X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojoj, to już niebawem :) zleci szybciutko :) dbaj o siebie i o Maluszka :)

mesy lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy wrote:
    Fedra a od której do której godz można tam dzwonić ?
    Kurde na głupi rozum wydaje mi się , że za mrożenie ściagają z ubezpieczenia....czyli my płacimy tylko za przechowywanie na kolejny rok ....
    wolę się dowiedzieć , bo te kurde kliniki naciągają ludzi jak się da.... no i jak to jest za rok 2016... bo chyba do czerwca , albo lipca jest program ....

fedra ja też miałam plamienia na początku ciąży .... jakoś w 7 tyg.. więc leż i walcz o maleństwo ! ;)

Nusia czuje się dobrze :) brzuch rośnie w szybkim tempie :P AŻ SAMA się dziwię :P termin miałam na 8 września , ale z ostatniego usg wypadło na 31 sierpnia więc już sama nie wiem na kiedy się szykować :P

Kochana nie mam pojęcia nigdzie nie było to podane jeszcze ewentualnie jest taki ogólny numer do nich jakbyś sie do niej nie dodzwoniła to Ci powiedzą kiedy będzie czy coś :)

(22) 53 00 383
    (22) 53 00 386

mesy lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:49

Mount, mesy, aaana, Violik, Konwalia, Mixa, Fedra, Limia, Tosia 1981, agniesia2569, Simba, Moniaa, Tigana, Sansivieria, malinka1984, ivi, martusia1986, mala29_, MisiaMisia, Katha81, Beata.D, kaarolaa, gosia81, niecierpliwa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Kochane moje beta 67,9! Siedzę w aucie i rycze z szoku :D

Rycz! Rycz! :)) ja zaraz poryczę z Tobą!!!! :) ;)

Fedra, Kava, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Kochana ICSI jest lepsze niż zwykłe iv daje dużo większe szanse po prostu...
    no tak, tylko zastanawiam sie czym sobie na to zasluzylismy:) czy w naszej klinice zawsze robia ICSI

A co do lekarza, to nasz jest bardzo mily, ale jednak oczekiwalabym czegos wiecej. No nie wiem... moze zaczynam sie czepiac, ale czuje, ze moglby sie nami lepiej opiekowac, pamietac nas, poswiecac wiecej czasu. Poza tym pisalam Ci juz kiedys, ze bardzo dziwia mnie niektore zbiegi okolicznosci w refundacji :)

No ale koncze moje marudzenie.

• aaana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka!! BRAWO!! :D

Fedra, Kava lubią tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam co piszecie o ICSI

jeśli opierać się na artykułach netowych to po ICSI jest więcej poronień, oczywiście szanse samego zapłodnienia są większe, ale to jeszcze nie wszystko niestety :(

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:

Super gratuluje :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    no tak, tylko zastanawiam sie czym sobie na to zasluzylismy:) czy w naszej klinice zawsze robia ICSI

A co do lekarza, to nasz jest bardzo mily, ale jednak oczekiwalabym czegos wiecej. No nie wiem... moze zaczynam sie czepiac, ale czuje, ze moglby sie nami lepiej opiekowac, pamietac nas, poswiecac wiecej czasu. Poza tym pisalam Ci juz kiedys, ze bardzo dziwia mnie niektore zbiegi okolicznosci w refundacji :)

No ale koncze moje marudzenie.

A ja az tak wiele bym nie oczekiwala Oni maja tyle pacjentek ze zdziwilabym sie gdyby mnie pamietal Sz. to juz w ogole ma tyle na glowie ze szok a W. jest wporzadku zawsze zajrzy w karte jest mily i odpowiada na wszystkie pytania choc czasem mam wrazenie ze W. nie umie sie odnalesc w trudnych sytuacjach tak jakby to przezywal przez co nie umie zachowac dystansu :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:

Gratuluje :) super :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik wrote:
    czytam co piszecie o ICSI

jeśli opierać się na artykułach netowych to po ICSI jest więcej poronień, oczywiście szanse samego zapłodnienia są większe, ale to jeszcze nie wszystko niestety :(

Dla mnie to logiczne jesli jest wiecej zaplodnien wtedy i procent poronien jest wiekszy...

Mnie ogolnie to wszystko przeraza ale wiem ze klasyczne iv u Nas nie mialo by racji bytu, z mezem ustalilismy ze jesli doszlibysmy do 3 procedury to doplacilibysmy do IMSI...

Ale jedno mi sie przypomnialo roznica miedzy komercyjnym iv a refundowanym a mianowicie porownywalam badania miedzy mna a przyjaciolka ktora miala komer iv i okazalo sie ze nie zrobili jej polowy istotnych badan ktore jak sie okazaly zrobili teraz przed ref bo byly wymagane rece mi opadly bo gdyby Ona wiedziala ze te badania sa konieczne to by zrobila bo jesli juz zaplacila ponad 12 tys to co jej zrobi pare stowek... idzie sie wkurzyc...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka ogromne GRATULACJE :-)

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wspaniale!!! gratuluję!!!

• Limia Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, o jakich konkretnie badaniach piszesz (robionych przed ref IVF, ktorych nie miala Twoja kolezanka przed komercyjnym)?

• Simba Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Wiedziałam :) gratulacje :)

a8vSp1.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Minuśka, a jeszcze wczoraj tak marudziałś i szukałaś sobie wytłumaczenia dlaczego ta Twoja tempka tak skoczyła ;)

age.png
    age.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Fedra, o jakich konkretnie badaniach piszesz (robionych przed ref IVF, ktorych nie miala Twoja kolezanka przed komercyjnym)?

Glownie tyczylo sie to badan tarczycowych u niej wyszly nie do konca dobrze tsh i ktorej z ft4 a gin nie zlecil anty-tpo i anty-tg... do tego jedno badanie nasienia nie bylo zrobione a powinno bo on byl na lekach tylko kurcze nie pamietam jak sie to badanie nazywalo musialabym poszukac... i jeszcze z pare bylo ale te juz jej zrobili przy drugim iv a chodzilo o wirusowki... kariotypy tez robili przed ref podejsciem ehhh duzo by o tym mowic juz rece opadly jak zrobili jej transfer przy komercyjnym na przestymulowanych jajnikach a przy ref juz nie chcieli bo bylo przestymulowanie...
    Wydaje mi sie ze do ref bardziej sie przykladaja bo dokumentacja jest sprawdzan czy procedura przebiegla prawidlowo a przy komer nikt tego nie kontroluje...
    Oczywiscie to takie moje odczucia do tej calej sytuacji...

ivi, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, to rzeczywiscie dosc wybiorczo przebadali Twoja kolezanke. Przy zlych wynikach TSH nie zlecic przeciwcial.... Kiepsko, naprawde... Mnie przy pierwszym zbyt wysokim TSH gin od razu skierowal na bad. hormonow tarczycy, przeciwciala i USG tarczycy. Wydaje mi sie jednak, ze podejscie nie zalezy od tego, czy para podchodzi do in vitro ref czy komercyjnego, tylko od kliniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limia i fedra-mi też się wydaje, ze wszystko zalezy od kliniki, j miałam przed iui full badan i etraz przed inv czekam tylko na kariotyp, ale się tak w sumie zastanawiam czy jak wyjdzie coś nie tak- to co bedzie, można z nieprawidlowym kariotypem jednego partnera podchodzic do inv?

• ivi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka i tak trzymać!!! o tej pory tylko dobre informacje!!! Gratuluje

Kava lubi tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ