IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny:)
Anatolka mam pytanie do Ciebie jako doświadczonego eksperta ; mianowicie przy dodatniej becie mam progesteron 13,9 ng/ml czy nie jest on troche za niski biorąc pod uwagę że mam luteinę 2x300.
Troche mi to nie daje spokoju,według mojego laboratorium ten wynik powinien graniczyć 16-49ng/ml.
Dodatkowo we wcześniejszych steraniach na cyklach naturalnych miałam włączony do luteiny duphaston.
Zastanawiam się nad Tel.do lekarza czy nie należało by zwiększyć suplementacji progesteronu ?Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
A ja też do dziewczyn bardziej doświadczonych, leki rozpisane jak brać mam do jutra, leków mam jeszcze na około tydzień, czy umawiać się już do lekarza, w sensie na jutro, czy jakoś w przyszłym tygodniu? Skoro nic narazie się nie dzieje to dawkowanie chyba się nie zmieni? Jak sądzicie, biorę luteine pod język i dopochwowo i estrofem dopochwowo.
P.S
Robię postępy po mimo, że test ciążowy mam w domu, dzisiaj go nie zrobiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:26
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
dziewczyny a co myslicie o tym dentyscie męża dzien przed punkcja? zrezygnowac czy nie ma znaczenia takie znieczulenia na żołnierzyki?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:dziewczyny a co myslicie o tym dentyscie męża dzien przed punkcja? zrezygnowac czy nie ma znaczenia takie znieczulenia na żołnierzyki?
Nie pomogę, nie mam pojęciaOligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
pysia wrote:dziewczyny a co myslicie o tym dentyscie męża dzien przed punkcja? zrezygnowac czy nie ma znaczenia takie znieczulenia na żołnierzyki?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Karina jak masz dopochwowo i nie plamisz to nie ma powodu do obaw. Kometa zastanawiała się nas tym samym ostatnio, napisała do lekarza i lakonicznie odpisal, że ma brać jak brała
Ja 5dpt miałam niespełna 12ng/ml. Nie plamilam, w ciąży później nie badalam.
karina76, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
karina76 progesteronem się nie przejmuj tam gdzie trzeba jest go wystarczająco ja też z tych nisko progesteronowych
Neo ja leki zmienione dawki leków miałam po ok 30dpt dopiero więc łykaj wszystko grzecznie tak jak do tej porykarina76, Neo84, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny
Luteinę mam dowcipną,rozmawialiśmy tu o nieco niższej jej przyswajalności niż Lutinus dlatego wzięłam dodatkową tabletkę wczoraj popołudniu właśnie ze względu na małe plamieni.
Jak narazie wszystko okKiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
pysia wrote:
2 plasterki ananasa od dnia transferu tak? czy lepiej zacząć go jeść wcześniej?
przygotowania jak do świątmoże przesadzam hehe
Hej Pysiu, mam mieć jutro transfer. czekam na potwierdzenie. O co chodzi z ananasem? świeży czy z puszki
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Hej Pysiu, mam mieć jutro transfer. czekam na potwierdzenie. O co chodzi z ananasem? świeży czy z puszki
Saramago ananas zawiera mikroelementy wspomagające implantację zarodka.Dziewczyny na naszym forum polecają 2 plasterki świeżego ananasa od transferu do pozytywnej bety
Ja wcinałam z chęcią nie wiem czy to zasługa tego gagatka ale beta dodatnia.
Smaczny a do tego nawet gdy go jadłam moja głowa była spokojniejsza że wspomagam moje groszkipabelka88, Saramago lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Karina76 o to super informacja. zatem może już dzisiaj zacznę wcinać. Tylko świeży wchodzi w grę?
a orzechy? też pomagają?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Tak ananas świeży,ja kroiłam takie plastry po 0,5 cm ścinałam skórę,resztęw kostkę.Istotne że dobrze jest zjadać środek jest twardawy,ale w nim najwięcej dobrego.
Orzechy i suszone morele też podobno pomagają.Saramago lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTen ananas może ma na prawdę jakieś znaczenie ja go jadłam po transferze i jakby nie było mały zaczął sie wgryzać skoro beta jakaś tam wyszła.
Moja tarczyca szaleje heh porównałam sobie wyniki od pierwszego transferu do wczoraj:
Grudzień 2,300
styczeń (10dpt) 3,108
styczeń 2,500
luty 2,607
marzec (9dpt) 4,049
i wczorajsze wyniki 1,604
do tego
FT4 mam lekko powyżej normy
Ja od dziś będę sobie robiła smoothie z różnych owoców i warzyw w tym ananas jak najczęściejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:41
Saramago lubi tę wiadomość
-
Jak to dobrze, że czas truskawków idzie. smoothie ananas z truskawkami, pychotka
ewlinaaa85, Konwalia lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Jak to dobrze, że czas truskawków idzie. smoothie ananas z truskawkami, pychotka
Truskawkiuwielbiam....zapraszam w czerwcu mamy z mężem plantacje około hektara
Saramago, ewlinaaa85, Neo84, Beata.D lubią tę wiadomość
-
karina76 wrote:Truskawki
uwielbiam....zapraszam w czerwcu mamy z mężem plantacje około hektara
hihi nie wiesz co czynisz. Z moim jesteśmy truskawkożercamiewlinaaa85 lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają