X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount dzwon i sie pytaj...od tego tez sa lekarze i na odleglosc musza cos doradzic, a samej lepiej nie mieszac w swoim organizmie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu to tak boli..:( cholernie boli :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Czemu to tak boli..:( cholernie boli :( :( :(
    boli bo tracisz kogos o kogo walczylas, kogos o kim marzylas i byl juz tak blisko...byl pod serduchem, byl czescia ciebie...wiem jak to boli, 2 razy to przeszlam, jestes silna...dasz rade i szybko podejmiesz kolejna proba, buziaki mocne

Beata.D, Mixa, malinka1984, ivi lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was kochane na wczasach, ale dzis az stracilam wakacyjny nastroj z powodu takich przykrych wiadomosci - Martusia cholernie mi przykro, ale ja tez wierze w takie nadprzyrodzone znaki- najwyrazniej to jeszcze nie wasz czas.

Mount zgadzam sie z dziewczynami, zadzwon do kliniki napewno polacza Cie z lekarzem.

Pozdrawiam goraco kazda z Was!! I serdecznie witam nowa kolezanke;)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mile Panie zycze kazdej milego i udanego dnia :)

MisiaMisia, Nusia, Limia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z polipami bywa tak, że nawracają. Rzeczywiście przy procedurach in vitro jak najbardziej kliniki przewidują kontakt z lekarzem. Ja ze swoim prowadzącym i piszę smsy i rozmawiam w razie najpotrzebniejszej potrzeby.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dziewczyny zycze Wam pozytywnego nastawienia i duzo sil na dalsze starania :) Nawet jezeli teraz jest trudno, to pamietajcie, ze po burzy zawsze wychodzi slonce :) Musimy wierzyc, ze sie uda :) czytalam ostatnio artykul o tym, ze prowadzono badania, z ktorych wynika, ze kobiety z pozytywnym nastawieniem do zycia latwiej zachodza w ciaze. I tego sie trzymajmy...

Tosia 1981, MisiaMisia, ako99, Katha81, Fedra, kaarolaa, Beata.D, Mixa, Kava, malinka1984, Nusia, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwała Ci Limia za te mądre słowa! Twoje zdrowie - popijając herbatką :)

Limia, Katha81, Fedra, kaarolaa lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jadę do swojego lekarza i zostaje w szpitalu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Mount zgadzam sie z dziewczynami, zadzwon do kliniki napewno polacza Cie z lekarzem.

Dziekuję! zadzwoniłam, doktor od razu mnie zaprosił do kliniki. Byłam. Pomysł z tabletkami uznał za bardzo dobry, więc misja zakończona sukcesem.

Pozdrawiam serdecznie!

ako99, Moniaa, Beata.D, kaarolaa, Tosia 1981, Kava, malinka1984, Konwalia, niecierpliwa, MisiaMisia, Lenuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia, bardzo współczuję Ci Twojej straty, mnie okropnie boli to, ze nie mogę mieć tego jednego dziecka- swojego, to, ze czekam i czekam i nie wiem jeszcze na jakie próby mnie los wystawi, był taki czas, ze potrafiłam pół nocy przepłakać, czasami myśle, że już przekraczam granicę, że nie dam rady więcej, że chyba tak ma być, ale potem znów chcę walczyć, przede mną inv i jestem przerażona...

• Kava Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:47

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • ivi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wiem jak to boli... musi boleć, tak jak piszą dziewczyny było już tak blisko... zwłaszcza, że mymające problemy z zajściem w ciąże czekamy na nasz cudziki po kilka lat. Ja w grudniu też już miałąm wszystkiego dość i powiedziałam mężowi, ze to koniec naszych starań, że nie wytrzymam już kolejnej porażki. On nie przekonywał, nie nalegał...sama doszłam do tego momentu, że powiedziałam sobie, że przecież nie mogę się poddać, nie mogę zrezygnować z największego marzenia w moim życiu.
    Wiedz, że nie jesteś sama, jest nas dużo. Nawet na tym foum są dobre i smutne wieści. Wiem, ze to marne pocieszenie...ale z czasem podniesiesz się i będziesz walczyć...
    Powodzenia kochana

mala29_, Beata.D, Moniaa, malinka1984, kaarolaa, Sansivieria, ako99, Tosia 1981, MisiaMisia, Limia, Fedra lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki... lipiec się zbliża nieubłaganie... No i czekam na jakieś wieści z ministerstwa o refundacji leków... W ubiegłym tygodniu pojawił się komunikat w sprawie zmian w wykazie leków refundowanych... ale jakoś ciężko mi się tam dopatrzeć czegoś co służy in vitro.. może Wy coś z tego rozumiecie i czegoś tam się dopatrzycie :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount dobry pomysł z tymi antykami. Sama podpytam mojego gina jak będę przed in vitro. Ja miałam dwa razy usuwane polipy i trzeciego razu nie chce!
    Czy jeżeli jest problem z morfologia nasienia, to lekarze kierują do ICSI w ramach refundowanego ivf? Jakie sa Wasze doświadczenia?

Mount lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa tu masz dwa linki jeden w którym znajdziesz nazwy leków stosowanych w in vinto a drugi z wyszukiwarką leków :-) część z nich znajduje się na liście do refundacji od 1 lipca :-) I szczerze to mam nadzieję że tak się stanie :-)

http://www.korektorzdrowia.pl/wp-content/uploads/dr-wojciech-matusewicz-leki-stosowane-w-stymulowaniu-zaplodnienia-pozaustrojowego-trudnosci-w-ocenie-hta.pdf

http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?g=1&sf=1&lek=SUPREFACT+INJECTABLE&ol=on&cn=on&bl=15&submit=+Szukaj!+

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:47

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden z leków które stosowałam do tej pory podczas stymulacji nie występuje na liście od lipca. A szkoda.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzuciłam okiem na te linki, powpisywałam w wyszukiwarkę i jestem zawiedziona, bo bardzo bardzo mało nazw zostało rozpoznane jako refundowane od lipca :(

age.png
    age.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle smutnych wiadomości tu ostatnio :( aż nie wiem co pisać, myślami jestem z Wami :* Do nas też musi się w końcu uśmiechnąć los.
    Nasze dzieci będą wyczekana i najukochańsze :)

mala29_, Fedra, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ