WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina ja teraz będę brała miesiąc antyki i zacNe stymulację jakoś w połowie maja

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny czy wy przed transferem lub criotransferem mialyscie zlecenie zrobienia czystosci pochwy ? mi nic lekarz nie mowil o takiej potrzebie...

Mnie też lekarz nie zlecił jak nie miałam objawów infekcji, ale poprosiłam przed usg Dra M., że chce żeby mi pobral wymaz i nie było problemu. Sama dla siebie zrobiłam :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    sylvuś tak jutro wizyta i zamiast się cieszyć jestem cała rozdygotana, nie dobrze mi. nerwy biorą górę, tak chciałam tej wizyty, tego USG, a teraz boje się jak cholera. Mam nadzije jutro poznać Kropka i go usłyszeć :)

Dzisiaj tylko oglądanie będzie na słuchanie jeszcze trochę za wcześnie ale emocje i tak wielkie!!!!!

Anatolka, sylvuś, Iva79 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus wow!! Wow, wow. Gratuluje Ci tego naturalnego cudu. A jaka była u Was przyczyna niepłodności?

sylvuś, Asia_88 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Dzisiaj tylko oglądanie będzie na słuchanie jeszcze trochę za wcześnie ale emocje i tak wielkie!!!!!

Raczej na słuchanie się nie nastawiaj na tym etapie. Raczej na pikajacy punkcik na ekranie. Bezpiecznie słuchac można chyba po 10-11 tygodniu dopiero.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzieki za info na co mogę się nastawiać, mam nadzieje że Kropek juz sie tam rozgoscił na najblizsze miesiace :)

Anatolka, karina76, monia2015, sylvuś, Iva79 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka ogromne gratulacje, strasznie się cieszę... i zazdroszczę :) <3 Trzymajcie się zdrowo

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka wszystko będzie dobrze :) Zobaczysz Kropka i jego bijące serduszko :)

Saramago lubi tę wiadomość

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • lilou Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Vaina ja teraz będę brała miesiąc antyki i zacNe stymulację jakoś w połowie maja

Mimi86, to jesteśmy we 2 :) ja nie mogę się już doczekać @, żeby zacząć antyki, jestem taka nakręcona jakby się już udało :P a to dopiero początek długiej, krętej drogi...

Mimi86 lubi tę wiadomość

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś, serdecznie gratuluję, dołączam do pytania, jaki był wasz problem?

sylvuś lubi tę wiadomość

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, koniecznie daj znać jak będziesz po wizycie. Kropek na pewno się rozgościł na dobre i tak szybko Cię nie opuści :)

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    ebe28 jesli nie masz skonczonych 35 lat to tylo 6 zpladniaja wiec jest ok :) trzymam kciuki

a co się dzieje z pozostałymi dojrzałymi komórkami, skoro tylko 6 zapładniają jak się ma mniej niż 35 lat?

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Jesli czystosc masz aktualna tzn.wazna ( nie wiem ile jest wazna 2-3 m-ce) to nie musisz robic. Jak skonczy Ci sie waznosc badania to lekarz powie Ci o tym

Czyli jak dr nie zleci badań, to warto się upomnieć? Ja jakoś zawsze muszę się upominać o badania. Sami mi nigdy nie zlecają, a wcale nie mam ich wszystkich aktualnych.
    Hormony mam z 2014r., a cytologię z maja 2015, posiew w kierunku chlamydii, urea itp. z listopada 2015. Póki co dr mi tylko vitd zlecił, amh i LH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 11:12

Peonia88
  • V. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    a co się dzieje z pozostałymi dojrzałymi komórkami, skoro tylko 6 zapładniają jak się ma mniej niż 35 lat?

Zazwyczaj są niszczone. Można też oddać je do adopcji.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, Lilou u nas stwierdzono niepłodnosc idiopatyczną, powiem szczerze że to wielka niewiadoma i w związku z tym nie wiadomo co leczyć....
    Moja poprzednia ciąża zakończyła się na przełomie 8/9tyg- przestało bić serce Maleństwa to był XII 2013<3
    Od tamtego czasu próbowalismy najpierw naturalnie,potem cykle monitorowane, inseminacja a na koniec zostało in vitro,niestety III procedury i tylko 2 transfery,ostatni sie nie odbył w lutym.
    Po tym jak się dowiedziałam ,że go nie będzie załamałam się, było mi już wszystko jedno, z dnia na dzięn odstawiłam wszystkie tabletki,nawet luteiny nie brałam żeby wyregulować cykl....
    Następny był już ten szczęśliwy ;)

Bardzo dziękuję Wszystkim za gratulacje i takie dobre,miłe słowa :)
    Wiem że jeszcze może byc róznie ale wierzę !
    Wierzę że Wszystkie tutaj bedziemy szcześliwymi Mamami,tylko czasami trzeba chilę dużej poczekać na ten moment.

Asia_88, Konwalia, monia2015, V., Angela B-D, lilou, kookana1987, Saramago, Iva79, Lianna, Beata.D, Asiula86 lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Czyli jak dr nie zleci badań, to warto się upomnieć? Ja jakoś zawsze muszę się upominać o badania. Sami mi nigdy nie zlecają, a wcale nie mam ich wszystkich aktualnych.
    Hormony mam z 2014r., a cytologię z maja 2015, posiew w kierunku chlamydii, urea itp. z listopada 2015. Póki co dr mi tylko vitd zlecił, amh i LH.
    Z tego wynika ze u mnie w klinice jest wymagane a w innych nie

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś gratulacje <3

sylvuś lubi tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:

Ja mam zamrożone- 16 szt.

ih9kcbx.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po crio.. niestety cała w nerwach i we łzach.. zamiast się cieszyć, że się ładnie rozmroziło i transfer się odbył, to ja martwię się tym, że podano "słabą" blastkę.
    Nie mogę zrozumieć skoro przy naszych zamrożonych zarodkach 2AA, 4BB i 2BB podali właśnie tę ostatnią..
    Myślę że ryczę też dlatego, że emocje ze mnie schodzą.. Jezu daj mi siły..

karina76 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• V. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Jestem po crio.. niestety cała w nerwach i we łzach.. zamiast się cieszyć, że się ładnie rozmroziło i transfer się odbył, to ja martwię się tym, że podano "słabą" blastkę.
    Nie mogę zrozumieć skoro przy naszych zamrożonych zarodkach 2AA, 4BB i 2BB podali właśnie tę ostatnią..
    Myślę że ryczę też dlatego, że emocje ze mnie schodzą.. Jezu daj mi siły..

Asia, ale Ty wiesz, że te z pozoru gorzej rokujące blastki właśnie często dają ciążę? :) Sporo dziewczyn z tego forum jest na to dowodem. Moja koleżanka też zaszła po trzecim transferze, pierwsze dwie NAJMOCNIEJSZE blastki się nie przyjęły, a trzecia słaba owszem. Nie rycz, w ciąży jesteś :D Powodzenia!

Ja o 14:30 mam ostatni monit :)

Joanna85, Saramago, asia-m-b, Lianna lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
‹‹ 3187 3188 3189 3190 3191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ