteina dopochwowa i metypred....raczej nie ma takich objawów, ale po tym wszystkim tak się jest nafaszerowanym lekami, że aż strach.
zapominajka lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Walcząca wrote:cześć Dziewczyny,
ja odebrałam dzisiaj wyniki badań prawie wszystkie ok poza dwoma.
TSH 0,303 (0,270-4,200)
FT4 25,73 (12,00-22,00)
Wyniki mogą być takie bo biorę Eutyrox 75 więc najprawdopodobniej będzie zmniejszenie do 37,5. Tym akurat się nie martwię chociaż nie są takie jak powinny (wcześniejsze były w normie).
Martwi mnie jednak prolaktyna. Pierwsze badanie jakie robiłam było w sierpniu 2014 wówczas prolaktynę miała prawie trzykrotnie podwyższoną (bez obciążenia). Brałam bromergon przez pół roku całą tabletkę przez rok 0,5 tabletki. 18 stycznia bylam na wizycie i Pani Doktor stwierdziła, że odstawiamy bromergon bo 1,5 roczne leczenie powinno przynieść poprawę i prolaktyna powinna się unormować (że tylko u 25% pacjentów odnotowano nawrót choroby w przeciągu 5 lat). Więc odstawiłam bromergon i miałam zrobić badanie kontrolne po jakiś dwóch miesiącach. Ja znając swój organizm i inne cuda jakie wyczynia powtórzyłam badanie po 10 dniach od odstawienia bromergonu i co...
norma 4,79 - 23,30 a moja prolaktyna... 155,40 także ośmiokrotnie wyższa i do tego zaczeły się straszne bóle głowy (dzisiaj już 3 proszki wziełam i to mocne które w ogóle nie pomogły). napisałam do swojego lekarza. Ciekawa jestem czy mi dzisiaj odpisze (wizyta w środe).
Zastanawiam się czy nie zrobić rezonansu magnetycznego żeby sprawdzić czy tam nie ma tego cholernego gruczolaka przysadki (jak szykowałam się o drugiej IUI to trafiliśmy na konsultacje do innego lekarza i stwierdził, że wypadałoby zrobić rezonans ale moja mi nie zleciła). Teraz w środę na wizycie też ją ścignę o to bo wysoka prolaktyna powoduje poronienia i być może tamten transfer nie udał sie przez ta prolaktynę połączoną z wysokim progesteronem. Ale mam poje... ten organizm:(
Kochana ja mierzyłam po miesiącu do max dwóch co z moją PRL. Ja miałam właśnie nawrót lecz nie aż takie wielkie jednostki! Najwięcej miałam 60.
Musiałam wziąć Dostinex to wtedy mi pomógł. I również go Tobie polecam!
Miałam również rezonans ale nic nie wykryto.
A Bromergon stosowałam dwa razy w życiu i za drugim mi nie pomógł a nawet poziom prolaktyny podniósł się- powiedziałam, nigdy więcej.
A badanie po 6 miesiącach leczenia jest dla mnie niepojęte. Może w Polsce inaczej do tego podchodzą, w de badanie jest po miesiącu by zobaczyć czy lek działa
A masz wyciek z piersi? I jak z cyklami? Rezonans koniecznie zrób skoro masz bóle głowy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 19:06