IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Nie zaszkodzi Mu
ale mu sie nie przyznam...bo mnie zatluczeAnatolka, wombi, ewlinaaa85, agulas, Mimi86, Beata.D lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
dziewczyny jestem po poronieniu 26.02 (miałam skierowanie na łyżeczkowanie, ale organizm sam się "oczyścił")
7.03 byłam na usg kontrolnym, wszystko ok, był nawet pęcherzyk 23 mm, do tej pory nie dostałam @
jakie są Wasze doświadczenia, chciałabym już w tym cyklu wrócić po zamrożoną blastusię.
W którym dniu cyklu powinnam wybrać się na wizytę?
Jak myślicie podchodzić do crio na cyklu sztucznym czy naturalnym?Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Lunk_a wrote:Czyli pogorszyc sie moze. No ale tutaj to okaze się w pon.
I jutro pewnie cos wiecej.
Jest jakaś doba która jest krytyczna dla zarodków? Z 2 na 3 czy z 3 na 4 czy może z 4 na 5?
ale gdzieś czytałam ze do stadium blastocysty statystycznie przeżywa 20,30 procent zarodków. . To może jednak to normalne inie ma się co stresować.
Slyszalyscie o tych statystykach?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
asia-m-b wrote:dziewczyny jestem po poronieniu 26.02 (miałam skierowanie na łyżeczkowanie, ale organizm sam się "oczyścił")
7.03 byłam na usg kontrolnym, wszystko ok, był nawet pęcherzyk 23 mm, do tej pory nie dostałam @
jakie są Wasze doświadczenia, chciałabym już w tym cyklu wrócić po zamrożoną blastusię.
Jak myślicie podchodzić do crio na cyklu sztucznym czy naturalnym?
Pamietam betowanie...
Jest blastusia jest po kogo wracac5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
asia-m-b wrote:dziewczyny jestem po poronieniu 26.02 (miałam skierowanie na łyżeczkowanie, ale organizm sam się "oczyścił")
Jak myślicie podchodzić do crio na cyklu sztucznym czy naturalnym?
Asiu przykro mi... -
Anatolka wrote:Witaminowo nic. Wszystko tu masz. Migdały, orzechy brazylijskie to takie niby wspomagacze wzrostu endometrium. Ja pilam też Odżywkę dla koksów
białkowa w tym udanym cyklu crio.
Faktycznie kobitka w aptece powiedziała że to co mam w femibionie jest wystarczające dodatkowo vit.D i magnez.
Z tym wspomaganiem dla koksów to muszę pomyśleć,bo po dodaniu jej do estrofemu mogę zostać sama koksem
Na mnie estrofem działa okropnie,cała byłam opuchniętą ledwo co kozaki dosuwałam.Po transferze miałam odłożony i w ciągu kilku dni wszystko wróciło do normy.
Dziewczyny czy poza estrofemem i vitaminami przyjmujecie coś jeszcze przed transferem na cyklu sztucznym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:47
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
A ja mam takie głupie pytanie trochę. .. skończyłam juz antybiotyki, zostały mi jeszcze dwie tabletki dostinex i fragmin. Nie wiem czy miałam aż tak długo brać ten dostinex..całe opakowanie tez mialyscie do wzięcia tzn.. brałyście go aż tydzień od punkcji?
W sobotę idziemy do znajomych , nie wiem czy mogę napić się alkoholu.. zostały mi jeszcz dwie tabletki dostinex i zastrzyki fragmin do poniedziałku.
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnykarina76 wrote:Dziewczyny czy poza estrofemem i vitaminami przyjmujecie coś jeszcze przed transferem na cyklu sztucznym?
teraz chcę rozmawiać z Dr i spróbować na cyklu sztucznym ale przypuszczam że zestaw lekarstw będzie ten sam. Do tego od dziś łykam tran
Ja mam po estrofemie ogromny brzuch jakbym już w ciąży była -
lipa wrote:Dziewczyny a jakie macie doświadczenia z problemem dotyczącym implantacji? Co można zrobić, żeby wspomóc ten proces?
Ja za każdym razem stymuluje się świetnie, czy to dawniej clo, czy teraz przy ivf, mnóstwo dojrzałych komórek, świetne wyniki nasienia, nawet ładne zarodki, a ciazy brak. Nigdy nie doświadczyłam nawet ciazy biochemicznej.
Lipa, a probowalas AH ? Albo innych wspomagaczy? Ja się boje ze endomenda przeszkadza w zagniezdzeniu
lipa lubi tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
nick nieaktualnylipa wrote:Dziewczyny a jakie macie doświadczenia z problemem dotyczącym implantacji? Co można zrobić, żeby wspomóc ten proces?
Ja za każdym razem stymuluje się świetnie, czy to dawniej clo, czy teraz przy ivf, mnóstwo dojrzałych komórek, świetne wyniki nasienia, nawet ładne zarodki, a ciazy brak. Nigdy nie doświadczyłam nawet ciazy biochemicznej.za pierwszym razem miałam 3,00 za drugim 12,9 też już nie mam pomysłów na to co jeszcze mogę zrobić żeby maluch jednak zechciał ze mną zostać. Miałam scratching przed crio i miałam też AH mimo to ciąży jak nie było tak nie ma. Teraz będę miała ponownie scratching i ponownie AH
Jeśli nie miałaś scratchingu to może spróbuj?
-
lipa wrote:Dziewczyny a jakie macie doświadczenia z problemem dotyczącym implantacji? Co można zrobić, żeby wspomóc ten proces?
Ja za każdym razem stymuluje się świetnie, czy to dawniej clo, czy teraz przy ivf, mnóstwo dojrzałych komórek, świetne wyniki nasienia, nawet ładne zarodki, a ciazy brak. Nigdy nie doświadczyłam nawet ciazy biochemicznej.
Lipa, jakbym czytała o sobie...no może poza nasieniem...
Przez 3,5 roku starań beta ani razu nie drgnęła...lipa lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Ja w poprzednim crio (na cyklu naturalnym) miałam brać estrofem, encorton, luteina, duphaston do tego brałam wit.D i Vita-min plus mama
teraz chcę rozmawiać z Dr i spróbować na cyklu sztucznym ale przypuszczam że zestaw lekarstw będzie ten sam. Do tego od dziś łykam tran
Ja mam po estrofemie ogromny brzuch jakbym już w ciąży była
U mnie teraz jest tak jak poprzednio przed crio 3x1 estrofem,acard,femibion,vit D.Od 14dc do transferu dołączą się luteina i encorton.Po transferze odstawiony jest estrofem a dołączona fraxiparyna.Na takich lekach przy pierwszej próbie ciąża biochemiczna.
Zastanawia mnie jak to jest z tym estrofemem.Czy przy cyklu naturalnym również jest on stosowany ? I dlaczego jedne dziewczyny przyjmują go do transferu a inne jeszcze długo po nim.
Miałam dzis zapytać doktorka dlaczego ja po transferze miałam odłożony,może dlatego że u mnie z endo raczej nie ma problemu,zawsze 18-20mm a z tego co mi wiadomo estrofem raczej wpływa na jego poprawę.Czy są jakieś dodatkowe przesłanki do stosowania go również po transferze ?
-
nick nieaktualnyJa nie odstawiałam estrofemu po transferze, dalej miałam go brać encorton kazał brać do końca opakowania i koniec. I byłam na cyklu naturalnym - od dnia pęknięcia pęcherzyka zaczęłam zażywać ten zestaw
Dlaczego brałaś acard?karina76 lubi tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Nie powinno przekraczać 8 niby a kiedy będą wyniki?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
ewlinaaa85 wrote:
Dlaczego brałaś acard?
Acard zmniejsza krzepliwość krwi a tym samym ma wpływ na lepsze ukrwienie.Poza tym podobnie jak fraxiparyna czy clexana zapobiega mikro skrzepom które mogą potencjalnie zagrażać zarodkowi.
-
Anatolka Ty kupujesz utrogestan
powiedz mi gdzie dokladnie w czechach , w jakiej aptece i po ile ? trzeba na korony?
nie znam czeskiego hehea mieszkam dosc blisko.
w gyn nie robia problemow ze zmiana lutinusa na ten lek?
co najlepiej powiedziec doktorowi zeby zamienil?
bo tu znalazlam ale jakas kosmiczna cena... :
http://www.dokteronline.com/pl/utrogestan/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:04
Karolina1111 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno