X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to takiego :O

ja sie obawiam ze w gyn nie zdaze sie umowic do tego immunologa dzis jak udalo mi sie dodzwonic juz nie bylo terminow na kwiecien a zeby sie umowic na maj babka kazala dzwonic 9-tego, wiec obawiam sie ze nie zdaze sie dodzwonic :(

arlenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ona nie ma z tym problemu. Ja Jej mówiłam, że odchodzę do GynC, bo potrzebuje świeżego spojrzenia, bo Jej koledze 2 procedury poszły nędznie i jestem zmęczona tym miejscem. Nie było z tego powodu problemu :-)

Ona będzie wiedziała o co pytać.

Podpytaj Brtiii, Ona była kilka dni temu :-)

Brtiii - :) jak tam :)? czuj się "wywołana" do odpowiedzi ;))))

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola232 wrote:
    Powiem szczerze, że jedynym objawem był bolący brzuch jak na @ oraz bolące piersi.
    Ja jestem dopiero przed transferem a mnie juz bola piersi..tez tak mialas?

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trufla wrote:
    Czy ktoś tak miał wysokie LH a niskie E2?? przed rozpoczęciem stymulacji

A to nie jest tak, że skoro Cię wyciszają to im estradiol niższy tym lepiej?
    Z resztą LH na poziomie, który podałaś nie wydaje mi się wysoki. Przecież prawdziwą stymulację dopiero zaczniesz jeśli teraz bierzesz gonapeptyl.

mania 89 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    immunofenotyp to takie dokladne badanie immunologiczne, masz tam juz np tez komorki nk badane robi sie je w lodzi i wlasnie provita tez je robi juz, duzo dziewczyn chwali dr Janosz. nawet moj gin z provity jak mu powiedzialam ze chyba przeniose sie do gync powiedzial ze gdybym zdecydowaa sie na immuno to mam przyjsc bo on i dr janosz zajmuja sie tym immunofenotypem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 18:46

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• trufla Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale czy <5 utrzymuje się cały czas czy to jest na pewno dobrze?? Nigdzie nie mogę znaleźć odp i jeszcze na dodatek plamię trochę się boję że jest coś nie tak

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka.ma jestem do dyspozycji :-) czekam n wiadomosci.

Ja juz po wizycie, dr zadowolony-naliczyl 16 pecherzykow, ale jak to powiedzial "szacunkowo" bo czesc moze sie zatrzymac a czesc jeszcze ruszyc.Teraz nie dziwie sie ze mnie tak jajniki bola.
    Nastepna wizyta w piatek i mozliwe ze wtedy zapadnie decyzja juz kiedy punkcja.
    Jutro rano badam estradiol i progesteron.

V. lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:16

Iva79, Saramago, lawendowapani, Neo84, Joanna85, margit, wombi, Tyszanka81, Lianna, Konwalia, ewlinaaa85, sylvuś, szurusiowa, shooa, urocza, gosia81, india, mia6, V., Karo85, Beata.D lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem przed drugim transferem. Umówiłam się już do endokrynologa (babka powiedziała, że zbadamy wybrane hormony, żeby sprawdzić czy któryś z nich nie przeszkodził przy pierwszym transferze i w razie czego coś wyregulujemy). Ale widzę, że padł tu temat immunologa... W jaki sposób on może pomóc? Jakie badania powinnam jeszcze wykonać i u jakich lekarzy, żeby się trochę bardziej "dosuplementować" i żeby wreszcie się udało?

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trufla wrote:
    Kochana ale czy <5 utrzymuje się cały czas czy to jest na pewno dobrze?? Nigdzie nie mogę znaleźć odp i jeszcze na dodatek plamię trochę się boję że jest coś nie tak
    na gonapeptylu E2 ma byc ponizej 5 bo wprowdzili cie w stan menopauzy. Jest dobrze.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila,Piggi gratulacje. :-) super że kolejne dziewczyny w ciąży. Oby tak dalej,ta piękna passa trwała.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Dołączam do Was dziewczyny. Jestem 6ty dzień po transferze i szaleje. Myślę cały czas o jednym -wyniku. Ja również polecam dr Janosz dusza człowiek. To ona namówił nas na Intralipid ciekawe czy zadziała.

Iva79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    immunofenotyp to takie dokladne badanie immunologiczne, masz tam juz np tez komorki nk badane robi sie je w lodzi i wlasnie provita tez je robi juz, duzo dziewczyn chwali dr Janosz. nawet moj gin z provity jak mu powiedzialam ze chyba przeniose sie do gync powiedzial ze gdybym zdecydowaa sie na immuno to mam przyjsc bo on i dr janosz zajmuja sie tym immunofenotypem.
    Ja właśnie to badanie i jeszcze dwa inne robię właśnie w provicie u pani dr Janosz:-)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Brtiii - :) jak tam :)? czuj się "wywołana" do odpowiedzi ;))))
    Jestem jestem,tylko przez wczorajsza histero trochę zaniedbalam forum. Ja chodze do pani dr Janosz i też nie jestem z provity. Pani dr nie ma z tym żadnego problemu ze leczę się gdzie indziej. Ja polecam ją całym sercem. Powiedziałam o naszym podejściu do procedury,że chce sprawdzić immunologie przed kolejną próbą. Przed wizytą miałam zrobiony panel tarczycowy plus zespół antyfospolipidowy- wszystko ok,jedynie tsh zbijam euthyroxem 25.Pani dr zleciła mi bym zrobiła immunofenotyp,ANA1 i trombofilie wrodzona. Już się umowilam na te badania w provicie. Także ja polecam. Naprawdę fachową babeczka,i od razu mi zleciła to co potrzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moze faktycznie, nie będę do Łodzi jezdzic.... a jak z terminami ?

ile zapłaciłaś za te badania i wizytę?

Jak nie chcesz tu, to na priw mi napisz :)) albo pod wykresem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 19:37

• ola232 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    Ja jestem dopiero przed transferem a mnie juz bola piersi..tez tak mialas?
    Mają prawo boleć po takiej dawce leków jaką pewnie przyjęłaś :)

ada03 lubi tę wiadomość

7v8re6hhutytv255.png
    listopad 2015 IUI :(
    grudzień 2015 IUI :(
    luty 2016 rozpoczęcie procedury in vitro
    13.03.2016 pick up
    18.03.2016 transfer 2 blastek
    11 dpt 209,7, 13 dpt 493, 15 dpt 1121
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Długi zaczyna się w cyklu przed cyklem stymulowanym od wyciszania jajników, ty masz krótki, tak jak ja teraz - od dzisiaj Puregon (3 dc) i w sobotę (6 dc) pierwsze podglądanie. Ja biorę kwasy omega, koenzym Q10, wit. D i piję InoFem. Mąż łyka FertilMan Plus (od stycznia) i wit. D.

dzięki za wyjaśnienie ale ma to jakieś większe znaczenie? czy któryś z protokółów jest lepszy tzn większe szanse są? w trakcie stymulacji też bierzesz wszystkie witaminy normalnie tak? ja biorę tylko kwas foliowy i witaminę d od 2 tygodni a mąż od października fertilman, witaminę d, cynk i selen (od niedawna). Powiem Ci, że po fertilmanie niewielka poprawa jest bo u mojego męża po pierwszym badaniu nasienia wyszla pojedyńcza ilość plemników a po 3 miesiącach stosowania pojawiły się 3 mln także niewielka poprawa heh ale morfologia nadal tragiczna. Przy beznadziejnych wynikach męża mysleliśmy o IMCI ale lekarz stwierdził, że przy takich wynikach nie ma sensu wydawać więcej kasy(robimy prywatnie) i zaproponował ICSI. Nie wiem czy to dobra decyzja ale licze na cud;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    no to moze faktycznie, nie będę do Łodzi jezdzic.... a jak z terminami ?

ile zapłaciłaś za te badania i wizytę?

Jak nie chcesz tu, to na priw mi napisz :)) albo pod wykresem :P
    Za wizytę 170 zł a za badania jeszcze nie płaciła,bo dopiero 13 kwietnia jadę robić,bo immunofenotyp trzeba robić w fazie lutealnej. Jeśli chodzi o kolejki to u mnie było tak że we wt dzwonilam a już w czwartek miałam wizytę.:-) i o to mi chodziło żeby czasowo to nie trwało tak długo jak np w gync

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola232 wrote:
    Mają prawo boleć po takiej dawce leków jaką pewnie przyjęłaś :)
    powiedz mi kochana ,,,po punkcji brzunio Cie bolal? ja jestem drugi dzien po punkcji i troche pobolewaja jajniczki ;) a jak sie przygotowywalas do transferu? ja caly czas biore witaminy pregnantcare original i magnez, no i melisa na uspokojenie heheh bo jestem bardzo zestresowana i nerwowa po tych zastrzykach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 19:49

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy - ogromne gratulacje :)
    Strasznie się cieszę.

Sysiaaa, fajnie, że walczysz. Jestem pewna, że się uda.
    Ja za czasów gdy byłyśmy tu razem na wątku miałam inny nick - Minuśka.
    Bardzo Ci kibicuję.

Antonelka - też trzymam kciuki oczywiście :)

ako99 czy Ty to Ty?
    Jak zaczynałam się starać to była tu ako ale potem zniknęła :(

Niestety nie jestem na bieżąco od narodzin synka ale za wszystkie staraczki trzymam kciuki.
    Nasza walka jest trudna ale warto. Tak więc dużo sił i uporu życzę <3

Antonelka, gosia81, ako99_2016 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 3157 3158 3159 3160 3161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ