IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
karina76 wrote:Ja też od 2dc brałam estrofem,endometrium w piatek 17mm.Mam dodaną luteinę 2x300 i oby do czwartku
No właśnie mi nie powiedział jakie miałam, a sama też ńie zapytałam, wizytę mialam w zeszły poniedziałek, czyli 22.03, wtedy zapadła decyzja o transferze dzisiaj, a dziś żadnych badań, nawet usg tylko przyłożona głowica, bez oglądania co tam się wewnątrz dzieje, nie wiem czy to standard taki:/Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Natu93 wrote:29.01 mialam OM
to teoretycznie jestem w piatym tygodniu ciazy?
jesli wgl jestem?
Nie liczysz tak. Za dzień do obliczeń przyjmujesz "data punkcji - 14 dni". Nie ważne czy wtedy miałaś naprawdę @, ale tak przyjmujesz do obliczeń.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Ja też nie mam zleconych żadnych badań przed transferem.W piątek tylko po usg stwierdził że wszystko znakomicie.
Może tak to wygląda,ufam
lekarzowi i wierzę że wie co robi.
Neo jeśli nam się uda będziemy mieć cudne prezenty na Święta czujesz....Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Też mam taką nadzieje, że transfer jest w opodwienim momencie zrobiony, prezent na święta najlepszy jaki może być
bezcenny!!
Bianka4 lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Dziewczyny po transferach, dbajcie o siebie i maluszki
Trzymam kciuki!
Natu za Ciebie tez caly czas trzam kciuki!!!
I ja poproszę o kciuki za mnieJutro rano mam moj pierwszy pic up!!! Maly stresik jest i chcialabym, zeby juz bylo po
Pliss bądźcie ze mną myślami...Neo84, Elmirka, Bianka4, bąbel, karina76, ComeToMeBaby, Karo85, Izabela23, lipa, Joanna85, Asiula86, Tosia 1981, lawendowapani, Mimi86, gosia81, agulas lubią tę wiadomość
-
amygdala wrote:Dziewczyny po transferach, dbajcie o siebie i maluszki
Trzymam kciuki!
I ja poproszę o kciuki za mnieJutro rano mam moj pierwszy pic up!!! Maly stresik jest i chcialabym, zeby juz bylo po
Pliss bądźcie ze mną myślami...
Na mnie możesz liczyć, akurat jutro mam wolne;)amygdala lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
-
amygdala wrote:Dziewczyny po transferach, dbajcie o siebie i maluszki
Trzymam kciuki!
Pliss bądźcie ze mną myślami...amygdala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Nie liczysz tak. Za dzień do obliczeń przyjmujesz "data punkcji - 14 dni". Nie ważne czy wtedy miałaś naprawdę @, ale tak przyjmujesz do obliczeń.
jeśli dobrze to rozkminiam sobie to przy crio (na sztucznym cyklu) liczy się dzień włączenia progesteronu jako 1. dzień po? Tylko po czym- po owulacji, czy po punkcji?Tak czy inaczej to chyba i tak wtedy - 14 dni?
-
Neo84 wrote:a dziś żadnych badań, nawet usg tylko przyłożona głowica, bez oglądania co tam się wewnątrz dzieje, nie wiem czy to standard taki:/
głowica przyłożona do brzucha monitorowała zapewne czy nie ma w macicy mikroskurczy. u mnie wyświetliły się prawie proste pasy i dr stwierdził że elegancko. Prawdopodobnie gdyby były jakieś skurcze to daliby coś na wyciszenie bo jak tu transferować zarodek i narażać go na wstrząsy- ma mieć odpowiednie warunki do zaczepienia się.
no więc- standard.Neo84, karina76 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:to moja punkcja była jakoś tak... 18.12 chyba
jeśli dobrze to rozkminiam sobie to przy crio (na sztucznym cyklu) liczy się dzień włączenia progesteronu jako 1. dzień po? Tylko po czym- po owulacji, czy po punkcji?Tak czy inaczej to chyba i tak wtedy - 14 dni?
To Ty już dawno w ciąży jesteś, Kometatyle czasu od punkcji
Na sztucznym, gdy transferuje się blastke to -19 dni od daty transferu (standardowe 14, że niby owulacja i dodatkowe 5, bo tyle ma fasolka).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:42
triss, lawendowapani lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:To Ty już dawno w ciąży jesteś, Kometa
tyle czasu od punkcji
Na sztucznym, gdy transferuje się blastke to -19 dni od daty transferu (standardowe 14, że niby owulacja i dodatkowe 5, bo tyle ma fasolka).
aha, czyli wychodzi na to samo, bo 5 dni brania progesteronu. A 5 dni bo blastka. Ale łatwiej faktycznie liczyć od transferu. Dziękitriss lubi tę wiadomość
-
lenia wrote:Zdarzylo Wam sie niechcaco wylac czesc leku? Ostatnio jestem chodzacym pechem
dzis aplikowalam ostatni zastrzyk cetrotide i polowa zawartosci strzykawki zanim trafila do fiolki z proszkiem wylala sie. Podalam co zostalo, pewnie dawka jest za mala a nie moge sie dodzwonic ani do lekarza ani do poloznej. A o 23ciej mam wstrzyknac ovitrelle
boje sie, ze pecherzyki popekaja wczesniej
lenia lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
amygdala wrote:Jutro o 8:40 przesyłajcie dobre fluidy :-*
Anatolka, Neo84, amygdala lubią tę wiadomość