IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
PragnącaDziecka wrote:Trzymam kciuki, kiedy masz zrobic bete?
Dzięki bardzo za kciukasy,będą potrzebne to ostatnia blastka
Beta 15.04 i nic mnie nie ruszy aby próbować wczesniej.
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
karina76 wrote:Dzięki bardzo za kciukasy,będą potrzebne to ostatnia blastka
Beta 15.04 i nic mnie nie ruszy aby próbować wczesniej.karina76 lubi tę wiadomość
-
kookana1987 wrote:Hej Dziewczyny, no niestety beta 1
dzień przepłakany no ale mam jeszcze mrozaczka wiec w nim nadzieja, a później to już nie wiem
Kookana, doskonale wiem co czujesz - u mnie beta w 9 dpt była 0,531. Przebeczałam 2 tygodnie, nie powiem Ci, że z czasem to minie, ale będzie już trochę lżej.
Też mam 1 mrozaka jeszcze, jak się następnym razem nie uda, to nie wiem co zrobię.
3maj się!I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Nika podchodzilas komercyjnie czy z rzadowki? Czym bylas stymulowana? Ile mialas komorek po punkcji? Ja tez jestem po 1 nieudanym in vitro, i zostal mi 1 mrozaczek, ktory mam moec podany w tym cyklu. A Ty kiedy masz miec transfer?
A poprzedni transfer mialam tak jak Ty 08.03Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 19:52
-
karina76 wrote:Dzięki bardzo za kciukasy,będą potrzebne to ostatnia blastka
Beta 15.04 i nic mnie nie ruszy aby próbować wczesniej.monia2015, karina76 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
monia2015 wrote:Dziewuszki biorę zastrzyki Prolutex, czy tez po podaniu boli miejsce przez kilka dni? Ja dopiero wzięłam 3 a zostało jeszcze 11 i nie wiem gdzie już się kuć!
monia2015 - niestety po Prolutexie mnie też boli. Niedawno poruszałyśmy ten temat na forum - dziewczyny radziły zmienić igłę na mniejszą i stosować strzykawkę z gumowym tłokiem.
Lekarz mi powiedział, że jak już nie ma gdzie kłuć w brzuch, to można robić ramiona i w uda.
Próbowałam w ramiona, jest do przeżycia.monia2015 lubi tę wiadomość
I procedura
Iva79 wrote:Hej dziewczyny udalo sie Beta 73
Gratulacje!!! Bardzo się cieszęIva79 lubi tę wiadomość
-
Jutro mam mieć transfer:) trzymajcie kciuki aby do niego doszło.....miłego wieczorka
nika03, lawendowapani, józefka, amygdala, V., Lianna, karina76, Asiula86, Iva79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynika03 wrote:monia2015 - niestety po Prolutexie mnie też boli. Niedawno poruszałyśmy ten temat na forum - dziewczyny radziły zmienić igłę na mniejszą i stosować strzykawkę z gumowym tłokiem.
Lekarz mi powiedział, że jak już nie ma gdzie kłuć w brzuch, to można robić ramiona i w uda.
Próbowałam w ramiona, jest do przeżycia.
Jeśli chodzi o prolutex wprowadzając go w brzuch trzymaj tę część przy igle, wprowadzaj powoli i jak wyjmiesz igłę dociśnij z calej siły wacikiem i trzymaj ok 2-3 minut. Powinno pomóc.monia2015, nika03 lubią tę wiadomość
-
PragnącaDziecka wrote:Nika podchodzilas komercyjnie czy z rzadowki? Czym bylas stymulowana? Ile mialas komorek po punkcji? Ja tez jestem po 1 nieudanym in vitro, i zostal mi 1 mrozaczek, ktory mam moec podany w tym cyklu. A Ty kiedy masz miec transfer?
A poprzedni transfer mialam tak jak Ty 08.03
PragnącaDziecka, to ten dzień kobiet nie okazał się szczęśliwy dla nas obu.
Niestety podchodziłam komercyjnie i to jest ból, bo jak nie uda się kolejny transfer, to na prawdę nie będę mogła zbyt szybko pozwolić sobie na kolejną procedurę
Poza tym trochę się już spinam, bo wiek mam już też nie najmłodszy
Do stymulacji miałam menopur, orgulatran no i ovitrelle 36h przed punkcją.
Powstało 19 komórek, pobrali 6, na początku było 5 zarodków, ale zamrozili tylko 2 w 3 dobie (mam b. wyskie AMH, więc łatwo przplątała się hiperka).
Jako, że działamy na sztucznym cyklu, to lekarz powiedział, że nie trzeba robić żadnej przerwy między transferami, jednak ja bym drugiej porażki miesiąc po miesiącu nie wytrzymała, więc zdecydowałam się zrobić cykl przerwy.
Teraz mam 16dc, zaczęłam dziś luteinę, kolejny transfer wg. moich obliczeń powinien być koniec kwietnia/początek maja.
A jak u Ciebie? Kiedy Twój kolejny transfer?I procedura
Nika ja tez mam b.wysokie amh powyzej 16. Mialam protokol krotki puregon, orgaluten i ovitrelle. 12 komorek pobrano ale tylko 6 bylo dojrzalych. Z czego tylko 2 sie zaplodnily i mialam transfer 3 dniowego zarodka 08.03 - niestety nie udalo sie
i teraz mam 12dc. jutro wizyta u lekarza,ktory ma sprawidzic czy wszystko u mnie w jajnikach ok. Jak bedzie dobrze to podajemy mrozaczka. Mam nadzieje ze tym razem sie uda czego i Tobie zycze
Ja nie chciala czekac ... jak sie nie uda to laparo i kolejna stymulacja. Kiedys sie uda...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 20:20
-
PragnacaDziecka - to mrozaka by juz jutro podawali? Bierzesz teraz jakies leki? Jesli tak, to jakie?
I co masz brac po transferze?
3mam kciuki za jutro, daj znac co lekarz powiedzial.
Niby kazdemu sie predzej czy pozniej udaje, ale chyba w obecnej sytuacji nie musze Ci mowic, ze mam wrazenie, ze wszystkim sie udaje tylo nie mi...I procedura
Od którego dnia cyklu zaczyna się stymulację przy krótkim protokole? bez antykoncepcyjnychHashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Tyszanka ja mówiłam już wcześniej że umawiam się z Tobą na betowanie inaczej być nie mogło
Przyznam wam się,że też dzisiaj się pobuczałam parę razy.Najpierw jak embriolog powiedział że musiał odmrozić naszą ostatnia blastkę.Potem gdy leżałam po transferze lekarz pokazał mi na monitorze mojego kropka i nie wiem czy specjalnie czy nieświadomie wyszedł zostawiając włączony monitor.
Tak leżałam wpatrzona w ten mały punkcik,pogłaskałam palcem monitor parę razy prosząc by ten cud został ze mną.
Na koniec musiałam powiedzieć mężowi że nie mamy już zarodków i nie będzie kolejnej szansy...i co będzie jak nam się nie uda ?
Mam kochanego męża który sprowadził mnie do pionu mówiąc że musimy wierzyć bo to podstawa największych cudów jakie spotkały nas w życiu.
Tak że jak wy to mówicie -podniosłam łebek do góry,założyłam koronę i zasuwam z uśmiechem do przodu po mój cud
Asiula mysle tu też o Tobie,mamy podobna sytuację musisz wierzyć i z uśmiechem czekać na piękną betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 20:56
amygdala, nika03, Tyszanka81, sylvuś, Asiula86, gosia81 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Dziewczynki czy branie podczas stymulacji leków typu ibuprom może jakoś źle wpłynąć na wynik stymulacji?? Będę wdzięczna za pomoc bo jestem właśnie w trakcie i straszliwie mnie boli brzuch i jajniki i nie wiem czy mogę coś wziąć czy nie???
Z góry dziękuję! -
Ania lepszy jest paracetamol spokojnie można wziąć. Ibupromu nie zaleca się kobietom starającym się o dziecko i w ciąży.
Anatolka lubi tę wiadomość
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
karina76 w tej procedurze wszystko układał się pieknie dużo jajek, ładnych. Pobrali 12, 6 poszła do zapłodnienia, codziennie dzwoniłam i męczyłam embriologa i słyszałam w kółko że idą jak burza, w 4 dzień zadzwoniłam potwierdzić transfer i pierwsze ziarenko nie pewności usłyszałąm dziś nie zaglądamy bo to najgorsza doba dla zarodków. Dzień transferu wiem że blastka 4AA zaraz we mnie wyląduje, moja doktor prowadząca przeprowadza zabieg, no nic tylko się cieszyć, wiem że mamy 1 blastkę któa ma jechać na zimowiska. Dzień pó transferze dowiaduje się, ze nie doszło do zimowisk, klapa brak mrozaków. Płacz, załamanie itp. Na co mój małżonek do mnie ogarnij się kobieto potrzebny jest ten jeden jedyny i on jest juz w Tobie. Płakałam jeszcze kilka dni dokładnie do 7 dpt kiedy beta wyszła pozytywnie. Słuchaj męża cholera rzadko bo rzadko ale czasami mają rację
trzymam kciuki za Was !!!
Beata.D, karina76, Konwalia, Iva79 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualnyAniaT wrote:Dziewczynki czy branie podczas stymulacji leków typu ibuprom może jakoś źle wpłynąć na wynik stymulacji?? Będę wdzięczna za pomoc bo jestem właśnie w trakcie i straszliwie mnie boli brzuch i jajniki i nie wiem czy mogę coś wziąć czy nie???
Z góry dziękuję!