IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż przy kwalifikacji do rządówki musiał mieć wymaz na chlamydię metodą PCR - z cewki moczowej. Natomiast nie przypominam sobie, żebym ja taki wymaz robiła
ale miałam już tyle badań że mogło mi się pomieszać
Dzięki za odpowiedź na moje pytania AsiuNa piątkowej wizycie (11 dc) będę pytać doktorka czy by mi endo nie podrapał w tym cyklu, skoro kolejny cykl ma być invitrowy
I zapytam jak się zapatruje na tę kroplówkę z intralipidu zakładając, że u mnie będą wskazania. W tzw. międzyczasie skoczę na to badanie i potem skonsultuję z nim wynik telefonicznie. W ogóle mam tysiąc pytań, bo mimo że jestem już po jednej procedurze to nie znam praktyk tej kliniki. Chcę wiedzieć w której dobie transferują i mrożą, jakim protokołem pójdę i dlaczego, czy mogą nam zapłodnić wszystkie komórki (będę bardzo na to napierać), jak postrzega kwestię embryoglue itp.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Hm, właśnie obleciał mnie strach, że któryś z wyników które będę odbierała w pt przed wizytą będzie zły i dyskwalifikujący rozpoczęcie procedury w marcu
Np. wynik tego wspomnianego wyżej wymazu męża... Niepotrzebnie przyszło mi to do głowy, teraz będę się martwić
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Dziewczyny i Wam napiszę! My już polegujemy z kropkiem w brzusiu! Blastocysta 411 robi sobie właśnie miejsce na kolejnych kilka miesiecy u mamusi!
Cały czas kibicuję Wam wszystkim! Pozdrawiam ciepło!
Karolina1111, ewlinaaa85, Kamilam8, Neo84, takasobieja, Sowaa, lawendowapani, amygdala, pragnaca dzidziusia, Elmirka, Asienka1184, V., lipa, gosia81, ComeToMeBaby, Tosia 1981, Karo85, Angela B-D, karina76, Asiula86, Joanna85, Beata.D, kotkapc, Agnieszka_A., Konwalia, sylvuś, india lubią tę wiadomość
-
Ania M wrote:Jeszcze jedno pytanie- czy branie pigulek anty przez miesiac przed to jest standard?
Przy krotkim nie mialam
Jestem w GynC,jak jest gdzie indziej...nie wiem.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tosia a jak Ty sie czujesz? Mnie zaczęło ciągnąć mocniej podbrzusze i jajniki, pewnie dlatego ze znieczulenie puscilo. Na noc wezmę chyba paracetamol, zeby sie wyspac.
Hiperka chyba mi juz nie grozi, nie mam zadnych dusznosci itp.
Dobrze, ze do konca tyg. wzielam wolne. Ciekawe jak tam moje jajeczka, czy sie zaplodnia. W piatek maja dzwonic do mnie. Ehhh no i troche smutno, ze nie bedzie teraz transferu. -
nick nieaktualnypabelka88 wrote:Dziewczyny i Wam napiszę! My już polegujemy z kropkiem w brzusiu! Blastocysta 411 robi sobie właśnie miejsce na kolejnych kilka miesiecy u mamusi!
Cały czas kibicuję Wam wszystkim! Pozdrawiam ciepło!
Lezakuj mumuska, babel musi mieszkanko sobie wygrzac na kolejne 8 miesiecy
Kometa gratuluje, niech beta ladnie przyrastapabelka88, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Lezakuj mumuska, babel musi mieszkanko sobie wygrzac na kolejne 8 miesiecy
Kometa gratuluje, niech beta ladnie przyrastatriss, lawendowapani, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Lezakuj mumuska, babel musi mieszkanko sobie wygrzac na kolejne 8 miesiecy
Kometa gratuluje, niech beta ladnie przyrastaGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:http://mamadu.pl/121921,to-moja-sprawa-kiedy-i-czy-w-ogole-bede-miala-dzieci-manifest-pisarki-robi-w-sieci-furore
u mnie już rodzina przestała pytać. O invitro wiedzą tylko moje dwie siostry a reszta to się chyba pewnie tylko domyśla że, coś jest nie tak.
-
lenia wrote:Czytam Was i czytam i już widzę, że mnie lekarz nie zlecił żadnego antybiotyku przed punkcją. Jak to jest?
lenia lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
lenia wrote:Czytam Was i czytam i już widzę, że mnie lekarz nie zlecił żadnego antybiotyku przed punkcją. Jak to jest?
Antybiotyk jest profilaktycznie, tak na wszelki wypadek. Ja biorę od wczoraj unidox, a dzis mialam punkcje.lenia lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Czesc Dziewczyny. Można dołączyć?Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
U mnie w obu klinikach dawali po punkcji antybiotyk, nie przed.
Jeszcze chłopa musisz zabraćlenia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
lenia wrote:Moja punkcja odbędzie się jutro. W nocy raczę nie pośpię z tych wszystkich emocji i rozterek. Jedyne zalecenie jakie dostałam jest takie, że mam być na czczo. Nie bałyscie się tego znieczulenia?
To znieczulenie to naprawdę pikuś. Dzis mialam. Siadasz na fotelu, usypiasz i budzisz się juz po na sali. Nie ma zadnych mdloscie, jedynie troche sennym sie jest. Ja wstalam na nogi jakies pol godziny po przywiezieniu na sale. Ubralam sie i pojechalam z mezem do domu. Naprawde nie ma sie czego bac.
Ps. Ale rano tez sie balam
Bedzie dobrze! Powodzenialenia lubi tę wiadomość