IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vioris wrote:Czyli brałaś antyki. Ja właśnie się tego boję, że mi wyskoczy, że mam w kwietniu jeszcze antyki brać
Nie wiem od czego to zależy a ja już nie chcę kolejnego cyklu czekać.
A zastrzyki gonapeptylu brałaś kiedy?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
vioris wrote:Ciekawe czy mój lekarz ma podobny plan na mnie, skoro mi kazał przyjść w połowie cyklu.
Rozne kliniki,rozne dzialania...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Vioris, na moje oko pójdziesz długim protokołem, zaczniesz pewnie około 22 dc jakimś wyciszaczem a w 3 dc cyklu kolejnego dołożysz zastrzyk stymulujący. Kciuki
Piggy, dużo mocy na jutro!vioris lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Tyszanka81 wrote:W GynC dr M gonaptetyl kazal brac od ostatniej tabletki ovulastanu.Rozne kliniki,rozne dzialania...
Mnie tylko zastanawia od czego zależą te protokoły. Dlaczego jedna bierze tabletki anty, a druga nie i od razu przystępuje do stymulacji, albo dostaje coś od drugiej połowy cyklu i od razu potem stymulacja. Nie widzę, żeby to się wiązało z jakimiś wynikami w żaden sposób. Np z AMH. Są dziewczyny które mają AMH w okolicach 1 i idą krótkim lub długim protokołem a są takie co mają w okolicach 10 i też idą długim lub krótkim.
Ja mam nadzieję nie brać zadnych anty, bo chyba się wkurzę wtedy. Teraz ten cykl który trwa i niedawno się zaczął jest tylko na histero i badania nasienia. Także mogłam już brać anty, jeśli by to było konieczne. Wprawdzie lekarz coś mówił, że jeśli chcemy szybko zacząć to mam zrobić szybko wymazy, żeby zdążyć z wynikami do wizyty więc oby też szybko potem działał bo ja okropnie niecierpliwa jestem -
vioris wrote:Mnie tylko zastanawia od czego zależą te protokoły. Dlaczego jedna bierze tabletki anty, a druga nie i od razu przystępuje do stymulacji, albo dostaje coś od drugiej połowy cyklu i od razu potem stymulacja. Nie widzę, żeby to się wiązało z jakimiś wynikami w żaden sposób. Np z AMH. Są dziewczyny które mają AMH w okolicach 1 i idą krótkim lub długim protokołem a są takie co mają w okolicach 10 i też idą długim lub krótkim.
Ja mam nadzieję nie brać zadnych anty, bo chyba się wkurzę wtedy. Teraz ten cykl który trwa i niedawno się zaczął jest tylko na histero i badania nasienia. Także mogłam już brać anty, jeśli by to było konieczne. Wprawdzie lekarz coś mówił, że jeśli chcemy szybko zacząć to mam zrobić szybko wymazy, żeby zdążyć z wynikami do wizyty więc oby też szybko potem działał bo ja okropnie niecierpliwa jestem5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Jozefka na szczęście mierzone miałam juz na fotelu na lezaco podczas podawania lekow i nie denerwowalam się. Miałam niskie:-) dostałam kroplowke pbolowa. Brzuch mnie trochę boli-jajniki. Ale nie jest zle, jest to niewielki bol, naprawdę dyskretny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:53
-
obawa zawsze jest, jednak Cię usypiają, choć mnie ten stan wyjątkowo się podobał. taaaaa kroplówki z tymi lekami też są dobre, mi dziewczyny serwowały je jak wykwalifikowane kelnerki drinki
trzymam kciuki za transfer Twój
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:obawa zawsze jest, jednak Cię usypiają, choć mnie ten stan wyjątkowo się podobał. taaaaa kroplówki z tymi lekami też są dobre, mi dziewczyny serwowały je jak wykwalifikowane kelnerki drinki
trzymam kciuki za transfer Twój
A ja trzyma za Twój wynik bety:) powiedz jakie dawki progesteronu miałaś od punkcji do transferu? -
Tyszanka81 wrote:Ja mam amh 3.06,pierwszy transfer mialam krotki protokol z antagonista dr byl pewien ze z 10 jajek wyhoduje,ale niestety byly dwa tylko...dlatego dlugi teraz.
A jak miałaś te dwa to chyba nie robili punkcji? -
utrogestan 100 dowcipnie 3 razy dziennie, prolutex w brzusio i od nia punkcji dodatkowo prognynova i fraxiparina.
co do bety miała testować w sobote ale życie pisze swoje scenariusze i betuje jutro na wyraźne polecenie koordynatorki z mojej kliniki. Od transferu miałam zaparcia ale od wczoraj zaczął pobolewać brzuch a dziś znacząco zwiększył swoją objętość. z wynikami bety mam szybciutko dzwonic do nich żeby mogli jakos zareagować. jest szansa ze to własnie beta rośnie i to jest powodem mojego słabego samopoczucia. z tego co zrozumiałam opóźniona hiperkahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:utrogestan 100 dowcipnie 3 razy dziennie, prolutex w brzusio i od nia punkcji dodatkowo prognynova i fraxiparina.
co do bety miała testować w sobote ale życie pisze swoje scenariusze i betuje jutro na wyraźne polecenie koordynatorki z mojej kliniki. Od transferu miałam zaparcia ale od wczoraj zaczął pobolewać brzuch a dziś znacząco zwiększył swoją objętość. z wynikami bety mam szybciutko dzwonic do nich żeby mogli jakos zareagować. jest szansa ze to własnie beta rośnie i to jest powodem mojego słabego samopoczucia. z tego co zrozumiałam opóźniona hiperka