IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak już jestesmy przy crio, nie wiecie czy statystycznie większe szanse powodzenia są na naturalnym cyklu, czy na sztucznym?Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
karo36 wrote:karina76 przy takiej armii jak Twoja to ja się o bezpieczeństwo tego kraju już nie martwię
Pięknie u owocnie Cię wystymulowali. Teraz tylko info ile i jakiej klasy i wio po nowego członka rodzinyBeata.D lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualnyma_pi zaprosiłam cię do przyjaciółek
chętnie podpytam się o szczegóły
Monison, Karo, Asia, Anatolka, Asieńka z żyrafą
dziękuję Wam dziewczyny
rozjaśniłyście mi temat
moja podróż skróci sie do niezbędnego minimum (weekend)
12-15 dc
akurat czas owulacji
jakby jej nie bylo no to sobie pobędziemy razemi tyle
a crio pewńie będzie po 14 dc
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaro36 wrote:Witaj Reni555.Ja dokładnie na ten sam pomysł wpadłam co Ty. Jutro czyli 02.02. mam crio ( u mnie to będzie 19dc) ale pomyślałam sobie, że poserduszkuję w okolicy owulki i tym samym " podwoję szanse "
jestem ciekawa co z tego wyjdzie
Co do Twoich pytań:
w których dniach cyklu dokonuje się crio ? - to jest sprawa mocno indywidualna ale oczywiście bezwzględnie po owulce.
wyczytałam, że pomiędzy 17 a 22 dc - tak
tak jest ? czy to raczej nie jest czas ovulacji ?
to może też zależy od zarodka czy trzy czy pięciodniowy - dokładnie
jak jest z serduszkowaniem przed transferem ? - może być czy nie ? - mi lekarz zalecał bo kto wie czy nie zaskoczę naturalnie
ale będzie numer jak bliźniaki wyjdą
nie połapiemy się które z cyklu, a które z criohihi
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNeo84 wrote:Jak już jestesmy przy crio, nie wiecie czy statystycznie większe szanse powodzenia są na naturalnym cyklu, czy na sztucznym?
Neo84 to zależy od tak wielu czynników, że nie odważę się na wypowiedź. Ja dla przykładu miałam 2 x crio na naturalnym i dupa ( piękne blastki). Teraz jestem na stymulowanym, crio mam jutro ( blastek dobry ale już nie taki jak poprzednie).
Oby ostatni byli pierwszymi -
nick nieaktualny
-
Ja miałam oba transfery(jeden świeży jeden mrożak) w 15 dc. Ale na sztucznym cyklu. Teraz chciałam w miarę możliwość jak najbardziej naturalnie dlatego ma_pi wysłałam Ci też zaproszenie:) Pytalam wtedy gina czy endo może być za grube do crio więc mi powiedział, że jak jest 16 i wyżej to niby już za grube:/. Antonelka trzymam kciukiI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
nick nieaktualnyReni555 wrote:jeszcze nie śpię
no bo planuję wylot do mojej połowy
i już niby wybrałam przelot, ale mogę go przesunąć
dziewczyny, a szczególnie te, które miały już crio transfer
mam pytanie :
w których dniach cyklu dokonuje się crio ?
wyczytałam, że pomiędzy 17 a 22 dc
tak jest ? czy to raczej nie jest czas ovulacji ?
to może też zależy od zarodka czy trzy czy pięciodniowy
na logikę, to raczej po ovulacji
bo zastanawiam się czy nie postarać się w cyklu, w którym będzie crio wcześniej podczas owulacji i poserduszkować, a potem zrobić po kilku dniach transfer ...(?)
może dobrze by było dać szansę dopel
jak jest z serduszkowaniem przed transferem ?
może być czy nie ?
no bo po stymulacji i transferze od razu , wiadomo, trzeba bylo na "nie"
a jak to jest przed crio ?
też serduszkowanie raczej zakazane ?
Ja się właśnie przygotowuję do crioczekam tylko na @ Dr kazał mi robić monitorig od 10 dc jak tylko pęknie pęcherzyk mam się zgłosić i uzgodnić dzień transferu.
Z tego co dziewczyny mi pisały na innym wątku to zawsze od dnia owulacji, pęknięcia pęchęrzyka graffa doliczasz wiek zarodka czyli plus 3, 4 lub 5 dni i wtedy jest transferReni555 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarina76 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie,czy po wcześniejszym leczeniu i intensywnej stymulacji mogą wystąpić problemy z wątrobą i żołądkiem ? U mnie wygląda to nie zbyt ciekawie.
karina76 lubi tę wiadomość
-
karo36 wrote:Neo84 to zależy od tak wielu czynników, że nie odważę się na wypowiedź. Ja dla przykładu miałam 2 x crio na naturalnym i dupa ( piękne blastki). Teraz jestem na stymulowanym, crio mam jutro ( blastek dobry ale już nie taki jak poprzednie).
Oby ostatni byli pierwszymi
Trzymam kciuki za powodzenie &&&.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:No nie ma co sie oszukiwac- stymulacja i leki jakie przyjmujemy nie sa obojetne dla naszego organizmu. Ja np dopoki bralam encorton- steryd- mialam bole zoladka. Przeszlo po 1-2 dniach od odstawienia.
Ja po encortonie czułam się znośnie,odstawiłam go przed stymulacja czyli to juz spora przerwa.Teraz po 3000j Gonalu z jedzeniem kiepsko o kawie lepiej nie myśleć.To chyba takie uroki które trzeba przetrzymać.Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Cześć dziewczyny,
podczytuję Was od dawna i postanowiłam do Was dołączyć.
Po krótce moja historia wygląda tak:
leczę się w Provicie od 11.2013, w styczniu 2016 miałam 2 podejście do IMSI w ramach programu MZ, wychodowałam sporo komórek, ale ostatecznie został tylko jeden zarodeczek 6B, który został mi podany w 3 dobie 19.01.2016.
W 10 dpt zrobiłam bhcg i wynik 34,00, powtórzyłam w 12 dpt i wynik 68,50, bardzo małe te wartości jak na te, które widzę u Was.
Czy którejś w Was się udało przy takich niskich wartościach?01.2016 - 2 IMSI, 19.01 transfer zarodka 3 doba
bhcg 10 dpt - 34,06; 12 dpt - 68,50; 20 dpt - 1205; 12.02 - jest pęcherzyk ☺
https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t3e3kzox2q4jc.png[/img]