X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Czyli brałaś antyki. Ja właśnie się tego boję, że mi wyskoczy, że mam w kwietniu jeszcze antyki brać :/ Nie wiem od czego to zależy a ja już nie chcę kolejnego cyklu czekać.
    A zastrzyki gonapeptylu brałaś kiedy?
    Mnie dr mowil na poczatku ze bede miala 2 op ovulastanu,ale zrobilismy kariotypy-ok,histero-polip usuniety,pojawilam sie u dr chyba w 16dc i juz odstapil od drugiego op.antykoncepcji,wiec przepisal gonaptetyl(dlugi prot),i w ostatnim dniu brania anty zaczelam bic zastrzyki.21.03 mam wizyte,zobacze co dalej,to bedzie 13 dzien brania gonapeptylu...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ciekawe czy mój lekarz ma podobny plan na mnie, skoro mi kazał przyjść w połowie cyklu.
    W GynC dr M gonaptetyl kazal brac od ostatniej tabletki ovulastanu.
    Rozne kliniki,rozne dzialania...

• V. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, na moje oko pójdziesz długim protokołem, zaczniesz pewnie około 22 dc jakimś wyciszaczem a w 3 dc cyklu kolejnego dołożysz zastrzyk stymulujący. Kciuki :)

Piggy, dużo mocy na jutro!

vioris lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ciekawe czy mój lekarz ma podobny plan na mnie, skoro mi kazał przyjść w połowie cyklu.
    Mozliwe, ze cos juz dostaniesz :-) Albo ustalicie dokladny plan dzialania od poczatku nadtepnego cyklu.

vioris lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę z tym sprzątaniem nas by prędzej karaluchy wyniosły niż piękny coś ruszył ;-)

Lawendowapani u mnie udany transfer to ten po którym był szał świątecznych porządków; -)

lawendowapani lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć nie. Ty masz luteine podjezykowo ja mam prolutex zastrzyk. Z ciekawości może wiecie taki zastrzyk prolutexu odpowiada tylko 25mg luteiny,jak na opakowaniu jest napisane-25. Czy on jakos inaczej sie wchłania i inaczej przelicza jak doustne?

iv09i09katk65tr1.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    W GynC dr M gonaptetyl kazal brac od ostatniej tabletki ovulastanu.Rozne kliniki,rozne dzialania...

Mnie tylko zastanawia od czego zależą te protokoły. Dlaczego jedna bierze tabletki anty, a druga nie i od razu przystępuje do stymulacji, albo dostaje coś od drugiej połowy cyklu i od razu potem stymulacja. Nie widzę, żeby to się wiązało z jakimiś wynikami w żaden sposób. Np z AMH. Są dziewczyny które mają AMH w okolicach 1 i idą krótkim lub długim protokołem a są takie co mają w okolicach 10 i też idą długim lub krótkim.

Ja mam nadzieję nie brać zadnych anty, bo chyba się wkurzę wtedy. Teraz ten cykl który trwa i niedawno się zaczął jest tylko na histero i badania nasienia. Także mogłam już brać anty, jeśli by to było konieczne. Wprawdzie lekarz coś mówił, że jeśli chcemy szybko zacząć to mam zrobić szybko wymazy, żeby zdążyć z wynikami do wizyty więc oby też szybko potem działał bo ja okropnie niecierpliwa jestem :D

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk-a a jak przeszłaś punkcje? troszkę się obawiałaś ciśnienia ale chyba wszystko było ok ?

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Mnie tylko zastanawia od czego zależą te protokoły. Dlaczego jedna bierze tabletki anty, a druga nie i od razu przystępuje do stymulacji, albo dostaje coś od drugiej połowy cyklu i od razu potem stymulacja. Nie widzę, żeby to się wiązało z jakimiś wynikami w żaden sposób. Np z AMH. Są dziewczyny które mają AMH w okolicach 1 i idą krótkim lub długim protokołem a są takie co mają w okolicach 10 i też idą długim lub krótkim.

Ja mam nadzieję nie brać zadnych anty, bo chyba się wkurzę wtedy. Teraz ten cykl który trwa i niedawno się zaczął jest tylko na histero i badania nasienia. Także mogłam już brać anty, jeśli by to było konieczne. Wprawdzie lekarz coś mówił, że jeśli chcemy szybko zacząć to mam zrobić szybko wymazy, żeby zdążyć z wynikami do wizyty więc oby też szybko potem działał bo ja okropnie niecierpliwa jestem :D
    Ja mam amh 3.06,pierwszy transfer mialam krotki protokol z antagonista dr byl pewien ze z 10 jajek wyhoduje,ale niestety byly dwa tylko...dlatego dlugi teraz.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka na szczęście mierzone miałam juz na fotelu na lezaco podczas podawania lekow i nie denerwowalam się. Miałam niskie:-) dostałam kroplowke pbolowa. Brzuch mnie trochę boli-jajniki. Ale nie jest zle, jest to niewielki bol, naprawdę dyskretny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:53

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawa zawsze jest, jednak Cię usypiają, choć mnie ten stan wyjątkowo się podobał. taaaaa kroplówki z tymi lekami też są dobre, mi dziewczyny serwowały je jak wykwalifikowane kelnerki drinki :) trzymam kciuki za transfer Twój :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    obawa zawsze jest, jednak Cię usypiają, choć mnie ten stan wyjątkowo się podobał. taaaaa kroplówki z tymi lekami też są dobre, mi dziewczyny serwowały je jak wykwalifikowane kelnerki drinki :) trzymam kciuki za transfer Twój :)
    Oby u mnie byly zarodeczki!
    A ja trzyma za Twój wynik bety:) powiedz jakie dawki progesteronu miałaś od punkcji do transferu?

iv09i09katk65tr1.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja mam amh 3.06,pierwszy transfer mialam krotki protokol z antagonista dr byl pewien ze z 10 jajek wyhoduje,ale niestety byly dwa tylko...dlatego dlugi teraz.
    Ciekawa jestem w takim razie co z moim AMH powyżej 13 ... hmmm Ja hodowałam 2 jajka przy CLO więc może przy konkretnych lekach do stymulacji wyhoduję kilka jajek :)

A jak miałaś te dwa to chyba nie robili punkcji?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    utrogestan 100 dowcipnie 3 razy dziennie, prolutex w brzusio i od nia punkcji dodatkowo prognynova i fraxiparina.

co do bety miała testować w sobote ale życie pisze swoje scenariusze i betuje jutro na wyraźne polecenie koordynatorki z mojej kliniki. Od transferu miałam zaparcia ale od wczoraj zaczął pobolewać brzuch a dziś znacząco zwiększył swoją objętość. z wynikami bety mam szybciutko dzwonic do nich żeby mogli jakos zareagować. jest szansa ze to własnie beta rośnie i to jest powodem mojego słabego samopoczucia. z tego co zrozumiałam opóźniona hiperka

• józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce robić sobie złudnych nadziei, że to właśnie kropek, ale z drugiej strony jak się okaże beta 0 załamie się. jutro wszystko się okaże, ale boje się strasznie

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    utrogestan 100 dowcipnie 3 razy dziennie, prolutex w brzusio i od nia punkcji dodatkowo prognynova i fraxiparina.

co do bety miała testować w sobote ale życie pisze swoje scenariusze i betuje jutro na wyraźne polecenie koordynatorki z mojej kliniki. Od transferu miałam zaparcia ale od wczoraj zaczął pobolewać brzuch a dziś znacząco zwiększył swoją objętość. z wynikami bety mam szybciutko dzwonic do nich żeby mogli jakos zareagować. jest szansa ze to własnie beta rośnie i to jest powodem mojego słabego samopoczucia. z tego co zrozumiałam opóźniona hiperka
    O kurcze..a jaki miałaś estradiol?

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estradiol dzień przed punkcją 1456 pobrali 12 cumulusów

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To hiperka raczej niemożliwa. Nie przy takim estradiolu.

iv09i09katk65tr1.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się tak wydawało ale jajnik był powiększony przed punkcją i tak jak napisałam 12 jajcorów udało się wyhodować, nie wiem. jutro dygam na bete i z wynikami do kliniki. ufam im

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z jednego jajnika? Chyba zawsze przed punkcja z racji pęcherzyków jajnik jest większy

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 3102 3103 3104 3105 3106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ