X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, INV, literówka.
    Endometrioza 1 st wyszła na laparo w październiku.
    Leczę się w Provicie w Katowicach :) Mam mieć długi protokół i IMSI, tyle wiem na razie, więcej omówimy na wizycie 18.04 ;)
    Tak sądziłam, że bez szans

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    tak, INV, literówka.
    Leczę się w Provicie w Katowicach :) Mam mieć długi protokół i IMSI, tyle wiem na razie, więcej omówimy na wizycie 18.04 ;)

Hej, a czy w Twoim przypadku endo to jedyny powód IMSI czy jeszcze może słabe nasienie? Czy lekarz Ci mówił, że stosuje się długi protokół przy endo?? bo sama od niedawna dowiedziałam się, że jestem "nosicielką" a pierwszy protokół miałam krótki..

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    tak, INV, literówka.

IVF, In Vitro Fertilisation ;) to taki drobiazg, przepraszam że się czepiam :)

Skoro IMSI to znaczy, że Twój partner ma słabe nasienie, tak? Wydaje mi się, że tylko przy męskich problemach wdrażają IMSI, ale może jeszcze za mało wiem ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam endometrioze a mąż bardzo dobre nasienie i miałam właśnie IMSI że względu na endomende :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:35

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, mąż ma bardzo dobre nasienie.
    Szczerze nie dopytywałam czemu długi protokół i IMSI, szczzególnei że gdzieś doczytałam że długi= większe szanse i IMSI tez większa skuteczność, a nieukrywając przy takich kosztach 800zł więcje(niż ICSI) nie przeraża mnie.

szurusiowa, a mocną endometriozę masz? I jaki efekt? Czy jeszcze czekasz na wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:48

• Saramago Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem też zaskoczona, że przy dobrym nasieniu IMSI. Mnie z kolei powiedziano, że przy endometriozie stosuje się ICSI...

Tak czy siak, trzymam kciuki za powiedzenie Vaina

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMSI to po prostu "dokładniejsze ICSI" więc czemu nie :) skoro w jakiś sposób może zwiększyć szanse. Trzymam kciuki :)

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina III/IV stopień. Jestem po jednym transferze dopiero. Teraz przygotowania do crio.
    I tak jak V pisze ze dokładniejsze ICSI. Też na początku miałam powiedziane że będzie ICSI ale ze komórki nie były za piękne to nie chcieli żadnej stracić i zrobili IMSI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 12:02

V. lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurusiowa w takim razie powodzenia z crio.
    V - dzieki za poprawienie z nazwą - jesem nowa i dopiero się uczę :P
    Też trzymam kciuki, szczególnie że punkcja tuz tuz :)

szurusiowa, V. lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Ech... a mnie ogarnia stres... czuję, że będę w puli tych, którym nawet ivf nie pomaga :(

Asiula86 mam nadzieję, że Ty i Sysiaaa jesteście następne z weteranek do zaciążenia po Piggy i Mimbli. Kciukam za Twojego groszka.

V., gosia81, shooa, sylvuś, Asiula86, agulas, Sysiaaaaa lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Pytałam lekarza o badania genetyczne, ale uznał że nie widzi potrzeby ich robić ale jeśli bardzo się upieram to możemy z mężem zrobić kariotyp. Przeglądam cennik na stronie łódzkiego genosu, podpowiedzcie mi czy to jest kariotyp w limfocytach z krwi obwodowej?
    http://www.genos.com.pl/pacjenci/

p19ukw7ifmlxopac.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, dzisiaj masz wizytę? Koniec stymulacji? :)

Mallina, tak :) i niezła cena, 700 zł za dwie osoby. My też tyle płaciliśmy.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Gdzieś tu na forum czytałam, że w tym są też badane komórki NK. Są czy muszę dodatkowo robić badanie?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Konwalia, dzisiaj masz wizytę? Koniec stymulacji? :)

Tak, ja już po wizycie. Stymulacji koniec. Na dzisiaj tylko został ten orangutan i gonapeptyl a w piątek punkcja. W środę transfer. Trochę się zdziwiłam, że będzie świeży transfer przy estradiolu 6129 pmol/l w 7 ds. Nie za wysoki? Okropnie boję się hiperki.

Na co jest estrofem? W poprzedniej procedurze go nie miałam...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:
    Dziwi mnie ze mam cykl przerwy zanim zabiore mrozonka :/ moze to przez te moje wielkie jajcory i hiperke :/

kookana1987 ja miałam dwa cykle przerwy i wyszło mi to na dobre. Organizm wypoczął i zarodek się zadomowił. Będzie dobrze. &&&

Iva79 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny został mi jeden lek z procedury i z potrzeby dbania o środowisko chciałabym go komuś oddać (nie sprzedać). Gdzie polecacie napisać?

Tutaj nie będę, bo mnie zaraz Mimbla przywoła do porządku :)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Mam pytanko. Pytałam lekarza o badania genetyczne, ale uznał że nie widzi potrzeby ich robić ale jeśli bardzo się upieram to możemy z mężem zrobić kariotyp. Przeglądam cennik na stronie łódzkiego genosu, podpowiedzcie mi czy to jest kariotyp w limfocytach z krwi obwodowej?
    http://www.genos.com.pl/pacjenci/

w Invi Med maja po 320 zł od osoby za kariotyp..wynik moze byc na zawt po 14 dniach

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    w Invi Med maja po 320 zł od osoby za kariotyp..wynik moze byc na zawt po 14 dniach
    W którym Invimedzie?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 ja tez mam cykl przerwy, ostatnio na wizycie lekarz mowil ze jajniki lekko powiekszone a pozatym on woli cykl przerwy przed crio, chyba po to zeby organizm doszedl do siebie.
    u mnie do embriotransferu nie doszlo z powodu progesteronu, byl za wysoki. teraz czekam na crio

Tyszanka trzymam kciuki :*

Iva79 gratulacje!! :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:03

Tyszanka81, Iva79 lubią tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Gdzieś tu na forum czytałam, że w tym są też badane komórki NK. Są czy muszę dodatkowo robić badanie?

Wydaje mi się, że trzeba je zbadać dodatkowo. Ja kariotypy badałam a badania komórek NK nie miałam. To chyba w ogóle coś innego, kariotypy to badanie genetyczne a NK immunologiczne. Ale może można zrobić to z jednej próbki krwi? Nie wiem.

Konwalia, no to mocne kciuki! Estradiol faktycznie wysoki, ale czy za wysoki? nie wiem, chyba pozostaje zaufać lekarzowi... Ja jutro kończę zastrzyki jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. Szybko mi zleciało, dopiero co czekałam na start protokołu a tu już koniec.

‹‹ 3183 3184 3185 3186 3187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ