IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. wrote:Iva, kciuki na jutro!
Margit, gratulacje!Nie kojarzę przebiegu Twoich starań, opowiesz jak to wyglądało? i w czym tkwił problem?
Nie kojarzysz bo nie udzielałam się tu dużo.problem w nasieniu, mianowicie bardzo słaba ruchliwość i prawidłowych plemników w granicach 4%.
-
Margit - gratulacje
Lilou- Ja bylam w 11, bo lekarz chcial obejrzec moj pecherzyk, nastepne zaczelam dnia 20 protokol dlugi, bralam tylko wyciszacze, pozniej po @ w 3 dniu zaczelam stymulacje.
V. -dzieki
Zastanawiam sie, czy jak lekarze robia transfer czy cos widza ? Czytalam , ze nalezy isc z pelnym pecherzem, a moj lekarz tego nie zalecal ? Pielegniarka wrecz sie pytala, czy bylysmy w toalecie, bo tu taka masowka 4 na raz sa przygotowywanei pozniej lezymy przez godzinke.
Pilyscie specjalnie wode ? Widzialyscie co lekarz robi ?
Dostalam zdjecie embrionow i patrzylam na nie, a lekarz robil swoje , tym razem przyjrze sie bardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 16:21
-
Iva79 wrote:Margit - gratulacje
Lilou- Ja bylam w 11, bo lekarz chcial obejrzec moj pecherzyk, nastepne zaczelam dnia 20 protokol dlugi, bralam tylko wyciszacze, pozniej po @ w 3 dniu zaczelam stymulacje.
V. -dzieki
Zastanawiam sie, czy jak lekarze robia transfer czy cos widza ? Czytalam , ze nalezy isc z pelnym pecherzem, a moj lekarz tego nie zalecal ? Pielegniarka wrecz sie pytala, czy bylysmy w toalecie, bo tu taka masowka 4 na raz sa przygotowywanei pozniej lezymy przez godzinke.
Dostalam zdjecie embrionow i patrzylam na nie, ale lekarz robil swoje , ym razem przyjrze sie bardziejIva79 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Na każdym można jeśli jest realna potrzeba. Ja miałam raz na 3-dniowym świeżo transferowanym.
Mi lekarz nic takiego nie proponowalpewnie dlatego, ze to byl dopiero pierwszy transfer, ale podpytam przed kolejnym.Swoja droga ciekawe czy kazda klinika to wykonuje i jakie sa ku temu przeslanki...
jejku, jak ten czas sie dluzyIva79 lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Brtiii86 wrote:Nie jest konieczny pełen pecherz. Gdzieś czytałam że pełen pecherz nie jest potrzebny przy tylozgieciutylozgieciu macicy.
W Provicie nie dawali zaleceń co do stanu pęcherza. W GynC specjalnie pytałam dra M i powiedział, że On nie lubi transferować przy mocno wypełnionym, dla Niego ok jest taki średnio wypełniony i tak najlepiej Mu się pracuje. Co lekarz to opinia i upodobanie jak widaćIva79 lubi tę wiadomość
-
Iva79 wrote:Margit - gratulacje
V. -dzieki
Dostalam zdjecie embrionow i patrzylam na nie, a lekarz robil swoje , tym razem przyjrze sie bardziej
Moze nie jestem najlepszym przykladem (transfer nie zakonczyl sie ciaza), ale u mnie kazali przed transferem wypic 1,5 szklanki wody. Podobno przy w polowie pelnym pecherzu latwiej jest wprowadzic zarodekIva79 lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
U mnie dziewczyny nieciekawie, wczoraj byłam na wizycie u ginekologa kazał zbadać mi bhcg proesteron i estradiol, tak by może zmniejszyć dawki leków. Niestety bhcg nie przyrasta jak powinna w piątek 18.03 było 5518, a dzisiaj tylko 21012. Jestem zdołowana, najgorsze to czekanie i bycie w zawieszeniu:(Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Neo, wklepałam sobie Twoje wyniki w kalkulator, tam jest napisane, że owszem, przyrost jest poniżej normy i że to może ALE WCALE NIE MUSI oznaczać, że coś jest nie tak. Wcale nie musi. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy problem. Trzymam kciuki. Masz możliwość powtórzyć betę w niedzielę w jakimś szpitalu?3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
Tak kontaktowałam się mam przyjechać w przyszły piątek czyli 1.04 na usg. Niestety u mnie w szpitalu laboratorium nieczynne w niedziele, podejrzewam, że w pon ze względu na święta też. Muszę uzbroić się w cierpliwość, niestety to bardzo ciężkie, dzisiaj mam wrażenie jakby wszystko chciało mi dołem wypaśćOligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Neo, chyba jeszcze nikt Cię nie opierdzielil dziś. Powyżej tysiąca w wielu klinikach jest zakaz badania bety, bo jej przyrosty są już niemiarodajne. Nie mówiąc już o wynikach wyrażających się w kilku tysiącach i porównywanie ich z wynikiem sprzed tygodnia. Większej bzdury nie widziałam. Miescisz się w normach dla danego tygodnia z wyniku? Widziałaś wczoraj zarodek? Co za schizy sama sobie wymyslasz? Nospa albo buscopan i leżeć jak Cie brzuch boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 19:44
V., Anuszka, Anuszka, Bianka4, Lianna, amygdala, lipa, gosia81, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
kurcze a w mojej klinice jest zakaz sprawdzania przyrostów, zeby się nie nakręcać jak mnie 3 raz zobaczyły, to mi głowę zmyły (miałam pecha bo w zabiegowym akurat były położne i pani embriolog i koordynator w jednym). byłam na wizycie bo musiałąm się pokazać u endokrynologa pokazałam wyniki i też się śmiała po co aż 3 kurcze nic jej juz nawet nie wspominałam że nie które z nas to robia po 5 czy 6 bo by mnie chyba udusiła. Mężowi dała bezwględny nakaz pilnowania mnie, zebym nie robiła juz bety tylko grzecznie czekała na USG. widać co klinika to inny obyczaj.
Neo84, amygdala, lawendowapani, gosia81 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png