WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo muszę odczekać po stymulacji ze 3 cykle, bo rządówka jest tak napięta, ze w czerwcu mogą się mną zająć

Reni w ktorej klinice jestes, ze jeszcze na czerwiec maja miejsca w rzadowce? Mi w Rzeszowie juz powiedzieli, ze nie ma szans na trzecia procedure

age.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeklejone z Naszego Bociana

'UWAGA! Ważna informacja dla par zakwalifikowanych do programu refundacyjnego, dla których zabrakło środków u ich macierzystego Realizatora i przez to wstrzymano im leczenie:
    W białostockiej klinice Bocian i w warszawskim InviMedzie są jeszcze wolne miejsca dla zakwalifikowanych par, które chciałyby skorzystać z procedury in vitro.
    Każda para, która jeszcze nie wykorzystała swoich trzech przysługujących cykli może zmienić Realizatora na InviMed lub Bociana i wykorzystać swoje pozostałe szanse na refundowany cykl.
    Prosimy o podawanie dalej.'

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, gratulacje :)

Mallina, a co u Ciebie?

Kamilam8 lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana wiem dokladnie co czujesz, tez doszukuje sie jakis objawow ciazy .

Bedziesz miala wynik jeden dzien wczesniej :) ja robie test 5.4 dzis jest moj 3dpt.

Ja byla przestymulowana mialam duzo bolu i zbierala mi sie woda, jednak dr wykonal transfer i dzis juz wszystko wyglada lepiej , bol prawie ustal , USG wyglada dobrze , kolejne badanie 2.4 , sprawdzenie jajnikow.
    Zalecenie od lekarza pic duzo wody najlepiej 3l dziennie. Juz nie moge, ale leje w siebie :)
    Ciesze sie, ze wam sie udaje dziewczyny, ja po pierwszym calym procesie chcialam zrezygnowac, myslalam , ze juz nic z tego nie bedzie, bo na 21 pecherzykow tylko 2 embriony. Tym razem troche lepiej, jedak moza ta stymulacje , zle przeprowadzic , jestem na to dowodem.
    Teraz mam wiecej embrioow i troch wiecej optymizmu niz po 1 stymulacji. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:01

kookana1987 lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila bardzo mocno Ci gratuluje!

iv09i09katk65tr1.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, trochę się dziwię Twojemu lekarzowi, odważnie z jego strony że zrobił Ci transfer skoro miałaś objawy hiperki. Dobrze, że już lepiej.

Rano byłam na pobraniu krwi w klinice, czekam na telefon ze wskazaniem dawki, od jutra się kłuję. Zapomniałam w sobotę zapytać doktorka w którym dniu stymulacji mam przyjechać na podglądanie :P muszę się dowiedzieć telefonicznie.

Iva79 lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • V. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze jedno. Zdziwiłam się dzisiaj na tym pobraniu krwi - była pobierana na LH, FSH i estradiol. Zostałam poinformowana, że estradiol jest w ramach programu ale za dwa pozostałe muszę sobie zapłacić. To normalne, że w rządówce płaci się za niezbędne badania w 2 dniu cyklu stymulowanego? Nie powiem, bo trochę mnie zatkało.

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v. jak najbardziej wcześniej wszystko było refundowana a teraz za nie które badania trzeba dopłacac też tak miałam przed punkcją jak robiłam cześć badań

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie troche oslabiona, czy wy tez sie tak czulascie ? Tak sie zastanawiam czy to ta cala stymulacja, czy moze te konskie dawki progesterenu , biore 3x1 200mg.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila!!!!! Cudowna wiadomość!!!!!!! Gratuluję z całego serca!!!

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. - kolezanka robi w Polsce IVF i powiedziala mi, ze oni musieli napierw zrobic z mezem badania genetyczne za 500zl , ale dzieki temu maja wszystkie leki za darmo.
    U mnie kasa chorych pokrywa tylko 50% kosztow lekow i zabiegu, za pozostale rzeczy musze sama placic. Ze znizkami za caly pierwsza stymulacje zaplacilam okolo 1700€ , bez mrozenia, za mrozenie dodatkowo z 600€ za pol roku.
    Koszty sa wysokie, ale sprobowac musze, latka leca. Mam doplate do 3 prob, mam nadzieje , ze nie bede musiala robic 3 stymulacji.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Nie za niska ta beta?

Jak na trzydniowe zarodki jest jak malowana :) Gratuluję !!! I to nie sen to się dzieję :*

k0kdanlij48n3q4y.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    v. jak najbardziej wcześniej wszystko było refundowana a teraz za nie które badania trzeba dopłacac też tak miałam przed punkcją jak robiłam cześć badań

Czyli jednak :/ ech... Już myślałam, że mnie naciągnęli i planowałam w razie W upominać się o zwrot kosztów.

Iva, przed procedurą też musieliśmy zrobić multum pełnopłatnych badań, ale teraz jestem już w trakcie, procedura refundowana a tu się okazuje, że jednak nie w pełni, mimo że badania są niezbędne.

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Czyli jednak :/ ech... Już myślałam, że mnie naciągnęli i planowałam w razie W upominać się o zwrot kosztów.

też się na początku zbulwersowałam nie pamiętam co to były za badania ale przed punkcją na pewno to było

• V. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, chyba, że nas obie naciągnięto :P ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niestety rządowy nie znaczy, że darmowy:(
    Części badań lekarz nie musi zlecać w ramach procedury (jak właśnie FSH czy LH), ale uznaje je za istotne to zleca. Ja powtarzałam (oczywiście na własny rachunek) FSH i AMH, ale LH już dr nie kazał bo mu niepotrzebne.
    Nie ma się co stresować, tylko się trzeba cieszyć, że się jest w programie i można kupę kasy zaoszczędzić :)

V., lipa lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestem pewna ale morfologie chyba musiałam robić na własny koszt i chlamydie placilam teraz, w pierwszej procedurze miałam te badania refundowane teraz nie. ale i tak warto było :)

V., shooa lubią tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nieśmiało się witam :)
    W połowie kwietnia rozpoczynamy krótki protokół w rządówce :)

Trzy słowa o mnie - lat jeszcze 34 (w czerwcu 35), staramy się od 2007, z różnym natężeniem, przez ostatnie 4 lata intensywnie. W styczniu 2015 przeszłam operację mięśniaków, później 4 IUI, nieudane. W październiku 2015 zakwalifikowaliśmy się do programu i od stycznia mięliśmy zacząć. Po wysłaniu papierów okazało się, że zaszłam w ciążę. Radość ogromna, bliźnięta jednojajowe, niestety .. w 10 tygodniu maluchom przestały bić serca...
    W klinice powiedzieli, że termin nam przepadł, rząd zabrał dofinansowanie. Postanowiliśmy w czerwcu spróbować komercyjnie. Przed Wielkanocą pojechaliśmy do kliniki na badania kontrolne i oprócz leków na niedoczynność tarczycy dostaliśmy fanatyczną informację - jedna z pielęgniarek zatrzymała nam miejsce w programie rządowym :) W tłumie pacjentek musiała nas zapamiętać :)
    Ot i cała historia.

Nieśmiało od jakiegoś czasu Was podczytuję, by chociaż oswoić się z nomenklaturą, póki co 4AA czy 3BC nic mi nie mówi .. ale mam nadzieję, do czasu :)

V., cicho sza, Neo84, karina76, Lianna, Iva79, gosia81, Mimi86, Joanna85, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • V. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy jest tu lub na fioletowej stronie ktoś, komu się udało mimo takich kiepskich wyników nasienia jak nasze? Chyba potrzebuję zastrzyku nadziei zanim zacznę zastrzyki z Puregonu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które powtarzały badania AMH i FSH i podzielą się info. Rok temu przed stymulacją miałam AMH 2,81 teraz 2,20. Z kolei FSH rok temu było 7,5 a teraz 4,6 - spadło, a nie skoczyło do góry. Trochę to dziwnie dla mnie wygląda - jeden wskaźnik się obniża a drugi podwyższa?
    fsh mogło Ci spaść od przyjmowania Dhea

Nie wiem czy był sens powtarzania amh i fsh przy przyjmowaniu dhea, koenzymu i wit d bo one fałszuja wyniki.

shooa lubi tę wiadomość

‹‹ 3150 3151 3152 3153 3154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ