X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to takiego :O

ja sie obawiam ze w gyn nie zdaze sie umowic do tego immunologa dzis jak udalo mi sie dodzwonic juz nie bylo terminow na kwiecien a zeby sie umowic na maj babka kazala dzwonic 9-tego, wiec obawiam sie ze nie zdaze sie dodzwonic :(

arlenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ona nie ma z tym problemu. Ja Jej mówiłam, że odchodzę do GynC, bo potrzebuje świeżego spojrzenia, bo Jej koledze 2 procedury poszły nędznie i jestem zmęczona tym miejscem. Nie było z tego powodu problemu :-)

Ona będzie wiedziała o co pytać.

Podpytaj Brtiii, Ona była kilka dni temu :-)

Brtiii - :) jak tam :)? czuj się "wywołana" do odpowiedzi ;))))

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola232 wrote:
    Powiem szczerze, że jedynym objawem był bolący brzuch jak na @ oraz bolące piersi.
    Ja jestem dopiero przed transferem a mnie juz bola piersi..tez tak mialas?

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trufla wrote:
    Czy ktoś tak miał wysokie LH a niskie E2?? przed rozpoczęciem stymulacji

A to nie jest tak, że skoro Cię wyciszają to im estradiol niższy tym lepiej?
    Z resztą LH na poziomie, który podałaś nie wydaje mi się wysoki. Przecież prawdziwą stymulację dopiero zaczniesz jeśli teraz bierzesz gonapeptyl.

mania 89 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    immunofenotyp to takie dokladne badanie immunologiczne, masz tam juz np tez komorki nk badane robi sie je w lodzi i wlasnie provita tez je robi juz, duzo dziewczyn chwali dr Janosz. nawet moj gin z provity jak mu powiedzialam ze chyba przeniose sie do gync powiedzial ze gdybym zdecydowaa sie na immuno to mam przyjsc bo on i dr janosz zajmuja sie tym immunofenotypem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 18:46

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• trufla Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale czy <5 utrzymuje się cały czas czy to jest na pewno dobrze?? Nigdzie nie mogę znaleźć odp i jeszcze na dodatek plamię trochę się boję że jest coś nie tak

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka.ma jestem do dyspozycji :-) czekam n wiadomosci.

Ja juz po wizycie, dr zadowolony-naliczyl 16 pecherzykow, ale jak to powiedzial "szacunkowo" bo czesc moze sie zatrzymac a czesc jeszcze ruszyc.Teraz nie dziwie sie ze mnie tak jajniki bola.
    Nastepna wizyta w piatek i mozliwe ze wtedy zapadnie decyzja juz kiedy punkcja.
    Jutro rano badam estradiol i progesteron.

V. lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:16

Iva79, Saramago, lawendowapani, Neo84, Joanna85, margit, wombi, Tyszanka81, Lianna, Konwalia, ewlinaaa85, sylvuś, szurusiowa, shooa, urocza, gosia81, india, mia6, V., Karo85, Beata.D lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem przed drugim transferem. Umówiłam się już do endokrynologa (babka powiedziała, że zbadamy wybrane hormony, żeby sprawdzić czy któryś z nich nie przeszkodził przy pierwszym transferze i w razie czego coś wyregulujemy). Ale widzę, że padł tu temat immunologa... W jaki sposób on może pomóc? Jakie badania powinnam jeszcze wykonać i u jakich lekarzy, żeby się trochę bardziej "dosuplementować" i żeby wreszcie się udało?

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trufla wrote:
    Kochana ale czy <5 utrzymuje się cały czas czy to jest na pewno dobrze?? Nigdzie nie mogę znaleźć odp i jeszcze na dodatek plamię trochę się boję że jest coś nie tak
    na gonapeptylu E2 ma byc ponizej 5 bo wprowdzili cie w stan menopauzy. Jest dobrze.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila,Piggi gratulacje. :-) super że kolejne dziewczyny w ciąży. Oby tak dalej,ta piękna passa trwała.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Dołączam do Was dziewczyny. Jestem 6ty dzień po transferze i szaleje. Myślę cały czas o jednym -wyniku. Ja również polecam dr Janosz dusza człowiek. To ona namówił nas na Intralipid ciekawe czy zadziała.

Iva79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    immunofenotyp to takie dokladne badanie immunologiczne, masz tam juz np tez komorki nk badane robi sie je w lodzi i wlasnie provita tez je robi juz, duzo dziewczyn chwali dr Janosz. nawet moj gin z provity jak mu powiedzialam ze chyba przeniose sie do gync powiedzial ze gdybym zdecydowaa sie na immuno to mam przyjsc bo on i dr janosz zajmuja sie tym immunofenotypem.
    Ja właśnie to badanie i jeszcze dwa inne robię właśnie w provicie u pani dr Janosz:-)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Brtiii - :) jak tam :)? czuj się "wywołana" do odpowiedzi ;))))
    Jestem jestem,tylko przez wczorajsza histero trochę zaniedbalam forum. Ja chodze do pani dr Janosz i też nie jestem z provity. Pani dr nie ma z tym żadnego problemu ze leczę się gdzie indziej. Ja polecam ją całym sercem. Powiedziałam o naszym podejściu do procedury,że chce sprawdzić immunologie przed kolejną próbą. Przed wizytą miałam zrobiony panel tarczycowy plus zespół antyfospolipidowy- wszystko ok,jedynie tsh zbijam euthyroxem 25.Pani dr zleciła mi bym zrobiła immunofenotyp,ANA1 i trombofilie wrodzona. Już się umowilam na te badania w provicie. Także ja polecam. Naprawdę fachową babeczka,i od razu mi zleciła to co potrzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moze faktycznie, nie będę do Łodzi jezdzic.... a jak z terminami ?

ile zapłaciłaś za te badania i wizytę?

Jak nie chcesz tu, to na priw mi napisz :)) albo pod wykresem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 19:37

• ola232 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    Ja jestem dopiero przed transferem a mnie juz bola piersi..tez tak mialas?
    Mają prawo boleć po takiej dawce leków jaką pewnie przyjęłaś :)

ada03 lubi tę wiadomość

7v8re6hhutytv255.png
    listopad 2015 IUI :(
    grudzień 2015 IUI :(
    luty 2016 rozpoczęcie procedury in vitro
    13.03.2016 pick up
    18.03.2016 transfer 2 blastek
    11 dpt 209,7, 13 dpt 493, 15 dpt 1121
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Długi zaczyna się w cyklu przed cyklem stymulowanym od wyciszania jajników, ty masz krótki, tak jak ja teraz - od dzisiaj Puregon (3 dc) i w sobotę (6 dc) pierwsze podglądanie. Ja biorę kwasy omega, koenzym Q10, wit. D i piję InoFem. Mąż łyka FertilMan Plus (od stycznia) i wit. D.

dzięki za wyjaśnienie ale ma to jakieś większe znaczenie? czy któryś z protokółów jest lepszy tzn większe szanse są? w trakcie stymulacji też bierzesz wszystkie witaminy normalnie tak? ja biorę tylko kwas foliowy i witaminę d od 2 tygodni a mąż od października fertilman, witaminę d, cynk i selen (od niedawna). Powiem Ci, że po fertilmanie niewielka poprawa jest bo u mojego męża po pierwszym badaniu nasienia wyszla pojedyńcza ilość plemników a po 3 miesiącach stosowania pojawiły się 3 mln także niewielka poprawa heh ale morfologia nadal tragiczna. Przy beznadziejnych wynikach męża mysleliśmy o IMCI ale lekarz stwierdził, że przy takich wynikach nie ma sensu wydawać więcej kasy(robimy prywatnie) i zaproponował ICSI. Nie wiem czy to dobra decyzja ale licze na cud;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    no to moze faktycznie, nie będę do Łodzi jezdzic.... a jak z terminami ?

ile zapłaciłaś za te badania i wizytę?

Jak nie chcesz tu, to na priw mi napisz :)) albo pod wykresem :P
    Za wizytę 170 zł a za badania jeszcze nie płaciła,bo dopiero 13 kwietnia jadę robić,bo immunofenotyp trzeba robić w fazie lutealnej. Jeśli chodzi o kolejki to u mnie było tak że we wt dzwonilam a już w czwartek miałam wizytę.:-) i o to mi chodziło żeby czasowo to nie trwało tak długo jak np w gync

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola232 wrote:
    Mają prawo boleć po takiej dawce leków jaką pewnie przyjęłaś :)
    powiedz mi kochana ,,,po punkcji brzunio Cie bolal? ja jestem drugi dzien po punkcji i troche pobolewaja jajniczki ;) a jak sie przygotowywalas do transferu? ja caly czas biore witaminy pregnantcare original i magnez, no i melisa na uspokojenie heheh bo jestem bardzo zestresowana i nerwowa po tych zastrzykach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 19:49

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy - ogromne gratulacje :)
    Strasznie się cieszę.

Sysiaaa, fajnie, że walczysz. Jestem pewna, że się uda.
    Ja za czasów gdy byłyśmy tu razem na wątku miałam inny nick - Minuśka.
    Bardzo Ci kibicuję.

Antonelka - też trzymam kciuki oczywiście :)

ako99 czy Ty to Ty?
    Jak zaczynałam się starać to była tu ako ale potem zniknęła :(

Niestety nie jestem na bieżąco od narodzin synka ale za wszystkie staraczki trzymam kciuki.
    Nasza walka jest trudna ale warto. Tak więc dużo sił i uporu życzę <3

Antonelka, gosia81, ako99_2016 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 3157 3158 3159 3160 3161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ