IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:dziewczyny czy wy przed transferem lub criotransferem mialyscie zlecenie zrobienia czystosci pochwy ? mi nic lekarz nie mowil o takiej potrzebie...
Mnie też lekarz nie zlecił jak nie miałam objawów infekcji, ale poprosiłam przed usg Dra M., że chce żeby mi pobral wymaz i nie było problemu. Sama dla siebie zrobiłam -
józefka wrote:sylvuś tak jutro wizyta i zamiast się cieszyć jestem cała rozdygotana, nie dobrze mi. nerwy biorą górę, tak chciałam tej wizyty, tego USG, a teraz boje się jak cholera. Mam nadzije jutro poznać Kropka i go usłyszeć
Dzisiaj tylko oglądanie będzie na słuchanie jeszcze trochę za wcześnie ale emocje i tak wielkie!!!!!Anatolka, sylvuś, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Dzisiaj tylko oglądanie będzie na słuchanie jeszcze trochę za wcześnie ale emocje i tak wielkie!!!!!
Raczej na słuchanie się nie nastawiaj na tym etapie. Raczej na pikajacy punkcik na ekranie. Bezpiecznie słuchac można chyba po 10-11 tygodniu dopiero. -
Józefka ogromne gratulacje, strasznie się cieszę... i zazdroszczę
Trzymajcie się zdrowo
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Józefka wszystko będzie dobrze
Zobaczysz Kropka i jego bijące serduszko
Saramago lubi tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
Mimi86 wrote:Vaina ja teraz będę brała miesiąc antyki i zacNe stymulację jakoś w połowie maja
Mimi86, to jesteśmy we 2ja nie mogę się już doczekać @, żeby zacząć antyki, jestem taka nakręcona jakby się już udało
a to dopiero początek długiej, krętej drogi...
Mimi86 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
PragnącaDziecka wrote:Jesli czystosc masz aktualna tzn.wazna ( nie wiem ile jest wazna 2-3 m-ce) to nie musisz robic. Jak skonczy Ci sie waznosc badania to lekarz powie Ci o tym
Czyli jak dr nie zleci badań, to warto się upomnieć? Ja jakoś zawsze muszę się upominać o badania. Sami mi nigdy nie zlecają, a wcale nie mam ich wszystkich aktualnych.
Hormony mam z 2014r., a cytologię z maja 2015, posiew w kierunku chlamydii, urea itp. z listopada 2015. Póki co dr mi tylko vitd zlecił, amh i LH.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 11:12
Peonia88
-
lilou wrote:a co się dzieje z pozostałymi dojrzałymi komórkami, skoro tylko 6 zapładniają jak się ma mniej niż 35 lat?
Zazwyczaj są niszczone. Można też oddać je do adopcji.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Konwalia, Lilou u nas stwierdzono niepłodnosc idiopatyczną, powiem szczerze że to wielka niewiadoma i w związku z tym nie wiadomo co leczyć....
Moja poprzednia ciąża zakończyła się na przełomie 8/9tyg- przestało bić serce Maleństwa to był XII 2013<3
Od tamtego czasu próbowalismy najpierw naturalnie,potem cykle monitorowane, inseminacja a na koniec zostało in vitro,niestety III procedury i tylko 2 transfery,ostatni sie nie odbył w lutym.
Po tym jak się dowiedziałam ,że go nie będzie załamałam się, było mi już wszystko jedno, z dnia na dzięn odstawiłam wszystkie tabletki,nawet luteiny nie brałam żeby wyregulować cykl....
Następny był już ten szczęśliwy
Bardzo dziękuję Wszystkim za gratulacje i takie dobre,miłe słowa
Wiem że jeszcze może byc róznie ale wierzę !
Wierzę że Wszystkie tutaj bedziemy szcześliwymi Mamami,tylko czasami trzeba chilę dużej poczekać na ten moment.Asia_88, Konwalia, monia2015, V., Angela B-D, lilou, kookana1987, Saramago, Iva79, Lianna, Beata.D, Asiula86 lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
lilou wrote:Czyli jak dr nie zleci badań, to warto się upomnieć? Ja jakoś zawsze muszę się upominać o badania. Sami mi nigdy nie zlecają, a wcale nie mam ich wszystkich aktualnych.
Hormony mam z 2014r., a cytologię z maja 2015, posiew w kierunku chlamydii, urea itp. z listopada 2015. Póki co dr mi tylko vitd zlecił, amh i LH. -
Jestem po crio.. niestety cała w nerwach i we łzach.. zamiast się cieszyć, że się ładnie rozmroziło i transfer się odbył, to ja martwię się tym, że podano "słabą" blastkę.
Nie mogę zrozumieć skoro przy naszych zamrożonych zarodkach 2AA, 4BB i 2BB podali właśnie tę ostatnią..
Myślę że ryczę też dlatego, że emocje ze mnie schodzą.. Jezu daj mi siły..karina76 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:Jestem po crio.. niestety cała w nerwach i we łzach.. zamiast się cieszyć, że się ładnie rozmroziło i transfer się odbył, to ja martwię się tym, że podano "słabą" blastkę.
Nie mogę zrozumieć skoro przy naszych zamrożonych zarodkach 2AA, 4BB i 2BB podali właśnie tę ostatnią..
Myślę że ryczę też dlatego, że emocje ze mnie schodzą.. Jezu daj mi siły..
Asia, ale Ty wiesz, że te z pozoru gorzej rokujące blastki właśnie często dają ciążę?Sporo dziewczyn z tego forum jest na to dowodem. Moja koleżanka też zaszła po trzecim transferze, pierwsze dwie NAJMOCNIEJSZE blastki się nie przyjęły, a trzecia słaba owszem. Nie rycz, w ciąży jesteś
Powodzenia!
Ja o 14:30 mam ostatni monitJoanna85, Saramago, asia-m-b, Lianna lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc