IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Triss bardzo. Zaraz poczytam wiec może jest szansa ze będzie więcej niż 2 jajaHashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Antonelka wrote:Sysiu chetnie podziele sie swoja wiedza ale wieczorkiem bo w pracy jestem caly dzien na spotkaniach
jak masz jakies konkretne pytania to napisz na prv
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Dziękuję za miłe słowo
tak naprawdę niewiele wiem w temacie, bo przez te pół roku nie myślałam o tym wcale.
Jestem w temacie zielona, więc szukam lekarza który się mną zaopiekuje
Najważniejsza grupa krwi i bardzo ogólny wygląd jak wzrost czy kolor oczu i włosów, na tym koniec podobieństw...
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
Czyli walczę dalej... Oby kiedyś zwyciężyć! -
monia2015 wrote:Dziewuszki mam pytanie czy któraś z Was podczas punkcji zdecydowała się na dawstwo? Mój lekarz mówił aby to rozważyć bo trochę naprodukowałam pęcherzyków... co o ty myślicie? Bo ja mam wiele obaw.
Musisz sama podjąć decyzje, ale jak naprodukowalas i zdecydujesz sie oddać do adopcji to pomożesz którejś z nas, która ma problemy z wyprodukowaniem... Ja swojej dawczyni jestem bardzo wdzięczna i Tobie któraś z nas tez bedzie....
Tylko musisz sie pogodzić z faktem ze po świecie bedzie chodziło Twoje genetyczne dziecko które nie Ty urodziłaś ale na pewno bedzie bardzo przez kogoś kochane, wytęsknione i wyczekaneAnuszka, Eltasz, ewlinaaa85, STORK, kassik, Kamilam8, józefka, Iva79, Bianka4, V., kruszynka5, wombi, Mimi86, nika03, sylvuś, Antonelka, monia2015, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
Czyli walczę dalej... Oby kiedyś zwyciężyć! -
nick nieaktualnyako99_2016 wrote:Musisz sama podjąć decyzje, ale jak naprodukowalas i zdecydujesz sie oddać do adopcji to pomożesz którejś z nas, która ma problemy z wyprodukowaniem... Ja swojej dawczyni jestem bardzo wdzięczna i Tobie któraś z nas tez bedzie....
Tylko musisz sie pogodzić z faktem ze po świecie bedzie chodziło Twoje genetyczne dziecko które nie Ty urodziłaś ale na pewno bedzie bardzo przez kogoś kochane, wytęsknione i wyczekane
Pięknie napisaneako99_2016, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Ada, zarodek mogą trzymać w laboratorium do max 7 doby. Do tego czasu można czekać czy rozwinie się do etapu blastocysty (jeśli nie osiągnie tego stadium w standardowej 5 dobie). Dłużej już nie ma sensu.
-
ola232 wrote:W piątek będę dzwonić żeby podać wynik bety i wtedy się dowiem co z pozostałymi zarodkami.Test zrobiłam 11 dpt. Trzymam kciuki za Twoje zarodki
ola232 lubi tę wiadomość
-
Cześć, jestem nowa i mam problem proszę o pomoc!!
Podchodzę do in vitro jestem wyciszana gonapeptylem od 17dni mam problem bo odebrałam dzisiaj wyniki z E2 <5pg/ml a LH to 3,6U/l LH jest zbyt wysokie żeby zacząć stymulację według rozpiski, mój poprzedni wynik to E2 <5pg/ml i LH 4,94U/l co mam teraz zrobić?? Czy zacząć stymulacje czy jeszcze czekać pomóżcie -
nick nieaktualny
-
opu wrote:trufla, przykro mi nie pomogę, nie mam pojęcia.
Ja natomiast mam pytanie czy któraś z Was dziewczyny konsultowała się u immunologa ? Polećcie kogoś proszę z jakimiś sensownymi terminami)
Iwona Janosz Provita.
Uciekłam stamtąd - Wiem - ale u niej zostałam. -
trufla wrote:Cześć, jestem nowa i mam problem proszę o pomoc!!
Podchodzę do in vitro jestem wyciszana gonapeptylem od 17dni mam problem bo odebrałam dzisiaj wyniki z E2 <5pg/ml a LH to 3,6U/l LH jest zbyt wysokie żeby zacząć stymulację według rozpiski, mój poprzedni wynik to E2 <5pg/ml i LH 4,94U/l co mam teraz zrobić?? Czy zacząć stymulacje czy jeszcze czekać pomóżcie
To lekarz powinien zdecydować... Tobie kazał podjąć decyzję? -
nick nieaktualny
-
opu wrote:Albo żle patrzę, albo ta Pani nie jest immunologiem tylko ginekologiem
Jest ginekologiem. Nie wiem czemu nie ma na stronie też informacji o immunologii. Była u niej też Brtiii, ma_pirówna babka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 17:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
trufla wrote:Czy ktoś tak miał wysokie LH a niskie E2?? przed rozpoczęciem stymulacjimaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
opu wrote:Ważne żeby była dobra ... Tylko ja nie bardzo wiem co mialabym jej powiedziec, i od razu by się "wydalo" ze sie przenioslam z provity
Ona nie ma z tym problemu. Ja Jej mówiłam, że odchodzę do GynC, bo potrzebuje świeżego spojrzenia, bo Jej koledze 2 procedury poszły nędznie i jestem zmęczona tym miejscem. Nie było z tego powodu problemu
Ona będzie wiedziała o co pytać.
Podpytaj Brtiii, Ona była kilka dni temu