WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ,,jestem tutaj nowa i chcialabym dolaczyc na forum ,, wczoraj mialam punkcje jajnikow,,pobrano 13 komorek ,,dzisiaj rano dzwonila pani embriolog ze 8 komorek sie polaczylo i transfer bedzie w 5 tej dobie czyli juz blastus jak dobrze kojarze,, jeszcze w czwartek ma zadzwonic i poinformowac mnie jak sie zarodki rozwijaja,, oby bylo ok bo juz odchodze od zmyslow,, jestem po 2 nieudanych inseminacjach,dodam ze lecze sie w uk,, mam juz 37 lat i naprawde boje sie ze juz jest zapozno na to wszystko,,kiedys myslalam ze sprawa zajscia w ciaze bedzie banalnie prosta ,a tutaj tyle lat staran i nic nic i nic wkoncu podjelismy decyzje o in vitro ,bo widocznie w naturalny sposob nie jest mi pisane zajsc w ciaze, badania moje wychdzily dobrze,, wiec przyczyna nie wiadomo jaka poprostu natura plata nam figle,
    dzisiaj troche pobolewa brzuch po punkcji ale jest do wytrzymania,,jutro wracam do pracy a od poniedzialku na urlop ,, pozdrawiam wszystkie dziewczyny i zycze owocnych rozwiazan i samych pozytywnych wiadomosci :)

Iva79, karina76, Lianna, Kamilam8, józefka, V., Mimi86, nika03, Bianka4 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina, przykro mi...

Piggy, ola - gratulacje :)

Ada, monia - powodzenia!

Do mojej wizyty, na której zapadnie decyzja, kiedy ruszamy, jeszcze dwa tygodnie. Cieszę się, że jest takie miejsce jak ten wątek, przynajmniej będę bardziej świadoma tego, co mi lekarz zaproponuje.

ada03, lilou, monia2015, Nanatasza lubią tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Teraz pytanko. Lekarz kazał mi zmniejszyć luteine z 3×2 do 3×1. I nie wiem czy to dobry pomysł ??

Ja bym trzymała dawkę do serduszka jeśli starczy Ci tabletek :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Co za dzień pełen emocji, gratuluje wszystkim dziewczynom!!
    I przestrzegam przed zbyt długim sprawdzaniem przyrostów, dwa razy w zupełności wystraczy:)

I to napisała madrala piątkowa ;-) :-P

Neo84, lipa, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do gratulacji :) Piggy podziwiam za cierpliwość, jesteś wielka i dajesz nam ogromną nadzieję!

ada03 lubi tę wiadomość

Peonia88
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy,bardzo Ci kibicowalam,chociaz nawet o tym nie wiesz:) gratulacje wielkie, ciesze sie ze wreszcie to napisalam:) rosnij duza okrąglutka!!!

ada03, pabelka88 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Mallina, przykro mi...

Piggy, ola - gratulacje :)

Ada, monia - powodzenia!

Do mojej wizyty, na której zapadnie decyzja, kiedy ruszamy, jeszcze dwa tygodnie. Cieszę się, że jest takie miejsce jak ten wątek, przynajmniej będę bardziej świadoma tego, co mi lekarz zaproponuje.
    Pierwszy raz podchodzisz do IVF? Ja juz po stymulacji bylam na dlugim protokole,,od 21 dnia busereline na wyciszenie i potem gonal f 225 ,, wychodowalam 13 komorek ,,punkcja byla wczoraj w lany poniedzialek ,,dzisiaj pani embriolog dzwonila ze 8 sie zaplodnilo no i czekamy na transfer chca mi podac blastusia w sobote to bedzie piata doba,,a jeszcze w czwartek zadzwonia jak tam sie maja embriony,, stres jest wiadomo,, Wczoraj moj misio mial stresa przed oddaniem nasienia ale poszlo szybko,,gdyby sie nie udalo to zamrozone nasienie tez mielismy i wtedy by bylo ICSI ale poszlo latwo i tradycyjne IVF ,, oby sie dzielily dobrze jeszcze troche czasu do czwartku aby uslyszec pozytywne wiadomosci bo nie dopuszczam innych mysli ,,Powodzenia

lilou, Lianna, Iva79 lubią tę wiadomość

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kamilam8,Piggy,Ola wielkie gratulacje :)

Kiedy pojawiają się takie informacje to w człowieku rośnie coraz większą wiara że z czasem cuda przychodzą do każdego.
    Z nadzieją czekam na taki cud u siebie i u tych dziewczyn które nadal walczą ;)

Kamilam8, Lianna, lawendowapani, ola232, ada03, V., nika03, lilou, Bianka4, ewlinaaa85, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Lianna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    Pierwszy raz podchodzisz do IVF?

Pierwszy raz. Dzięki :)

Czwartek szybko nadejdzie i będziecie więcej wiedzieć :)

ada03 lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Pierwszy raz. Dzięki :)

Czwartek szybko nadejdzie i będziecie więcej wiedzieć :)
    tak pierwszy raz podchodze :)
    mialam wczesniej 2 inseminacje nieudane

Zobaczysz szybko Ci czas minie i bedzie stymulacja ,,punkcja i transfer
    mi sie wydawalo ze to wiecznosc to chodzenie ,,wszystko robic na czas poprostu balam sie tego wmawialam sobie ze jestem za stara ..

wiadomo to czekanie na wiadomosc jak tam sie rozwijaja zarodeczki to tez bardzo nerwuje i stresuje,, bo dzisiaj dzwonila pani embriolog to byla pierwsza doba wiec polaczyly sie ,,a w czwartek to 3 doba i oby bylo ok i do 5 tej doby wytrwalo :)
    zawsze sobie powtarzam co ma byc to bedzie ale w tej sytuacji to jest troche ciezko tak myslec, Wiesz fajnie by bylo gdyby byly tez mroziaczki. Trzymam za nas wszystkie kciuki i zycze pozytywnych wiadomosci

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile u Was trwało krwawienie z odstawienia (anty) u mnie dzis 5 dzien niby krwawienie sie zmniejszyło ale nadal jest. Normalnie okres mam 3-4 dni max . Od wczoraj rozpoczełam kolejne op anty

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Kamilam8,Piggy,Ola wielkie gratulacje :)

Kiedy pojawiają się takie informacje to w człowieku rośnie coraz większą wiara że z czasem cuda przychodzą do każdego.
    Z nadzieją czekam na taki cud u siebie i u tych dziewczyn które nadal walczą ;)

trzeba wierzyc ,, i miec nadzieje ,, wierze ze nam sie uda ,,
    ja walcze ,,zawsze myslalam ze w ciaze to mozna latwo zajsc ale u mnie niestety tak nie bylo..

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Dziewczyny, a czy jest tu lub na fioletowej stronie ktoś, komu się udało mimo takich kiepskich wyników nasienia jak nasze? Chyba potrzebuję zastrzyku nadziei zanim zacznę zastrzyki z Puregonu :P

Witaj,
    u nas również morfologia 0% :( czekam na miesiączkę i też zaczynam zastrzyki, z jednej strony nie mogę się doczekać z z drugiej boję sie rozczarowania;/ od ktorego dnia zaczynasz zastrzyki?

ps powiedzcie mi czy ta strona jest darmowa?bo nie ogarniam tych abonamentów;p

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darmowa. Jak minie Ci miesiąc od zalogowania to m.in. wykres zrobi Ci się szary ale będzie działał nadal. Jakieś bajery nie działają po miesiącu jeśli się nie wykupi płatnego pakietu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam do wątku po długiej przerwie.
    Serdeczne gratulacje dla wszystkich którym się udało!

U mnie w czwartek punkcja.
    Mam nadzieje że tym razem się uda bo to nasza ostatnia szansa w rządowym IVF.

ada03, sylvuś, ewlinaaa85, gosia81 lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy :-D :-D <3

• Mallina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Że ja? Może Antonelka po różowej stronie? ;-)
    Ty ;) widziałam, że w innym temacie o Maszy pisałaś ;) tam już się nie chciałam wcinać ;) po tym odcinku z pociągiem są jeszcze 2 ;)
    Ooo i tyle chciałam Ci napisać :D

Anatolka lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Ogłoszenie parafialne. ...12 dpt beta 923.6
    Gratuluję, gratuluję, gratuluję!!! Beta ogromna. Odkąd śledzę ten wątek, zawsze miałam Cię na uwadze. Dużo przeszłaś i po prostu Ci się należy! :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kaczorek ja tez na fundusz IVF ale w uk tez na dlugim protokole,,wlasnie jestem juz po punkcji wczoraj i bylo 13 komorek,, 8 sie zaplodnilo w czwartek embriolog zadzwoni i mi powie jak tam sie maja embrionki,, czekam do 5-tej doby na transfer blastusia,, fajnie by bylo gdyby udalo sie tez zamrozic bo wtedy moge jeszcze podejsc do transferu na fundusz,,

trzymam kciuki za nas musi sie udac !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 18:43

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola232 wrote:
    Moja beta 11 dpt 209,7 , jestem szczęśliwa :)

Gratulacje !!! Ale dużo szczęścia dziś :)

p19ukw7ifmlxopac.png
‹‹ 3152 3153 3154 3155 3156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ