IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
karina76 wrote:Ja też od 2dc brałam estrofem,endometrium w piatek 17mm.Mam dodaną luteinę 2x300 i oby do czwartku

No właśnie mi nie powiedział jakie miałam, a sama też ńie zapytałam, wizytę mialam w zeszły poniedziałek, czyli 22.03, wtedy zapadła decyzja o transferze dzisiaj, a dziś żadnych badań, nawet usg tylko przyłożona głowica, bez oglądania co tam się wewnątrz dzieje, nie wiem czy to standard taki:/Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Natu93 wrote:29.01 mialam OM
to teoretycznie jestem w piatym tygodniu ciazy?
jesli wgl jestem?
Nie liczysz tak. Za dzień do obliczeń przyjmujesz "data punkcji - 14 dni". Nie ważne czy wtedy miałaś naprawdę @, ale tak przyjmujesz do obliczeń.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ja też nie mam zleconych żadnych badań przed transferem.W piątek tylko po usg stwierdził że wszystko znakomicie.
Może tak to wygląda,ufam
lekarzowi i wierzę że wie co robi.
Neo jeśli nam się uda będziemy mieć cudne prezenty na Święta czujesz....
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Też mam taką nadzieje, że transfer jest w opodwienim momencie zrobiony, prezent na święta najlepszy jaki może być
bezcenny!!
Bianka4 lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Dziewczyny po transferach, dbajcie o siebie i maluszki
Trzymam kciuki!
Natu za Ciebie tez caly czas trzam kciuki!!!
I ja poproszę o kciuki za mnie
Jutro rano mam moj pierwszy pic up!!! Maly stresik jest i chcialabym, zeby juz bylo po 
Pliss bądźcie ze mną myślami...
Neo84, Elmirka, Bianka4, bąbel, karina76, ComeToMeBaby, Karo85, Izabela23, lipa, Joanna85, Asiula86, Tosia 1981, lawendowapani, Mimi86, gosia81, agulas lubią tę wiadomość
-
amygdala wrote:Dziewczyny po transferach, dbajcie o siebie i maluszki
Trzymam kciuki!
Jutro rano mam moj pierwszy pic up!!! Maly stresik jest i chcialabym, zeby juz bylo po 
Na mnie możesz liczyć, akurat jutro mam wolne;)
amygdala lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
-
I ja będę trzymaćamygdala wrote:Dziewczyny po transferach, dbajcie o siebie i maluszki
Trzymam kciuki!
amygdala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
to moja punkcja była jakoś tak... 18.12 chybaAnatolka wrote:Nie liczysz tak. Za dzień do obliczeń przyjmujesz "data punkcji - 14 dni". Nie ważne czy wtedy miałaś naprawdę @, ale tak przyjmujesz do obliczeń.

jeśli dobrze to rozkminiam sobie to przy crio (na sztucznym cyklu) liczy się dzień włączenia progesteronu jako 1. dzień po? Tylko po czym- po owulacji, czy po punkcji?
Tak czy inaczej to chyba i tak wtedy - 14 dni?
-
badania dziś nie były ci do niczego potrzebne. usg dopochwowe też nie.Neo84 wrote:a dziś żadnych badań, nawet usg tylko przyłożona głowica, bez oglądania co tam się wewnątrz dzieje, nie wiem czy to standard taki:/
głowica przyłożona do brzucha monitorowała zapewne czy nie ma w macicy mikroskurczy. u mnie wyświetliły się prawie proste pasy i dr stwierdził że elegancko. Prawdopodobnie gdyby były jakieś skurcze to daliby coś na wyciszenie bo jak tu transferować zarodek i narażać go na wstrząsy- ma mieć odpowiednie warunki do zaczepienia się.
no więc- standard.
Neo84, karina76 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:to moja punkcja była jakoś tak... 18.12 chyba

jeśli dobrze to rozkminiam sobie to przy crio (na sztucznym cyklu) liczy się dzień włączenia progesteronu jako 1. dzień po? Tylko po czym- po owulacji, czy po punkcji?
Tak czy inaczej to chyba i tak wtedy - 14 dni?
To Ty już dawno w ciąży jesteś, Kometa
tyle czasu od punkcji 
Na sztucznym, gdy transferuje się blastke to -19 dni od daty transferu (standardowe 14, że niby owulacja i dodatkowe 5, bo tyle ma fasolka).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:42
triss, lawendowapani lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:To Ty już dawno w ciąży jesteś, Kometa
tyle czasu od punkcji 
Na sztucznym, gdy transferuje się blastke to -19 dni od daty transferu (standardowe 14, że niby owulacja i dodatkowe 5, bo tyle ma fasolka).
aha, czyli wychodzi na to samo, bo 5 dni brania progesteronu. A 5 dni bo blastka. Ale łatwiej faktycznie liczyć od transferu. Dzięki
triss lubi tę wiadomość
-
Hejka woda to tylko rozcienczalnik- najwazniejszy jest proszek. Wiec nie przejmuj sielenia wrote:Zdarzylo Wam sie niechcaco wylac czesc leku? Ostatnio jestem chodzacym pechem
dzis aplikowalam ostatni zastrzyk cetrotide i polowa zawartosci strzykawki zanim trafila do fiolki z proszkiem wylala sie. Podalam co zostalo, pewnie dawka jest za mala a nie moge sie dodzwonic ani do lekarza ani do poloznej. A o 23ciej mam wstrzyknac ovitrelle
boje sie, ze pecherzyki popekaja wczesniej
lenia lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI
(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
To ja potrzymam za Ciebie &&& zanim "odlece" a Ty potrzymaj za mnie jak się wybudziszamygdala wrote:Jutro o 8:40 przesyłajcie dobre fluidy :-*
Anatolka, Neo84, amygdala lubią tę wiadomość