IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Myśmy za spieracie dodatkowo płacili, uważam, że sukces z zarodkami w głównej mierze zawdzięczamy właśnie separacji, polega ona na odwirowaniu tych plemników, które są gorszej jakości, dzięki temu zostają te potencjalne dobre i z tego dopiero wybiera się "kandydatów" do zapłodnienia. Fragmentacja przed separacja wynosiła coś koło 30% po separacji była w normie.
Polecam dowiedz się czy u Was w klinice coś takiego robią.Bianka4, V. lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Anatolka wrote:http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/dziekuje-za-dziecko-doktorze-google/q2gmp
NK na samą jakość komórek raczej nie ma wpływu. Raczej na niepowodzenia transferów albo poronienia jak tu w artykule.
Badań na jakość komórek też nie ma.
A gdzie można to badanie zrobić w diagnostyce ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyjózefka wrote:moja hiperka to dziwna sprawa, bo objawy stopniowo przechodziły jak tylko zobaczyłam bete pozytywną. a bolący brzuch i zaparcia to wunik też u mnie bardzo wyskokiego TSH ale już endokrynolog walczy z tym. mam się nie stresować, i czekamy na USG żeby poznać kropka
to faktycznie nietypowa hiperka skoro rosnąca beta jej nie sprzyjała
ważne, że czujesz się ok. trzymam kciuki za silnego kropa z mocno bijącym serduchem na usglawendowapani, józefka lubią tę wiadomość
-
Natu93 wrote:hej.
nie wiem ile czekac na okres (chociaz u mnie sam z siebie nigdy nie przychodzil)
czy wgl na niego czekac?
po ciazy biochemicznej moge obojetnie kiedy zaczac starania czy trzeba czekac na miesiaczke?
Czekasz. Nie wiadomo kiedy okres przyjdzie, jeśli nie zjawi sie w ciagu 8-10 tyg musisz iść do lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 16:07
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
Czyli walczę dalej... Oby kiedyś zwyciężyć! -
nick nieaktualny
-
shooa wrote:to faktycznie nietypowa hiperka skoro rosnąca beta jej nie sprzyjała
ważne, że czujesz się ok. trzymam kciuki za silnego kropa z mocno bijącym serduchem na usg
zastanawiam się chwilami czy ja sobie tego wszystkiego jakoś nie wmówiłam, no chyba ze pomyliłam hiperkę z mega zaparciem, bo na to wyglądaa przez to całe zamieszanie wczesnie zaczełam sprawdzać bete i teraz zyje w nieświadomości, bo musiałąm obiesać w klinice że juz nie przyjde nie będe sprawdzała jak przyrasta (są przeciwni sprawdzaniu). wczoraj mnie widział lekarz, widział wyniki 3 bet zadowolony i mam teraz cierpliwie czekac na USG
lawendowapani lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny
-
U mnie w klinice prZy invitro nie jest kosztuje 1000 zł i chyba nie jest to sama co przy IUI ale pewna nie jestem.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Shooa ja czekałam 7 dni
shooa lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Natu93 wrote:hej.
nie wiem ile czekac na okres (chociaz u mnie sam z siebie nigdy nie przychodzil)
czy wgl na niego czekac?
po ciazy biochemicznej moge obojetnie kiedy zaczac starania czy trzeba czekac na miesiaczke?
Byłaś na kontroli u lekarza po tej spadającej becie? Miałaś wtedy już krwawienie - może wtedy całe endometrium się złuszczyło i masz nowy cykl? Bez usg się nie wywróży... -
tak bylam po krwawieniu na wizycie
usg wszystko w porzadku mieliesmy sprawdzic czy mozemy probowac na naralnym cyklu ale pecherzykow nie ma.
chce sprobowac za jakis czas a wiem ze bez lekow okresu nie dostane
wiec nie wiem czy musze wziac leki czy moge w kazdej chwili zaczac staranieBliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
Natu93 wrote:tak bylam po krwawieniu na wizycie
usg wszystko w porzadku mieliesmy sprawdzic czy mozemy probowac na naralnym cyklu ale pecherzykow nie ma.
chce sprobowac za jakis czas a wiem ze bez lekow okresu nie dostane
wiec nie wiem czy musze wziac leki czy moge w kazdej chwili zaczac staranie
Czyli byłaś u lekarza monitorować cykl i widział, że nie ma naturalnej owulacji, że nie ma pęcherzyków? Nie odniósł się do tego w żaden sposób? Nie powiedział co robić?
Nie do końca też rozumiem co masz na myśli pisząc "staranie"? Na naturalne starania nie ma co liczyć skoro nie ma pecherzyków. A jak poprowadzić cykl do transferu to lekarz powinien powiedzieć. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:a ta separacja to nie jest to co stosuje się w procedurze FAMSI?
Anatolka, właśnie znalazłam info na stronie invicty - separacja 1000zł, Famsi 900zł. Więc to chyba nie to samo. https://www.klinikainvicta.pl/nieplodnosc-faq/separacja-plemnikow/
w każdym razie dobrze wiedzieć, ja o tym wcześniej nie słyszałam. Myślałam, że jest jeden "sposób" preparacji nasienia przy ivf a widocznie nie. Dopytam dr o co kaman.
dzięki Neo
Anakonda, dzięki. Zdecydowałam się jednak na invicte z tym AMH, bo choć nie chciałam tam już wracać więcej, to jednak ceny badań mają konkurencyjne. AMH 120zł (1 dzień oczekiwania) a diagnostyka 190zł i około tygodnia jak piszesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 16:50
-
Dziewczyny mam może głupie pytanie. Za parę dni czeka mnie stymulacja do kolejnego podejścia a mam do zrobienia rtg kolana. Zastanawiam się czy to rtg może mieć negatywny wpływ na moje komórki które przygotowują się do wzrostu, odłożyć ten rtg, czy osłona ołowiana wystarczy. Wiem świruję z tymi wątpliwościami ale to nasz ostatni cykl leczenia więc świruję
-
tak nie ma owulacji.
lekarz powiedzial "poczekajmy"
a starania na cyklu sztucznym np. czy moglabym zaczac juz teraz czy musze czekac za miesiaczka zeby zaczac cykl sztuczny
probuje sie z nim skoontaktowac ale zero odezwu
ale bede prubowac nadalBliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Dziewczyny czy polipy w szyjce mogą być przyczyna nie zagnieżdżenia się zarodka
jestem po histero i mam cale ognisko polipow
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-