Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..jakby ktos był zainteresowany, znalalzłam na jednym z forum..

http://www.klinikabocian.pl/koszty-leczenia/badania-kliniczne/

Anatolka, Anuszka, Kamilam8, ComeToMeBaby, monik lubią tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za te słowa:-) crio się udało czyli 1 procedura 2 podejście. A u Ciebie kometa pierwsze:-)
    Powiem Wam że ciężko opisać stan który mi towarzyszy. To jest ekscytacja z obawami. Mieszane uczucia ale bardzo pozytywne nastawienie.
    A jak pozostałe Dziewczyny pochwalicie sie która procedura udana?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka u mnie pierwsza procedura trzeci transfer, koleżanka dzisiaj zobaczyła drugą krechę a u niej drugi transfer w pierwszej procedurze :)

I ogólnie statystyki IVF są chyba bardziej optymistyczne niż przy IUI.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo lekko zeschizowałam. Dr z kliniki nawet nic nie wspomniał w zaleceniach o zbadaniu progesteronu, tylko w zaleceniach sama beta do zrobienia. Po becie kazał kontynuować leki i umówić się na usg za dwa tygodnie i znów nie wspomniał o progesteronie. Pewnie przy takiej kombinacji leków wynik nie jest miarodajny i tyle. Ale jednak człowiek schizuje.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a, wejdź sobie na stronę naszego bociana. Są tam statystyki Poszczególnych klinik w raporcie dla MZ. Mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. Chyba w dziale aktualności to jest.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dzięki za te słowa:-) crio się udało czyli 1 procedura 2 podejście. A u Ciebie kometa pierwsze:-)
    Tak, pierwsze pomimo że crio. Miałam po punkcji odroczony transfer ze względu na podniesiony progesteron. I pierwszy transfer do jakiego podchodzilismy to było crio.

c5e015d88e.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Dzięki dziewczyny, bo lekko zeschizowałam. Dr z kliniki nawet nic nie wspomniał w zaleceniach o zbadaniu progesteronu, tylko w zaleceniach sama beta do zrobienia. Po becie kazał kontynuować leki i umówić się na usg za dwa tygodnie i znów nie wspomniał o progesteronie. Pewnie przy takiej kombinacji leków wynik nie jest miarodajny i tyle. Ale jednak człowiek schizuje.

Ja też zeschizowalam wtedy. Siedziałam z Mimblą na czekoladzie i pewnie zrobiłam się biała jak ściana jak otworzyłam wynik przez komórkę ;-) założę się hehe.

Wszystko było w najlepszym porządku. A teraz moje dziecko znalazło sobie nową zabawę i wypina swoje szanowne 4 literki pod żebra, naciska na przepone i dusi matkę ;-) echh

szurusiowa, ComeToMeBaby, Tyszanka81, karina76, Karolina1111, Kamilam8, Tosia 1981, Beata.D, Elmirka, Saramago lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja też zeschizowalam wtedy. Siedziałam z Mimblą na czekoladzie i pewnie zrobiłam się biała jak ściana jak otworzyłam wynik przez komórkę ;-) założę się hehe.

Wszystko było w najlepszym porządku. A teraz moje dziecko znalazło sobie nową zabawę i wypina swoje szanowne 4 literki pod żebra, naciska na przepone i dusi matkę ;-) echh
    I tak mu na to pozwalasz?! ;-) hehe

nick nieaktualny, Neo84 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, a crio mialas zaraz w nastepnym cyklu po punkcji czy dłużej musialas odczekac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 21:52

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Lunka u mnie pierwsza procedura trzeci transfer, koleżanka dzisiaj zobaczyła drugą krechę a u niej drugi transfer w pierwszej procedurze :)

I ogólnie statystyki IVF są chyba bardziej optymistyczne niż przy IUI.
    Dziękuję za takie słowa od razu chce się żyć:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Lunk_a, wejdź sobie na stronę naszego bociana. Są tam statystyki Poszczególnych klinik w raporcie dla MZ. Mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. Chyba w dziale aktualności to jest.
    Juz szukam dzięki:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, pierwsze pomimo że crio. Miałam po punkcji odroczony transfer ze względu na podniesiony progesteron. I pierwszy transfer do jakiego podchodzilismy to było crio.
    Pięknie! Fajnie zs się udało:-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    I tak mu na to pozwalasz?! ;-) hehe

Wiesz "synu wyłaź!" jakoś średnio działa, mimo że podobno już słyszy ;-) Nie ma się co dziwić, bo pewnie wybiórczo jak większość facetów ;-)

V., Neo84, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Kometa, a crio mialas zaraz w nastepnym cyklu po punkcji czy dłużej musialas odczekac?
    Dokonczylam cykl ze stymulacji, drugi cykl był odpoczynkowy a trzeci transferowy

amygdala lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiesz "synu wyłaź!" jakoś średnio działa, mimo że podobno już słyszy ;-) Nie ma się co dziwić, bo pewnie wybiórczo jak większość facetów ;-)
    Hahaha no racja, w dodatku jeśli trafiła ci się przekora to już całkiem przerąbane ;-)

c5e015d88e.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie u mojego doktorka :) To była wizyta "rozpoznawcza" przed procedurą, z którą ruszamy za jakieś 3 tygodnie. Niestety nie wszystko będzie tak jak bym chciała, ale nie jest źle. Grunt, że nasze wyniki są ok (morfologia nasienia niestety nadal 0%, ale reszta parametrów się poprawiła), nie mamy bakterii itp. Moje dzisiejsze USG prawidłowe, nie ma przeciwwskazań do procedury. Pójdę krótkim protokołem z antagonistą, mam się zgłosić do kliniki zaraz jak tylko dostanę @ i od 3 dnia cyklu zaczynam kłucie. Recepty będziemy mieli z refundacją, ufff. Niestety nie ma opcji żeby zapłodnić wszystkie komórki, co mnie stresuje dość mocno, no ale zobaczymy jak to będzie. Po moim pytaniu o kroplówkę z intralipidu doktorek popatrzył na mnie jak na kosmitkę, nie praktykuje i nie widzi wskazań. No cóż... Scratching endometrium jak najbardziej, czemu nie, ale kosztuje tysiąc złotych. Chwilowo mi się odechciało ;) Pomyślę o tym następnym razem (tfu tfu oby do niego nie doszło). Staram się studzić emocje, nie chcę żeby było jak przy poprzedniej procedurze, że całe życie podporządkowałam tej kwestii i śniła mi się po nocach. Będzie co ma być, dołożę wszelkich starań żeby się udało ale bez paniki.

Saramago lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Melduję się po wizycie u mojego doktorka :) To była wizyta "rozpoznawcza" przed procedurą, z którą ruszamy za jakieś 3 tygodnie. Niestety nie wszystko będzie tak jak bym chciała, ale nie jest źle. Grunt, że nasze wyniki są ok (morfologia nasienia niestety nadal 0%, ale reszta parametrów się poprawiła), nie mamy bakterii itp. Moje dzisiejsze USG prawidłowe, nie ma przeciwwskazań do procedury. Pójdę krótkim protokołem z antagonistą, mam się zgłosić do kliniki zaraz jak tylko dostanę @ i od 3 dnia cyklu zaczynam kłucie. Recepty będziemy mieli z refundacją, ufff. Niestety nie ma opcji żeby zapłodnić wszystkie komórki, co mnie stresuje dość mocno, no ale zobaczymy jak to będzie. Po moim pytaniu o kroplówkę z intralipidu doktorek popatrzył na mnie jak na kosmitkę, nie praktykuje i nie widzi wskazań. No cóż... Scratching endometrium jak najbardziej, czemu nie, ale kosztuje tysiąc złotych. Chwilowo mi się odechciało ;) Pomyślę o tym następnym razem (tfu tfu oby do niego nie doszło). Staram się studzić emocje, nie chcę żeby było jak przy poprzedniej procedurze, że całe życie podporządkowałam tej kwestii i śniła mi się po nocach. Będzie co ma być, dołożę wszelkich starań żeby się udało ale bez paniki.
    P o w o d z e n i a !!!

V., SzewskaPasja lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka u mnie udał się 2 transfer w 1 procedurze ;-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Powiem Wam że ciężko opisać stan który mi towarzyszy. To jest ekscytacja z obawami. Mieszane uczucia ale bardzo pozytywne nastawienie.
    A jak pozostałe Dziewczyny pochwalicie sie która procedura udana?
    Ja się nie mam czym chwalić :) 3 procedura, jestem po 4 transferze, czekam na wynik. 3 transfer skończył się ciążą biochemiczną

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które szły krótkim protokołem - ile dni trwała u Was stymulacja? Ile dni minęło od rozpoczęcia cyklu (bądź stymulacji) do dnia punkcji? To dla mnie ważne, bo istnieje ryzyko że transfer wypadnie mi równo w dniu ślubu naszych bliskich znajomych :/ chciałabym je oszacować...

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
‹‹ 3027 3028 3029 3030 3031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ