X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak się zastanawiam, bo pod moją klinika jest apteka medicover-wiadomo-jak się wychodzi można od razu kupić leki, ale jak są różnice w cenie jak aaana pisze- ok 100 pln, to chyba będę szukać po mieście...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa czyżbyś podchodziła w Invimedzie we Wrocku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    znalazlam gdzies na necie ze ana1 ok. 50 zl, a ana2 ok. 100

Dziękuję kochana za podpowiedź :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Mixa czyżbyś podchodziła w Invimedzie we Wrocku?
    tak ;-)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa więc jesteśmy z jednej budy :D hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Mixa więc jesteśmy z jednej budy :D hehe :)
    no to ładnie ;-) a Ty jesteś przed, po czy w trakcie, bo przepraszam, ale jakoś nie kojarzę ;-)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa bo ja mało się udzielam. Ja jestem po pierwszej nieudanej próbie w marcu. Bez mrozaczków. Teraz kończę stymulację i podchodzimyy drugi raz...
    A Ty? U jakiego doktora jesteś? Bo ja u dr Ż.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję podejść za 2 tygodnie do pierwszej próby...jestem u dr L ;-)
    rozumiem, ze podchodzisz do komercyjnych inv? jak mozesz, to napisz mi prosze ile Cię wyniosło, mi lekarz zapowiedział z lekami 12 tys,
    w ogóle zadowolona jesteś z Invimedu, nie myślałaś o Polaku?

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa pierwsze podejście wyszło nas ok.12-13 tys. A na obecnym poszło nam same 7 tys na zastrzyki...Więc to wszystko zależy od protokołu jaki lekarz Ci dopasuje.
    Myślałam o Polaku- tam nie ma kolejek i na MZ można podchodzić bez czekania...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o opinie?? z neta ciężko coś wykonkludować, opinie raczej podzielone...invimed stracił teraz dofinansowanie, a lekarz mi mówił, ze się odwołali, w sumie to jeśli będę robila drugie podejście, to na pewno z dofinansowaniem, więc wtedy też wybiorę klinikę
    w sumie wrocław duze miasto z tymi klinikami jakoś marnie...
    ja ponoć mam mieć krótki protokół...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jestem na podejściu z MZ.
    Tak odwołali się i dostali dofinansowanie dalej. Dużą kwotę im przyznali.
    Ja jeśli nam (tfu tfu) nie wyjdzie to uciekam stamtąd. Powiem Ci tak- mam wiele koleżanek które podchodziły w Invimedzie i zmieniały np. na NOVUM- inny świat, inne podejście, inne traktowanie pacjentek. Więc jeśli podchodzisz krótkim protokołem to będziesz miała ok. 10-12 dni zastrzyków, więc pewnie tak gdzieś Cię wyniesie podejście ok. 12 tys.
    A co do polmedisu, to znam zarówno osoby które chwalą ich, jak i które uciekały gdzie pieprz rośnie...choć fakt, tych pierwszych jest znacznie mniej. Ja osobiście jeśli rozważałabym zmianę kliniki to na pewno poza wrocławiem.
    Teraz otwiera się we wrocławiu nowa klinika Invicta, ale zobaczymy kiedy...pewnie na początku będzie tam zatrzęsienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Aga, ja już doszłam do wniosku, ze tą kliniką nie ma co przesadzać, moja koleżanka, która mieszka w warszawie już trochę ich zwiedziła-niestety bez sukcesu, jak ma być dobrze, to będzie, ja teraz podchodze i w sumie najbardziej jestem ciekawa ile zarodków uzyskam-mam 35 lat i dość niskie amh..nie wiem czy w razie niepowodzenia zdecyduje się na kolejny raz, ale wolę teraz o tym nie myśleć,
    najlpesze - hm.. w tym wszystkim jest to,ze jakoś po lekarzach w invimedzie nie widze entuzjazmu-moze nie chcą robić niepotrzebnych nadziei i mają rację, nie wiem, jakoś tak to odbieram

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co...i tak wydaje mi się że z nich wszystkich to dr L, jest najbardziej sympatyczny. Mój nic nie tłumaczy, wszystko na siłę trzeba wyciągać, żadnych suplementów nie poleca, jak zapytam o jakieś witaminy ? to on: a no można...ja każdą wizytę słyszę kiepsko, kiepsko...stymulacja kiepska, pęcherzyki nie rosną. Samo to, że byłam w środę na wizycie to lekarz mówił że poniedziałek punkcja, przyszłam w piątek na kontrolę mówi nie, punkcja dopiero w środę. Dzisiaj kolejna wizyta- nie punkcja nie w środę w piątek. Więc ja na nic się nie nastawiam...wczoraj z nadzieją robiłam zastrzyki (22 dzień) myśląc że to ostatnie...a dzisiaj znów wyszłam z receptą...:(
    ja też mam niskie AMH, ale jestem 10 lat młodsza. Moje AMH to 0.8.

A propo lekarzy...ja całe życie chodziłam naprawdę do ginekologów którzy mieli fajne podejście do pacjentki, tłumaczyli, pomagali, słuchali, doradzali...w Invimedzie tego brakuje. Czasem czuje się jak na taśmie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr L jest sympatyczny i rzeczywiście, też trochę musiałam powyciągać od niego uzasadnień postępowania, ale jest ok
    nie da się ukryć, ze kliniki to taśma, nie tylko nasza...
    ja mam amh 1,2, jestem bardzo ciekawa jak zareaguję na stymulację,do iui brałam clo i w sumie to dobrze reagowałam-ale niestety bez efektu, najlepsze jest to, ze przez jakieś 4 m-ce wyglądało na to, ze mój prawy jajnik w ogóle nie funkcjonuje, a przy ostatniej iui wyprodukował pęcherzyk, co mnie podbudowało na inv ;-)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa Twoje AMH nie jest takie niskie, zwłaszcza że (przepraszam) jesteś po 30-stce. Ja nie mogłam wogóle podchodzić do iui.

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lekarz mówi, że nie ma tragedii z tym amh, ale sam przy 3 iui już powiedział, ze następny krok to inv, ile są warte te moje komórki jajowe, to się okaże przy inv pewnie,
    a aga leki kupowałaś w aptece medicover? bo sie zastanawiam czy gdybym chciała szukac taniej, to ile taniej wyjdzie, ile bedę sie musiała po miescie najeździć i jak w ogóle z dostępnością - ci na dole wiedza w co się zaopatrywać ...

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam tylko w medicover. Ja nie jestem z wrocławia więc jeżdżenie dla mnie po całym mieście nie jest proste. A poza tym jak patrzyłam na ceny leków to nie ma dużej różnicy między medicoverem a innymi. Zwłaszcza że od jutra przecież wchodzi refundacja leków. Więc ceny nie będą wysokie, a różnice tym bardziej mało znaczące.

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, masz rację z tymi lekami

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    no tak, masz rację z tymi lekami

a kiedy masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze teraz się umówić przed kolejną @, więc pewnie ok 10 lipca

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ