X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa było inaczej tym razem.
    Przed tym podejściem miałam laparoskopię z histeroskopią i usunęli mi adenomiozę ze ściany macicy i 3 polipy.
    Stymulację miałam z hormonem wzrostu. Wcześniej długo brałam q10, wit D i DHA na poprawę jakości komórek.
    Ciężko mi powiedzieć co zaważyło, a może po prostu trafiłam w dobry cykl z dobrymi komórkami :)

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    W rządówce (swoim pacjentkom) robią za free. Nawet nie sprawdzałam ile kosztuje komercyjnie. Nie korzystałam.

Kometa, o której klinice mówisz? :)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo,TakaSobieJa trzymam kciuki za wasze bety :) Neo i bez powątpiewań trzeba wierzyć i cieszyć się kochana :)

Migotka,Nicka2229 ja transfer dzień po was,oby i nam udało się.Tak tu ostatnio fajnie się dzieje,teraz nasza kolej,a co....my też podciągniemy statystykę na plus :)

Trzymamy za Nas kciuki &&&&&&& :)

migot_ka lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Saramago Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mam takie pytanie:
    czy jest jakaś zależność odnośnie doby transferu zarodka a powodzenie, że się przyjmie? tzn. czy np 3 doba daje większe szanse niż 5?
    Mnie w dniu punkcji od razu powiedzieli, że transfer będzie w 5 dobie a myślałam, że to raczej ustala się w trakcie obserwacji zarodków a nie tak z góry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 08:44

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czesc Dziewczyny, neo napisz jak tam sprawy się maja:)
    Sylwiasta Lub owocowa;-)

Jeśli to przeczytasz Ty miałaś amh cos jak ja. Nie miałaś hiperki? Jak byłas stymulowana?
    No hej :) ja mam AMH 6,51 i bylam stymulowana gonalem 150j przez chyba 8 dni. Nie mialam hiperki, choc skutki punkcji czulam ydzien- bol przy oddawaniu moczu, napompowany brzuch. Mialam 14 pcherzykow z czego 12 dojrzalych komorek jajowych.

Neo, GRATULUJE! Wiedzialam, ze sie uda, nie moglo byc inaczej :)))

Sarmago... wg mojego lekarza nie ma- skutecznosc jest podobna. Z 1 strony niby blastka ma wieksze szanse bo jest juz "wyksztalcona" pozostaje sie "tylko" zaimplantowac a z drugiej zarodek podany w 2-3 dobie w macicy ma o wiele wieksze szanse na rozwoj anizeli na szkielku. Szanse sie mniej wiecej wiec wyrownuja

Anuszka lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa odpiszę po pracy wiecej, ale ja odnoszę wrażenie, a przeszłam tam w trakcie procedury 4 lekarzy każdemu zależy na powodzeniu to rak w skrócie.
    Dziękuje wszystkim za kciuki krew oddana wynik teoretycznie po 16, ale babka mówiła, że mogę spróbować odebrać już po 12. Także dam znać.

_cherryLady, Saramago, shooa, karina76, gosia81 lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • V. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam to Artvimedu, nie mają już miejsc na marzec więc nici ze scratchingu. Ale Pani powiedziała, że swoim pacjentkom z rządówki robią to gratis. Umówiłam się na pt do Wyroby, pogadam z nim, jeśli okaże się bardziej liberalny niż Mirocki to się do niego przenoszę.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Sarmago... wg mojego lekarza nie ma- skutecznosc jest podobna. Z 1 strony niby blastka ma wieksze szanse bo jest juz "wyksztalcona" pozostaje sie "tylko" zaimplantowac a z drugiej zarodek podany w 2-3 dobie w macicy ma o wiele wieksze szanse na rozwoj anizeli na szkielku. Szanse sie mniej wiecej wiec wyrownuja

Dziekuję za odpowiedź. Pozostaje mi zatem czekać i zawierzyć, że wiedzą co robią.

a zakładając jeszcze taką hipotezę, że do transferu żaden zarodek nie przetrwa i do transferu nie dochodzi, to jaka jest dalej procedura? podchodzę komercyjnie. Jak to rozpatrują finansowo, wiecie coś na ten temat?

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dziekuję za odpowiedź. Pozostaje mi zatem czekać i zawierzyć, że wiedzą co robią.

a zakładając jeszcze taką hipotezę, że do transferu żaden zarodek nie przetrwa i do transferu nie dochodzi, to jaka jest dalej procedura? podchodzę komercyjnie. Jak to rozpatrują finansowo, wiecie coś na ten temat?

Normalnie zaliczona procedura. Nie oplacasz tylko kosztów transferu. To niczyja wina, że zarodki przestają się rozwijać. Klinika na pewno nie weźmie na siebie tych kosztów.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Normalnie zaliczona procedura. Nie oplacasz tylko kosztów transferu. To niczyja wina, że zarodki przestają się rozwijać. Klinika na pewno nie weźmie na siebie tych kosztów.

Tylko, że my zapłaciliśmy za całość z góry.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:

W Invikcie zwtacają część kasy lub przeksięgowują na następny transfer mrozonych zarodkow.

Saramago lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Kometa, o której klinice mówisz? :)

Kometa jest w artvimed.

Ja też miałam scratching w Katowicach w ramach rządowki. Inaczej nazywa się to brzydko - naciągane. Nie mówiąc już o tej cenie, która Ci podał, bo to zdzierstwo.

V., ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    W Invikcie zwtacają część kasy lub przeksięgowują na następny transfer mrozonych zarodkow.

dziękuję.
    Mam jednak nadzieję, że nie będzie takiej sytuacji :-)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kometa jest w artvimed.

Ja też miałam scratching w Katowicach w ramach rządowki. Inaczej nazywa się to brzydko - naciągane. Nie mówiąc już o tej cenie, która Ci podał, bo to zdzierstwo.

Dzięki. Będę negocjować z Wyrobą w pt, zobaczymy.

• amygdala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    dziękuję.
    Mam jednak nadzieję, że nie będzie takiej sytuacji :-)

Tego Ci życzę :-) Ja mam odroczony transfetr ze wzgledu na progesteron wysoki. I dzis sie dowiem ile zarodkow dotrwalo do mrozenia. Bardzo sie denerwuję, bo nie byly zbyt mocne.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziewczyny, decapeptyl w 18dc przed cyklem w ktorym odbedzie sie transfer- stosowal ktos ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nicka2229 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Tak:)

No to witaj w klubie :-) może i dla mnie ta klinika będzie szczesliwa :-D

• nicka2229 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Neo,TakaSobieJa trzymam kciuki za wasze bety :) Neo i bez powątpiewań trzeba wierzyć i cieszyć się kochana :)

Migotka,Nicka2229 ja transfer dzień po was,oby i nam udało się.Tak tu ostatnio fajnie się dzieje,teraz nasza kolej,a co....my też podciągniemy statystykę na plus :)

Trzymamy za Nas kciuki &&&&&&& :)

Z całego serca życzę tego nam WSZYSTKIM :-) A macie jakieś objawy? Hehe :-)

• Karo85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Kochane,

nasze forum teraz takie pozytywne. Oby to szczęście trwało jak najdłużej i doczekało do mojego crio:)
    Trzymam kciuki za pozytywne bety:)

Saramago, Kamilam8 lubią tę wiadomość

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka2229 wrote:
    Z całego serca życzę tego nam WSZYSTKIM :-) A macie jakieś objawy? Hehe :-)

U mnie wczoraj i sobotę pojawiło się troche beżowego śluzu z domieszką krwi,dzisiaj już spokój.Poza tym lekkie pulsowanie w brzuchu i co jakiś czas mam spocone całe ciało.
    Trudno stwierdzić co niosą za sobą takie oznaki,czy coś optymistycznego czy może efekt uboczny leków.
    A jak to wygląda u was ?

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

‹‹ 3040 3041 3042 3043 3044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ