X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co w nie wiem we wtorek byłam było ok, w czwartek jak byłam na podglądzie nie mogła mi policzyć i zmierzyć pęcherzyków z prawego i coś wspominała, ze jest powiększony i że mogą być kłopoty na/po punkcji. nic takiego nie miało miejsca. w dniu transferu też było ok więc już sama nic nie rozumiem

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ciekawa jestem w takim razie co z moim AMH powyżej 13 ... hmmm Ja hodowałam 2 jajka przy CLO więc może przy konkretnych lekach do stymulacji wyhoduję kilka jajek :)

A jak miałaś te dwa to chyba nie robili punkcji?
    Byla punkcja,pobrali dwa,jedno sie zaplodnilo ;-)
    Ladnie sie dzielilo 6 B podali w 3 dobie.Niestety nie zostal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 22:29

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka to napisz nam jutro co u Ciebie. Wątpię ze hiperka. Może takie objawy ciazy:)

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jozefka to napisz nam jutro co u Ciebie. Wątpię ze hiperka. Może takie objawy ciazy:)

napiszę, napiszę i jaki wynik i co w klinice powiedzieli :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Byla punkcja,pobrali dwa,jedno sie zaplodnilo ;-)
    Ladnie sie dzielilo 6 B podali w 3 dobie.Niestety nie zostal.

Szczerze to powiem Ci, że jestem w szoku, że robili punkcję przy 2 jajkach :/ Ja bym sobie darowała usypianie,które zawsze niesie jakieś ryzyko, ból po punkcji no i niewielkie szanse. Za te wszystkie zabiegi (punkcja, zapłodnienie,transfer) płacimy kupę kasy i pobieranie 2 jajeczek moim zdaniem mija się z celem, bo tyle to i kobieta bez stymulacji jest w stanie wyhodować. Który to lekarz taką decyzję podjął?
    Jak dla mnie to trochę Cię narażali niepotrzebnie, bo równie dobrze mogło być 0 zarodków. I tak duże szczęście, że był chociaż ten jeden, no ale jak widać nawet on się nie przyjął :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Szczerze to powiem Ci, że jestem w szoku, że robili punkcję przy 2 jajkach :/ Ja bym sobie darowała usypianie,które zawsze niesie jakieś ryzyko, ból po punkcji no i niewielkie szanse. Za te wszystkie zabiegi (punkcja, zapłodnienie,transfer) płacimy kupę kasy i pobieranie 2 jajeczek moim zdaniem mija się z celem, bo tyle to i kobieta bez stymulacji jest w stanie wyhodować. Który to lekarz taką decyzję podjął?
    Jak dla mnie to trochę Cię narażali niepotrzebnie, bo równie dobrze mogło być 0 zarodków. I tak duże szczęście, że był chociaż ten jeden, no ale jak widać nawet on się nie przyjął :(
    Doktor M podjal taka decyzje,usypianie to akurat pikus przy tym wszystkim,punkcja przy dwoch komorkach tez,za to wiara w te dwie wielka...
    Gdyby byly niedojrzale obie,nie zaliczalby mi tej proby jako pierwszej wiec nic do stracenia nie mialam :-)

Anatolka, vioris, lipa lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja mam amh 3.06,pierwszy transfer mialam krotki protokol z antagonista dr byl pewien ze z 10 jajek wyhoduje,ale niestety byly dwa tylko...dlatego dlugi teraz.

Dr M ma, w moim odczuciu, wzorowe podejście do stymulacji. Najczęściej zaczyna od krótkiego protokołu z niewielkimi raczej dawkami leków, żeby nie obciążać organizmu kobiety. Jeśli coś nie wypali to analizuje i zmienia. Ja bardzo Go cenie za takie podejście, bo mnie z endometrioza dwukrotnie wprowadzili w stanie sztucznej menopauzy w Provi. Miałam wielkie dawki leków a efekty były mierne, mimo że teoretycznie przy endometriozie zaleca się długi lub nawet ultra-dlugi protokół. Po wizycie u dra M, kiedy decydowalismy z mężem o ewentualnym przeniesieniu, od razu powiedział, że on zrobi mi krótki protokół i że się tego nie boi. Dawki leków miałam o ponad połowę mniejsze a efekt w postaci liczby jajek najlepszy z 3 procedur (wszystkie pęcherzyki pełne i wszystkie jajka w nich dojrzałe). W zarodkach podobnie. Nie wspominając o finale <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 07:56

Mimi86, cicho sza, wombi, vioris, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hiperki to czasem łapie przy niskim estradiolu . Mało ale sie zdarza. Ja miałam estradiol 1300 z hakiem i byłam lekko przestulowana

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    To hiperka raczej niemożliwa. Nie przy takim estradiolu.

Owszem możliwa. Szczególnie jeśli rośnie beta.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:

Vioris, Ty też nie wiesz co będzie u Ciebie. Ja też mam wysokie amh (koło 8-9) i w dwóch pierwszych próbach miałam w obrazie usg kilkanaście pęcherzyków, po punkcji okazało się, że połowa z nich była pusta (charakterystyczne dla wysokiego amh i pco, a Ty chyba masz je pełna gębą łącznie z IO), a połowa z tych, które były była niedojrzała. Niestety. Obraz usg niczego nie gwarantuje. Dużo widzialysmy na forum już, łącznie z punkcja przy jednym pęcherzyku w Invicta Wrocław. Z tego jednego jajka jest zdrowa ciąża za pierwszym strzałem. Nie pamietam tylko nicku dziewczyny. Może któraś pomoże? Tyszanka miała szanse na dwa piękne zarodki i dokładnie nic nie traciła finansowo w razie W. Dwa, gdyby stymulację miała przerwana to straciłaby a raczej zostałyby normalnie zaliczone przez NFZ recepty z refundacją, których może być wydanych na 3 podejścia. Taka narkoza przy tych lekach to pestka. Ja miałam opcje identycznej narkozy teraz w ciąży, ale ostatecznie lekarz zadecydował o innym zabezpieczeniu szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 08:07

magic1, vioris, Tyszanka81 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Vioris, Ty też nie wiesz co będzie u Ciebie. Ja też mam wysokie amh (koło 8-9) i w dwóch pierwszych próbach miałam w obrazie usg kilkanaście pęcherzyków, po punkcji okazało się, że połowa z nich była pusta (charakterystyczne dla wysokiego amh i pco, a Ty chyba masz je pełna gębą łącznie z IO), a połowa z tych, które były była niedojrzała. Niestety. Obraz usg niczego nie gwarantuje. Dużo widzialysmy na forum już, łącznie z punkcja przy jednym pęcherzyku w Invicta Wrocław. Z tego jednego jajka jest zdrowa ciąża za pierwszym strzałem. Nie pamietam tylko nicku dziewczyny. Może któraś pomoże? Tyszanka miała szanse na dwa piękne zarodki i dokładnie nic nie traciła finansowo w razie W. Dwa, gdyby stymulację miała przerwana to straciłaby a raczej zostałyby normalnie zaliczone przez NFZ recepty z refundacją, których może być wydanych na 3 podejścia. Taka narkoza przy tych lekach to pestka. Ja miałam opcje identycznej narkozy teraz w ciąży, ale ostatecznie lekarz zadecydował o innym zabezpieczeniu szyjki.

Oczywiście, że nie wiem jak będzie u mnie. Jednak uważam, że punkcja przy dwóch komórkach mija się z celem. Wiadomo, że może się z tego zdarzyć ciąża, ale jednak szanse są baaardzo małe. Jeśli chodzi o finanse to uważam, że traci się dużo w takim wypadku. Mając dwie komórki, z czego tylko jeden zarodek płacę ok 9 tys zł za jedną szansę na ciążę. Przy takiej samej punkcji np 10 komórek i z tego choćby 3-4 zarodków, mam 3-4 szanse na ciążę dodając tylko kasę na criotransfery. No dla mnie to ma ogromne znaczenie, bo finansowo i tak mamy kiepsko z kwestią in vitro. Tak naprawdę powinniśmy podejść tylko do jednej próby a nie do tego programu. I teraz wyobraź sobie, że mamy jedną próbę i w niej 2 komórki z czego jeden zarodek. Podajemy, nie uda się i koniec. Na tym kończymy przygodę z in vitro, bo na więcej nas nie stać. Ogólnie ten temat jest mocno skomplikowany i trudny chyba dla każdego, chociaż nie każdy musi patrzeć na finanse i nie robi mu różnicy ogromnej czy podejdzie 2 czy 5 razy, bo go na to stać. U nas ten program to jest ostatnia szansa i jak z niego nie będzie ciąży, to jest koniec naszych starań niestety :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiłam się dzisiaj. Biorę na noc Crinone dowcipnie i zwykle jak rano wypada to ma normalny kolor bialy a dzisiaj na wkładce część byla blado różowa. Piersi mam nadal powiększone, ale przestały boleć. Dziś 3dpt i juz chyba wiem, że się nie udało :(

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Przy takiej samej punkcji np 10 komórek i z tego choćby 3-4 zarodków...

To tylko myślenie zyczeniowe i teoria ze statystyka pomieszana. Niestety ani stymulacja ani medycyna z matematyka specjalnie wiele wspólnego nie mają w praktyce. Wszystko wychodzi w praniu, jedna wielka loteria a gwarancji nie daje nikt :-( nie ma się co zamartwiac na zapas, bo i tak na dobrą sprawę nasz wpływ na powodzenie jest minimalny.

A kasa... Echhh. Chyba każda z nas z czegoś rezygnuje, żeby jakoś te sprawy ogarnąć finansowo...

Bianka4, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Oczywiście, że nie wiem jak będzie u mnie. Jednak uważam, że punkcja przy dwóch komórkach mija się z celem. Wiadomo, że może się z tego zdarzyć ciąża, ale jednak szanse są baaardzo małe. Jeśli chodzi o finanse to uważam, że traci się dużo w takim wypadku. Mając dwie komórki, z czego tylko jeden zarodek płacę ok 9 tys zł za jedną szansę na ciążę. Przy takiej samej punkcji np 10 komórek i z tego choćby 3-4 zarodków, mam 3-4 szanse na ciążę dodając tylko kasę na criotransfery. No dla mnie to ma ogromne znaczenie, bo finansowo i tak mamy kiepsko z kwestią in vitro. Tak naprawdę powinniśmy podejść tylko do jednej próby a nie do tego programu. I teraz wyobraź sobie, że mamy jedną próbę i w niej 2 komórki z czego jeden zarodek. Podajemy, nie uda się i koniec. Na tym kończymy przygodę z in vitro, bo na więcej nas nie stać. Ogólnie ten temat jest mocno skomplikowany i trudny chyba dla każdego, chociaż nie każdy musi patrzeć na finanse i nie robi mu różnicy ogromnej czy podejdzie 2 czy 5 razy, bo go na to stać. U nas ten program to jest ostatnia szansa i jak z niego nie będzie ciąży, to jest koniec naszych starań niestety :(
    Gdybym miala jedno podejscie dr odstapilby.
    Natomiast nie decydujac sie,z gory zakladajac niepowodzenie tez sie traci kase na leki do stymulacji,zyjesz ta procedura,monitoringi,zaangazowanie,w pewnym momencie trzy zastrzyki w itak juz siny brzuch....i nagle mam nie podejsc,nie wiedzac czy przy kolejnej stymulacji tez tylko dwoch nie wyhoduje?,nie dla mnie takie sytuacje-pomyslalam optymistycznie-a co jak dalaby rade ta jedna jedyna komoreczka a ja bym ja na straty dala.
    Nie udalo sie,poprawilam korone i przygotowuje sie do podejscia drugiego.
    Przy pierwszym byl zly bardzo ze mam dwie tylko przy amh 3,teraz chce dr 10 jajek,a ze bedzie to okres swiateczny postaram sie wysiedziec 10 hehe albo w koszyczku przyniesc :-p

V., vioris, amygdala, Neo84, Mimi86, Beata.D lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowapani wrote:
    Zmartwiłam się dzisiaj. Biorę na noc Crinone dowcipnie i zwykle jak rano wypada to ma normalny kolor bialy a dzisiaj na wkładce część byla blado różowa. Piersi mam nadal powiększone, ale przestały boleć. Dziś 3dpt i juz chyba wiem, że się nie udało :(

crinone moze zmieniac kolor - jest chyba nawet w ulotce napisane. Trzymam kciuki za sukces &&&&

lawendowapani lubi tę wiadomość

• ola232 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowapani wrote:
    Lawendowapani nie trać nadziei, trzymam kciuki!!!

7v8re6hhutytv255.png
    listopad 2015 IUI :(
    grudzień 2015 IUI :(
    luty 2016 rozpoczęcie procedury in vitro
    13.03.2016 pick up
    18.03.2016 transfer 2 blastek
    11 dpt 209,7, 13 dpt 493, 15 dpt 1121
  • V. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowapani wrote:

A skąd wiesz, że to nie jest jakieś plamienie implantacyjne? ;) Nie trać wiary! Wszystkie już tu wiemy, że przed betowaniem każdy objaw może wskazywać zarówno na ciążę jak i na jej brak. Cierpliwości, nie wydawaj osądów :)

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • vioris Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To tylko myślenie zyczeniowe i teoria ze statystyka pomieszana. Niestety ani stymulacja ani medycyna z matematyka specjalnie wiele wspólnego nie mają w praktyce. Wszystko wychodzi w praniu, jedna wielka loteria a gwarancji nie daje nikt :-( nie ma się co zamartwiac na zapas, bo i tak na dobrą sprawę nasz wpływ na powodzenie jest minimalny.

A kasa... Echhh. Chyba każda z nas z czegoś rezygnuje, żeby jakoś te sprawy ogarnąć finansowo...

Oczywiście, że myślenie życzeniowe. No każda z nas tutaj takie ma chyba. Jednak nadzieja zawsze jest, zwłaszcza po pierwszej stymulacji, która jest próbą tak naprawdę i nie wiadomo co się wyhoduje i czy w ogóle.
    A co do kasy, to my już zrezygnowaliśmy z wszystkiego co się dało, dobraliśmy kredyt na który nas właściwie nie stać, wzięliśmy od rodziców kasę i więcej nie ma skąd brać, nawet nie ma z czego obciąć, żeby dodatkowo coś mieć. Także ja mocno liczę na pierwszą próbę, chociaż nie mam wiary że się uda. Ale gdyby jednak, to by nas to mocno uratowało jeśli chodzi o finanse.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka no kasa na leki do stymulacji to jest 1000 zł a nie 9000 zł za całą jedną procedurę. Dla mnie to za dużo na to, żeby mieć tylko jedną szansę na ciążę :(
    Podziwiam, że się zdecydowałaś i na pewno była ogromna nadzieja związana z tym jednym zarodkiem, a jeszcze większy smutek kiedy jednak się nie udało :(

Życzę Ci teraz tych 10 jajek na święta :) :*

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris i tych 10 sie trzymajmy :-)
    Juz niedlugo ruszysz z kopyta i tez trzymam kciuki!!
    Ja 21.03 ide na wizyte po dalszy plan dzialania :-)

vioris lubi tę wiadomość

‹‹ 3103 3104 3105 3106 3107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ