X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Moja beta 148 przyrost 114% :)

Neo świetnie :) przyrost prawidłowy.Oby u mnie jutro było podobnie to będę szczeliwa.

Neo84 lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• amygdala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Tak, z Warszawy. W invikcie cała procedura wyszła mi prawie 15 tys. Dużo a początkowo miało być ok 11. W Bocianie lekarz powiedział, że w 8 powinniśmy się wyrobić. Ale zobaczymy jak skończę :)

Dzięki. Mam nadzieję, ze wyniesie niedużo a co najwazniejszem z pieknym efektem :-)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Nie miałam ale było ryzyko. Po też mnie długo (kilka dni) bolało. A miałaś już podglądanie? Jak to wygląda?
    Byłam wczoraj i było ok i wyznaczyli mi punkcje na jutro . Tak się zastanawiam czy od tego ovitrele sie tak nie dzieje

lawendowapani lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki. Mam nadzieję, ze wyniesie niedużo a co najwazniejszem z pieknym efektem :-)

Kochana a Ty w invikcie się leczysz? U kogo?

ih9kcbx.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Byłam wczoraj i było ok i wyznaczyli mi punkcje na jutro . Tak się zastanawiam czy od tego ovitrele sie tak nie dzieje

Kochana nie pomogę- u mnie było ok i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie :)

ih9kcbx.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Widziałam u innych, że taka wartość 10dpt wróży dobrze, jak myślicie czy teraz powinna przyrastala wiecej niż o 100%, czy to indywidualna sprawa zupełnie, bo widzę, że niektóre z Was maja np przyrost 200%

Ciąża to nie matematyka a każde ciało jest inne. A u Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porządku :) Gratuluję :*

Neo84, kruszynka5, Bianka4, Kamilam8 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana a Ty w invikcie się leczysz? U kogo?

U tego niemca Ne, ale transferu nie mialam bo progesteron byl za wysoki. I tez podobnie jak Ty w Invikcie mam tylko jeden zarodek :-( Pozostale przestaly sie rozwijac w 5 dobie. No ale nic poczekam na mrozaczka. Teraz pojde chyba do Niedbały, robila mi punkcje i zrobila na mnie b. dobre wrazenie.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, wzywam Cie do tablicy! ;-)

Anuszka, gosia81, Konwalia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:15

ih9kcbx.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    U tego niemca Ne, ale transferu nie mialam bo progesteron byl za wysoki. I tez podobnie jak Ty w Invikcie mam tylko jeden zarodek :-( Pozostale przestaly sie rozwijac w 5 dobie. No ale nic poczekam na mrozaczka. Teraz pojde chyba do Niedbały, robila mi punkcje i zrobila na mnie b. dobre wrazenie.

Kochana dr Niedbała jest baaaardzo miła ale nie wiem czy ma duże doświadczenie w leczeniu. Mi po tranaferze podniosła leki- progesteron i tym samym zablokowała mi estradiol. Moj staly lekarz byl wtedy nieobecny i jak to zobaczyl to nie był zadowolony. Na moje pytanie czemu tak mi spadł mi estradiol powoedział: " no jak tak podniesiono progesteron to nie dziwne bo zablokował estradiol".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:14

ih9kcbx.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Piggy, wzywam Cie do tablicy! ;-)

Czyżbyś miała jakieś przecieki? ;)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana dr Niedbała jest baaaardzo miła ale nie wiem czy ma duże doświadczenie w leczeniu. Mi po tranaferze podniosła leki- progesteron i tym samym zablokowała mi estradiol. Moj staly lekarz byl wtedy nieobecny i jak to zobaczyl to nie był zadowolony. Na moje pytanie czemu tak mi spadł mi estradiol powoedział: " no jak tak podniesiono progesteron to nie dziwne bo zablokował estradiol".

OOOOOO to ciekawe co piszesz. W takim razie zastanowię się jeszcze nad nią. A kogo bys polecila jeszcze? Mialas w ogole przepisany jakis steryd, albo cos innego co mogloby zwiekszyc szanse powodzenia?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !
    Mam pytanie - czy nie wiecie może jaki wpływ ma ostre przeziębienie na stymulację?
    Jestem obecnie w trakcie stymulacji Manopurem (5dc) i jutro mam I USG. Wczoraj przypałętało się do mnie choróbsko, dziś jest jeszcze gorzej - mam gorączkę, dreszcze, kaszel, katar, ból gardła. Czy to w jakikolwiek sposób może wpłynąć na rezultat stymulacji? Może któraś z Was tak miała?
    Leki (typu Ibuprom, cholinex, rutinoscorbin) chyba mogę brać normalnie?
    Bardzo się boję, że ta stymulacja pójdzie na straty :(

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek. Od 12.53 jesteśmy już w trójkę ;-)

dwa zarodki 4BB i 4BC. w ostatniej chwili podskoczyły do 4.
    Pani Embriolog patrząc na kiepskie żołnierze była bardziej niż zadowolona z efektu. Teraz potrzeba nam cudu :)

Neo84, Suomi, V., lawendowapani, nicka2229, amygdala, karina76, ewlinaaa85, pabelka88, Anatolka, wdrodzeposzczęście92, Serducho, Kamilam8, vioris, Karo85, Joanna85, Tosia 1981, gosia81, ComeToMeBaby, Elmirka, india, Karolina1111, Beata.D, Asiula86, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, ibuprofenu nie (ibuprom, ibum,nurofen itp.). Paracetamol na zabicie temperatury. Lipa do picia na noc. Maść rozgrzewająca typu vick czy rubarom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:59

Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Suomi, ibuprofenu nie (ibuprom, ibum,nurofen itp.). Paracetamol na zabicie temperatury. Lipa do picia na noc. Maść rozgrzewająca typu vick czy rubarom.

Anatolka, a dlaczego nie mozna ibupromu itp. w czasie stymulacji? Jaki to ma wplyw? Ja przyznam, ze wzielam 2 razy podczas mojej stymulacji bo bardzo bolala mnie glowa...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po pierwszym usg i mamy serduszko :):):)

Neo84, karina76, lawendowapani, Kamilam8, Suomi, vioris, pabelka88, Bianka4, Marcia89, Anuszka, kuciak, Karo85, bąbel, Anatolka, Joanna85, Tosia 1981, gosia81, ComeToMeBaby, V., Asienka1184, Saramago, Elmirka, arlenka, india, Karolina1111, Antonelka, Beata.D, Asiula86, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    OOOOOO to ciekawe co piszesz. W takim razie zastanowię się jeszcze nad nią. A kogo bys polecila jeszcze? Mialas w ogole przepisany jakis steryd, albo cos innego co mogloby zwiekszyc szanse powodzenia?

Kochana ja leczyłam się u dr Niem. Dla mnie był super ale nie każda dziewczyna dobrze się u niego czuje. Wydaje mi się, że tam każdy lekarz jest dobry. I nie chciałabym odejmować nic Pani doktor N bo myślę, że jest super w podejściu do pacjenta ale ja zdecydowałabym się na leczenie u niej za jakiś czas :) jak dłużej będzie w klinice.

W invikcie nie miałam sterydu zapisanego, w Bocianie mam. Mój doktor prowadzący nie zalecał też witamin ani innych "wspomagaczy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:01

amygdala lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Dzięki, już dziś zjadłam 3 ibupromy :/ Mam nadzieje, ze nic mi nie będzie.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Anatolka, a dlaczego nie mozna ibupromu itp. w czasie stymulacji? Jaki to ma wplyw? Ja przyznam, ze wzielam 2 razy podczas mojej stymulacji bo bardzo bolala mnie glowa...

http://www.jestemplodna.pl/leki-przeciwbolowe-moga-obnizac-plodnosc-2/

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ