X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Kamila bo zaraz dostaniesz....A nasza Monison? Pierwsza procedura w Boćku i bach..ciąża:)
    Nie można tak. In vitro to 30 % szansy w jednym podejściu. Ile jest pozytywnych rezultatów. Często jak komuś się nie uda to nie poleci. Ważne jeśli czujesz zaufanie do lekarza. Daj sobie i Bocianowi szansę. Ja tak do tego podchodzę. Jeśli poczuję, że mnie olewają lub nie mają na mnie pomysłu poszukam dalej. Ale czytała o nich dużo na naszym bocianie- i bardzo wielu osobom się udaje. Jest tam wątek leć Bocianie leć..i to o naszej klinice jest. (obecnie 112 część)

Brakowało mi Ciebie tutaj <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 09:51

ih9kcbx.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja mam endometrioze i miałam ryse przed szczęśliwym transferem. Shooa też miała przy histeroskopii.

Masz ademio?

Mi 3 tygodnie temu przy laparoskopii zrobili histeroskopie i hsg.
    Histeroskopia wykazala jak to napisali "sluzowka o wejrzeniu adenomyotycznym" no i lekarz powiedzial ze wyglada na to ze mam endo w miesniu macicy..co by potwierdzalo moja endometrioze (1,5 roku temu mialam torbiele czekoladowe-endometrialne) ogniska mialam drobne w zatoce douglassa, pozbyli sie ich i jest czysto. Zrostow mialam mega duzo, tez je pousuwali.
    Mam dostac decapeptyl w 18dc przed cyklem w ktorym odbecie sie in vitro na wyciszenie, przynajmniej tak zrozumialam, tylko zastanawia mnie ta rysa .. jak to wyglada ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, jestem :) Codziennie zaglądam. Tylko ostatnio popadam w lekką melancholię. Boje się, że maluch się nie rozmrozi i wszystko się zacznie od nowa i że znów się nie uda..To takie chwilowe myślę załamanie. Tylu się udało, że aż przeraziłam się że dla mnie nie starczy.

No ale nie ma co smęcić. :)
    Żeby sobie dopomóc umówiłam się dzisiaj na akupunkturę wspomagającą in vitro. Podobno Pan się w tym specjalizuje. :)

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    jestem, jestem :) Codziennie zaglądam. Tylko ostatnio popadam w lekką melancholię. Boje się, że maluch się nie rozmrozi i wszystko się zacznie od nowa i że znów się nie uda..To takie chwilowe myślę załamanie. Tylu się udało, że aż przeraziłam się że dla mnie nie starczy.

No ale nie ma co smęcić. :)
    Żeby sobie dopomóc umówiłam się dzisiaj na akupunkturę wspomagającą in vitro. Podobno Pan się w tym specjalizuje. :)

Karola i jaki plan na akupunkturę? Gdzie chodzisz? Też nad tym myślałam :)
    Będziesz chodzić codziennie?

ih9kcbx.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam pierwszą wizytę- najpierw konsultacja a potem zabieg. Umówiłam się do Leonida Stadnika http://www.trea.pl/akupunktura- przyjmuje na Wilczej.
    Namiar miałam od Reni555 ale też znalazłam równolegle o nim polecenie na naszym bocianie w wątku o aku.

Zobaczymy z jaką częstotliwością każe mi przychodzić. Na pewno wezmę serie. Zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi a sporo dziewczyn polecało.

4 sniezynki na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czesc:-) a czy nie masz żadnych powikłań ciąży? Krwawienia? Za małe dzieci? Na kiedy masz termin? Pewnie będzie wcześniej czy niekoniecznie?
    Mogę zapytać o Twój wiek? To tez ma znaczenie przy ciazy mnogiej.
    Pytam bo byc może sama stamne przed wyborem.

Mam 30 lat. Powiklan nie mam zadnych, Dzieciaczki rozwijaja sie prawidlowo I miedzy chlopcami jednojajowymi roznica w wadze wynosi 8% ( jak jest powyzej 20% to moze nastapic zespol podkradaja ) . u Nas owego nie MA :) Oprocz wszystkich mozliwych objawow ciazowych absolutnie nic mi nie dolega. Krwawienia mialam cos ok 7 tc przez pare dni, wtenczas dowiedzialam sie o moim potrojnym szczesciu :D Pozniej ok 12 tc tez wystapilo jednorazowo, jak sie okazalo przez ksztaltujace sie lozysko ktore bylo za nisko. Polezalam dwa tygodnie i poszlo do gory :) Hemoglobina w normie, zadnych infekcji, cisnienie tez wporzadku. Jedynie co to musze lezec, bo wiadomo, ze brzuszek wiekszy, a ja raczej zawsze drobnej budowy bylam I moje nogi nie utrzymuja tego ciezaru :/ Rozwiazanie MA byc w 35 tc chyba, ze Dzieciaczki beda jeszcze rosly to mnie dluzej przetrzymaja :)
    Ciaza sama w sobie nie jest latwa tzn wszystkie objawy jak sie kumuluja to dni potrafia byc naprawde ciezkie :/ przez caly pierwszy trymestr mialam spotkania z porcelana po kilka razy :/ krwawienia z nosa, z dziasel, skurcze lydek, I trudnosci ze spaniem :/
    Jednakze czym jest to wszystko przy tych staraniach? Niczym!!! Czlowiek jedt w stanie wszystko zniesc I zniesie, wiara I zdrowy rozsadek czynia cuda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:20

Anuszka, arlenka, Marcia89, gosia81, lawendowapani, agulas, V., lipa, karina76, Konwalia, sylvuś, vioris, Beata.D lubią tę wiadomość

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Dziś mam pierwszą wizytę- najpierw konsultacja a potem zabieg. Umówiłam się do Leonida Stadnika http://www.trea.pl/akupunktura- przyjmuje na Wilczej.
    Namiar miałam od Reni555 ale też znalazłam równolegle o nim polecenie na naszym bocianie w wątku o aku.

Zobaczymy z jaką częstotliwością każe mi przychodzić. Na pewno wezmę serie. Zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi a sporo dziewczyn polecało.

A tam chodziłam kiedyś do bioenergoterapeuty :) Daj znać po wizycie ;) może też się wybiorę :)

ih9kcbx.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać wieczorem bo wizyta na 18 :)

4 sniezynki na zimowisku
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywna energia od Ciebie bije:-) widac ze ciaza trojacza mimo ze pewnie daje w kosc-daje tez dużo radosci. Nie wyobrażam sobie z kolei wozka na 3 dzieci:-P

Akupunktura ciekawa sprawa. Tez bym skorzystała ale raz ze nie wiem gdzie u mnie robią a dwa to chyba juz za późno bo stymulacja rozpoczet.

Dziewczyny a jak jest z oddaniem nasienia podczas punkcji? Moj oddaje w domu. Mamy 15min do kliniki.
    To na punkcje mam jechać sama a on ma dowieźć nasienie czy ma jechać ze mna i wziąć? Bo wydaje się ze chyba jednak bede jechała sama a on dowiezie na świeżo. Uswiadomcie mnie proszę.

iv09i09katk65tr1.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka to chyba zależy od kliniki u nas najpierw oddawanie nasienia w pokoju uciech A dopiero później pobranie jajek

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Pozytywna energia od Ciebie bije:-) widac ze ciaza trojacza mimo ze pewnie daje w kosc-daje tez dużo radosci. Nie wyobrażam sobie z kolei wozka na 3 dzieci:-P

Akupunktura ciekawa sprawa. Tez bym skorzystała ale raz ze nie wiem gdzie u mnie robią a dwa to chyba juz za późno bo stymulacja rozpoczet.

Dziewczyny a jak jest z oddaniem nasienia podczas punkcji? Moj oddaje w domu. Mamy 15min do kliniki.
    To na punkcje mam jechać sama a on ma dowieźć nasienie czy ma jechać ze mna i wziąć? Bo wydaje się ze chyba jednak bede jechała sama a on dowiezie na świeżo. Uswiadomcie mnie proszę.
    Musisz chyba lekarza zapytac :-)
    Nasi w klinice oddaja,chyba ze sie myle :-p
    Super ze tak bliziutko masz do kliniki:-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a moj też zawsze w domu i do kliniki mamy nawet 5 minut drogi ale w dniu punkcji nie było opcji musiał w pokoju uciech (genialne określenie) poza tym przed zabiegiem dostaliśmy tonę papierów do podpisania i zgód więc musiał kwitnąć i czekać dopiero po punkcji przyprowadzili go do mnie i po paru minutach zaprosili do pokoju zwierzeń :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym może być np. tak, że będzie za mało materiału i trzeba będzie jeszcze raz się postarać :)

ih9kcbx.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Kamila bo zaraz dostaniesz....A nasza Monison? Pierwsza procedura w Boćku i bach..ciąża:)
    Nie można tak. In vitro to 30 % szansy w jednym podejściu. Ile jest pozytywnych rezultatów. Często jak komuś się nie uda to nie poleci. Ważne jeśli czujesz zaufanie do lekarza. Daj sobie i Bocianowi szansę. Ja tak do tego podchodzę. Jeśli poczuję, że mnie olewają lub nie mają na mnie pomysłu poszukam dalej. Ale czytała o nich dużo na naszym bocianie- i bardzo wielu osobom się udaje. Jest tam wątek leć Bocianie leć..i to o naszej klinice jest. (obecnie 112 część)
    A szukałam tematu o Bocianie na tamtym forum i nic, widocznie słabo szukałam ;) muszę tam zajrzeć :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Oj przepraszam, ale ją bez makijażu z domu nie wychodze! Bez przesady, tusz nie ma zapachu. Gdzie tam od twarzy do.... :-) nie popadajmy w paranoje

To nie są moje wymysły tylko wymóg kliniki ;)

lipa lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytałam dr powiedział ze może w domu oddac. Więc stad moje pytanie. Specjalnie o to pytałam bo wiem że w klinice może byc ciężko.
    W takim razie musze dopytać o papiery i inne sprawy formalne.
    Którejś z Was partner oddawał w domu i macie rozeznanie w temacie?

iv09i09katk65tr1.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na transfery nie chodzę wymalowana i wyperfumowana. Ale miałam już tych transferów 4, w różnych klinikach i za każdym razem wszyscy dookoła (lekarze, położne) byli wymalowani i - raz poczułam - wyperfumowani. Ostatni mój transfer robiła lekarka w pełnym, wieczorowym makijażu.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd ma wiedzieć kiedy oddać? W gamecie jest tak że ja wchodzę na punkcje i dopiero jak już mnie usypiaja to on oddaje nasienie. Wola go pielęgniarka. Wolałabym oddać na miejscu... Jednak oddanie w domu, dłuższy czas różne warunki atmosferyczne... W sensie za ciepło w aucie i może to wpłynąć na nasienie. Lunka ty za dużo kombinujesz. Każdy facet tam oddaje więc Twój nie odda? Przestań się martwić wszystkim na zapas.

Kamilam8, karina76, Tosia 1981, lawendowapani lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę sie martwię fakt. Nic to zapytam dr na wizycie w pon.skoro mówił ze mozna w domu to może wie co mówi i bedzie miał instrukcję kiedy to zrobić:-P

iv09i09katk65tr1.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dpt beta 1,6... szykuje się już do crio na cyklu naturalnym

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
‹‹ 3049 3050 3051 3052 3053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ