X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..jakby ktos był zainteresowany, znalalzłam na jednym z forum..

http://www.klinikabocian.pl/koszty-leczenia/badania-kliniczne/

Anatolka, Anuszka, Kamilam8, ComeToMeBaby, monik lubią tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za te słowa:-) crio się udało czyli 1 procedura 2 podejście. A u Ciebie kometa pierwsze:-)
    Powiem Wam że ciężko opisać stan który mi towarzyszy. To jest ekscytacja z obawami. Mieszane uczucia ale bardzo pozytywne nastawienie.
    A jak pozostałe Dziewczyny pochwalicie sie która procedura udana?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka u mnie pierwsza procedura trzeci transfer, koleżanka dzisiaj zobaczyła drugą krechę a u niej drugi transfer w pierwszej procedurze :)

I ogólnie statystyki IVF są chyba bardziej optymistyczne niż przy IUI.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo lekko zeschizowałam. Dr z kliniki nawet nic nie wspomniał w zaleceniach o zbadaniu progesteronu, tylko w zaleceniach sama beta do zrobienia. Po becie kazał kontynuować leki i umówić się na usg za dwa tygodnie i znów nie wspomniał o progesteronie. Pewnie przy takiej kombinacji leków wynik nie jest miarodajny i tyle. Ale jednak człowiek schizuje.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a, wejdź sobie na stronę naszego bociana. Są tam statystyki Poszczególnych klinik w raporcie dla MZ. Mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. Chyba w dziale aktualności to jest.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dzięki za te słowa:-) crio się udało czyli 1 procedura 2 podejście. A u Ciebie kometa pierwsze:-)
    Tak, pierwsze pomimo że crio. Miałam po punkcji odroczony transfer ze względu na podniesiony progesteron. I pierwszy transfer do jakiego podchodzilismy to było crio.

c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Dzięki dziewczyny, bo lekko zeschizowałam. Dr z kliniki nawet nic nie wspomniał w zaleceniach o zbadaniu progesteronu, tylko w zaleceniach sama beta do zrobienia. Po becie kazał kontynuować leki i umówić się na usg za dwa tygodnie i znów nie wspomniał o progesteronie. Pewnie przy takiej kombinacji leków wynik nie jest miarodajny i tyle. Ale jednak człowiek schizuje.

Ja też zeschizowalam wtedy. Siedziałam z Mimblą na czekoladzie i pewnie zrobiłam się biała jak ściana jak otworzyłam wynik przez komórkę ;-) założę się hehe.

Wszystko było w najlepszym porządku. A teraz moje dziecko znalazło sobie nową zabawę i wypina swoje szanowne 4 literki pod żebra, naciska na przepone i dusi matkę ;-) echh

szurusiowa, ComeToMeBaby, Tyszanka81, karina76, Karolina1111, Kamilam8, Tosia 1981, Beata.D, Elmirka, Saramago lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja też zeschizowalam wtedy. Siedziałam z Mimblą na czekoladzie i pewnie zrobiłam się biała jak ściana jak otworzyłam wynik przez komórkę ;-) założę się hehe.

Wszystko było w najlepszym porządku. A teraz moje dziecko znalazło sobie nową zabawę i wypina swoje szanowne 4 literki pod żebra, naciska na przepone i dusi matkę ;-) echh
    I tak mu na to pozwalasz?! ;-) hehe

ewlinaaa85, Neo84 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, a crio mialas zaraz w nastepnym cyklu po punkcji czy dłużej musialas odczekac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 21:52

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Lunka u mnie pierwsza procedura trzeci transfer, koleżanka dzisiaj zobaczyła drugą krechę a u niej drugi transfer w pierwszej procedurze :)

I ogólnie statystyki IVF są chyba bardziej optymistyczne niż przy IUI.
    Dziękuję za takie słowa od razu chce się żyć:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Lunk_a, wejdź sobie na stronę naszego bociana. Są tam statystyki Poszczególnych klinik w raporcie dla MZ. Mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. Chyba w dziale aktualności to jest.
    Juz szukam dzięki:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, pierwsze pomimo że crio. Miałam po punkcji odroczony transfer ze względu na podniesiony progesteron. I pierwszy transfer do jakiego podchodzilismy to było crio.
    Pięknie! Fajnie zs się udało:-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    I tak mu na to pozwalasz?! ;-) hehe

Wiesz "synu wyłaź!" jakoś średnio działa, mimo że podobno już słyszy ;-) Nie ma się co dziwić, bo pewnie wybiórczo jak większość facetów ;-)

V., Neo84, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Kometa, a crio mialas zaraz w nastepnym cyklu po punkcji czy dłużej musialas odczekac?
    Dokonczylam cykl ze stymulacji, drugi cykl był odpoczynkowy a trzeci transferowy

amygdala lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiesz "synu wyłaź!" jakoś średnio działa, mimo że podobno już słyszy ;-) Nie ma się co dziwić, bo pewnie wybiórczo jak większość facetów ;-)
    Hahaha no racja, w dodatku jeśli trafiła ci się przekora to już całkiem przerąbane ;-)

c5e015d88e.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie u mojego doktorka :) To była wizyta "rozpoznawcza" przed procedurą, z którą ruszamy za jakieś 3 tygodnie. Niestety nie wszystko będzie tak jak bym chciała, ale nie jest źle. Grunt, że nasze wyniki są ok (morfologia nasienia niestety nadal 0%, ale reszta parametrów się poprawiła), nie mamy bakterii itp. Moje dzisiejsze USG prawidłowe, nie ma przeciwwskazań do procedury. Pójdę krótkim protokołem z antagonistą, mam się zgłosić do kliniki zaraz jak tylko dostanę @ i od 3 dnia cyklu zaczynam kłucie. Recepty będziemy mieli z refundacją, ufff. Niestety nie ma opcji żeby zapłodnić wszystkie komórki, co mnie stresuje dość mocno, no ale zobaczymy jak to będzie. Po moim pytaniu o kroplówkę z intralipidu doktorek popatrzył na mnie jak na kosmitkę, nie praktykuje i nie widzi wskazań. No cóż... Scratching endometrium jak najbardziej, czemu nie, ale kosztuje tysiąc złotych. Chwilowo mi się odechciało ;) Pomyślę o tym następnym razem (tfu tfu oby do niego nie doszło). Staram się studzić emocje, nie chcę żeby było jak przy poprzedniej procedurze, że całe życie podporządkowałam tej kwestii i śniła mi się po nocach. Będzie co ma być, dołożę wszelkich starań żeby się udało ale bez paniki.

Saramago lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Melduję się po wizycie u mojego doktorka :) To była wizyta "rozpoznawcza" przed procedurą, z którą ruszamy za jakieś 3 tygodnie. Niestety nie wszystko będzie tak jak bym chciała, ale nie jest źle. Grunt, że nasze wyniki są ok (morfologia nasienia niestety nadal 0%, ale reszta parametrów się poprawiła), nie mamy bakterii itp. Moje dzisiejsze USG prawidłowe, nie ma przeciwwskazań do procedury. Pójdę krótkim protokołem z antagonistą, mam się zgłosić do kliniki zaraz jak tylko dostanę @ i od 3 dnia cyklu zaczynam kłucie. Recepty będziemy mieli z refundacją, ufff. Niestety nie ma opcji żeby zapłodnić wszystkie komórki, co mnie stresuje dość mocno, no ale zobaczymy jak to będzie. Po moim pytaniu o kroplówkę z intralipidu doktorek popatrzył na mnie jak na kosmitkę, nie praktykuje i nie widzi wskazań. No cóż... Scratching endometrium jak najbardziej, czemu nie, ale kosztuje tysiąc złotych. Chwilowo mi się odechciało ;) Pomyślę o tym następnym razem (tfu tfu oby do niego nie doszło). Staram się studzić emocje, nie chcę żeby było jak przy poprzedniej procedurze, że całe życie podporządkowałam tej kwestii i śniła mi się po nocach. Będzie co ma być, dołożę wszelkich starań żeby się udało ale bez paniki.
    P o w o d z e n i a !!!

V., SzewskaPasja lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka u mnie udał się 2 transfer w 1 procedurze ;-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Powiem Wam że ciężko opisać stan który mi towarzyszy. To jest ekscytacja z obawami. Mieszane uczucia ale bardzo pozytywne nastawienie.
    A jak pozostałe Dziewczyny pochwalicie sie która procedura udana?
    Ja się nie mam czym chwalić :) 3 procedura, jestem po 4 transferze, czekam na wynik. 3 transfer skończył się ciążą biochemiczną

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które szły krótkim protokołem - ile dni trwała u Was stymulacja? Ile dni minęło od rozpoczęcia cyklu (bądź stymulacji) do dnia punkcji? To dla mnie ważne, bo istnieje ryzyko że transfer wypadnie mi równo w dniu ślubu naszych bliskich znajomych :/ chciałabym je oszacować...

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
‹‹ 3027 3028 3029 3030 3031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ