IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za te słowa:-) crio się udało czyli 1 procedura 2 podejście. A u Ciebie kometa pierwsze:-)
Powiem Wam że ciężko opisać stan który mi towarzyszy. To jest ekscytacja z obawami. Mieszane uczucia ale bardzo pozytywne nastawienie.
A jak pozostałe Dziewczyny pochwalicie sie która procedura udana?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, bo lekko zeschizowałam. Dr z kliniki nawet nic nie wspomniał w zaleceniach o zbadaniu progesteronu, tylko w zaleceniach sama beta do zrobienia. Po becie kazał kontynuować leki i umówić się na usg za dwa tygodnie i znów nie wspomniał o progesteronie. Pewnie przy takiej kombinacji leków wynik nie jest miarodajny i tyle. Ale jednak człowiek schizuje.
-
Lunk_a wrote:Dzięki za te słowa:-) crio się udało czyli 1 procedura 2 podejście. A u Ciebie kometa pierwsze:-)
-
ComeToMeBaby wrote:Dzięki dziewczyny, bo lekko zeschizowałam. Dr z kliniki nawet nic nie wspomniał w zaleceniach o zbadaniu progesteronu, tylko w zaleceniach sama beta do zrobienia. Po becie kazał kontynuować leki i umówić się na usg za dwa tygodnie i znów nie wspomniał o progesteronie. Pewnie przy takiej kombinacji leków wynik nie jest miarodajny i tyle. Ale jednak człowiek schizuje.
Ja też zeschizowalam wtedy. Siedziałam z Mimblą na czekoladzie i pewnie zrobiłam się biała jak ściana jak otworzyłam wynik przez komórkęzałożę się hehe.
Wszystko było w najlepszym porządku. A teraz moje dziecko znalazło sobie nową zabawę i wypina swoje szanowne 4 literki pod żebra, naciska na przepone i dusi matkęechh
szurusiowa, ComeToMeBaby, Tyszanka81, karina76, Karolina1111, Kamilam8, Tosia 1981, Beata.D, Elmirka, Saramago lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Ja też zeschizowalam wtedy. Siedziałam z Mimblą na czekoladzie i pewnie zrobiłam się biała jak ściana jak otworzyłam wynik przez komórkę
założę się hehe.
Wszystko było w najlepszym porządku. A teraz moje dziecko znalazło sobie nową zabawę i wypina swoje szanowne 4 literki pod żebra, naciska na przepone i dusi matkęechh
hehe
ewlinaaa85, Neo84 lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Lunka u mnie pierwsza procedura trzeci transfer, koleżanka dzisiaj zobaczyła drugą krechę a u niej drugi transfer w pierwszej procedurze
I ogólnie statystyki IVF są chyba bardziej optymistyczne niż przy IUI. -
amygdala wrote:Kometa, a crio mialas zaraz w nastepnym cyklu po punkcji czy dłużej musialas odczekac?
amygdala lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Wiesz "synu wyłaź!" jakoś średnio działa, mimo że podobno już słyszy
Nie ma się co dziwić, bo pewnie wybiórczo jak większość facetów
-
Melduję się po wizycie u mojego doktorka
To była wizyta "rozpoznawcza" przed procedurą, z którą ruszamy za jakieś 3 tygodnie. Niestety nie wszystko będzie tak jak bym chciała, ale nie jest źle. Grunt, że nasze wyniki są ok (morfologia nasienia niestety nadal 0%, ale reszta parametrów się poprawiła), nie mamy bakterii itp. Moje dzisiejsze USG prawidłowe, nie ma przeciwwskazań do procedury. Pójdę krótkim protokołem z antagonistą, mam się zgłosić do kliniki zaraz jak tylko dostanę @ i od 3 dnia cyklu zaczynam kłucie. Recepty będziemy mieli z refundacją, ufff. Niestety nie ma opcji żeby zapłodnić wszystkie komórki, co mnie stresuje dość mocno, no ale zobaczymy jak to będzie. Po moim pytaniu o kroplówkę z intralipidu doktorek popatrzył na mnie jak na kosmitkę, nie praktykuje i nie widzi wskazań. No cóż... Scratching endometrium jak najbardziej, czemu nie, ale kosztuje tysiąc złotych. Chwilowo mi się odechciało
Pomyślę o tym następnym razem (tfu tfu oby do niego nie doszło). Staram się studzić emocje, nie chcę żeby było jak przy poprzedniej procedurze, że całe życie podporządkowałam tej kwestii i śniła mi się po nocach. Będzie co ma być, dołożę wszelkich starań żeby się udało ale bez paniki.
Saramago lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Melduję się po wizycie u mojego doktorka
To była wizyta "rozpoznawcza" przed procedurą, z którą ruszamy za jakieś 3 tygodnie. Niestety nie wszystko będzie tak jak bym chciała, ale nie jest źle. Grunt, że nasze wyniki są ok (morfologia nasienia niestety nadal 0%, ale reszta parametrów się poprawiła), nie mamy bakterii itp. Moje dzisiejsze USG prawidłowe, nie ma przeciwwskazań do procedury. Pójdę krótkim protokołem z antagonistą, mam się zgłosić do kliniki zaraz jak tylko dostanę @ i od 3 dnia cyklu zaczynam kłucie. Recepty będziemy mieli z refundacją, ufff. Niestety nie ma opcji żeby zapłodnić wszystkie komórki, co mnie stresuje dość mocno, no ale zobaczymy jak to będzie. Po moim pytaniu o kroplówkę z intralipidu doktorek popatrzył na mnie jak na kosmitkę, nie praktykuje i nie widzi wskazań. No cóż... Scratching endometrium jak najbardziej, czemu nie, ale kosztuje tysiąc złotych. Chwilowo mi się odechciało
Pomyślę o tym następnym razem (tfu tfu oby do niego nie doszło). Staram się studzić emocje, nie chcę żeby było jak przy poprzedniej procedurze, że całe życie podporządkowałam tej kwestii i śniła mi się po nocach. Będzie co ma być, dołożę wszelkich starań żeby się udało ale bez paniki.
V., SzewskaPasja lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Lunk_a wrote:Dzięki za te słowa:-) crio się udało czyli 1 procedura 2 podejście. A u Ciebie kometa pierwsze:-)
Powiem Wam że ciężko opisać stan który mi towarzyszy. To jest ekscytacja z obawami. Mieszane uczucia ale bardzo pozytywne nastawienie.
A jak pozostałe Dziewczyny pochwalicie sie która procedura udana?3 procedura, jestem po 4 transferze, czekam na wynik. 3 transfer skończył się ciążą biochemiczną
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dziewczyny które szły krótkim protokołem - ile dni trwała u Was stymulacja? Ile dni minęło od rozpoczęcia cyklu (bądź stymulacji) do dnia punkcji? To dla mnie ważne, bo istnieje ryzyko że transfer wypadnie mi równo w dniu ślubu naszych bliskich znajomych
chciałabym je oszacować...
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc