IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:bo muszę odczekać po stymulacji ze 3 cykle, bo rządówka jest tak napięta, ze w czerwcu mogą się mną zająć
Reni w ktorej klinice jestes, ze jeszcze na czerwiec maja miejsca w rzadowce? Mi w Rzeszowie juz powiedzieli, ze nie ma szans na trzecia procedure -
Przeklejone z Naszego Bociana
'UWAGA! Ważna informacja dla par zakwalifikowanych do programu refundacyjnego, dla których zabrakło środków u ich macierzystego Realizatora i przez to wstrzymano im leczenie:
W białostockiej klinice Bocian i w warszawskim InviMedzie są jeszcze wolne miejsca dla zakwalifikowanych par, które chciałyby skorzystać z procedury in vitro.
Każda para, która jeszcze nie wykorzystała swoich trzech przysługujących cykli może zmienić Realizatora na InviMed lub Bociana i wykorzystać swoje pozostałe szanse na refundowany cykl.
Prosimy o podawanie dalej.'25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
kookana wiem dokladnie co czujesz, tez doszukuje sie jakis objawow ciazy .
Bedziesz miala wynik jeden dzien wczesniejja robie test 5.4 dzis jest moj 3dpt.
Ja byla przestymulowana mialam duzo bolu i zbierala mi sie woda, jednak dr wykonal transfer i dzis juz wszystko wyglada lepiej , bol prawie ustal , USG wyglada dobrze , kolejne badanie 2.4 , sprawdzenie jajnikow.
Zalecenie od lekarza pic duzo wody najlepiej 3l dziennie. Juz nie moge, ale leje w siebie
Ciesze sie, ze wam sie udaje dziewczyny, ja po pierwszym calym procesie chcialam zrezygnowac, myslalam , ze juz nic z tego nie bedzie, bo na 21 pecherzykow tylko 2 embriony. Tym razem troche lepiej, jedak moza ta stymulacje , zle przeprowadzic , jestem na to dowodem.
Teraz mam wiecej embrioow i troch wiecej optymizmu niz po 1 stymulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:01
kookana1987 lubi tę wiadomość
-
Iva, trochę się dziwię Twojemu lekarzowi, odważnie z jego strony że zrobił Ci transfer skoro miałaś objawy hiperki. Dobrze, że już lepiej.
Rano byłam na pobraniu krwi w klinice, czekam na telefon ze wskazaniem dawki, od jutra się kłuję. Zapomniałam w sobotę zapytać doktorka w którym dniu stymulacji mam przyjechać na podglądaniemuszę się dowiedzieć telefonicznie.
Iva79 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
A, jeszcze jedno. Zdziwiłam się dzisiaj na tym pobraniu krwi - była pobierana na LH, FSH i estradiol. Zostałam poinformowana, że estradiol jest w ramach programu ale za dwa pozostałe muszę sobie zapłacić. To normalne, że w rządówce płaci się za niezbędne badania w 2 dniu cyklu stymulowanego? Nie powiem, bo trochę mnie zatkało.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
V. - kolezanka robi w Polsce IVF i powiedziala mi, ze oni musieli napierw zrobic z mezem badania genetyczne za 500zl , ale dzieki temu maja wszystkie leki za darmo.
U mnie kasa chorych pokrywa tylko 50% kosztow lekow i zabiegu, za pozostale rzeczy musze sama placic. Ze znizkami za caly pierwsza stymulacje zaplacilam okolo 1700€ , bez mrozenia, za mrozenie dodatkowo z 600€ za pol roku.
Koszty sa wysokie, ale sprobowac musze, latka leca. Mam doplate do 3 prob, mam nadzieje , ze nie bede musiala robic 3 stymulacji.
-
józefka wrote:v. jak najbardziej wcześniej wszystko było refundowana a teraz za nie które badania trzeba dopłacac też tak miałam przed punkcją jak robiłam cześć badań
Czyli jednakech... Już myślałam, że mnie naciągnęli i planowałam w razie W upominać się o zwrot kosztów.
Iva, przed procedurą też musieliśmy zrobić multum pełnopłatnych badań, ale teraz jestem już w trakcie, procedura refundowana a tu się okazuje, że jednak nie w pełni, mimo że badania są niezbędne.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Czyli jednak
ech... Już myślałam, że mnie naciągnęli i planowałam w razie W upominać się o zwrot kosztów.
też się na początku zbulwersowałam nie pamiętam co to były za badania ale przed punkcją na pewno to byłohttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualnyDziewczyny, niestety rządowy nie znaczy, że darmowy:(
Części badań lekarz nie musi zlecać w ramach procedury (jak właśnie FSH czy LH), ale uznaje je za istotne to zleca. Ja powtarzałam (oczywiście na własny rachunek) FSH i AMH, ale LH już dr nie kazał bo mu niepotrzebne.
Nie ma się co stresować, tylko się trzeba cieszyć, że się jest w programie i można kupę kasy zaoszczędzić
V., lipa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, nieśmiało się witam
W połowie kwietnia rozpoczynamy krótki protokół w rządówce
Trzy słowa o mnie - lat jeszcze 34 (w czerwcu 35), staramy się od 2007, z różnym natężeniem, przez ostatnie 4 lata intensywnie. W styczniu 2015 przeszłam operację mięśniaków, później 4 IUI, nieudane. W październiku 2015 zakwalifikowaliśmy się do programu i od stycznia mięliśmy zacząć. Po wysłaniu papierów okazało się, że zaszłam w ciążę. Radość ogromna, bliźnięta jednojajowe, niestety .. w 10 tygodniu maluchom przestały bić serca...
W klinice powiedzieli, że termin nam przepadł, rząd zabrał dofinansowanie. Postanowiliśmy w czerwcu spróbować komercyjnie. Przed Wielkanocą pojechaliśmy do kliniki na badania kontrolne i oprócz leków na niedoczynność tarczycy dostaliśmy fanatyczną informację - jedna z pielęgniarek zatrzymała nam miejsce w programie rządowymW tłumie pacjentek musiała nas zapamiętać
Ot i cała historia.
Nieśmiało od jakiegoś czasu Was podczytuję, by chociaż oswoić się z nomenklaturą, póki co 4AA czy 3BC nic mi nie mówi .. ale mam nadzieję, do czasuV., cicho sza, Neo84, karina76, Lianna, Iva79, gosia81, Mimi86, Joanna85, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Dziewczyny, a czy jest tu lub na fioletowej stronie ktoś, komu się udało mimo takich kiepskich wyników nasienia jak nasze? Chyba potrzebuję zastrzyku nadziei zanim zacznę zastrzyki z Puregonu3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Pytanie do dziewczyn, które powtarzały badania AMH i FSH i podzielą się info. Rok temu przed stymulacją miałam AMH 2,81 teraz 2,20. Z kolei FSH rok temu było 7,5 a teraz 4,6 - spadło, a nie skoczyło do góry. Trochę to dziwnie dla mnie wygląda - jeden wskaźnik się obniża a drugi podwyższa?
Nie wiem czy był sens powtarzania amh i fsh przy przyjmowaniu dhea, koenzymu i wit d bo one fałszuja wyniki.
shooa lubi tę wiadomość