IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:Anatolka Ty kupujesz utrogestan
powiedz mi gdzie dokladnie w czechach , w jakiej aptece i po ile ? trzeba na korony?
nie znam czeskiego hehea mieszkam dosc blisko.
w gyn nie robia problemow ze zmiana lutinusa na ten lek?
co najlepiej powiedziec doktorowi zeby zamienil?
bo tu znalazlam ale jakas kosmiczna cena... :
http://www.dokteronline.com/pl/utrogestan/
Tu kupuje. Czynne też w nd. Pan Peter aptekarz pięknie mówi po polskupanie mówią tak, że spokojnie da się dogadać.
https://www.drmax.cz/lekarny/cesky-tesin-ostravska
Mnie dr M wypisywal bez problemu. Wymarudzilam pierwsza i wiem, że później innym dziewczynom On też wypisywal jak poprosiły. Nie wiem jak reszta towarzystwa z GynC. U dr Cz nie liczylabym raczej z wiadomych powodów
Ja mam uczulenie na wypełniacze luteiny i lutinusa, więc nie bardzo miał wyjście u mnie. Powiedziałam, że inaczej chce prolutex i duphaston, ale On prolutexu nie lubi i nie chciał wypisać, więc krakowskim tagiem stanęło na utrogestanie.
Płaci się w koronach. Za zł się nie kupi. Ja płacę polska karta zawsze i bank przelicza kurs walut. Oni pobierają w swojej walucie a ja widzę przeliczenie na rachunku bankowym później. Koło 30zł za opakowanie 30tab. 100mg. -
We wtorek u mnie wazna wizyta u lekarza. Martwie sie najbardziej tym ze w mojej macicy zaden zarodek nie bedzie chcial długo zagoscic.. Mam obsesje na punkcie tej endomendy. Histeroskopia mowi ze najprawdopodobniej mam endometrioze w miesniu macicy,tak przynajmniej lekarzkwi wygladala sluzowka macicy na histero.Hmm co moglo by mi pomoc? Jakies macie z tym doswiadczenia? Co zazywac? O co prosic/pytac lekarza ?
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Anatolka wrote:Tu kupuje. Czynne też w nd. Pan Peter aptekarz pięknie mówi po polsku
panie mówią tak, że spokojnie da się dogadać.
https://www.drmax.cz/lekarny/cesky-tesin-ostravska
Mnie dr M wypisywal bez problemu. Wymarudzilam pierwsza i wiem, że później innym dziewczynom On też wypisywal jak poprosiły. Nie wiem jak reszta towarzystwa z GynC. U dr Cz nie liczylabym raczej z wiadomych powodów
Ja mam uczulenie na wypełniacze luteiny i lutinusa, więc nie bardzo miał wyjście u mnie. Powiedziałam, że inaczej chce prolutex i duphaston, ale On prolutexu nie lubi i nie chciał wypisać, więc krakowskim tagiem stanęło na utrogestanie.
Płaci się w koronach. Za zł się nie kupi. Ja płacę polska karta zawsze i bank przelicza kurs walut. Oni pobierają w swojej walucie a ja widzę przeliczenie na rachunku bankowym później. Koło 30zł za opakowanie 30tab. 100mg.
to musze spróbować
Ty to masz dopochwowe ?
faktycznie kolosalna roznica w cenie... za lutinusa 21 tabletek dopochwowych 100g -160zł
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
w którym dniu cyklu powinnam umówić się na wizytę do crio? na początku cyklu?
a w którym dc miałyście criotransfer? wiem, ze to zależy od tego czy na sztucznym czy naturalnym cyklu, ale jak to było u Was?
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
pysia wrote:to musze spróbować
Ty to masz dopochwowe ?
faktycznie kolosalna roznica w cenie... za lutinusa 21 tabletek dopochwowych 100g -160złpysia lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
asia-m-b wrote:w którym dniu cyklu powinnam umówić się na wizytę do crio? na początku cyklu?
a w którym dc miałyście criotransfer? wiem, ze to zależy od tego czy na sztucznym czy naturalnym cyklu, ale jak to było u Was?asia-m-b lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Karolina1111 wrote:Ja byłam zaraz po nieudanym transferze na wizycie, od razu lekarz przepisał leki do crio, ale robiłam miesiąc przerwy i startowałam w kolejnym cyklu. Od 2dc leki a crio miałam w 20dc bo słabo endo rosło.
My jesteśmy spod jednych skrzydeł. U mnie identycznie. Chyba najbezpieczniejszy będzie ten 2dc, bo jeśli lekarz się zgodzi to weźmiesz sobie leki tego dnia już.
U mnie transfer na sztucznym był w 16dc.asia-m-b lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam na sztucznym crio 27 dc, ale to ze względu, że byliśmy na urlopie i wcześniej nie miałam możliwości się zgłosić niż w 22 dc. Od 2 dc estrofem brałam.
asia-m-b lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
czesc to i ja odnosnie crio- bo w czwartek mialam,
ja po poronieniu, wiec cykl przerwy byl, wtedy dr zrobil rozpiske i jak @ od 2dc estrofem, encorton, 7-8 dc podglad,kolejny 13 dc - tu dolozony utrogestan i 16dc transfer poprzedzony intralipidem, a na dokladke fragmin. No i czekam....
A utrogestan mozna stosowac dopochwowo i doustnieasia-m-b, cicho sza, Mimbla lubią tę wiadomość
gretka -
gretka wrote:
A utrogestan mozna stosowac dopochwowo i doustnie
Można ale zdecydowanie lepiej działa dopochwowo. W jednym cyklu brałam doustnie i w 10dpt pojawiły się plamienia, mimo że poziom prg z krwi dwa dni wcześniej był grubo ponad 100 ng/ml... W kolejnym dopochwowo i nie było żadnych niespodzianek. Dr M też rekomenduje dopochwowo jednak. Powiedzial mi "doustnie kiepsko się wchłania". Miał rację ale za pierwszym razem się uparłam, że sprawdzę...
-
Anatolka wrote:My jesteśmy spod jednych skrzydeł. U mnie identycznie. Chyba najbezpieczniejszy będzie ten 2dc, bo jeśli lekarz się zgodzi to weźmiesz sobie leki tego dnia już.
U mnie transfer na sztucznym był w 16dc.
A ten miesiąc przerwy ma jakieś medyczne uzasadnienie? W czymś pomaga? Czy to kwestia losowa tylko? -
To napiszę jeszcze tutaj - 9 dpt beta <0,1.
Został nam jeszcze jeden zarodek i spadamy z Invicty.
Trzymajcie się ciepło i trzymam za wszystkie kciuki!!!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Serducho wrote:We wtorek u mnie wazna wizyta u lekarza. Martwie sie najbardziej tym ze w mojej macicy zaden zarodek nie bedzie chcial długo zagoscic.. Mam obsesje na punkcie tej endomendy. Histeroskopia mowi ze najprawdopodobniej mam endometrioze w miesniu macicy,tak przynajmniej lekarzkwi wygladala sluzowka macicy na histero.Hmm co moglo by mi pomoc? Jakies macie z tym doswiadczenia? Co zazywac? O co prosic/pytac lekarza ?
Serducho mi to usunęli. Nawet nie wiedziałam, że mam, po 3 nieudanych IVF zrobili mi laparotomię z histeroskopią. Najpierw w histero zobaczyli że coś jest nie halo w dnie macicy, śluzówka podobno była tam kiepska. Później mnie otworzyli i wyłuszczyli ognisko z mięśnia. Tobie nie proponowali zabiegu?V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
dziewczynki jest przyrost
dzisiejszy wynik 112,4
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
arlenka, amygdala, Kamilam8, Saramago, Eltasz, pragnaca dzidziusia, Anatolka, szurusiowa, Evelle, Neo84, Karolina1111, karina76, wombi, Tosia 1981, asia-m-b, lawendowapani, Anuszka, india, Elmirka, Beata.D, sylvuś, gosia81, gosia81, Asiula86, Aga78, Mimi86, Tyszanka81, Mallina, Mimbla, Asienka1184, ewlinaaa85, Konwalia, V., vioris, shooa, Foto_Anna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Kamilam8 wrote:Moje dwa zarodki przestały się rozwijać więc ponownie zostaliśmy bez mrozaków.
Kurcze Kamila przykro miMyslalam, ze zmiana kliniki cos tu pomoże... W ktorej dobie przestały się rozwijać? Jakiej klasy byly?
Trzymam kciuki za te dwa, które nosisz!!! :-*Kamilam8 lubi tę wiadomość