X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja myslalam ze ph ma byc rowne 7,2 lub mniejsze!!!ma 8,40 a ja go na posiew wyslalam!!!

Nie zaszkodzi Mu ;-)

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie zaszkodzi Mu ;-)
    Nie zaszkodzi :-)
    ale mu sie nie przyznam...bo mnie zatlucze ;-)

Anatolka, wombi, ewlinaaa85, agulas, Mimi86, Beata.D lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po poronieniu 26.02 (miałam skierowanie na łyżeczkowanie, ale organizm sam się "oczyścił")
    7.03 byłam na usg kontrolnym, wszystko ok, był nawet pęcherzyk 23 mm, do tej pory nie dostałam @
    jakie są Wasze doświadczenia, chciałabym już w tym cyklu wrócić po zamrożoną blastusię.
    W którym dniu cyklu powinnam wybrać się na wizytę?
    Jak myślicie podchodzić do crio na cyklu sztucznym czy naturalnym?

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• pysia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Czyli pogorszyc sie moze. No ale tutaj to okaze się w pon.

I jutro pewnie cos wiecej.

Jest jakaś doba która jest krytyczna dla zarodków? Z 2 na 3 czy z 3 na 4 czy może z 4 na 5?
    u mnie krytyczna doba to również 4... miałam 4 zarodki a został 1..
    ale gdzieś czytałam ze do stadium blastocysty statystycznie przeżywa 20,30 procent zarodków. . To może jednak to normalne inie ma się co stresować.
    Slyszalyscie o tych statystykach?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    dziewczyny jestem po poronieniu 26.02 (miałam skierowanie na łyżeczkowanie, ale organizm sam się "oczyścił")
    7.03 byłam na usg kontrolnym, wszystko ok, był nawet pęcherzyk 23 mm, do tej pory nie dostałam @
    jakie są Wasze doświadczenia, chciałabym już w tym cyklu wrócić po zamrożoną blastusię.
    Asia m-b przykro mi bardzo :-(
    Pamietam betowanie...
    Jest blastusia jest po kogo wracac :-)

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:

Asiu przykro mi...

ih9kcbx.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Witaminowo nic. Wszystko tu masz. Migdały, orzechy brazylijskie to takie niby wspomagacze wzrostu endometrium. Ja pilam też Odżywkę dla koksów ;-) białkowa w tym udanym cyklu crio.

Faktycznie kobitka w aptece powiedziała że to co mam w femibionie jest wystarczające dodatkowo vit.D i magnez.
    Z tym wspomaganiem dla koksów to muszę pomyśleć,bo po dodaniu jej do estrofemu mogę zostać sama koksem ;)
    Na mnie estrofem działa okropnie,cała byłam opuchniętą ledwo co kozaki dosuwałam.Po transferze miałam odłożony i w ciągu kilku dni wszystko wróciło do normy.

Dziewczyny czy poza estrofemem i vitaminami przyjmujecie coś jeszcze przed transferem na cyklu sztucznym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:47

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• pysia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie głupie pytanie trochę. .. skończyłam juz antybiotyki, zostały mi jeszcze dwie tabletki dostinex i fragmin. Nie wiem czy miałam aż tak długo brać ten dostinex..całe opakowanie tez mialyscie do wzięcia tzn.. brałyście go aż tydzień od punkcji?

W sobotę idziemy do znajomych , nie wiem czy mogę napić się alkoholu.. zostały mi jeszcz dwie tabletki dostinex i zastrzyki fragmin do poniedziałku.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • pysia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienko przykro mi:(

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Dziewczyny czy poza estrofemem i vitaminami przyjmujecie coś jeszcze przed transferem na cyklu sztucznym?
    Ja w poprzednim crio (na cyklu naturalnym) miałam brać estrofem, encorton, luteina, duphaston do tego brałam wit.D i Vita-min plus mama
    teraz chcę rozmawiać z Dr i spróbować na cyklu sztucznym ale przypuszczam że zestaw lekarstw będzie ten sam. Do tego od dziś łykam tran
    Ja mam po estrofemie ogromny brzuch jakbym już w ciąży była :/

• Serducho Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny a jakie macie doświadczenia z problemem dotyczącym implantacji? Co można zrobić, żeby wspomóc ten proces?
    Ja za każdym razem stymuluje się świetnie, czy to dawniej clo, czy teraz przy ivf, mnóstwo dojrzałych komórek, świetne wyniki nasienia, nawet ładne zarodki, a ciazy brak. Nigdy nie doświadczyłam nawet ciazy biochemicznej.

Lipa, a probowalas AH ? Albo innych wspomagaczy? Ja się boje ze endomenda przeszkadza w zagniezdzeniu :-(

lipa lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, raz jeszcze. Będzie co ma być, nie będę się zalamywac. Czekam ma rozwój wydarzeń. W miarę cierpliwie :-)

Kamilam8, karina76 lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja myslalam ze ph ma byc rowne 7,2 lub mniejsze!!!ma 8,40 a ja go na posiew wyslalam!!!
    Nie powinno przekraczać 8 niby a kiedy będą wyniki?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny a jakie macie doświadczenia z problemem dotyczącym implantacji? Co można zrobić, żeby wspomóc ten proces?
    Ja za każdym razem stymuluje się świetnie, czy to dawniej clo, czy teraz przy ivf, mnóstwo dojrzałych komórek, świetne wyniki nasienia, nawet ładne zarodki, a ciazy brak. Nigdy nie doświadczyłam nawet ciazy biochemicznej.
    Ja jestem po dwóch transferach za każdym razem beta wzrosła i spadła :/ za pierwszym razem miałam 3,00 za drugim 12,9 też już nie mam pomysłów na to co jeszcze mogę zrobić żeby maluch jednak zechciał ze mną zostać. Miałam scratching przed crio i miałam też AH mimo to ciąży jak nie było tak nie ma. Teraz będę miała ponownie scratching i ponownie AH
    Jeśli nie miałaś scratchingu to może spróbuj?

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

Lipa, jakbym czytała o sobie...no może poza nasieniem...
    Przez 3,5 roku starań beta ani razu nie drgnęła... :(

lipa lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Ja w poprzednim crio (na cyklu naturalnym) miałam brać estrofem, encorton, luteina, duphaston do tego brałam wit.D i Vita-min plus mama
    teraz chcę rozmawiać z Dr i spróbować na cyklu sztucznym ale przypuszczam że zestaw lekarstw będzie ten sam. Do tego od dziś łykam tran
    Ja mam po estrofemie ogromny brzuch jakbym już w ciąży była :/

U mnie teraz jest tak jak poprzednio przed crio 3x1 estrofem,acard,femibion,vit D.Od 14dc do transferu dołączą się luteina i encorton.Po transferze odstawiony jest estrofem a dołączona fraxiparyna.Na takich lekach przy pierwszej próbie ciąża biochemiczna.

Zastanawia mnie jak to jest z tym estrofemem.Czy przy cyklu naturalnym również jest on stosowany ? I dlaczego jedne dziewczyny przyjmują go do transferu a inne jeszcze długo po nim.

Miałam dzis zapytać doktorka dlaczego ja po transferze miałam odłożony,może dlatego że u mnie z endo raczej nie ma problemu,zawsze 18-20mm a z tego co mi wiadomo estrofem raczej wpływa na jego poprawę.Czy są jakieś dodatkowe przesłanki do stosowania go również po transferze ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odstawiałam estrofemu po transferze, dalej miałam go brać encorton kazał brać do końca opakowania i koniec. I byłam na cyklu naturalnym - od dnia pęknięcia pęcherzyka zaczęłam zażywać ten zestaw
    Dlaczego brałaś acard?

karina76 lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Nie powinno przekraczać 8 niby a kiedy będą wyniki?
    Byl w srode,pani z GynC powiedziala mu ze tydzien,dwa ma czekac na wynik...

• karina76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:

Dlaczego brałaś acard?

Acard zmniejsza krzepliwość krwi a tym samym ma wpływ na lepsze ukrwienie.Poza tym podobnie jak fraxiparyna czy clexana zapobiega mikro skrzepom które mogą potencjalnie zagrażać zarodkowi.

• pysia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka Ty kupujesz utrogestan :)
    powiedz mi gdzie dokladnie w czechach , w jakiej aptece i po ile ? trzeba na korony?
    nie znam czeskiego hehe :D a mieszkam dosc blisko.
    w gyn nie robia problemow ze zmiana lutinusa na ten lek?
    co najlepiej powiedziec doktorowi zeby zamienil?

bo tu znalazlam ale jakas kosmiczna cena... :
    http://www.dokteronline.com/pl/utrogestan/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:04

Karolina1111 lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
‹‹ 3117 3118 3119 3120 3121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ