IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyale dziewczyny smutno, strasznie smutno, przykro mi okropnie, że tak się stało- nie tak miało być!!! ako, martusia-wierzę, że bedziecie dalej walczyć, ta walka jest do wygrania, oby tylko sił starczyło!!!
fedra- bądź silna i dzielna-trzymam kciukasy za twoje maleństwo
płakac mi się chce, tak nas życie kopie i kopie... -
Dawno do Was nie zaglądałam, i rzeczywiscie smutaśnie tutaj. Więc teraz już w pełni mogę do Was dołączyć. Własnie zakonczyl mi sie cykl w ktorym mielismy podejsc do IUI, juz wszystko bylo tak dobrze, pecherzyk ładnie rósł po drożnej stronie az tu w dniu kiedy zapadła decyzja, że to własnie dzis robimy IUI(bez zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka bo sam zaczął pękać)po spreparowaniu nasienia okazało się ze jest ono zwyczajnie do dupy. Lekarz poprosił nas do gabinetu i powiedział, że szkoda naszych nadziei i pieniędzy bo i tak nic z tego nie będzie. Oj bardzo się rozczarowaliśmy- nie było nam dane nawet spróbowac tego przeklętego IUI na które tak liczyliśmy. Jeszcze w ten sam dzień wypełniliśmy dokumenty do IVF refund. Teraz muszę umówić się na wizytę, ale nie mogę się odważyć by wykonać ten jeden telefon do kliniki bo BOJĘ SIĘ tego IVF, boję się porażki(bo ze złym nasieniem nawet in vitro nie pomaga czasem), boję się tego jak zareaguje mój organizm...itd.
W tym pechowym dla nas dniu widziałam w klinice Panią po punkcji, wyszła normalnie jednak po 15 minutach mąż przywlókł ją z powrotem na górę i dosłownie prawie przelewała mu się przez ręcę-co było efektem znieczulenia. Tak się przeraziłam....
Dziewczyny, czy któraś z Was też ma głównie problem po męskiej stronie? Czy rzeczywiście z tym IVF jest tak źle przy kiepskim nasieniu. Oszaleję...
Fedra, trzymam dalej za Was kciuki, a dziewczyny którym się nie udało mocno wspieram.Bliźniaki są z nami :* -
ako tak mi przykro . Tulam mocno i lacze sie z toba w bolu. Wiem ze teraz beda Cieszkie dni ale mam nadzieje znajdziesz jeszcze sily by walczyc dalej.
Kur... czy ta zla passa kiedys nas wszystkie minie. Nie dos ze zycie nas tak mocno zkrzywdzilo ze musimy czekac i walczyc o nasze malenstwo to jak juz sie uda to musi brutalnie je zabrac .
Fedrus nawet tak nie mysl napewno u Was wszystko bedzie dobrze .Fedra lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Ako, tak mi przykro... wiem, ze Ci ciezko, ale trzymaj sie dzielnie. Bedzie dobrze, musi byc!!!
Fedra, odgon szybciutko od siebie mysli, ze moze wydarzyc sie cos zlego. Trzymam kciuki za pomyslne wiesci na kolejnej wizycie.Fedra lubi tę wiadomość
-
U Nas tez problem z nasieniem i tez bylo ICSI...
A co do zlych mysli to przeplataja sie u mnie z dobrymi ale pewnie juz do konca ciazy bede zyc w obawie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 22:36
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja również mam problem po męskiej stronie, tez bylo icsi. Jedna próba, u mnie 10 kumulusow, z czego 6 komórek. Ale do 5 doby dotrwala jedna i nie mamy mroziakow. Bylo zaplodnienie, podejrzenia ciąży pozamacicznej. Ale wszystko ladnie samo sie oczyściło.
-
Dziewczyny bardzo mi przykro,że takie złe wieści. Podczytuję Was od czasu do czasu. Jakby nie było to mój wątek Musicie wierzyć,że uda się pewnego ,pięknego dnia. Ja zdystansowałam się trochę od tematu ivf...po 4 próbach nieudanych załamałam się. Jestem teraz na etapie odpoczynku,nie wiem kiedy podejdę do kolejnej procedury. Jedno jest pewne: nie odpuszczę Porażki nauczyły mnie pokory,choć bolą niesamowicie. Każda z Was musi teraz przeżyć tą stratę po swojemu. Mam nadzieję,że wrócicie z nową siłą i chęcią w dążeniu do upragnionego celu.
mala29_, Sansivieria, agniesia2569, Fedra, Tosia 1981, Nusia, Kava, ivi, Margos82, Beata.D, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:U Nas tez problem z nasieniem i tez bylo ICSI...
A co do zlych mysli to przeplataja sie u mnie z dobrymi ale pewnie juz do konca ciazy bede zyc w obawie...
U nas tez bylo ICSI choc nie ma problemu po meskiej stronie, nie wiem czemu
A Ty kochana odganiaj zle mysli, bedziesz wyjatkiem potwierdzajacym regule, ze maj jednak nie jest taki fajny jak sie kazdemu wydaje -
Mój lekarz mówi,że różnicy nie robi ,czy przy słabym nasieniu w metodzie ICSI ma się 5 mln czy 10 mln i tak wybiera się te najlepsze,najbardziej żywotne i dobrze rokujące. To jest biologia,natura.
Zai trzeba cieszyć się,że mamy możliwość skorzystania z dobrodziejstwa medycyny rozrodu i móc mieć dziecizai2014 lubi tę wiadomość
-
Ja się witam w 1dc mam nadzieję szczęśliwym cyklu crio.Będę po 9 dzwobić na konsultację do kliniki ponieważ cykle mi się bardzo skróciły do 26-27dni więc może już koło 11.07 crio.Całuski dla Was
Kava, ivi, Fedra, Beata.D, kaarolaa lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny