IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Powiedzieli mi, że pierwsza wizyta u niego tyle kosztuje. U dr Sowińskiej, do której nas zapisano 245 zł i wizyta podobno trwa 1,5h... Ale nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam
w sumie nie siedzieliśmy 1,5 godz
może małą godzinkę
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Reni555 wrote:ja też byłam na pierwszej naszej wizycie w Novum u tej samej doktor
w sumie nie siedzieliśmy 1,5 godz
może małą godzinkę
Ale pewnie tyle czasu rezerwują.
Ja standardowo zazwyczaj jestem na wizycie ok. 0,5h, a w Invikcie zapisują co 20 minut. Tak więc Novum chociaż uczciwie podchodzi do sprawySłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Piggy wrote:ej no przesadzacie. jak sie tak spojrzy z bliska to wcale staro nie wygląda
Ja nie mialam okazji byc u niego na wizycie wiec tylko kojarze go przechadzajacego sie po korytarzu ale dalabym z 10 lat wiecej.
Ostatnio jak czekalam na anestezjologa to akurat mial jakies okienko i dopytywal czy ja nie czekam na niego. Powiedzialam, ze czekam do anestezjologa wiec smial sie, ze moze szybko przyuczyc sie....bardzo mily...dopiero pozniej pomyslalam, ze skoro mial czas to moglam wbic sie do niego na podgladanie zamiast do dr J.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Ale pewnie tyle czasu rezerwują.
Ja standardowo zazwyczaj jestem na wizycie ok. 0,5h, a w Invikcie zapisują co 20 minut. Tak więc Novum chociaż uczciwie podchodzi do sprawy
poza tym takie zwykłe standardowe trwają ok 20 minutAsiula86 lubi tę wiadomość
-
Antonelka nie martw się wszystko pójdzie sprawnie i dobrze.Ja też miałam pietra a tu zanim się zorientowałam leżałam juz na łóżku.Wszystko odbyło się szybko sprawnie iw miłej atmosferze.Teraz czekamy na dobre informacje i dalsze instrukcje.
Antonelka lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Ja nie mialam okazji byc u niego na wizycie wiec tylko kojarze go przechadzajacego sie po korytarzu ale dalabym z 10 lat wiecej.
Ostatnio jak czekalam na anestezjologa to akurat mial jakies okienko i dopytywal czy ja nie czekam na niego. Powiedzialam, ze czekam do anestezjologa wiec smial sie, ze moze szybko przyuczyc sie....bardzo mily...dopiero pozniej pomyslalam, ze skoro mial czas to moglam wbic sie do niego na podgladanie zamiast do dr J.
denerwujesz się ?
czy "nicniemyślisz" ? -
Antonelka, dr K jest naprawdę cudny. Dr P też bardzo lubię i będzie mi ciężko zmieniać klinikę. Ale oni chyba już nie mają na mnie pomysłu
A okienko u dr K to jakaś rzadkość
Reni, ja póki co chcę się skonsultować. No bo teraz to chyba nie ma znaczenia, gdzie transfer zrobimy. Ceny są zbliżone, zarodki są jakie są (niezbyt ładne)...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Anatolka a te mutacje o ktorych kiedys pisalas to wychodza z badan kariotypow?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Reni samej punkcji kompletnie nie boje sie jako zabiegu. Jestem w rekach dobrego lekarza, wiem, ze krzywdy mi nie zrobi i uwazam, ze maja w invicie dobrych anestezjologow. Kiedys Wam opowiem jak spotkamy sie
skad taka moja opinia.
Jestem troche podekscytowana, ze to juz - ciesze sie, ze fizycznie dobrze znioslam stymulacje - pomijam wynik jajeczek.
Martwie sie o to czy beda komorki, czy zaplodnia sie i czy dojdzie do transferu no a potem wiadomo.....
-
Asiula86 wrote:Antonelka, dr K jest naprawdę cudny. Dr P też bardzo lubię i będzie mi ciężko zmieniać klinikę. Ale oni chyba już nie mają na mnie pomysłu
Reni, ja póki co chcę się skonsultować. No bo teraz to chyba nie ma znaczenia, gdzie transfer zrobimy. Ceny są zbliżone, zarodki są jakie są (niezbyt ładne)...
Asia ja powiem tak - ja bardzo przywiazuje sie do lekarza wiec nie lubie zmian ale jesli czujesz, ze krecisz sie z nimi w kolko i placisz za to, to badz odwazna i konsultuj sie, daj sobie szanse. To Twoje przyszle dziecko, Twoje cialo. Novum to swietna klinika. Wiesz, ze ja mam tam znajoma lekarke i byc moze ja rozwaze choc slyszalam, ze w prgramach z KD nie specjalizuja sie wiec bede szukac dalej lub pozostane w inviccie - jeszcze nie zdecydowalam.
Ja dr K nie znam - widze, ze sa do niego kolejki wiec cos za tym stoi.
O dr P nie wypowiadam sie - wiesz dlaczego.
-
Asiula86 wrote:Antonelka, dr K jest naprawdę cudny. Dr P też bardzo lubię i będzie mi ciężko zmieniać klinikę. Ale oni chyba już nie mają na mnie pomysłu
Reni, ja póki co chcę się skonsultować. No bo teraz to chyba nie ma znaczenia, gdzie transfer zrobimy. Ceny są zbliżone, zarodki są jakie są (niezbyt ładne)...
Asia ja powiem tak - ja bardzo przywiazuje sie do lekarza wiec nie lubie zmian ale jesli czujesz, ze krecisz sie z nimi w kolko i placisz za to, to badz odwazna i konsultuj sie, daj sobie szanse. To Twoje przyszle dziecko, Twoje cialo. Novum to swietna klinika. Wiesz, ze ja mam tam znajoma lekarke i byc moze ja rozwaze choc slyszalam, ze w prgramach z KD nie specjalizuja sie wiec bede szukac dalej lub pozostane w inviccie - jeszcze nie zdecydowalam.
Ja dr K nie znam - widze, ze sa do niego kolejki wiec cos za tym stoi.
O dr P nie wypowiadam sie - wiesz dlaczego.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mimi a dzwonilas juz do Invimedu czy masz wyniki kariotypow?
Ja wybieram sie tam w tym tygodniu....5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Tyszanka81 wrote:Anatolka a te mutacje o ktorych kiedys pisalas to wychodza z badan kariotypow?
Nie. Są badania na mutacje. Wpisz sobie w Google "invicta panel niepłodność żeńska /męska". To są takie podstawy-najczesciej występujące mutacje, bada się sline. Można też zbadać z krwi, badają sporo więcej niż "plujki", ale są też dużo droższe. Plujki robiło sporo dziewczyn.
Biorę 5mg kwasu foliowego na recepte. Nie jest metylowany. Nie wierzę w to. Wydaje mi się, że jest to sztuczny popyt nakręcony przez firmy farmaceutyczne. Metylowany miałam kiedyś w Femibion dodatkowo, ale teraz biorę inne witaminy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 21:44
-
Anatolka, a z wynikami tych mutacji bylas u genetyka w inviccie? To on clCi przepisal ten kwas foliowy czy gin? Bo ja bylqm ze swoim wynikiem u dr Ne i on mi na razie niczego nie przepisal w zwiazku z ta mutacja, jakos lajtowo dovtego podszedl
I tak sie zadtanawiam czy nie skonsultowac tego z genetykiem w inviccie?
karina76 lubi tę wiadomość
-
Antonelka, wiesz, że ja bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje komórki i później zarodki!!! Wierzę, że Wam się uda! Przecież już prawie się udawało!!!
Panie anestezjolog pracują też chyba w różnych szpitalach, więc na pewno są doświadczone
Chcę się skonsultować, żeby później nie żałować, że mogłam coś zrobić, a nie zrobiłam.
W Novum podobno mają lepszych embriologów. No i koniecznie zmuszę męża do zrobienia posiewu nasienia. Postaram się nawet, żeby też poszedł na wizytę do Wolskiego - na pewno nie zaszkodzi, żeby i jego obejrzał specjalista!
Reni, dzisiaj delikatnie ciągnęło mnie w prawej pachwinie i cały czas mam wrażenie, że za chwilę pojawi się @.
Nie nastawiam się na pozytywną betę we wtorek. Powiem więcej - jeśli ma być tak, jak było w październiku, to ja nie chcę! Dziękuję za taką niespodziankę...
A teraz zbieram w jedno miejsce wszystkie nasze wyniki badańSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
amygdala wrote:Anatolka, a z wynikami tych mutacji bylas u genetyka w inviccie? To on clCi przepisal ten kwas foliowy czy gin? Bo ja bylqm ze swoim wynikiem u dr Ne i on mi na razie niczego nie przepisal w zwiazku z ta mutacja, jakos lajtowo dovtego podszedl
I tak sie zadtanawiam czy nie skonsultowac tego z genetykiem w inviccie?
Nie, nie byłam w invicta. Plujki są wysyłkowe. Ta klinika na szczęście na Śląsk nie dotarłana wyniku jest opis i zalecenia. Przeczytałam je sobie, pokazałam Lekarzowi a później kazałam mu wypisać większą dawkę kwasu i tyle. I w klinice mi wypisywal i położnik teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:08
-
Tyszanka81 wrote:Mimi a dzwonilas juz do Invimedu czy masz wyniki kariotypow?
Ja wybieram sie tam w tym tygodniu....maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306