IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vioris wrote:A jak wysokie jest Twoje AMH?
Mi tak dziewczyny powiedziały tutaj na forum, że raczej protokuł krótki, bo przy PCOS jest ryzyko przestymulowania a przy długim protokole podobno jeszcze lepiej i więcej tych komórek rośnie. Sama już nie wiem
Moje amh 12. A udalo sie za drugim razem. Mialam podane dwa mrozaczkikookana1987 lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Kamilam8 wrote:Ja pierwszy protokół miałam długi przy PCO. Teraz zmieniłam klinikę i nowy lekarz bardzo szybko stwierdził, że będzie krótki. Wydaje mi się, że to zależy od lekarza- jaką decyzje podejmie.
No pewnie tak, każdy lekarz ma swoje sposoby -
triss wrote:Vioris podstawa to wirusologia teraz w klinikach. Z resztą pewnie jak nawet nie będziesz miała wszystkich wymaganych to zdążysz dorobić w trakcie trwania procedury
Mamy oboje całą wirusologię (VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV), grupy krwi, AMH, przeciwciała na różyczkę i chlamydię, chlamydię z wymazu z szyjki, biocenozę, toxo, cytologię, usg piersi.
Tyle tych badań, że już chyba więcej nie trzeba mam nadzieję?triss lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Mamy oboje całą wirusologię (VDRL, HBsAg, antyHBc, HIV, HCV), grupy krwi, AMH, przeciwciała na różyczkę i chlamydię, chlamydię z wymazu z szyjki, biocenozę, toxo, cytologię, usg piersi.
Tyle tych badań, że już chyba więcej nie trzeba mam nadzieję?
w gync starczy. -
vioris napewno starczy, ja tez jestem z gync i konieczna byla tylko wirusologia z krwi tsh .. no i moja grupe krwi chcieli i amh:)
od jutra zaczynam sie stymulowacjakos mam takiego stresa... sama nie wiem czemu.. wszytsko mnie tak przeraża troche.. moze musze brac jakies ziolka na uspokojenie:D
Natu kochana wypoczywaj, mam nadzieje ze wszytsko skonczy sie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:11
Anuszka, vioris lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Pysia,wszystko bedzie dobrze...przy pierwszym zastrzyku mialam pietra czy wszystko dobrze ogarne...ale pozniej poszlo z gorki!!
pysia lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
vioris wrote:Moje to ponad 13, więc podobnie mamy.
A czy za pierwszym razem też miałaś podane dwa?
Za pierwszym razem mialam świeży 5 dniowy zarodek, nie udalo sie. Za drugim juz sie poszczescilo:). Powodzenia dziewczyny! Trzymam kciuki ✊✊✊✊V. lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Kurde zmieniły się już refundacje od dzisiaj, tekst z tvn24:
"Wzrośnie natomiast dopłata pacjentów m.in. do preparatu stosowanego w programie in-vitro, zawierającego hormony płciowe – gonadotropiny." -
Natu93 wrote:W nocy troszke jeszcze krwawilam a teraz narazie nie.
Zobacze potem
; (
Tak strasznie sie boje
Myśl pozytywnie. Jest dużo zdrowych dzieci z ciąż, które na początku miały takie komplikacje. Ja tez plamilam. To może być krwiak, opóźniony efekt implantacji... Wiem, że Ci ciężko, bo nic nie możesz zrobić tylko brać leki i czekać, ale najważniejsze, że beta rośnie.agulas lubi tę wiadomość
-
Zdarzylo Wam sie niechcaco wylac czesc leku? Ostatnio jestem chodzacym pechem
dzis aplikowalam ostatni zastrzyk cetrotide i polowa zawartosci strzykawki zanim trafila do fiolki z proszkiem wylala sie. Podalam co zostalo, pewnie dawka jest za mala a nie moge sie dodzwonic ani do lekarza ani do poloznej. A o 23ciej mam wstrzyknac ovitrelle
boje sie, ze pecherzyki popekaja wczesniej
-
Milkowiec wrote:Kurde zmieniły się już refundacje od dzisiaj, tekst z tvn24:
"Wzrośnie natomiast dopłata pacjentów m.in. do preparatu stosowanego w programie in-vitro, zawierającego hormony płciowe – gonadotropiny."
To prawda niestety. Wczoraj na Menopur 1200 zapłaciłam 263 zł, od dziś już ok. 340 zł trzeba dać. -
lenia wrote:Zdarzylo Wam sie niechcaco wylac czesc leku? Ostatnio jestem chodzacym pechem
dzis aplikowalam ostatni zastrzyk cetrotide i polowa zawartosci strzykawki zanim trafila do fiolki z proszkiem wylala sie. Podalam co zostalo, pewnie dawka jest za mala a nie moge sie dodzwonic ani do lekarza ani do poloznej. A o 23ciej mam wstrzyknac ovitrelle
boje sie, ze pecherzyki popekaja wczesniej
To chyba tylko rozpuszczalnik się wylal? Bo lek to chyba proszek. Tak mi się wydaje. Myślę, że będzie lek w większym stężeniu poprostu. Ale zadzwoń i dopytaj na wszelki wypadek.lenia, triss, ComeToMeBaby, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:To chyba tylko rozpuszczalnik się wylal? Bo lek to chyba proszek. Tak mi się wydaje. Myślę, że będzie lek w większym stężeniu poprostu. Ale zadzwoń i dopytaj na wszelki wypadek.
dziekuje!
ComeToMeBaby, Konwalia lubią tę wiadomość