X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 przy takiej armii jak Twoja to ja się o bezpieczeństwo tego kraju już nie martwię ;)

Pięknie u owocnie Cię wystymulowali. Teraz tylko info ile i jakiej klasy i wio po nowego członka rodziny :)

karina76 lubi tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jestesmy przy crio, nie wiecie czy statystycznie większe szanse powodzenia są na naturalnym cyklu, czy na sztucznym?

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo36 wrote:
    karina76 przy takiej armii jak Twoja to ja się o bezpieczeństwo tego kraju już nie martwię ;)

Pięknie u owocnie Cię wystymulowali. Teraz tylko info ile i jakiej klasy i wio po nowego członka rodziny :)
    Wiesz Karo moja mama była z bliźniąt,brat ma bliźniaki no i tak sobie myślę a co tam jak szaleć to szaleć,ja też proszę podwójnie :)

Beata.D lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi zaprosiłam cię do przyjaciółek
    chętnie podpytam się o szczegóły
    Monison, Karo, Asia, Anatolka, Asieńka z żyrafą :)
    dziękuję Wam dziewczyny
    rozjaśniłyście mi temat

moja podróż skróci sie do niezbędnego minimum (weekend)
    12-15 dc
    akurat czas owulacji
    jakby jej nie bylo no to sobie pobędziemy razem ;) i tyle
    a crio pewńie będzie po 14 dc

Asiula86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Jak już jestesmy przy crio, nie wiecie czy statystycznie większe szanse powodzenia są na naturalnym cyklu, czy na sztucznym?
    też to mnie interesuje :)

Neo84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo36 wrote:
    Witaj Reni555.Ja dokładnie na ten sam pomysł wpadłam co Ty. Jutro czyli 02.02. mam crio ( u mnie to będzie 19dc) ale pomyślałam sobie, że poserduszkuję w okolicy owulki i tym samym " podwoję szanse " :) jestem ciekawa co z tego wyjdzie ;)

Co do Twoich pytań:
    w których dniach cyklu dokonuje się crio ? - to jest sprawa mocno indywidualna ale oczywiście bezwzględnie po owulce.
    wyczytałam, że pomiędzy 17 a 22 dc - tak
    tak jest ? czy to raczej nie jest czas ovulacji ?
    to może też zależy od zarodka czy trzy czy pięciodniowy - dokładnie

jak jest z serduszkowaniem przed transferem ? - może być czy nie ? - mi lekarz zalecał bo kto wie czy nie zaskoczę naturalnie :)

ale będzie numer jak bliźniaki wyjdą ;)
    nie połapiemy się które z cyklu, a które z crio :) hihi

Asiula86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaja to będą jak faktycznie tak będzie. Mój mnie z torbami za drzwi wystawi :) To wiem na bank :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:17

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój powiedział, ze na tydzień na ryby pojedzie, zaszyje się w trzcinach i przemyśli sprawę jak wrócić :) hihi jak będą bliźniaki

sylwiaśta159, Asiula86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:

Neo84 to zależy od tak wielu czynników, że nie odważę się na wypowiedź. Ja dla przykładu miałam 2 x crio na naturalnym i dupa ( piękne blastki). Teraz jestem na stymulowanym, crio mam jutro ( blastek dobry ale już nie taki jak poprzednie).

Oby ostatni byli pierwszymi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    a mój powiedział, ze na tydzień na ryby pojedzie, zaszyje się w trzcinach i przemyśli sprawę jak wrócić :) hihi jak będą bliźniaki

hahahahahah :) dobre :)

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam oba transfery(jeden świeży jeden mrożak) w 15 dc. Ale na sztucznym cyklu. Teraz chciałam w miarę możliwość jak najbardziej naturalnie dlatego ma_pi wysłałam Ci też zaproszenie:) Pytalam wtedy gina czy endo może być za grube do crio więc mi powiedział, że jak jest 16 i wyżej to niby już za grube:/. Antonelka trzymam kciuki :)

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    jeszcze nie śpię :) no bo planuję wylot do mojej połowy
    i już niby wybrałam przelot, ale mogę go przesunąć

dziewczyny, a szczególnie te, które miały już crio transfer
    mam pytanie :
    w których dniach cyklu dokonuje się crio ?
    wyczytałam, że pomiędzy 17 a 22 dc
    tak jest ? czy to raczej nie jest czas ovulacji ?
    to może też zależy od zarodka czy trzy czy pięciodniowy

na logikę, to raczej po ovulacji

bo zastanawiam się czy nie postarać się w cyklu, w którym będzie crio wcześniej podczas owulacji i poserduszkować, a potem zrobić po kilku dniach transfer ...(?)
    może dobrze by było dać szansę dopel :)

jak jest z serduszkowaniem przed transferem ?
    może być czy nie ?
    no bo po stymulacji i transferze od razu , wiadomo, trzeba bylo na "nie"
    a jak to jest przed crio ?
    też serduszkowanie raczej zakazane ?

Ja się właśnie przygotowuję do crio :) czekam tylko na @ Dr kazał mi robić monitorig od 10 dc jak tylko pęknie pęcherzyk mam się zgłosić i uzgodnić dzień transferu.
    Z tego co dziewczyny mi pisały na innym wątku to zawsze od dnia owulacji, pęknięcia pęchęrzyka graffa doliczasz wiek zarodka czyli plus 3, 4 lub 5 dni i wtedy jest transfer :)

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    Hahahaha! :D

Asiula86, Reni555 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z godziny na godzinę rosną ceny biletów
    godzinę temu bilet był o 300 zł tańszy w moich terminach
    trudno
    będę poza PL 12-15 dc najwyżej zrezygnuję i stracę równowartość jednej pary butów :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie,czy po wcześniejszym leczeniu i intensywnej stymulacji mogą wystąpić problemy z wątrobą i żołądkiem ? U mnie wygląda to nie zbyt ciekawie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie,czy po wcześniejszym leczeniu i intensywnej stymulacji mogą wystąpić problemy z wątrobą i żołądkiem ? U mnie wygląda to nie zbyt ciekawie.
    No nie ma co sie oszukiwac- stymulacja i leki jakie przyjmujemy nie sa obojetne dla naszego organizmu. Ja np dopoki bralam encorton- steryd- mialam bole zoladka. Przeszlo po 1-2 dniach od odstawienia.

karina76 lubi tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo36 wrote:
    Neo84 to zależy od tak wielu czynników, że nie odważę się na wypowiedź. Ja dla przykładu miałam 2 x crio na naturalnym i dupa ( piękne blastki). Teraz jestem na stymulowanym, crio mam jutro ( blastek dobry ale już nie taki jak poprzednie).

Oby ostatni byli pierwszymi ;)

Trzymam kciuki za powodzenie &&&.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo kochana, jak Twoje dzidziolki? Przegapilam cos?? Co ze mnie za ciotka...

• karina76 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No nie ma co sie oszukiwac- stymulacja i leki jakie przyjmujemy nie sa obojetne dla naszego organizmu. Ja np dopoki bralam encorton- steryd- mialam bole zoladka. Przeszlo po 1-2 dniach od odstawienia.

Ja po encortonie czułam się znośnie,odstawiłam go przed stymulacja czyli to juz spora przerwa.Teraz po 3000j Gonalu z jedzeniem kiepsko o kawie lepiej nie myśleć.To chyba takie uroki które trzeba przetrzymać.

• Ukulelea Nowa

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    podczytuję Was od dawna i postanowiłam do Was dołączyć.
    Po krótce moja historia wygląda tak:
    leczę się w Provicie od 11.2013, w styczniu 2016 miałam 2 podejście do IMSI w ramach programu MZ, wychodowałam sporo komórek, ale ostatecznie został tylko jeden zarodeczek 6B, który został mi podany w 3 dobie 19.01.2016.
    W 10 dpt zrobiłam bhcg i wynik 34,00, powtórzyłam w 12 dpt i wynik 68,50, bardzo małe te wartości jak na te, które widzę u Was.
    Czy którejś w Was się udało przy takich niskich wartościach?

01.2016 - 2 IMSI, 19.01 transfer zarodka 3 doba
    bhcg 10 dpt - 34,06; 12 dpt - 68,50; 20 dpt - 1205; 12.02 - jest pęcherzyk ☺

https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t3e3kzox2q4jc.png[/img]
‹‹ 2865 2866 2867 2868 2869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ