IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny ,,jestem tutaj nowa i chcialabym dolaczyc na forum ,, wczoraj mialam punkcje jajnikow,,pobrano 13 komorek ,,dzisiaj rano dzwonila pani embriolog ze 8 komorek sie polaczylo i transfer bedzie w 5 tej dobie czyli juz blastus jak dobrze kojarze,, jeszcze w czwartek ma zadzwonic i poinformowac mnie jak sie zarodki rozwijaja,, oby bylo ok bo juz odchodze od zmyslow,, jestem po 2 nieudanych inseminacjach,dodam ze lecze sie w uk,, mam juz 37 lat i naprawde boje sie ze juz jest zapozno na to wszystko,,kiedys myslalam ze sprawa zajscia w ciaze bedzie banalnie prosta ,a tutaj tyle lat staran i nic nic i nic wkoncu podjelismy decyzje o in vitro ,bo widocznie w naturalny sposob nie jest mi pisane zajsc w ciaze, badania moje wychdzily dobrze,, wiec przyczyna nie wiadomo jaka poprostu natura plata nam figle,
dzisiaj troche pobolewa brzuch po punkcji ale jest do wytrzymania,,jutro wracam do pracy a od poniedzialku na urlop ,, pozdrawiam wszystkie dziewczyny i zycze owocnych rozwiazan i samych pozytywnych wiadomosciIva79, karina76, Lianna, Kamilam8, józefka, V., Mimi86, nika03, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Mallina, przykro mi...
Piggy, ola - gratulacje
Ada, monia - powodzenia!
Do mojej wizyty, na której zapadnie decyzja, kiedy ruszamy, jeszcze dwa tygodnie. Cieszę się, że jest takie miejsce jak ten wątek, przynajmniej będę bardziej świadoma tego, co mi lekarz zaproponuje.
ada03, lilou, monia2015, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
Lianna wrote:Mallina, przykro mi...
Piggy, ola - gratulacje
Ada, monia - powodzenia!
Do mojej wizyty, na której zapadnie decyzja, kiedy ruszamy, jeszcze dwa tygodnie. Cieszę się, że jest takie miejsce jak ten wątek, przynajmniej będę bardziej świadoma tego, co mi lekarz zaproponuje.lilou, Lianna, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Kamilam8,Piggy,Ola wielkie gratulacje
Kiedy pojawiają się takie informacje to w człowieku rośnie coraz większą wiara że z czasem cuda przychodzą do każdego.
Z nadzieją czekam na taki cud u siebie i u tych dziewczyn które nadal walczą
Kamilam8, Lianna, lawendowapani, ola232, ada03, V., nika03, lilou, Bianka4, ewlinaaa85, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Lianna wrote:Pierwszy raz. Dzięki
Czwartek szybko nadejdzie i będziecie więcej wiedzieć
mialam wczesniej 2 inseminacje nieudane
Zobaczysz szybko Ci czas minie i bedzie stymulacja ,,punkcja i transfer
mi sie wydawalo ze to wiecznosc to chodzenie ,,wszystko robic na czas poprostu balam sie tego wmawialam sobie ze jestem za stara ..
wiadomo to czekanie na wiadomosc jak tam sie rozwijaja zarodeczki to tez bardzo nerwuje i stresuje,, bo dzisiaj dzwonila pani embriolog to byla pierwsza doba wiec polaczyly sie ,,a w czwartek to 3 doba i oby bylo ok i do 5 tej doby wytrwalo
zawsze sobie powtarzam co ma byc to bedzie ale w tej sytuacji to jest troche ciezko tak myslec, Wiesz fajnie by bylo gdyby byly tez mroziaczki. Trzymam za nas wszystkie kciuki i zycze pozytywnych wiadomosci -
nick nieaktualny
-
karina76 wrote:Kamilam8,Piggy,Ola wielkie gratulacje
Kiedy pojawiają się takie informacje to w człowieku rośnie coraz większą wiara że z czasem cuda przychodzą do każdego.
Z nadzieją czekam na taki cud u siebie i u tych dziewczyn które nadal walczą
trzeba wierzyc ,, i miec nadzieje ,, wierze ze nam sie uda ,,
ja walcze ,,zawsze myslalam ze w ciaze to mozna latwo zajsc ale u mnie niestety tak nie bylo.. -
V. wrote:Dziewczyny, a czy jest tu lub na fioletowej stronie ktoś, komu się udało mimo takich kiepskich wyników nasienia jak nasze? Chyba potrzebuję zastrzyku nadziei zanim zacznę zastrzyki z Puregonu
Witaj,
u nas również morfologia 0%czekam na miesiączkę i też zaczynam zastrzyki, z jednej strony nie mogę się doczekać z z drugiej boję sie rozczarowania;/ od ktorego dnia zaczynasz zastrzyki?
ps powiedzcie mi czy ta strona jest darmowa?bo nie ogarniam tych abonamentów;p -
Dziewczyny wracam do wątku po długiej przerwie.
Serdeczne gratulacje dla wszystkich którym się udało!
U mnie w czwartek punkcja.
Mam nadzieje że tym razem się uda bo to nasza ostatnia szansa w rządowym IVF.ada03, sylvuś, ewlinaaa85, gosia81 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
hej Kaczorek ja tez na fundusz IVF ale w uk tez na dlugim protokole,,wlasnie jestem juz po punkcji wczoraj i bylo 13 komorek,, 8 sie zaplodnilo w czwartek embriolog zadzwoni i mi powie jak tam sie maja embrionki,, czekam do 5-tej doby na transfer blastusia,, fajnie by bylo gdyby udalo sie tez zamrozic bo wtedy moge jeszcze podejsc do transferu na fundusz,,
trzymam kciuki za nas musi sie udac !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 18:43