X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Czyli brałaś antyki. Ja właśnie się tego boję, że mi wyskoczy, że mam w kwietniu jeszcze antyki brać :/ Nie wiem od czego to zależy a ja już nie chcę kolejnego cyklu czekać.
    A zastrzyki gonapeptylu brałaś kiedy?
    Mnie dr mowil na poczatku ze bede miala 2 op ovulastanu,ale zrobilismy kariotypy-ok,histero-polip usuniety,pojawilam sie u dr chyba w 16dc i juz odstapil od drugiego op.antykoncepcji,wiec przepisal gonaptetyl(dlugi prot),i w ostatnim dniu brania anty zaczelam bic zastrzyki.21.03 mam wizyte,zobacze co dalej,to bedzie 13 dzien brania gonapeptylu...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ciekawe czy mój lekarz ma podobny plan na mnie, skoro mi kazał przyjść w połowie cyklu.
    W GynC dr M gonaptetyl kazal brac od ostatniej tabletki ovulastanu.
    Rozne kliniki,rozne dzialania...

• V. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, na moje oko pójdziesz długim protokołem, zaczniesz pewnie około 22 dc jakimś wyciszaczem a w 3 dc cyklu kolejnego dołożysz zastrzyk stymulujący. Kciuki :)

Piggy, dużo mocy na jutro!

vioris lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ciekawe czy mój lekarz ma podobny plan na mnie, skoro mi kazał przyjść w połowie cyklu.
    Mozliwe, ze cos juz dostaniesz :-) Albo ustalicie dokladny plan dzialania od poczatku nadtepnego cyklu.

vioris lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę z tym sprzątaniem nas by prędzej karaluchy wyniosły niż piękny coś ruszył ;-)

Lawendowapani u mnie udany transfer to ten po którym był szał świątecznych porządków; -)

lawendowapani lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć nie. Ty masz luteine podjezykowo ja mam prolutex zastrzyk. Z ciekawości może wiecie taki zastrzyk prolutexu odpowiada tylko 25mg luteiny,jak na opakowaniu jest napisane-25. Czy on jakos inaczej sie wchłania i inaczej przelicza jak doustne?

iv09i09katk65tr1.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    W GynC dr M gonaptetyl kazal brac od ostatniej tabletki ovulastanu.Rozne kliniki,rozne dzialania...

Mnie tylko zastanawia od czego zależą te protokoły. Dlaczego jedna bierze tabletki anty, a druga nie i od razu przystępuje do stymulacji, albo dostaje coś od drugiej połowy cyklu i od razu potem stymulacja. Nie widzę, żeby to się wiązało z jakimiś wynikami w żaden sposób. Np z AMH. Są dziewczyny które mają AMH w okolicach 1 i idą krótkim lub długim protokołem a są takie co mają w okolicach 10 i też idą długim lub krótkim.

Ja mam nadzieję nie brać zadnych anty, bo chyba się wkurzę wtedy. Teraz ten cykl który trwa i niedawno się zaczął jest tylko na histero i badania nasienia. Także mogłam już brać anty, jeśli by to było konieczne. Wprawdzie lekarz coś mówił, że jeśli chcemy szybko zacząć to mam zrobić szybko wymazy, żeby zdążyć z wynikami do wizyty więc oby też szybko potem działał bo ja okropnie niecierpliwa jestem :D

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk-a a jak przeszłaś punkcje? troszkę się obawiałaś ciśnienia ale chyba wszystko było ok ?

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Mnie tylko zastanawia od czego zależą te protokoły. Dlaczego jedna bierze tabletki anty, a druga nie i od razu przystępuje do stymulacji, albo dostaje coś od drugiej połowy cyklu i od razu potem stymulacja. Nie widzę, żeby to się wiązało z jakimiś wynikami w żaden sposób. Np z AMH. Są dziewczyny które mają AMH w okolicach 1 i idą krótkim lub długim protokołem a są takie co mają w okolicach 10 i też idą długim lub krótkim.

Ja mam nadzieję nie brać zadnych anty, bo chyba się wkurzę wtedy. Teraz ten cykl który trwa i niedawno się zaczął jest tylko na histero i badania nasienia. Także mogłam już brać anty, jeśli by to było konieczne. Wprawdzie lekarz coś mówił, że jeśli chcemy szybko zacząć to mam zrobić szybko wymazy, żeby zdążyć z wynikami do wizyty więc oby też szybko potem działał bo ja okropnie niecierpliwa jestem :D
    Ja mam amh 3.06,pierwszy transfer mialam krotki protokol z antagonista dr byl pewien ze z 10 jajek wyhoduje,ale niestety byly dwa tylko...dlatego dlugi teraz.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka na szczęście mierzone miałam juz na fotelu na lezaco podczas podawania lekow i nie denerwowalam się. Miałam niskie:-) dostałam kroplowke pbolowa. Brzuch mnie trochę boli-jajniki. Ale nie jest zle, jest to niewielki bol, naprawdę dyskretny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:53

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawa zawsze jest, jednak Cię usypiają, choć mnie ten stan wyjątkowo się podobał. taaaaa kroplówki z tymi lekami też są dobre, mi dziewczyny serwowały je jak wykwalifikowane kelnerki drinki :) trzymam kciuki za transfer Twój :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    obawa zawsze jest, jednak Cię usypiają, choć mnie ten stan wyjątkowo się podobał. taaaaa kroplówki z tymi lekami też są dobre, mi dziewczyny serwowały je jak wykwalifikowane kelnerki drinki :) trzymam kciuki za transfer Twój :)
    Oby u mnie byly zarodeczki!
    A ja trzyma za Twój wynik bety:) powiedz jakie dawki progesteronu miałaś od punkcji do transferu?

iv09i09katk65tr1.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja mam amh 3.06,pierwszy transfer mialam krotki protokol z antagonista dr byl pewien ze z 10 jajek wyhoduje,ale niestety byly dwa tylko...dlatego dlugi teraz.
    Ciekawa jestem w takim razie co z moim AMH powyżej 13 ... hmmm Ja hodowałam 2 jajka przy CLO więc może przy konkretnych lekach do stymulacji wyhoduję kilka jajek :)

A jak miałaś te dwa to chyba nie robili punkcji?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    utrogestan 100 dowcipnie 3 razy dziennie, prolutex w brzusio i od nia punkcji dodatkowo prognynova i fraxiparina.

co do bety miała testować w sobote ale życie pisze swoje scenariusze i betuje jutro na wyraźne polecenie koordynatorki z mojej kliniki. Od transferu miałam zaparcia ale od wczoraj zaczął pobolewać brzuch a dziś znacząco zwiększył swoją objętość. z wynikami bety mam szybciutko dzwonic do nich żeby mogli jakos zareagować. jest szansa ze to własnie beta rośnie i to jest powodem mojego słabego samopoczucia. z tego co zrozumiałam opóźniona hiperka

• józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce robić sobie złudnych nadziei, że to właśnie kropek, ale z drugiej strony jak się okaże beta 0 załamie się. jutro wszystko się okaże, ale boje się strasznie

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    utrogestan 100 dowcipnie 3 razy dziennie, prolutex w brzusio i od nia punkcji dodatkowo prognynova i fraxiparina.

co do bety miała testować w sobote ale życie pisze swoje scenariusze i betuje jutro na wyraźne polecenie koordynatorki z mojej kliniki. Od transferu miałam zaparcia ale od wczoraj zaczął pobolewać brzuch a dziś znacząco zwiększył swoją objętość. z wynikami bety mam szybciutko dzwonic do nich żeby mogli jakos zareagować. jest szansa ze to własnie beta rośnie i to jest powodem mojego słabego samopoczucia. z tego co zrozumiałam opóźniona hiperka
    O kurcze..a jaki miałaś estradiol?

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estradiol dzień przed punkcją 1456 pobrali 12 cumulusów

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To hiperka raczej niemożliwa. Nie przy takim estradiolu.

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się tak wydawało ale jajnik był powiększony przed punkcją i tak jak napisałam 12 jajcorów udało się wyhodować, nie wiem. jutro dygam na bete i z wynikami do kliniki. ufam im

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z jednego jajnika? Chyba zawsze przed punkcja z racji pęcherzyków jajnik jest większy

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 3102 3103 3104 3105 3106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ