IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilam8 wrote:Tak, z Warszawy. W invikcie cała procedura wyszła mi prawie 15 tys. Dużo a początkowo miało być ok 11. W Bocianie lekarz powiedział, że w 8 powinniśmy się wyrobić. Ale zobaczymy jak skończę
Dzięki. Mam nadzieję, ze wyniesie niedużo a co najwazniejszem z pieknym efektemKamilam8 lubi tę wiadomość
-
Kamilam8 wrote:Nie miałam ale było ryzyko. Po też mnie długo (kilka dni) bolało. A miałaś już podglądanie? Jak to wygląda?
lawendowapani lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Neo84 wrote:Widziałam u innych, że taka wartość 10dpt wróży dobrze, jak myślicie czy teraz powinna przyrastala wiecej niż o 100%, czy to indywidualna sprawa zupełnie, bo widzę, że niektóre z Was maja np przyrost 200%
Ciąża to nie matematyka a każde ciało jest inne. A u Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porządkuGratuluję :*
Neo84, kruszynka5, Bianka4, Kamilam8 lubią tę wiadomość
-
Kamilam8 wrote:Kochana a Ty w invikcie się leczysz? U kogo?
U tego niemca Ne, ale transferu nie mialam bo progesteron byl za wysoki. I tez podobnie jak Ty w Invikcie mam tylko jeden zarodekPozostale przestaly sie rozwijac w 5 dobie. No ale nic poczekam na mrozaczka. Teraz pojde chyba do Niedbały, robila mi punkcje i zrobila na mnie b. dobre wrazenie.
-
amygdala wrote:U tego niemca Ne, ale transferu nie mialam bo progesteron byl za wysoki. I tez podobnie jak Ty w Invikcie mam tylko jeden zarodek
Pozostale przestaly sie rozwijac w 5 dobie. No ale nic poczekam na mrozaczka. Teraz pojde chyba do Niedbały, robila mi punkcje i zrobila na mnie b. dobre wrazenie.
Kochana dr Niedbała jest baaaardzo miła ale nie wiem czy ma duże doświadczenie w leczeniu. Mi po tranaferze podniosła leki- progesteron i tym samym zablokowała mi estradiol. Moj staly lekarz byl wtedy nieobecny i jak to zobaczyl to nie był zadowolony. Na moje pytanie czemu tak mi spadł mi estradiol powoedział: " no jak tak podniesiono progesteron to nie dziwne bo zablokował estradiol".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:14
-
Kamilam8 wrote:Kochana dr Niedbała jest baaaardzo miła ale nie wiem czy ma duże doświadczenie w leczeniu. Mi po tranaferze podniosła leki- progesteron i tym samym zablokowała mi estradiol. Moj staly lekarz byl wtedy nieobecny i jak to zobaczyl to nie był zadowolony. Na moje pytanie czemu tak mi spadł mi estradiol powoedział: " no jak tak podniesiono progesteron to nie dziwne bo zablokował estradiol".
OOOOOO to ciekawe co piszesz. W takim razie zastanowię się jeszcze nad nią. A kogo bys polecila jeszcze? Mialas w ogole przepisany jakis steryd, albo cos innego co mogloby zwiekszyc szanse powodzenia? -
Cześć Dziewczyny !
Mam pytanie - czy nie wiecie może jaki wpływ ma ostre przeziębienie na stymulację?
Jestem obecnie w trakcie stymulacji Manopurem (5dc) i jutro mam I USG. Wczoraj przypałętało się do mnie choróbsko, dziś jest jeszcze gorzej - mam gorączkę, dreszcze, kaszel, katar, ból gardła. Czy to w jakikolwiek sposób może wpłynąć na rezultat stymulacji? Może któraś z Was tak miała?
Leki (typu Ibuprom, cholinex, rutinoscorbin) chyba mogę brać normalnie?
Bardzo się boję, że ta stymulacja pójdzie na straty
-
Dzień doberek. Od 12.53 jesteśmy już w trójkę
dwa zarodki 4BB i 4BC. w ostatniej chwili podskoczyły do 4.
Pani Embriolog patrząc na kiepskie żołnierze była bardziej niż zadowolona z efektu. Teraz potrzeba nam cuduNeo84, Suomi, V., lawendowapani, nicka2229, amygdala, karina76, ewlinaaa85, pabelka88, Anatolka, wdrodzeposzczęście92, Serducho, Kamilam8, vioris, Karo85, Joanna85, Tosia 1981, gosia81, ComeToMeBaby, Elmirka, india, Karolina1111, Beata.D, Asiula86, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Anatolka wrote:Suomi, ibuprofenu nie (ibuprom, ibum,nurofen itp.). Paracetamol na zabicie temperatury. Lipa do picia na noc. Maść rozgrzewająca typu vick czy rubarom.
Anatolka, a dlaczego nie mozna ibupromu itp. w czasie stymulacji? Jaki to ma wplyw? Ja przyznam, ze wzielam 2 razy podczas mojej stymulacji bo bardzo bolala mnie glowa... -
My dzis po pierwszym usg i mamy serduszko
Neo84, karina76, lawendowapani, Kamilam8, Suomi, vioris, pabelka88, Bianka4, Marcia89, Anuszka, kuciak, Karo85, bąbel, Anatolka, Joanna85, Tosia 1981, gosia81, ComeToMeBaby, V., Asienka1184, Saramago, Elmirka, arlenka, india, Karolina1111, Antonelka, Beata.D, Asiula86, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
amygdala wrote:OOOOOO to ciekawe co piszesz. W takim razie zastanowię się jeszcze nad nią. A kogo bys polecila jeszcze? Mialas w ogole przepisany jakis steryd, albo cos innego co mogloby zwiekszyc szanse powodzenia?
Kochana ja leczyłam się u dr Niem. Dla mnie był super ale nie każda dziewczyna dobrze się u niego czuje. Wydaje mi się, że tam każdy lekarz jest dobry. I nie chciałabym odejmować nic Pani doktor N bo myślę, że jest super w podejściu do pacjenta ale ja zdecydowałabym się na leczenie u niej za jakiś czasjak dłużej będzie w klinice.
W invikcie nie miałam sterydu zapisanego, w Bocianie mam. Mój doktor prowadzący nie zalecał też witamin ani innych "wspomagaczy".Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:01
amygdala lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Suomi, ibuprofenu nie (ibuprom, ibum,nurofen itp.). Paracetamol na zabicie temperatury. Lipa do picia na noc. Maść rozgrzewająca typu vick czy rubarom.
Dzięki, już dziś zjadłam 3 ibupromyMam nadzieje, ze nic mi nie będzie.
-
amygdala wrote:Anatolka, a dlaczego nie mozna ibupromu itp. w czasie stymulacji? Jaki to ma wplyw? Ja przyznam, ze wzielam 2 razy podczas mojej stymulacji bo bardzo bolala mnie glowa...
http://www.jestemplodna.pl/leki-przeciwbolowe-moga-obnizac-plodnosc-2/