IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Triss bardzo. Zaraz poczytam wiec może jest szansa ze będzie więcej niż 2 jaja
START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
12+5 usg prenatalne OK 👦
21+5 połówkowe OK brzeżny przyczep pępowiny 👦
30+4 3 prenatalne OK 👦 1,7 kg

-
Kochana wysyłałam Ci zaproszenieAntonelka wrote:Sysiu chetnie podziele sie swoja wiedza ale wieczorkiem bo w pracy jestem caly dzien na spotkaniach
jak masz jakies konkretne pytania to napisz na prvDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Dziękuję za miłe słowo
tak naprawdę niewiele wiem w temacie, bo przez te pół roku nie myślałam o tym wcale.
Jestem w temacie zielona, więc szukam lekarza który się mną zaopiekuje
Najważniejsza grupa krwi i bardzo ogólny wygląd jak wzrost czy kolor oczu i włosów, na tym koniec podobieństw...
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
Czyli walczę dalej... Oby kiedyś zwyciężyć! -
monia2015 wrote:Dziewuszki mam pytanie czy któraś z Was podczas punkcji zdecydowała się na dawstwo? Mój lekarz mówił aby to rozważyć bo trochę naprodukowałam pęcherzyków... co o ty myślicie? Bo ja mam wiele obaw.
Musisz sama podjąć decyzje, ale jak naprodukowalas i zdecydujesz sie oddać do adopcji to pomożesz którejś z nas, która ma problemy z wyprodukowaniem... Ja swojej dawczyni jestem bardzo wdzięczna i Tobie któraś z nas tez bedzie....
Tylko musisz sie pogodzić z faktem ze po świecie bedzie chodziło Twoje genetyczne dziecko które nie Ty urodziłaś ale na pewno bedzie bardzo przez kogoś kochane, wytęsknione i wyczekane
Anuszka, Eltasz, ewlinaaa85, STORK, kassik, Kamilam8, józefka, Iva79, Bianka4, V., kruszynka5, wombi, Mimi86, nika03, sylvuś, Antonelka, monia2015, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
Czyli walczę dalej... Oby kiedyś zwyciężyć! -
nick nieaktualnyako99_2016 wrote:Musisz sama podjąć decyzje, ale jak naprodukowalas i zdecydujesz sie oddać do adopcji to pomożesz którejś z nas, która ma problemy z wyprodukowaniem... Ja swojej dawczyni jestem bardzo wdzięczna i Tobie któraś z nas tez bedzie....
Tylko musisz sie pogodzić z faktem ze po świecie bedzie chodziło Twoje genetyczne dziecko które nie Ty urodziłaś ale na pewno bedzie bardzo przez kogoś kochane, wytęsknione i wyczekane
Pięknie napisane
ako99_2016, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
Dzieki za informacje..jutro minie 3 doba i bede wiedziec czy te zaplodnione 8 daje rade..czekam do 5 tej doby to bedzie sobota..Wierze ze bedzie dobrze..nie dopuszczam innych mysli..Anatolka wrote:Ada, zarodek mogą trzymać w laboratorium do max 7 doby. Do tego czasu można czekać czy rozwinie się do etapu blastocysty (jeśli nie osiągnie tego stadium w standardowej 5 dobie). Dłużej już nie ma sensu.
-
Trzymam kciuki kochana ☺ dziekuje za pozytywna energie..juz mi lepiej..ola232 wrote:W piątek będę dzwonić żeby podać wynik bety i wtedy się dowiem co z pozostałymi zarodkami.Test zrobiłam 11 dpt. Trzymam kciuki za Twoje zarodki

ola232 lubi tę wiadomość
-
Cześć, jestem nowa i mam problem proszę o pomoc!!
Podchodzę do in vitro jestem wyciszana gonapeptylem od 17dni mam problem bo odebrałam dzisiaj wyniki z E2 <5pg/ml a LH to 3,6U/l LH jest zbyt wysokie żeby zacząć stymulację według rozpiski, mój poprzedni wynik to E2 <5pg/ml i LH 4,94U/l co mam teraz zrobić?? Czy zacząć stymulacje czy jeszcze czekać pomóżcie -
nick nieaktualny
-
opu wrote:trufla, przykro mi nie pomogę, nie mam pojęcia.
Ja natomiast mam pytanie czy któraś z Was dziewczyny konsultowała się u immunologa ? Polećcie kogoś proszę z jakimiś sensownymi terminami
)
Iwona Janosz Provita.
Uciekłam stamtąd - Wiem - ale u niej zostałam. -
trufla wrote:Cześć, jestem nowa i mam problem proszę o pomoc!!
Podchodzę do in vitro jestem wyciszana gonapeptylem od 17dni mam problem bo odebrałam dzisiaj wyniki z E2 <5pg/ml a LH to 3,6U/l LH jest zbyt wysokie żeby zacząć stymulację według rozpiski, mój poprzedni wynik to E2 <5pg/ml i LH 4,94U/l co mam teraz zrobić?? Czy zacząć stymulacje czy jeszcze czekać pomóżcie
To lekarz powinien zdecydować... Tobie kazał podjąć decyzję? -
nick nieaktualny
-
opu wrote:Albo żle patrzę, albo ta Pani nie jest immunologiem tylko ginekologiem
Jest ginekologiem. Nie wiem czemu nie ma na stronie też informacji o immunologii. Była u niej też Brtiii, ma_pi
równa babka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 17:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja podczas gonapeptylu badala tylko E2 i progesteron E2 mialam 6 i zaczelam stymulacjetrufla wrote:Czy ktoś tak miał wysokie LH a niskie E2?? przed rozpoczęciem stymulacjimaj- krótki protokół- 6 mrozaczków

15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

-
opu wrote:Ważne żeby była dobra ... Tylko ja nie bardzo wiem co mialabym jej powiedziec, i od razu by się "wydalo" ze sie przenioslam z provity

Ona nie ma z tym problemu. Ja Jej mówiłam, że odchodzę do GynC, bo potrzebuje świeżego spojrzenia, bo Jej koledze 2 procedury poszły nędznie i jestem zmęczona tym miejscem. Nie było z tego powodu problemu
Ona będzie wiedziała o co pytać.
Podpytaj Brtiii, Ona była kilka dni temu