X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Martusia, wcale Ci się nie dziwie, ze się boisz... ale wiem, ze dasz rade i ze finał będzie szczęśliwy.
    Poza tym pamiętaj, ze jak masz mrozaczki a to połowa stresów mniej ;)
    Ja tam będę z całych sił trzymała kciuki żeby wszystko się dobrze udało.

Kaarolkaa, myślę, ze się na pewno spotkamy. Do Ełku mam niedaleko, wsiądę któregoś dnia w autko i cie po prostu odwiedzę :D

Dzięki wielkie kochana :)
    Mnie również możesz odwiedzić tak jak Karolcia jestem z Ełku :)

kaarolaa, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dzięki wielkie kochana :)
    Mnie również możesz odwiedzić tak jak Karolcia jestem z Ełku :)
    martus my tez musimy sie jakos ugadac i sie spotkac :)

Kava, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, bedzie dobrze, zobaczysz :) ja tez zaczynam za 2 cykle, bedzie razniej :)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    martus my tez musimy sie jakos ugadac i sie spotkac :)

Jestem jak najbardziej na tak kochana :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Martusia, bedzie dobrze, zobaczysz :) ja tez zaczynam za 2 cykle, bedzie razniej :)

Super :) Pewnie że będzie raźniej :)

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane :) Powiedzcie mi jak to jest z żelazem-wlasnie sie dzis sie dowiedzialam ze mam anemie(przy mojej nadwadze,hehe :P )Jaki to ma wplyw na zaciazenie,zagniezdzenie zarodka i ciaze???
    Kurcze a ja myslala ze to wachania cukru,jak mi sie spac chcialo i opadalam z sil.No nic dostalam tabletki i mam brac jedna na tydzien-miala juz ktoras z Was taki problem??Bede wdzieczna za jakies info :)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Dzwonila dzis do mnie moja lekarka i chciala zebym od tego cyklu znow byla stymulowana do pobrania jajeczek ale niestety nic z tego nie wyszlo bo na urlop jedziemy i nie pasowalo by w czase zeby to zgrac. A wiec zaczynamy znow walke od nastepnego cyklu a juz mnie strach oblatuje jeszcze wiekszy niz za pierwszym razem .

kaarolaa, Fedra, martusia1986, ivi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko nie mam pojecia jak to jest ale na moj rozum to chyba bedziesz musiala wyrownac to zelazo. Obys szybko sie z tym uporala :*

Beata.D lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja na zelazie tez sie nie znam, bo nawet w ciazy nie mam anemii :)

a mala za Ciebie trzymam juz kciuki, wypoczniesz na urlopie i zaczniesz walke :)

mala29_, Beata.D, martusia1986 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarola wiem wypoczne ale teraz bede jeszcze bardziej sie bala porazki bo to moje ostatnie podejscie. Jesli teraz sie nie uda to moge zapomniec o byciu mama :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    kaarola wiem wypoczne ale teraz bede jeszcze bardziej sie bala porazki bo to moje ostatnie podejscie. Jesli teraz sie nie uda to moge zapomniec o byciu mama :(
    teraz o tym nie mysl, ogolnie nie wolno Ci tak myslec, ja praktycznie mialam tylko jedno podejscie, bo rozwinal sie 1 zarodek, brak mrozaczkow, do refundacji sie nie kwalifikujemy a jak widac powtorki badan poki co sie strasznie spozniaja...wiec to bylo moje pierwsze i zarazem ostatnie podejscie i sie udalo :) u Ciebie bedzie tak samo tylko trzeba w to wierzyc :)

mala29_, Fedra, ivi lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    ja też mam nadzieję, że i my we wrześniu ruszymy :) jeśli badania ruszą i się zakwalifikujemy :)

Moniaa, Limia, Tosia 1981, martusia1986, mala29_, Fedra, malinka1984, ivi lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia a czy w razie czego zakwalifikowali by Ciebie do rządowego?

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala to super ze tak szybko-nie stresuj sie bo to Ci niepotrzebne!Odpocznij na urlopie,nabierz sil i zacznij dzialac :)

Agniesia to trzymam kciuki za kwalifikacje :)

Limia i Martusia-szybko Wam zleci :) (przeciesz wakacje szybko mijaja ;) )

Limia, mala29_, Kava, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala trzymam mocno kciuki ale zobaczysz będzie dobrze :* Ja samego transferu kolejnego się boję ale mąż mój mówi że potem możemy żałować że nie wykorzystaliśmy danej szansy..

mala29_ lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa mam taki zamiar odpoczac na urlopie i z nowymi silami podejsc do kolejnej szansy.
    martusia i twoj maz ma racje bo potem mozna zalowac ze nie zrobilo sie wszystkiego. Teraz napewno musi nam sie udac martusia :)
    agniesia tez bede trzymac kciuki zebyscie sie zalapali na rzadowy program :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny, dlugo nie pisalam ale podczytuje was codziennie. Tym ktorym sie udalo goraco gratuluje, tym ktorym nie, no coz wyobrazam sobie co przyzywacie i strasznie mi przykro, ale poddawac sie nigdy nie mozna bo mamy tylko jedno zycie i trzeba zrobic wszystko zeby byc szczesliwym!!!
    Ja zaczynam dzisiaj nowy cykl, w poniedzialek jade oddac krew na badania, a moj R nasienie. Nastepna wizyta w klinice dopiero we wrzesniu, moze to i lepiej, zdazymy sie pourlopowac w miedzyczasie :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • aaana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to za badanie: ANA1 i ANA2? Czy robi sie je w konkretnym dniu cyklu? Bo musze zrobic, a nie wiem kiedy sie wybrac do diagnostyki...

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny co to za badanie: ANA1 i ANA2? Czy robi sie je w konkretnym dniu cyklu? Bo musze zrobic, a nie wiem kiedy sie wybrac do diagnostyki...
    Zapraszam a http://www.ajwen.pl/cms/wp-content/uploads/ANA.pdf

Przeciwciała we krwi chronią nas przed wirusami, bakteriami i drobnoustrojami. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA to nietypowy rodzaj białek skierowanych przeciwko składnikom jądra komórkowego, (stąd też wzięła się ich nazwa). Mają one zdolność do wiązania się z pewnymi strukturami w jądrze komórek. Przeciwciała, które są skierowane na własne tkanki to autoprzeciwciała, do których należą również przeciwciała przeciwjądrowe. Test ANA pozwala na zdiagnozowanie choroby, jaką jest toczeń rumieniowaty układowy, toczeń polekowy i twardzina polekowa.
    Można je robić w każdym dniu cyklu.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania te robi się gdyż możliwe że np. organizm atakuje zarodek i dlatego nie dochodzi do implantacji.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ