X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margit wrote:
    Dziewczyny nie mogę w to uwierzyć 8dpt beta 89.66 mIU/ml! !!!!

Gratulacje :)

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Leci czy jak wydmuchujesz nos to jest ślad na chusteczce? Ja mam ślad na chusteczce cała ciążę. Też biorę clexane. Nie jest to nic groźnego póki nie leci ciurkiem.

Slady na chusteczce mam ale rano to ciurkiem leciało i to sporo.

ih9kcbx.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    margit serdeczne gratulacje!!! <3

Kamila nie mam pojęcia czy to od leków. Ja sobie pomyślałam, ze to objaw czegoś innego :) <3

Chyba nie będzie tak dobrze. Nic nie czuje- zero objwów jakichklwiek a wczoraj minął tydzień od transferu.

ih9kcbx.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Dziewczyny, a czy AH można zrobić na 3-dniowym zamrożonym zarodku??

Na każdym można jeśli jest realna potrzeba. Ja miałam raz na 3-dniowym świeżo transferowanym.

nika03 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • margit Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Iva, kciuki na jutro!

Margit, gratulacje! :D Nie kojarzę przebiegu Twoich starań, opowiesz jak to wyglądało? i w czym tkwił problem? :)

Nie kojarzysz bo nie udzielałam się tu dużo. ;) problem w nasieniu, mianowicie bardzo słaba ruchliwość i prawidłowych plemników w granicach 4%.

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margit - gratulacje :)
    Lilou- Ja bylam w 11, bo lekarz chcial obejrzec moj pecherzyk, nastepne zaczelam dnia 20 protokol dlugi, bralam tylko wyciszacze, pozniej po @ w 3 dniu zaczelam stymulacje.
    V. -dzieki :)
    Zastanawiam sie, czy jak lekarze robia transfer czy cos widza ? Czytalam , ze nalezy isc z pelnym pecherzem, a moj lekarz tego nie zalecal ? Pielegniarka wrecz sie pytala, czy bylysmy w toalecie, bo tu taka masowka 4 na raz sa przygotowywane :) i pozniej lezymy przez godzinke.
    Pilyscie specjalnie wode ? Widzialyscie co lekarz robi ?
    Dostalam zdjecie embrionow i patrzylam na nie, a lekarz robil swoje , tym razem przyjrze sie bardziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 16:21

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • margit Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Lilou- Ja bylam w 11, bo lekarz chcial obejrzec moj pecherzyk, nastepne zaczelam dnia 20 protokol dlugi, bralam tylko wyciszacze, pozniej po @ w 3 dniu zaczelam stymulacje.
    Zastanawiam sie, czy jak lekarze robia transfer czy cos widza ? Czytalam , ze nalezy isc z pelnym pecherzem, a moj lekarz tego nie zalecal ? Pielegniarka wrecz sie pytala, czy bylysmy w toalecie, bo tu taka masowka 4 na raz sa przygotowywane :) i pozniej lezymy przez godzinke.
    Dostalam zdjecie embrionow i patrzylam na nie, ale lekarz robil swoje , ym razem przyjrze sie bardziej :)
    Tak widzi bo w czasie transferu jest robione usg przez brzuch i właśnie dlatego trzeba mieć pełny pęcherz:)

Iva79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest konieczny pełen pecherz. Gdzieś czytałam że pełen pecherz nie jest potrzebny przy tylozgieciutylozgieciu macicy.

Iva79 lubi tę wiadomość

• nika03 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Na każdym można jeśli jest realna potrzeba. Ja miałam raz na 3-dniowym świeżo transferowanym.

Mi lekarz nic takiego nie proponowal :/ pewnie dlatego, ze to byl dopiero pierwszy transfer, ale podpytam przed kolejnym.Swoja droga ciekawe czy kazda klinika to wykonuje i jakie sa ku temu przeslanki...
    jejku, jak ten czas sie dluzy :(

Iva79 lubi tę wiadomość

I procedura
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Nie jest konieczny pełen pecherz. Gdzieś czytałam że pełen pecherz nie jest potrzebny przy tylozgieciutylozgieciu macicy.

W Provicie nie dawali zaleceń co do stanu pęcherza. W GynC specjalnie pytałam dra M i powiedział, że On nie lubi transferować przy mocno wypełnionym, dla Niego ok jest taki średnio wypełniony i tak najlepiej Mu się pracuje. Co lekarz to opinia i upodobanie jak widać :-)

Iva79 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Dostalam zdjecie embrionow i patrzylam na nie, a lekarz robil swoje , tym razem przyjrze sie bardziej :)

Moze nie jestem najlepszym przykladem (transfer nie zakonczyl sie ciaza), ale u mnie kazali przed transferem wypic 1,5 szklanki wody. Podobno przy w polowie pelnym pecherzu latwiej jest wprowadzic zarodek

Iva79 lubi tę wiadomość

I procedura
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margit, gratulacje :)

Iva, powodzenia jutro!

margit lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Już się umówiłam, 1 kwietnia zaczynam moją przygodę z ivf, będzie to mój 21 dzień cyklu. Jestem cała podekscytowana i zarazem wystraszona.

Iva79, Karo85, lawendowapani, gosia81 lubią tę wiadomość

Peonia88
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny nieciekawie, wczoraj byłam na wizycie u ginekologa kazał zbadać mi bhcg proesteron i estradiol, tak by może zmniejszyć dawki leków. Niestety bhcg nie przyrasta jak powinna w piątek 18.03 było 5518, a dzisiaj tylko 21012. Jestem zdołowana, najgorsze to czekanie i bycie w zawieszeniu:(

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo, możesz się skontaktować z lekarzem?

lilou, ja też idę w 21dc, tylko nieco później - 12 kwietnia. Mam z kliniki pełną listę niezbędnych badań. Niemal wszystko już mamy gotowe. Resztę zdążymy sprawdzić. Czuję się bardzo podobnie...

PWZJp2.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo, wklepałam sobie Twoje wyniki w kalkulator, tam jest napisane, że owszem, przyrost jest poniżej normy i że to może ALE WCALE NIE MUSI oznaczać, że coś jest nie tak. Wcale nie musi. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy problem. Trzymam kciuki. Masz możliwość powtórzyć betę w niedzielę w jakimś szpitalu?

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kontaktowałam się mam przyjechać w przyszły piątek czyli 1.04 na usg. Niestety u mnie w szpitalu laboratorium nieczynne w niedziele, podejrzewam, że w pon ze względu na święta też. Muszę uzbroić się w cierpliwość, niestety to bardzo ciężkie, dzisiaj mam wrażenie jakby wszystko chciało mi dołem wypaść :(

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo, chyba jeszcze nikt Cię nie opierdzielil dziś. Powyżej tysiąca w wielu klinikach jest zakaz badania bety, bo jej przyrosty są już niemiarodajne. Nie mówiąc już o wynikach wyrażających się w kilku tysiącach i porównywanie ich z wynikiem sprzed tygodnia. Większej bzdury nie widziałam. Miescisz się w normach dla danego tygodnia z wyniku? Widziałaś wczoraj zarodek? Co za schizy sama sobie wymyslasz? Nospa albo buscopan i leżeć jak Cie brzuch boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 19:44

V., Anuszka, Anuszka, Bianka4, Lianna, amygdala, lipa, gosia81, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dawaj bat. Taki podwójny miałaś chyba kiedyś nawet ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a w mojej klinice jest zakaz sprawdzania przyrostów, zeby się nie nakręcać jak mnie 3 raz zobaczyły, to mi głowę zmyły (miałam pecha bo w zabiegowym akurat były położne i pani embriolog i koordynator w jednym). byłam na wizycie bo musiałąm się pokazać u endokrynologa pokazałam wyniki i też się śmiała po co aż 3 kurcze nic jej juz nawet nie wspominałam że nie które z nas to robia po 5 czy 6 bo by mnie chyba udusiła. Mężowi dała bezwględny nakaz pilnowania mnie, zebym nie robiła juz bety tylko grzecznie czekała na USG. widać co klinika to inny obyczaj.

Neo84, amygdala, lawendowapani, gosia81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
‹‹ 3142 3143 3144 3145 3146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ