X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    a mi cos w tym cyklu bez hormonów dokuczają jajniki, martwię się... jutro dzwonię umóić sie do gina, bo padnę z zamartwiania się...

Umów się, co masz się zamartwiać... A może to kompletnie nic takiego. Ja mam 4 dzień cyklu i też coś czuję w jednym jajniku. Ale u mnie to już raczej norma.

Mixa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meliska to moja przyjaciółka do dziś;)

Ja z angielskiej kilniki miałam zalecenie zero kosmetyków w dzień punkcji. Z polskiej natomiast, od pielęgniarki, która była przy transferze, leżakowanie w dzień transferu i dzień po. Dobrze jest też zająć się czymś. Ja dużo czasu spędziłam z moaj siostrą i jej 4miesizznym synkiem - Słodziak niesamowity z niego i nie miałam czasu rozczulać się nad sobą i myśleć za dużo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 21:11

mala29_, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Umów się, co masz się zamartwiać... A może to kompletnie nic takiego. Ja mam 4 dzień cyklu i też coś czuję w jednym jajniku. Ale u mnie to już raczej norma.
    moje są jakby napęczniałe, zawsze w tym okresie na hormonach je czułam, ale berdziej kłuły jak pęcherzyki rosły, a teraz nie wiem o co chodzi, moze to reakcja na odstawienie tabletek???

• aaana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Wiem, wiem już pół strony zajęłam ale jeszcze tylko jedna rzecz i spadam;)

Tym, które są przd in vitro powiem tylko co ja zmieniłam przed drugim podejściem. Ograniczyłam wszystkie kosmetyki zapachowe (zero perfum, dezodorantów w sprayu) używałam bezzapachpwych kosmetyków (krem do twarzy, szare nydło itp). Jedymy mój grzeszek to lakier do włosów (nie dało sie go niczym inym zastąpić) i podkład. Do tego dieta podczas stymulacji: organiczne masło orzechowe 2 łyżki dziennie, orzechy brazylijskie, morele suszone, 2-3 szklanki mleka codziennie i 2 jajka
    jej, nie wiedzialam, ze kosmetyki zapachowe moga zaszkodzic, co prawda ja juz od dawna uzywam szarego mydla, ale perfum nie ograniczylam, uzywam tez podkladow mineralnych, wiec tez sa bezzapachowe i nieszkodliwe, z zapachowych koniecznych to mam krem do twarzy i chyba tyle...
    Jesli chodzi o paznokcie to do punkcji trzeba bylo zmyc, a ja mialam pomalowane wczesniej na zolto i co sie okazalo, ze mi lakier zabarwil i mialam cala plytle zolta, jakbym papierosy palila ;) wygladalo to okropnie i az mi bylo wstyd z takimi chodzic ;)

A czy zmniejszylyscie temperature wody podczas kapieli? Bo dla mnie to byl najwiekszy bol po transferze

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam normalny makijaż jak gdzieś wychodziłam i używałam troszke perfum ale nie za dużo..
    No i zamiast gorących kąpieli brałam letni prysznic..
    Też nie można zupełnie rezygnować ze wszystkiego bo czasem przynosi odwrotny skutek i można sfiksować..

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zawsze w drugiej połowie cyklu unikam gorących kąpieli i pryszniców. Raczej letnie i nie ma co ryzykować. Odpadają też sauny jak ktoś lubi.

ivi lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako........strasznie mi przykro i brak mi slów :( Przytulam <3

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka-suuuuuper :) Gratuluje !!!!

Teraz same dobre wiadomosci!

Kava lubi tę wiadomość

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z tymi kosmetykami to jest mit .....ja do pierwszego podejścia nie używałam nic , nie perfumowałam się nawet balsamu do ciała nie używałam w dniu punkcji i transferu....i co nie udało się ... na drugie podejście powiedziałam sobie , że nie będę się tak ogłupiać baaa nawet miałam lekki makijaż na transfer i perfum używałam i co udało się ... więc nie ma reguły

Limia, Simba, Fedra, Kava, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mesy, sadzac po suwaczku, termin porodu juz calkiem niedlugo? :) Gratuluje :)

Jezeli mozna zapytac, to drugie podejscie to byl criotransfer, czy bylas ponownie stymulowana?

A co do tych zapachow, kosmetykow itd. to zapewne jak we wszystkim, najwazniejszy jest umiar i to, aby nie przegiac w jedna albo w druga strone. Zapewne nie pojde na punkcje, czy transfer w ostrym make up'ie i z czerwonymi pazurami, ale wlosy myc zamierzam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:35

Fedra, mesy, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyni niestety nie ma reguły na to, ze jak zrobimy to a tamtego nie to się uda/nie uda. Niestety to chyba loteria jest. Róbcie to co Wam pasuje a myć się oczywiście trzeba żeby w drugą stronę nie przegiąć;)
    Ja poprostu chciałam sobie w jakiś sposób pomóc, ale czy to pomogło nie mam zielonego pojecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:04

Fedra, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :) nie bylo mnie przez 2 dni i mamy niestety zle wiesci, ale sa tez te dobre...

ako kochana tak bardzo mi przykro, bylo tak pieknie...

Minuska wielkie gratulacje, wiedziala ze musi sie udac, czulam to po Twoich objawach...

jesli chodzi o diete ja w cyklu stymulowanym pilam bardzo duzo mleka, prawie litr na dzien, jogurty, sery biale i zolte, chleb pelnoziarnisty...w sumie ja nawet przed ciaza i przygotowaniami zylam glownie na nabiale, inne produkty rzadko jem...

kosmetyki, hmmmm nie zmniejszalam ich, uzywalam normalnie i na transfer ten uzylam perfur i innych zapachow...

martusia1986 lubi tę wiadomość

• mesy Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia miałam drugi raz stymulację dlatego , że z pierwszego podejścia nie zostały nam żadne mrożaki pomimo tego , że miałam aż 14 jajków .... do blastusia dotrwał tylko jeden który został nam podany i nic....
    druga stymulacja uzyskanych 7 jajków z czego 4 nadawały się do zapłodnienia..jedno podane w drugiej dobie - dwójkę mamy jeszcze na zimowisku ;)

Limia lubi tę wiadomość

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:49

kaarolaa, Fedra, MisiaMisia, Tosia 1981, mala29_, Simba, gosia81 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska dzieki, az mi sie łezka w oku zakrecila :)

ja musialam Cie namowic :) wiedzialam ze sie uda, ze Wam pomoga...

teraz czekam na foteczke Kropeczka, a pozniej na wiadomosc o bijacym serduszko, oby sie pokazalo kolo 8 tyg...

szkoda tylko, ze nie mialysmy okazji porozmawiac w realu, chociaz moze kiedys sie spotkamy, Ełk Bialystok tylko 100 km nie tak daleko :)

mala29_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boję się strasznie kolejnego podejścia..
    Zwłaszcza że rozmawiałam z dr.Agnieszką i mówiła żeby przyszły dwie miesiączki i szykujemy się do kolejnego podejścia a ona w tym czasie urodzi i wróci do pracy :P
    Boję się o tym myśleć ale będę musiała..Strasznie to wszystko trudne :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia dasz rade, wazne ze masz jeszcze mrozaczki...odpoczniesz, organizm wroci do normy i kolejna Kropeczka zamieszka z Wami na zawsze...

martusia1986, mala29_ lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:50

kaarolaa, martusia1986, mala29_ lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana zapraszam :) teraz bede w elku do konca lipca a pozniej do rodzicow jedziemy na cale wakacje, ale we wrzesniu wracamy wiec jesli nie teraz to od wrzesnia serdecznie zapraszam :) bedzie mi bardzo miło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    martusia dasz rade, wazne ze masz jeszcze mrozaczki...odpoczniesz, organizm wroci do normy i kolejna Kropeczka zamieszka z Wami na zawsze...

Dziękuje Kaarola mam taką nadzieję że może jeszcze wszystko się ułoży..

kaarolaa lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ