IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalia wrote:Ciebie
Dzięki, ale ja chyba jeszcze muszę trochę poczekać w kolejceSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
ola232 wrote:Komorek mialam 9,6 zaplodniono, 2 blastki transferowano, a o kolejne 4 mam sie dowiadywac pod koniec tyg czy poszly do mrozenia. Trzeba wierzyc
-
ada03 transfer miałam w 5 dobie, 2 zarodki (te które mi podano) rozwijały się dobrze. Kolejne cztery już słabiej dlatego mieli je przetrzymać do 6 doby.Ale prawda jest taka, że każdy zarodek ma szansę i nie można przestać wierzyć. Ja miałam podane blaski 2BB i 2BC i dały radę, a były momenty, że zaczęłam wątpić.Trzymam kciuki za każdą z Was
ada03, kookana1987 lubią tę wiadomość
listopad 2015 IUI
grudzień 2015 IUI
luty 2016 rozpoczęcie procedury in vitro
13.03.2016 pick up
18.03.2016 transfer 2 blastek
11 dpt 209,7, 13 dpt 493, 15 dpt 1121
-
icsi wrote:V. a powiedz mi czym rozni jest dlugi protokol od krotkiego bo ja nie czaje jeszcze wszystkiego;/ ja mam brac puregon od 3 dc i w 6-7 dc wizyta na usg a jesli akurat wypadnie ze bedzie to weekend to lekarz kazal mi wstrzykac sobie orgalutran. Troche sie zdolowalam bo miesiaczke mam dostac w sobote ale nie wiem czy mi sie nie opozni bo dzisiaj koncze brac antybiotyk(zapalenie gardla) a maz 2 tyg temu bral antybiotyk na jelitowke wiec nie wiem czy to dobry pomysl zeby w tym cyklu juz zaczynac ale lekarz mowi ze mamy byc spokojni ze antybiotyki juz skonczymy brac wiec jest ok (ja sie obawiam ze nasienie meza dodatkowo sie pogorszy przez antybiotykoterapie), mimo tych zastrzykow bierzesz jakie witaminy, kwas foliowy itd?
powodzenia w takim razie oby sie udalo:)
Długi zaczyna się w cyklu przed cyklem stymulowanym od wyciszania jajników, ty masz krótki, tak jak ja teraz - od dzisiaj Puregon (3 dc) i w sobotę (6 dc) pierwsze podglądanie. Ja biorę kwasy omega, koenzym Q10, wit. D i piję InoFem. Mąż łyka FertilMan Plus (od stycznia) i wit. D.
Galeona lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
godaweri wrote:Nie płaci się, nie powinnaś płacic, powinnaś się uprzeć, że jesteś w rządówce i nie płacisz. W Macierzy klamią. Ja się uparlam i jakoś nie musiałam zapłacic za żadne badanie, dało się.
No to nieźle... Ty też w tej klinice? bo nie pamiętam...3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Cześć dziewczyny. Zauważyłam, że już prawie wszystkie dziewczyny z czasów mojego starania są w upragnionej ciąży, a nawet już urodziły.
Szczególnym moim motorem jest Piggy, której z całego serduszka gratuluję i życzę spokojnej ciąży.
Ale do rzeczy....
Nasze zarodki niestety nie dadzą nam upragnionego dziecka, więc decyzja o adopcji zarodka została podjęta już jakiś czas temu. Teraz przechodzimy do czynów
Czy macie dziewczyny do polecenia dobrego lekarza w Salve Medica w Łodzi?
ada03, Anatolka, Konwalia, Anuszka, Piggy, lipa, Kamilam8, Tosia 1981, vioris, pabelka88, _cherryLady, arlenka, Asiula86, sylvuś, gosia81, mia6, agulas, Beata.D, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
ola232 wrote:ada03 transfer miałam w 5 dobie, 2 zarodki (te które mi podano) rozwijały się dobrze. Kolejne cztery już słabiej dlatego mieli je przetrzymać do 6 doby.Ale prawda jest taka, że każdy zarodek ma szansę i nie można przestać wierzyć. Ja miałam podane blaski 2BB i 2BC i dały radę, a były momenty, że zaczęłam wątpić.Trzymam kciuki za każdą z Was
Ja tez mam podana blastke 2BB - kiedy zaczelas odczuwac jakies objawy?ada03 lubi tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
ola232 wrote:ada03 transfer miałam w 5 dobie, 2 zarodki (te które mi podano) rozwijały się dobrze. Kolejne cztery już słabiej dlatego mieli je przetrzymać do 6 doby.Ale prawda jest taka, że każdy zarodek ma szansę i nie można przestać wierzyć. Ja miałam podane blaski 2BB i 2BC i dały radę, a były momenty, że zaczęłam wątpić.Trzymam kciuki za każdą z Was
-
Ada, zarodek mogą trzymać w laboratorium do max 7 doby. Do tego czasu można czekać czy rozwinie się do etapu blastocysty (jeśli nie osiągnie tego stadium w standardowej 5 dobie). Dłużej już nie ma sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 08:40
ada03 lubi tę wiadomość
-
Sysiaaa super, że się nie poddajesz i walczysz dalej. Mam nadzieję, że niedługo zostaniesz mamą. A ile czasu czeka się na adopcje zarodka? Czy wybierają dla Was dzieciątko, które biologicznych rodziców ma podobnych do Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 08:46
-
V, jeżeli długi protokół zaczyna się ok 22 dc, tzn., że w tym cyklu nie wolno się starać naturalnie? Co jeśli akurat w tym cyklu miałoby się udać naturalnie? wiem, że prawdopodobieństwo jest małe, ale ja zawsze mam nadzieję, mimo, że od 3 lat beta ani nie drgnęła.
Ja już nie mogę się doczekać mojej wizyty w piątek, nie wiem czego się spodziewać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 08:46
Peonia88
-
Konwalia wrote:Sysiaaa super, że się nie poddajesz i walczysz dalej. Mam nadzieję, że niedługo zostaniesz mamą. A ile czasu czeka się na adopcje zarodka? Czy wybierają dla Was dzieciątko, które biologicznych rodziców ma podobnych do Was?
tak naprawdę niewiele wiem w temacie, bo przez te pół roku nie myślałam o tym wcale.
Jestem w temacie zielona, więc szukam lekarza który się mną zaopiekuje
lilou wrote:V, jeżeli długi protokół zaczyna się ok 22 dc, tzn., że w tym cyklu nie wolno się starać naturalnie? Co jeśli akurat w tym cyklu miałoby się udać naturalnie? wiem, że prawdopodobieństwo jest małe, ale ja zawsze mam nadzieję, mimo, że od 3 lat beta ani nie drgnęła.
Ja już nie mogę się doczekać mojej wizyty w piątek, nie wiem czego się spodziewać..
Szczerze mówiąc się nad tym nie zastanawiałam, chyba się nawet nie łudziłamZapytaj lekarza.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Sysiaaaaa wrote:Cześć dziewczyny. Zauważyłam, że już prawie wszystkie dziewczyny z czasów mojego starania są w upragnionej ciąży, a nawet już urodziły.
Szczególnym moim motorem jest Piggy, której z całego serduszka gratuluję i życzę spokojnej ciąży.
Ale do rzeczy....
Nasze zarodki niestety nie dadzą nam upragnionego dziecka, więc decyzja o adopcji zarodka została podjęta już jakiś czas temu. Teraz przechodzimy do czynów
Czy macie dziewczyny do polecenia dobrego lekarza w Salve Medica w Łodzi?
Sysiaaaaa tylko i wyłącznie Stefanowicz !!! ja tam się lecze jak potrzebujesz więcej info piszhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny
-
józefka wrote:Sysiaaaaa tylko i wyłącznie Stefanowicz !!! ja tam się lecze jak potrzebujesz więcej info pisz
A powiedz mi proszę czy długo się czeka na wizytę do tego lekarza?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
józefka wrote:ogólnie nigdy nie miałam z tym problemu
odradzam Kłosińskiego do niego najszybciej sie dostaniesz ale odradzam, profesor Sobkiewicz mało mówny, za dużo nie tłumaczy za to Stefanowicz złota kobieta
lilou wrote:V, jeżeli długi protokół zaczyna się ok 22 dc, tzn., że w tym cyklu nie wolno się starać naturalnie? Co jeśli akurat w tym cyklu miałoby się udać naturalnie? wiem, że prawdopodobieństwo jest małe, ale ja zawsze mam nadzieję, mimo, że od 3 lat beta ani nie drgnęła.
Ja już nie mogę się doczekać mojej wizyty w piątek, nie wiem czego się spodziewać..
To cykl na tabletkach anty więc szanse zerowe na ciążelilou lubi tę wiadomość