X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Moja beta 148 przyrost 114% :)

Neo świetnie :) przyrost prawidłowy.Oby u mnie jutro było podobnie to będę szczeliwa.

Neo84 lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• amygdala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Tak, z Warszawy. W invikcie cała procedura wyszła mi prawie 15 tys. Dużo a początkowo miało być ok 11. W Bocianie lekarz powiedział, że w 8 powinniśmy się wyrobić. Ale zobaczymy jak skończę :)

Dzięki. Mam nadzieję, ze wyniesie niedużo a co najwazniejszem z pieknym efektem :-)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Nie miałam ale było ryzyko. Po też mnie długo (kilka dni) bolało. A miałaś już podglądanie? Jak to wygląda?
    Byłam wczoraj i było ok i wyznaczyli mi punkcje na jutro . Tak się zastanawiam czy od tego ovitrele sie tak nie dzieje

lawendowapani lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki. Mam nadzieję, ze wyniesie niedużo a co najwazniejszem z pieknym efektem :-)

Kochana a Ty w invikcie się leczysz? U kogo?

ih9kcbx.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Byłam wczoraj i było ok i wyznaczyli mi punkcje na jutro . Tak się zastanawiam czy od tego ovitrele sie tak nie dzieje

Kochana nie pomogę- u mnie było ok i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie :)

ih9kcbx.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Widziałam u innych, że taka wartość 10dpt wróży dobrze, jak myślicie czy teraz powinna przyrastala wiecej niż o 100%, czy to indywidualna sprawa zupełnie, bo widzę, że niektóre z Was maja np przyrost 200%

Ciąża to nie matematyka a każde ciało jest inne. A u Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porządku :) Gratuluję :*

Neo84, kruszynka5, Bianka4, Kamilam8 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana a Ty w invikcie się leczysz? U kogo?

U tego niemca Ne, ale transferu nie mialam bo progesteron byl za wysoki. I tez podobnie jak Ty w Invikcie mam tylko jeden zarodek :-( Pozostale przestaly sie rozwijac w 5 dobie. No ale nic poczekam na mrozaczka. Teraz pojde chyba do Niedbały, robila mi punkcje i zrobila na mnie b. dobre wrazenie.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, wzywam Cie do tablicy! ;-)

Anuszka, gosia81, Konwalia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:15

ih9kcbx.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    U tego niemca Ne, ale transferu nie mialam bo progesteron byl za wysoki. I tez podobnie jak Ty w Invikcie mam tylko jeden zarodek :-( Pozostale przestaly sie rozwijac w 5 dobie. No ale nic poczekam na mrozaczka. Teraz pojde chyba do Niedbały, robila mi punkcje i zrobila na mnie b. dobre wrazenie.

Kochana dr Niedbała jest baaaardzo miła ale nie wiem czy ma duże doświadczenie w leczeniu. Mi po tranaferze podniosła leki- progesteron i tym samym zablokowała mi estradiol. Moj staly lekarz byl wtedy nieobecny i jak to zobaczyl to nie był zadowolony. Na moje pytanie czemu tak mi spadł mi estradiol powoedział: " no jak tak podniesiono progesteron to nie dziwne bo zablokował estradiol".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:14

ih9kcbx.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Piggy, wzywam Cie do tablicy! ;-)

Czyżbyś miała jakieś przecieki? ;)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana dr Niedbała jest baaaardzo miła ale nie wiem czy ma duże doświadczenie w leczeniu. Mi po tranaferze podniosła leki- progesteron i tym samym zablokowała mi estradiol. Moj staly lekarz byl wtedy nieobecny i jak to zobaczyl to nie był zadowolony. Na moje pytanie czemu tak mi spadł mi estradiol powoedział: " no jak tak podniesiono progesteron to nie dziwne bo zablokował estradiol".

OOOOOO to ciekawe co piszesz. W takim razie zastanowię się jeszcze nad nią. A kogo bys polecila jeszcze? Mialas w ogole przepisany jakis steryd, albo cos innego co mogloby zwiekszyc szanse powodzenia?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !
    Mam pytanie - czy nie wiecie może jaki wpływ ma ostre przeziębienie na stymulację?
    Jestem obecnie w trakcie stymulacji Manopurem (5dc) i jutro mam I USG. Wczoraj przypałętało się do mnie choróbsko, dziś jest jeszcze gorzej - mam gorączkę, dreszcze, kaszel, katar, ból gardła. Czy to w jakikolwiek sposób może wpłynąć na rezultat stymulacji? Może któraś z Was tak miała?
    Leki (typu Ibuprom, cholinex, rutinoscorbin) chyba mogę brać normalnie?
    Bardzo się boję, że ta stymulacja pójdzie na straty :(

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek. Od 12.53 jesteśmy już w trójkę ;-)

dwa zarodki 4BB i 4BC. w ostatniej chwili podskoczyły do 4.
    Pani Embriolog patrząc na kiepskie żołnierze była bardziej niż zadowolona z efektu. Teraz potrzeba nam cudu :)

Neo84, Suomi, V., lawendowapani, nicka2229, amygdala, karina76, nick nieaktualny, pabelka88, Anatolka, nick nieaktualny, Serducho, Kamilam8, vioris, Karo85, Joanna85, Tosia 1981, gosia81, ComeToMeBaby, Elmirka, india, Karolina1111, Beata.D, Asiula86, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, ibuprofenu nie (ibuprom, ibum,nurofen itp.). Paracetamol na zabicie temperatury. Lipa do picia na noc. Maść rozgrzewająca typu vick czy rubarom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:59

Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Suomi, ibuprofenu nie (ibuprom, ibum,nurofen itp.). Paracetamol na zabicie temperatury. Lipa do picia na noc. Maść rozgrzewająca typu vick czy rubarom.

Anatolka, a dlaczego nie mozna ibupromu itp. w czasie stymulacji? Jaki to ma wplyw? Ja przyznam, ze wzielam 2 razy podczas mojej stymulacji bo bardzo bolala mnie glowa...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po pierwszym usg i mamy serduszko :):):)

Neo84, karina76, lawendowapani, Kamilam8, Suomi, vioris, pabelka88, Bianka4, Marcia89, Anuszka, kuciak, Karo85, bąbel, Anatolka, Joanna85, Tosia 1981, gosia81, ComeToMeBaby, V., Asienka1184, Saramago, Elmirka, arlenka, india, Karolina1111, Antonelka, Beata.D, Asiula86, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    OOOOOO to ciekawe co piszesz. W takim razie zastanowię się jeszcze nad nią. A kogo bys polecila jeszcze? Mialas w ogole przepisany jakis steryd, albo cos innego co mogloby zwiekszyc szanse powodzenia?

Kochana ja leczyłam się u dr Niem. Dla mnie był super ale nie każda dziewczyna dobrze się u niego czuje. Wydaje mi się, że tam każdy lekarz jest dobry. I nie chciałabym odejmować nic Pani doktor N bo myślę, że jest super w podejściu do pacjenta ale ja zdecydowałabym się na leczenie u niej za jakiś czas :) jak dłużej będzie w klinice.

W invikcie nie miałam sterydu zapisanego, w Bocianie mam. Mój doktor prowadzący nie zalecał też witamin ani innych "wspomagaczy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:01

amygdala lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Dzięki, już dziś zjadłam 3 ibupromy :/ Mam nadzieje, ze nic mi nie będzie.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Anatolka, a dlaczego nie mozna ibupromu itp. w czasie stymulacji? Jaki to ma wplyw? Ja przyznam, ze wzielam 2 razy podczas mojej stymulacji bo bardzo bolala mnie glowa...

http://www.jestemplodna.pl/leki-przeciwbolowe-moga-obnizac-plodnosc-2/

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ