X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Moim najciekawszym zaleceniem byl zakaz podejmowania waznych decyzji w ciągu 24h od punkcji :-D A z tych bardziej przyziemnych to zakaz dzwigania w dniu zabiegu, dieta lekkostrawna i oszczedny tryb zycia bez forsowania się. Czulam sie dobrze i 2 dni po punkcji wysprzatalam gruntownie cale mieszkanie. No i wieczorkiem lekkie plamienie mialam, ale przeszlo.
    Dzięki:-) ja jestem zwolenniczka życia jak najnormalniejszym trybem. Oczywiście cwiczyc bede podczas stymulacji ale bez nadmiernego wysiłku. Dla zdrowotności:-) a po punkcji to się okaze.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    I mezem :-)
    W sumie racja:-D

iv09i09katk65tr1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Nie pomozemy,ty musisz wiedziec czy w razie wu jestes gotowa na blizniaki :-)
    O tym to juz z mezem musisz pogadac :-)
    poczytac rowniez czym grozi mnoga ciaza...

Dokładnie. Jakie mogą być powikłania. Czy masz odpowiednią budowę ciała do udzwigniecia fizycznie ciąży mnogiej? To jest decyzja do podjęcia w 3 - Ty, facet i lekarz. Proponuję poczytać na belly wątek o ciąży bliźniaczej (dział ogólny). Myślę, że wiele Ci uzmyslowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:34

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Józefka niech nadal sie dobrze rozwijają! Jak sie czujesz po punkcji?

ogólnie czuje się dobrze mozna powiedzieć że nawet bardzo dobrze ale zaczyna mi dokuczać ząb, 8 która jest do usuniecia niestety troszkę się zgapiłam i umówiłam wizytę na koniec marca :( jutro będe molestować mojego szczękowca żeby jednak ja usunął jutro ewentualnie w środę, skoro w czwartek jadę po kropka. i tu pojawia się kolejny problem niestety bo przyjmuje acard w dawce 150 i fraxiparine a to są leki przeciw zakrzepowe i rozrzedzajace krew, i nie wiem czy doktorek na to pójdzie :( miała może któraś taki przypadek ???

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brania dwóch zarodków trzeba się też liczyć z ciążą mnogą w sensie bardziej mnogą niż bliźniaczą ;) Ja wiem że to ekstremalne przypadki ale jednak się zdarzają :)

pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka myślę że nie wyrwie zęba. Acard mógłby zostać ale jeszcze ta heparyna..może nasilic krwawienie.
    Fajnie ze u Ciebie ok:-)

Anuszka no tak-ze jednen sie podzieli. Albi i oba!

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro rano do niego zadzwonie, powiem jak jest sytuacja o IVF o lekach i niech On decyduje, ewentualnie doraźnie co będe mogła brać a co będzie wykluczone.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Kamila, zawsze ten komu sie nie udalo bedzie odradzal, a yen ktoremu sie udalo bedzie polecal. Zadna klinika nie jest idealna. Ale trzeba jakiejś zaufać i próbować :-)
    Bądź dobrej myśli :-)

Kamila zgadzam sie w 100 % z powyzsza wypowiedzia!!!!!!
    Poza tym czujesz sie tam dobrze a to rowniez wazne.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację- muszę ufać lekarzom. I zaufać klinice. Odezwała się tam dziewczyna, która ma śliczne blizniaki właśnie dzięki doktorowi który mnie prowadzi. To podnosi na duchu.

ih9kcbx.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony bym chciała bliźnięta, ale po przeczytaniu wątku na belly o ciążach bliźniaczych, jednak nie zdecyduję się. No chyba, że zarodek się podzieli i będą jednojajowe to nic nie poradzę, ale chyba się nie zdecyduję świadomie. Jednak patrząc na dziewczyny z tamtego wątku praktycznie każda byla w szpitalu, były różne problemy. Niby wszystko skończyło się dobrze, ale niestety nie zawsze :/
    Dla kobiety to też dużo większe obciążenie.
    A sytuacja z ovufriend gdzie z dwóch zarodków zrobiły się trojaczki, to już zupełnie hardcore :P

pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka2229 wrote:
    Nie sądzę, ja miałam 0.7 a norma była 1 a nie 0.1 , przynajmniej u mnie....

Przepraszam nie chcialam polubic :(

• Serducho Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny regularnie Was podczytuje i staram się na być ba bieżąco ;-)

Dziś dużo informacji. Gratulacje dla mam nadzieję przyszłych mam ! :-)

Ja swiezo po laparo 3 tyg, zbieram siły na procedure :-)

Ostatnio było sporo pisane o rysach. Powiedzcie czy z endometrioza/andemioza (endo w miesniu macicy) rysa to dobry pomysł?
    Nasze macice są "chore" hmm i teraz pytanie tak czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 22:45

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ja z jednej strony bym chciała bliźnięta, ale po przeczytaniu wątku na belly o ciążach bliźniaczych, jednak nie zdecyduję się. No chyba, że zarodek się podzieli i będą jednojajowe to nic nie poradzę, ale chyba się nie zdecyduję świadomie. Jednak patrząc na dziewczyny z tamtego wątku praktycznie każda byla w szpitalu, były różne problemy. Niby wszystko skończyło się dobrze, ale niestety nie zawsze :/
    Dla kobiety to też dużo większe obciążenie.
    A sytuacja z ovufriend gdzie z dwóch zarodków zrobiły się trojaczki, to już zupełnie hardcore :P

Hi hi :)
    Tu chyba mowa o Nas :) :) :) :D

shooa, ComeToMeBaby, Konwalia, Anuszka, gosia81, agulas, Joanna85, vioris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia dziewczyny maja racje, wspolnie z mezem I lekarzem musicie podjac ta decyzje. Przypadki takie jak moje sa naprawde extremalne I jesli zdecydujesz sie na dwa zarodki musisz liczyc sie z ciaza blizniacza :) Oczywiscie nie MA gwarancji ale ryzyko jest, wiec jesli masz watpliwosci, przeciwskazania medyczne badz niestabilna sytuacje finansowa tym bardziej musisz dobrze to przemyslec.
    Ja nie mialam zadnych, zawsze marzylam o blizniakach :) Praca stabilna, dobre warunki urlopu macierzynskiego I stabilna sytuacja finansowa :) Za zadne skarby nie zmienilibysmy swojej decyzji z przed kilku miesiecy :) traktuje swoje ciaze jako ogromny dar I chwale sie nia na kazdym kroku :) Do latwych nie nalezy, ale tylko raz w zyciu bede w ciazy I chce sie nia nacieszyc I zapamietac :) Oprocz tych gorszych dolegliwosci sa tez te przyjemne, kiedy wszystkie dzieciaczki podskakuja z radosci po sniadanko albo ich ulubionym kefirze truskawkowym :D Duzo by opowiadac, to poprostu trzeba przezyc :)

Asiula86, AniaT, Neo84, shooa, ewlinaaa85, karina76, Saramago, Tyszanka81, ComeToMeBaby, Konwalia, gosia81, agulas, lipa, Karolina1111, india, vioris, sylvuś lubią tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Hi hi :)
    Tu chyba mowa o Nas :) :) :) :D
    Czesc:-) a czy nie masz żadnych powikłań ciąży? Krwawienia? Za małe dzieci? Na kiedy masz termin? Pewnie będzie wcześniej czy niekoniecznie?
    Mogę zapytać o Twój wiek? To tez ma znaczenie przy ciazy mnogiej.
    Pytam bo byc może sama stamne przed wyborem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 06:55

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Shoa
    Nie odniosłam się jeszcze do Twojej wypowiedzi. Przykro mi ze musiałas przejscprzez cos takiego. Szpital a potem jeszcze łyżeczkowanie. Twój organizm mocno zareagowal na stymulacje. Albo po prostu hcg od zarodka to spowodowalo. Jak myślisz? Co było przyczyną?

niechcący polubiłam.

myślę, że niepotrzebnie na koniec stymulacji dr kazała jeszcze zwiększyć menopur ze 150 na 225 przez dwa dni bo wtedy estradiol skoczył z 2200 na 6400. myślę, że przy dawce 150 spokojnie by sobie jajka jeszcze te 2-4mm podrosły i byłoby lepiej. chociaż nie ma pewności czy wtedy wszystkie komórki byłyby dojrzałe, a dzięki temu mam ich kilka zamrożonych. to, że później po zagnieżdżeniu zarodka hiperka się zaczęła to już chyba efekt przestymulowania.
    chociaż czytałam też, że hiperka zdarza się przy naprawdę niskich dawkach leków, więc to nie ma reguły.

ale to tylko moje gdybania. z nowym lekarzem po odbiorze wyników z obecnej kliniki będę o tym rozmawiać, zobaczę co mi powie specjalista na ten temat.

• pysia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzielam dzis pierwszy zastrzyk cetroide... i mam w tym miejscu rozowa plame, swedzi i troche piecze,przy dotykaniu czuje taki maly guzek.jak naciskam lekko to boli.
    czytalam ze polecacie wapno ..
    cos jeszcze robic? czy to groźne? ktos tak jeszcze mial?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 08:00

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    niechcący polubiłam.

myślę, że niepotrzebnie na koniec stymulacji dr kazała jeszcze zwiększyć menopur ze 150 na 225 przez dwa dni bo wtedy estradiol skoczył z 2200 na 6400. myślę, że przy dawce 150 spokojnie by sobie jajka jeszcze te 2-4mm podrosły i byłoby lepiej. chociaż nie ma pewności czy wtedy wszystkie komórki byłyby dojrzałe, a dzięki temu mam ich kilka zamrożonych. to, że później po zagnieżdżeniu zarodka hiperka się zaczęła to już chyba efekt przestymulowania.
    chociaż czytałam też, że hiperka zdarza się przy naprawdę niskich dawkach leków, więc to nie ma reguły.

ale to tylko moje gdybania. z nowym lekarzem po odbiorze wyników z obecnej kliniki będę o tym rozmawiać, zobaczę co mi powie specjalista na ten temat.
    Czyli po tej dawce 150 mialas estradiol niewiele ponad 2000 a potem tak skoczył?

A Dziewczyny słuchajcie-czy ten zastrzyk gonapeptyl az tak boli jak mnie? Nie żebym stekala ale ale:-P no trochę boli. Za to puregon piecze kilka minut po podaniu.

iv09i09katk65tr1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czesc:-) a czy nie masz żadnych powikłań ciąży? Krwawienia? Za małe dzieci? Na kiedy masz termin? Pewnie będzie wcześniej czy niekoniecznie?
    Mogę zapytać o Twój wiek? To tez ma znaczenie przy ciazy mnogiej.
    Pytam bo byc może sama stamne przed wyborem.

Myślę, że warto poczytać trojaczy pamietnik.

Trudno, żeby taka ciąża była bez powikłań ;-) już ciążę bliźniacze z reguły kończone są Wcześniej (o ile dotrwaja do tego czasu) przez Cc, więc trojaczkow o czasie też nie można się spodziewać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 07:53

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czyli po tej dawce 150 mialas estradiol niewiele ponad 2000 a potem tak skoczył?QUOTE]

tak, potem tak skoczył.
    po 7 dniach stymulacji miałam estradiol 1051, po 9 dniach 2200 chyba, a po 11 dniach 6400 i do tego jeszcze na zakończenie ovitrelle.
    więc może to była dobra decyzja o zwiększeniu menopuru? ciężko powiedzieć. Chociaż dziewczyny tu miały po kilka a nawet kilkanaście pęcherzyków, estradiol koło 2000-3000 na koniec stymulacji i też komórki były dojrzałe.
    Mi dr mówiła, że trzeba liczyć między 200 a 300 estradiolu na dojrzałą komórkę i dlatego zadowolona była dopiero z poziomu 6400 przy tych moich ponad dwudziestu pęcherzykach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 08:05

‹‹ 3047 3048 3049 3050 3051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ