X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Martusia, wcale Ci się nie dziwie, ze się boisz... ale wiem, ze dasz rade i ze finał będzie szczęśliwy.
    Poza tym pamiętaj, ze jak masz mrozaczki a to połowa stresów mniej ;)
    Ja tam będę z całych sił trzymała kciuki żeby wszystko się dobrze udało.

Kaarolkaa, myślę, ze się na pewno spotkamy. Do Ełku mam niedaleko, wsiądę któregoś dnia w autko i cie po prostu odwiedzę :D

Dzięki wielkie kochana :)
    Mnie również możesz odwiedzić tak jak Karolcia jestem z Ełku :)

kaarolaa, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dzięki wielkie kochana :)
    Mnie również możesz odwiedzić tak jak Karolcia jestem z Ełku :)
    martus my tez musimy sie jakos ugadac i sie spotkac :)

Kava, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, bedzie dobrze, zobaczysz :) ja tez zaczynam za 2 cykle, bedzie razniej :)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    martus my tez musimy sie jakos ugadac i sie spotkac :)

Jestem jak najbardziej na tak kochana :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Martusia, bedzie dobrze, zobaczysz :) ja tez zaczynam za 2 cykle, bedzie razniej :)

Super :) Pewnie że będzie raźniej :)

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane :) Powiedzcie mi jak to jest z żelazem-wlasnie sie dzis sie dowiedzialam ze mam anemie(przy mojej nadwadze,hehe :P )Jaki to ma wplyw na zaciazenie,zagniezdzenie zarodka i ciaze???
    Kurcze a ja myslala ze to wachania cukru,jak mi sie spac chcialo i opadalam z sil.No nic dostalam tabletki i mam brac jedna na tydzien-miala juz ktoras z Was taki problem??Bede wdzieczna za jakies info :)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Dzwonila dzis do mnie moja lekarka i chciala zebym od tego cyklu znow byla stymulowana do pobrania jajeczek ale niestety nic z tego nie wyszlo bo na urlop jedziemy i nie pasowalo by w czase zeby to zgrac. A wiec zaczynamy znow walke od nastepnego cyklu a juz mnie strach oblatuje jeszcze wiekszy niz za pierwszym razem .

kaarolaa, Fedra, martusia1986, ivi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko nie mam pojecia jak to jest ale na moj rozum to chyba bedziesz musiala wyrownac to zelazo. Obys szybko sie z tym uporala :*

Beata.D lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja na zelazie tez sie nie znam, bo nawet w ciazy nie mam anemii :)

a mala za Ciebie trzymam juz kciuki, wypoczniesz na urlopie i zaczniesz walke :)

mala29_, Beata.D, martusia1986 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarola wiem wypoczne ale teraz bede jeszcze bardziej sie bala porazki bo to moje ostatnie podejscie. Jesli teraz sie nie uda to moge zapomniec o byciu mama :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    kaarola wiem wypoczne ale teraz bede jeszcze bardziej sie bala porazki bo to moje ostatnie podejscie. Jesli teraz sie nie uda to moge zapomniec o byciu mama :(
    teraz o tym nie mysl, ogolnie nie wolno Ci tak myslec, ja praktycznie mialam tylko jedno podejscie, bo rozwinal sie 1 zarodek, brak mrozaczkow, do refundacji sie nie kwalifikujemy a jak widac powtorki badan poki co sie strasznie spozniaja...wiec to bylo moje pierwsze i zarazem ostatnie podejscie i sie udalo :) u Ciebie bedzie tak samo tylko trzeba w to wierzyc :)

mala29_, Fedra, ivi lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    ja też mam nadzieję, że i my we wrześniu ruszymy :) jeśli badania ruszą i się zakwalifikujemy :)

Moniaa, Limia, Tosia 1981, martusia1986, mala29_, Fedra, malinka1984, ivi lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia a czy w razie czego zakwalifikowali by Ciebie do rządowego?

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala to super ze tak szybko-nie stresuj sie bo to Ci niepotrzebne!Odpocznij na urlopie,nabierz sil i zacznij dzialac :)

Agniesia to trzymam kciuki za kwalifikacje :)

Limia i Martusia-szybko Wam zleci :) (przeciesz wakacje szybko mijaja ;) )

Limia, mala29_, Kava, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala trzymam mocno kciuki ale zobaczysz będzie dobrze :* Ja samego transferu kolejnego się boję ale mąż mój mówi że potem możemy żałować że nie wykorzystaliśmy danej szansy..

mala29_ lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa mam taki zamiar odpoczac na urlopie i z nowymi silami podejsc do kolejnej szansy.
    martusia i twoj maz ma racje bo potem mozna zalowac ze nie zrobilo sie wszystkiego. Teraz napewno musi nam sie udac martusia :)
    agniesia tez bede trzymac kciuki zebyscie sie zalapali na rzadowy program :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny, dlugo nie pisalam ale podczytuje was codziennie. Tym ktorym sie udalo goraco gratuluje, tym ktorym nie, no coz wyobrazam sobie co przyzywacie i strasznie mi przykro, ale poddawac sie nigdy nie mozna bo mamy tylko jedno zycie i trzeba zrobic wszystko zeby byc szczesliwym!!!
    Ja zaczynam dzisiaj nowy cykl, w poniedzialek jade oddac krew na badania, a moj R nasienie. Nastepna wizyta w klinice dopiero we wrzesniu, moze to i lepiej, zdazymy sie pourlopowac w miedzyczasie :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • aaana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to za badanie: ANA1 i ANA2? Czy robi sie je w konkretnym dniu cyklu? Bo musze zrobic, a nie wiem kiedy sie wybrac do diagnostyki...

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny co to za badanie: ANA1 i ANA2? Czy robi sie je w konkretnym dniu cyklu? Bo musze zrobic, a nie wiem kiedy sie wybrac do diagnostyki...
    Zapraszam a http://www.ajwen.pl/cms/wp-content/uploads/ANA.pdf

Przeciwciała we krwi chronią nas przed wirusami, bakteriami i drobnoustrojami. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA to nietypowy rodzaj białek skierowanych przeciwko składnikom jądra komórkowego, (stąd też wzięła się ich nazwa). Mają one zdolność do wiązania się z pewnymi strukturami w jądrze komórek. Przeciwciała, które są skierowane na własne tkanki to autoprzeciwciała, do których należą również przeciwciała przeciwjądrowe. Test ANA pozwala na zdiagnozowanie choroby, jaką jest toczeń rumieniowaty układowy, toczeń polekowy i twardzina polekowa.
    Można je robić w każdym dniu cyklu.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania te robi się gdyż możliwe że np. organizm atakuje zarodek i dlatego nie dochodzi do implantacji.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ