IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Aaa 112ng/ml miałam po 600mg utrogestanu DOUSTNIE i 3 duphastonach.
Miesiąc później miałam 12ng/ml przy takiej samej dawce, identycznie, ale utrogestan brałam dopochwowo.
Zmiana drogi podania a w wyniku różnica była ponad 100 mniej. Przy większym stężeniu we krwi zaczęłam plamić, przy mniejszym ciąża. -
ComeToMeBaby wrote:No, dlatego że mu wierzę to niedowierzam że te 200 daje radę. No a daje bo nie plamię, no jest to jakiś wyznacznik chyba. A prog działa, oj działa. Masz rację, dupek to inna historia, no i wynik progesteronu chyba nie dużo mi powie w tym momencie. Dzięki za wyjaśnienia. To czekam dalej
10 dpt będziesz miała pewny wynik. 3 dni jeszcze_cherryLady, ComeToMeBaby, Asiula86, triss, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:10 dpt będziesz miała pewny wynik. 3 dni jeszcze
ComeToMeBaby, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Natu93 wrote:Pojde w poniedzialek zobaczyć
a ile luteiny?
Zadzwoń do lekarza, niech zdecyduje. Bete badalas bardzo wcześnie. Ten wynik 30 to Twój, no nie? Dobrze pamiętam? Może być za mało prg, może być ciąża biochemiczna, może być plamienie, które we wcześniej ciąży zdarza się. Może być wszystko. I leżeć.
&& -
Czytam,ze sie u kazdej dzieje - cieszę się
ja dzis wieczorem zaczynam robic 3 zastrzyki , do Gonapeptylu dolaczam Menopur i Gonal F kazda po 100jednostek. Przyznam szczerze,ze mam pełne portki a propos 3 zastrzyków, bo Kłucie 2 razy ta sama igla przy Gonapeptylu doprowadzilo do tego,ze za drugim razem musze sie wkluwac po 2-3 razy zanim igla wejdzie pod skore (igła sie tępi po 1wstrzyknieciu
). Ale zacisnę żeby i dam rade, w razie czego mąż powiedzial,ze z nienacka wbije mi pena od gonalu i będzie po krzyku :p
Natu, trzymam kciuki,żeby wszystko było okArtemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
Kometa, ja też miałam sztuczny cykl i miałam 3*1 duphaston i 3*1 luteine 50 dowcipnie, prg 7 dpt był 7,48, po kilku dniach wzrósł do ok 12 bez zwiększania dawki a później już nie sprawdzałam.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Dziewczyny u nas było 10 komórek.6 nadawało się do zapłodnienia.Zapłodnili wszystkie,ale tylko trzy ruszyły! Mamy 3 zarodki! Transfer w środę!
Pozdrawiam Was wszystkie,i bez przerwy zciskam paluchy za powodzenie każdej z WasAsienka1184, Anuszka, Beata.D, Asiula86, Neo84, Pola7, bąbel, sylvuś, Kamilam8, lawendowapani, pysia, Mimi86, Karo85, amygdala, Tosia 1981, ComeToMeBaby, gosia81, Agnieszka_A., Konwalia, V. lubią tę wiadomość
-
Kometa ja znowu brałam kosmiczne dawki progesteronu tak mi się wydaje bynajmniej;-) 3x3 50 luteiny i 4x1 dupek progesteron wyszedł mi ok 9 ... zalamka totalna była do tego przeboje z tym moim krwawieniem no ale końcowy efekt to kosmiczna beta
lekarze chyba wiedzą co robią
pabelka88, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Też niedługo zaczynam, lekarz ze względu na endometrioze chce zrobić biopsje endometrium przed symulacją, miała któraś co takiego? Wczoraj kupiłam leki gonapeptyl i gonal f 900, zaczynam w tym lub nastepnym cyklu.
Anuszka, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość
-
Anatolka dzięki, zbadam choćby dla samej siebie.
Natomiast od początku przygody z in vitro mam takie przeczucie że to co się dzieje z zarodkami ( sa słabe, nie zostają ze mną) może być związane z moimi alergiami. Jestem uczulona prawie na wszystko a dowiedziałam sie o tym dopiero 5 lat temu po zrobieniu testów wszelakich, mam astme oskrzelową, a moja spirometria jest całkiem do d....
Kiedyś brałam tabletki singular i wziewny seretide (nawet podczas ciąży naturalnej-nikt mi wtedy nie powiedział że nie powinnam,koniec 9tydz)
Od tamtego czasu mam symbicort, nie stosuje go codziennie choć może poinnam, organizm nauczył sie radzić sobie sam, choc w trakcie stymulacji kilka razy brałam bo mnie przyduszało.
Mam uczulenie na dłoniach,zwłaszcza nasila sie wiosna/lato, pojawiło sie ze 2-3lata temu i nikt tego nie umie wyleczyć bo nie chcieli mi dawać sterydów przy staraniach,byłam u alergologa i pulmonologa.
Może mój org wszystko co nowe i inne zwalcza?!
Jakiej specjalizacji lekarz może to wszystko ogarnąc razem?
Do kogo isc? czuje sie jak babcia, ostatnio byłam nawet u hematologa- tyle dobrego że przepisała mi clexane z ref,ale nawet nie użyłam...W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"