IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:wombi tak mi przykro
to niesprawiedliwe!
u nas z kasa tez kiepsko, caly czas podliczam czy starczy, u rodzicow jestesmy zapozyczeni na 17 000 .
dzis bylam w klinice, wykupilam pakiet 2+1. i mialam pobrana krew do zbadania tsh,
i wiem ze wirusologiczne z krwi bede musiala robic ja i moj mąż.. jakos ponad 300zł. ale to za dwa tyg jak pojade na wizyte
dzis dostalam ovulastan forte na wyciszenie - antykoncepcja, mam brac 2 tyg i jechac na wizyte.
wy tez tak mialyscie?
no i z tego co zrozumialam bede brala zastrzyki menopur 75 i gonal 75 przez 10 dni. a wy jakie bralysciee ? nie za male te dawki ? do iui mialam menopur 75 ale tylko 3 ampułki i wyhodowałam 1 pecherzyk .
a jakie leki bierze sie po transferze i po punkcji ?
Pysia, ja tez dostalam ovulastan i jutro po 14 dniach brania mam wizyte. Co dalej dowiem sie jutro. Jutro tez umowe podpisujemy. Wyszli 12 tys. do zaplaty + leki refundowane. Pewnie i tak w trakcie cos dojdzie ehhhh Zeby chociaz dawali gwarancje, ze sie uda... A oni niczego nam nie gwarantuja tylko licza kase... -
amygdala w tym masz 1 podejscie czy wiecej? to jakis pakiet ?
a jaki jaki mam protokół ? długi czy krótki ? bo nawet nie wiem, nie znam sie na tym... bede brac antykoncepcyjne 14 dni apotem gonal 75 i menopur 75 chyba przez ok 10 dni ..
czytalam ze dołączaja jeszcze czasami jakas antagoniste? co to takiego ?
tyszanka ty mialas ta antagoniste?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Brtiii86 wrote:Witaj:-) ja też jestem z GynC. A do kogo się zapisalas? Planujecie jedno podejście czy może pakiet 2+1? Bo w GynC jest taki pakiet.
Zapisałam się do dr Mercika. Na razie planujemy chyba jedno podejście, bo na te 2+1 nas nie bardzo staćNiby 13900 zł za dwa podejścia i trzecie gratis, ale trzeba do tego doliczyć kasę za mrożenie (kilkukrotne), za criotransfery po 1000 zł (a też może być i nawet 3-4 jak będzie dużo zarodków) i za leki. Jakby tak serio trzeba było podejść do wszystkich trzech to może i 30 tys wyjść
A refundacja leków też jest chyba tylko do czerwca więc wyjdzie jeszcze więcej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypysia wrote:amygdala w tym masz 1 podejscie czy wiecej? to jakis pakiet ?
a jaki jaki mam protokół ? długi czy krótki ? bo nawet nie wiem, nie znam sie na tym... bede brac antykoncepcyjne 14 dni apotem gonal 75 i menopur 75 chyba przez ok 10 dni ..
To Ty masz długi protokół. Antagonista jest przy krótkim protokole,to są takie zastrzyki które zatrzymują przed przedwczesnym pęknięciem pęcherzyków,żeby zdążyli jest pobrać podczas punkcji -
kurcze jakos nie moge tego zaczaić.. a po czym poznajesz ze to długi protokół?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:amygdala w tym masz 1 podejscie czy wiecej? to jakis pakiet ?
Jestem w invikcie i tyle kosztuje jedno podejscie z dodatkowymi procedurami Famsi i separacja plemnikow bo mamy bardzo slabe parametry nasienia...
Z antykami to chyba dlugi protokol, ale sama nie wiem bo to tez moje pierwsze podejscie -
Długi protokuł jest wtedy gdy stosuje się wyciszenie jajników, czyli antyki. W krótkim podaje się antagonistę. Zdecydowanie wolałabym iść krótkim, bo czekanie w tym wszystkim jest najgorsze
-
Blastki są już ze mną
oby chciały zostać...
pragnaca dzidziusia, wombi, amygdala, triss, lipa, Tyszanka81, Evelle, V., Karo85, Karolina1111, elcia_aa, emeska, Neo84, arlenka, kassik, lawendowapani, india, karina76, Tosia 1981, Mimi86, Anuszka, asia-m-b, gosia81, Asiula86, sylvuś, Kamilam8, Antonelka, Konwalia, Dżejn, Beata.D, Reni555, freya, zbikowa, choco lubią tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:To Ty masz długi protokół. Antagonista jest przy krótkim protokole,to są takie zastrzyki które zatrzymują przed przedwczesnym pęknięciem pęcherzyków,żeby zdążyli jest pobrać podczas punkcji
-
badałam amh przed laparo (2.06), mogło się faktycznie trochę pogorszyć, bo miałam usuwaną endomendę z więzadeł przy jajniku.
ale powiem Wam, że takiego odlotu jak miałam po laparo jak mi dali morfinę to nigdy nie miałamkompletnie wszystko w d... zero jakiś zahamowań...
Jak się tylko obudziłam to kazał pielęgniarce żeby mnie odkryła i sprawdziła ile mam tam dziur (2 - diagnostyka, 3 - coś usuwali). Jak powiedziała, że są 3 to tak kur...mi zaczęłam rzucaći wszyscy się śmiali, nawet pan obok co się dopiero wybudził
START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
-
nick nieaktualnytriss wrote:Do długiego protokołu brakuje jeszcze gonapeptylu albo innego wyciszacz a. Antyki mogą być i przed krótkim protokołem. Antagonista jak certroide jest stosowany w krótkim protokole z antagonista. Ale jest jeszcze krótki protokół bez antagonisty choć chyba teraz rzadko stosowany
Aaa no tak zapomnialam jeszcze o gonalpeptylu. Ciekawe czy Tyszanka ma gonalpeptyl ,bo nic nie pisala -
wombi wrote:badałam amh przed laparo (2.06), mogło się faktycznie trochę pogorszyć, bo miałam usuwaną endomendę z więzadeł przy jajniku.
ale powiem Wam, że takiego odlotu jak miałam po laparo jak mi dali morfinę to nigdy nie miałamkompletnie wszystko w d... zero jakiś zahamowań...
Jak się tylko obudziłam to kazał pielęgniarce żeby mnie odkryła i sprawdziła ile mam tam dziur (2 - diagnostyka, 3 - coś usuwali). Jak powiedziała, że są 3 to tak kur...mi zaczęłam rzucaći wszyscy się śmiali, nawet pan obok co się dopiero wybudził
Hehe a mi po laparo tylko ketonal dawalii nie mialam odlotu niestety...
-
Brtiii86 wrote:Hmm to pewnie i ją pójdę długim. Może będzie więcej komórek i będą lepsze. A ile tak cykli trzeba odczekać? Dwa wystarcza? Jeśli tak to w kwietniu bym zaczynała. To do tego czasu badania wszystkie jakie mam zaplanowane to zrobię.
Lekarz mi mowil o dwoch opakowaniach ovulastanu ale w trakcie brania pierwszego chcialby mnie zobaczyc.Wiec moze uda mi sie kariotypy odebrac i histero zrobic i umowie sie do niego.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
vioris wrote:Długi protokuł jest wtedy gdy stosuje się wyciszenie jajników, czyli antyki. W krótkim podaje się antagonistę. Zdecydowanie wolałabym iść krótkim, bo czekanie w tym wszystkim jest najgorsze
Z takim AMH pewnie będziesz iść krótkim. Przy długim istnieje duże ryzyko przestymulowaniuavioris lubi tę wiadomość
-
Chyba bedzie gonapeptyl.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Narazie dal antyki tylko.
Pysiaa wez do reki kserowke z rozpika lekow...na samej gorze masz napisane jaki protokol.
Mnie dr M tez wpisal i tez przez pare dni nie widzialam5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
vioris wrote:Zapisałam się do dr Mercika. Na razie planujemy chyba jedno podejście, bo na te 2+1 nas nie bardzo stać
Niby 13900 zł za dwa podejścia i trzecie gratis, ale trzeba do tego doliczyć kasę za mrożenie (kilkukrotne), za criotransfery po 1000 zł (a też może być i nawet 3-4 jak będzie dużo zarodków) i za leki. Jakby tak serio trzeba było podejść do wszystkich trzech to może i 30 tys wyjść
A refundacja leków też jest chyba tylko do czerwca więc wyjdzie jeszcze więcej.
ale mnie teraz kochana postresowałaś.. bo faktycznie moze tak byc ze sie mozna nie wyrobic do tego czerwca z próbami. ja mam ten pakiet i az mnie teraz ciary przeszly jak przeczytalam twoj post.. ja dzis wplacilam, myslicie ze mozna rozwiazac jak np bede chciala zrezygnowac?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno