IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaana ja robilam te badania po poronieniu by sprawdzic czy w organizmie nie ma stanu zapalnego ktory zwalczyl ciaze oprocz tego robilam tez przeciwciala przeciw lozyskowe...
Robi sie je w dowolnym dniu cyklu...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziekuje za wyczerpujace info :*
Jak sie domyslam nie sa one objete refundacja
U mnie trwa pakowanie, jutro wyjezdzamy na urlopik! Moze w koncu odpoczniemy troche od codziennosci.Kava, Beata.D, kaarolaa, Fedra, MisiaMisia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aaana nie mam pojecia czy sa refundowane ja musialam szybko je zrobic i nie bardzo mialam jak isc do gina na nfz a juz tyle wydalam ze juz mi wszystko jedno bylo czy za nie zaplace czy nie
Urlopujacym sie Dziewczyna zycze pieknej pogody i byscie wrocily z nowa silaniecierpliwa, mala29_, aaana lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Powiem Wam dziewczyny, ze kazda ktora ma taka mozliwosc powinna co jakis czas wyjechac na pare dni oderwac mysli, powiem Wam szczerze, ze bardzo sie uspokoilam i zdystansowalam ( choc nie wiem na jak dlugo;) Prawie calkowicie udalo mi sie odciac mysli od tematu staran, wracam do nich kazdegnw ranka, kiedy zagladam co sie u Was dzieje;)
Minuska baardzo szczerze gratuluje i zycze spokojnych 9 miesiecy!!
Wytrwalosci dziewczyny nam wszystkim zycze!Beata.D, martusia1986, Mount, Fedra, Kava, mala29_, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczynki,
mam do Was takie pytanko bo się zaczęłam mnartwić: dzisiaj mam 13 dc, czyli w sumie takie dni okołoowulacyjne, od 3 dni dosyć mocno boli mnie brzuch, wczoraj i przedwczoraj strasznie mnie jajniki kłuły, a dzisiaj ból brzucha się utrzymuje i pojawiło się jakieś dziwne brązowe plamienie, nawet były małe plamki krwi... martwię się, żeby to nie były jakieś komplikacje po tej mojej ostatniej nieudanej stymulacji...czy któraś z Was tak miała? -
Obwieszczenie MZ z 24 06 2014
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r -
nick nieaktualny
-
Tosia 1981 wrote:Obwieszczenie MZ z 24 06 2014
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r
Powiem szczerze, ze po przeczytaniu tego dalej jestem glupia:/ jak to sie ma w praktyce do lekow stosowanych przy stymulacji jest mi ktos to w stanie przetlumaczyc z polskiego na nasze??? -
Ja sprawdziłam leki brane przeze mnie i refundowane są od 1.07: Gonal, Cetrotide, Fostimon
Ale jak piszę - sprawdziłam tylko te, które ja brałamMixa lubi tę wiadomość
1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
Moniaa wrote:http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r.
A ja znowu o tych lekach
Minuśka siedzę w stresie do 16... dawaj od razu znać co u Ciebie. A teraz po cichutku gratulacje
No po tym można rzec, że wlicza sie
- Cetrotide
- Gonal f
- Puregon
- Menopur
- Merional
- Menogon
- Bravelle
- Fostimon
- Decapeptyl
- Decapeptyl Depot
- Gonapeptyl Daily
- Diphereline SR
- Diphereline
Pisałam już to wczesniej, nawet poszukałam leków zawierających te substancje czynne i je tu zamieściłam
Mixa lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:I w Twoim przypadku Violik bylaby to duza roznica w kosztach??
np. liczyłam Gonal 300 jednostek
ja płaciłam 370 zł.
wysokość limitu to 303,29
ryczałt
370 - 303,29 + 3,20 = 69,91
jeśli dobrze obliczyłam
widzę na stronie MZ że to na 2 lata i do 40 r. życia (czyli adekwatnie do programu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 20:33
1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
Violik wrote:np. liczyłam Gonal 300 jednostek
ja płaciłam 370 zł.
wysokość limitu to 303,29
ryczałt
370 - 303,29 + 3,20 = 69,91
jeśli dobrze obliczyłam
widzę na stronie MZ że to na 2 lata i do 40 r. życia (czyli adekwatnie do programu)