IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Serducho wrote:Dziewczyny regularnie Was podczytuje i staram się na być ba bieżąco
Dziś dużo informacji. Gratulacje dla mam nadzieję przyszłych mam !
Ja swiezo po laparo 3 tyg, zbieram siły na procedure
Ostatnio było sporo pisane o rysach. Powiedzcie czy z endometrioza/andemioza (endo w miesniu macicy) rysa to dobry pomysł?
Nasze macice są "chore" hmm i teraz pytanie tak czy nie.
Hej, nie wiem jak przy ademiozie, ale przy endometriozie (mam I stopień) profesor chce przed stymulacją zrobić mi biopsję rysową endometrium. Uzasadnił to tym, że przy endometriozie może być problem z zagnieżdżeniem właśnie. Będę miała tą niewątpliwą "przyjemność" za miesiąc.ComeToMeBaby, Serducho lubią tę wiadomość
-
Serducho wrote:Ostatnio było sporo pisane o rysach. Powiedzcie czy z endometrioza/andemioza (endo w miesniu macicy) rysa to dobry pomysł?
Nasze macice są "chore" hmm i teraz pytanie tak czy nie.
Ja mam endometrioze i miałam ryse przed szczęśliwym transferem. Shooa też miała przy histeroskopii.
Masz ademio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 08:18
-
Lunk_a wrote:Czyli po tej dawce 150 mialas estradiol niewiele ponad 2000 a potem tak skoczył?
A Dziewczyny słuchajcie-czy ten zastrzyk gonapeptyl az tak boli jak mnie? Nie żebym stekala ale ale:-P no trochę boli. Za to puregon piecze kilka minut po podaniu.
Mnie bolał gonapeptyl, ale bardziej pregnylchyba że mój nieumiejętnie mi go podał
najmniej bolesny był puregon. w zasadzie to jego nawet nie czułamLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
pysia wrote:wzielam dzis pierwszy zastrzyk cetroide... i mam w tym miejscu rozowa plame, swedzi i troche piecze,przy dotykaniu czuje taki maly guzek.jak naciskam lekko to boli.
czytalam ze polecacie wapno ..
cos jeszcze robic? czy to groźne? ktos tak jeszcze mial?
Rumien przeszedl mi po 1,5-2h
W klinice odrazu mnie uprzedzili ze tak moze byc i chyba w ulotce.pysia lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Kamilam8 wrote:Macie rację- muszę ufać lekarzom. I zaufać klinice. Odezwała się tam dziewczyna, która ma śliczne blizniaki właśnie dzięki doktorowi który mnie prowadzi. To podnosi na duchu.
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Mallina wrote:Z tego co pamiętam jesteś w Bocianie tak jak ja. Nie wiem jeszcze czy mi się udało czy nie ale oprócz pań w recepcji na górze dla mnie jest tam wszystko na plus. Mam porównanie z Novum i Gametą. Wiadomo z Novum ciężko się zrównać, ale od Gamety Bocian jest milion razy lepszy mimo, że mniejszy
Mallina a czemu nie lubisz pań z rezepcji na górze? -
Kamilam8 wrote:Mallina a czemu nie lubisz pań z rezepcji na górze?
, ale za to te na dole są świetne
-
Mallina wrote:Raz, że nie potrafią krwi pobierać, dwa jedna jak by mogła to by spała na stojąco i nigdy nie wie o co chodzi a 3 ta Pani która wszystkimi rządzi potrafi być niemiła
, ale za to te na dole są świetne
Pani która umawia "wizytki" to chyba ta nie miła. A na dole to jest oddział zabiegowy? -
Kamilam8 wrote:Pani która umawia "wizytki" to chyba ta nie miła. A na dole to jest oddział zabiegowy?
-
Lunk_a wrote:Myślałam ze może mam takie odczucia ale jednak ten Gonapeptyl boli. Damy radę
Dla mnie był nawet przyjemny w obsłudze. Tylko raz zrobiłam sobie dużego krwiaka- ale nie pamiętam czy gonapeptylem czy menopurem. Ale to trochę była moja wina bo jak się wkuwałam to już czułam, że boli. Powinnam zmienić miejsce. Ale to już był też taki etap- końcówka, że często wbijałam igłę po trzy razy bo bolało. Myślę, że brzuch był już zmęczony tymi zastrzykami. -
Wy mnie gonapeptylem nie straszcie...bo jutro zaczynam!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!!!Kamilam8, Neo84, Mallina, lawendowapani lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Wy mnie gonapeptylem nie straszcie...bo jutro zaczynam!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!!!
Nic się nie bój- dla mnie lepszy niż menopur i teraz bemfola. Chociaż żaden w sumie nie jest straszny
Kochana- Ty jesteś mały twardziel więc zniesiesz to lepiej niż każda z nas
I wzajemnie- SPEŁNIENIA MARZEŃWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:00
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
Mallina wrote:Tak, na dole zgłaszasz się na punkcję i transfer a na górze przyjmują lekarze. Tak ta Pani oprócz tego jeszcze wciska wizytówki swojego mieszkania
Mi jeszcze nie wciskałapewnie czeka na odpowiedni moment
A bolesnego pobierania krwi to im nie daruje- będę się upominać o lepszą obsługę (tak jak w invikcie)
No tak tego nie lubię i nadal się nie przyzwyczaiłam -
Kamilam8 wrote:Trochę się zdołowałam... Pytałam w jednej z grup na fb dziewczyn o opinię na temat bociana. Odezwały się dwie- obie zrezygnowały z leczenia tam po kilku podejściach do in vitro. Raczej nie polecają. Teraz zaczęłam się martwić...
Kamila bo zaraz dostaniesz....A nasza Monison? Pierwsza procedura w Boćku i bach..ciąża:)
Nie można tak. In vitro to 30 % szansy w jednym podejściu. Ile jest pozytywnych rezultatów. Często jak komuś się nie uda to nie poleci. Ważne jeśli czujesz zaufanie do lekarza. Daj sobie i Bocianowi szansę. Ja tak do tego podchodzę. Jeśli poczuję, że mnie olewają lub nie mają na mnie pomysłu poszukam dalej. Ale czytała o nich dużo na naszym bocianie- i bardzo wielu osobom się udaje. Jest tam wątek leć Bocianie leć..i to o naszej klinice jest. (obecnie 112 część)
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku