IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
asia-m-b, to na pewno emocje płaczą. Wypłacz się i później zostaje już tylko pozytywne myślenie. Nie znam się jeszcze za dobrze, ale z tego co zauważyłam na forum, to trzeba wierzyć w każdy zarodek, a te na oko słabe potrafią dać nawet potrójne szczęścia. Więc głowa do góry i ciesz się, że jesteś w ciąży. A za kilka dni się okaże, czy zostanie z Tobą czy nie, ale na pewno woli mieć szczęśliwą mamę
asia-m-b lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Kamilam8 wrote:Ja mam zamrożone- 16 szt.
a koszt mrożenia komórki taki sam jak zarodka? Ile cię kosztowało mrożenie 16 komórek? Tzn że później w razie niepowodzenia nie trzeba przechodzić ponownie stymulacji tylko odmrażają i zapładniają te komórki?
Peonia88
-
lilou wrote:a co się dzieje z pozostałymi dojrzałymi komórkami, skoro tylko 6 zapładniają jak się ma mniej niż 35 lat?Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Asia 2BB nie jest przecież taka zła, na mnie czeka 3BC i to jedna jedyna, a Ty masz jeszcze dwie w zapasie
Głowa do góry, będzie dobrze!!!
Ja z kolei łapię schizę, że moja źle się rozmrozi i z transferu będą nici jak i z całego ivf... ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:01
asia-m-b, kookana1987 lubią tę wiadomość
-
asia-m-b wrote:Jestem po crio.. niestety cała w nerwach i we łzach.. zamiast się cieszyć, że się ładnie rozmroziło i transfer się odbył, to ja martwię się tym, że podano "słabą" blastkę.
Nie mogę zrozumieć skoro przy naszych zamrożonych zarodkach 2AA, 4BB i 2BB podali właśnie tę ostatnią..
Myślę że ryczę też dlatego, że emocje ze mnie schodzą.. Jezu daj mi siły..
Asia nie masz co się zamartwiać najważniejsze że wszystko poszło tak jak trzeba.Teraz jest czas na opadnięcie emocji i nabranie wiary że czasem te niepozorne zarodki dają efekt wow !
Pamiętaj że Twoje podejście i samopoczucie ma znaczenie również na twojego kropusia.
Bądz dobrej myśli i zacznij się cieszyć że nie jesteś już sama
asia-m-b, monia2015 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Amygdala ja pytalam wczoraj o rozmrazanie lekarza bo tez zaczelam myslec a co gdyby...i powiedzial ze nie zdarzylo im sie aby cos sie stalo podczas rozmrazania blastocysty.Takze nie martw sie na zapas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:27
amygdala lubi tę wiadomość
-
asia-m-b wrote:Jestem po crio.. niestety cała w nerwach i we łzach.. zamiast się cieszyć, że się ładnie rozmroziło i transfer się odbył, to ja martwię się tym, że podano "słabą" blastkę.
Nie mogę zrozumieć skoro przy naszych zamrożonych zarodkach 2AA, 4BB i 2BB podali właśnie tę ostatnią..
Myślę że ryczę też dlatego, że emocje ze mnie schodzą.. Jezu daj mi siły..
Nie panikujbędzie dobrze
ja też miałam tym razem podaną troszkę słabszą blastkę i się udało (na razie cieszę się po cichutku)
Trzymam bardzo mocno kciukiasia-m-b, lawendowapani, sylvuś, gosia81, Mimi86, Lianna lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie! ♥
macie racje, że moje nastawienie też ma duże znaczenie.. jakoś tak nie potrafiłam się powstrzymać od tych łez..
Zdziwił mnie fakt, że nie patrzą co rozmrażają.. robią to losowo.. mam nadzieję, że los dobrze wybrał
Amygdala z całego serca życzę Ci, żeby Twój zarodek pięknie się rozmroził
Angela B-D, amygdala, Asiula86 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
amygdala wrote:Asia 2BB nie jest przecież taka zła, na mnie czeka 3BC i to jedna jedyna, a Ty masz jeszcze dwie w zapasie
tak naprawdę to mamy jeszcze trzy w zapasie, bo 2BB były dwieczyli zostały na 4BB, 2AA i 2BB Mój mąż mówi, że te literki i cyferki Go nie interesują i całuję w brzuch
już już daję sobie mocnego klapsa w tyłek i uśmiecham się od ucha do ucha!Angela B-D, lawendowapani, lilou, amygdala, sylvuś, Anuszka, Asiula86, Lianna, Bianka4, V. lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
amygdala wrote:Asia 2BB nie jest przecież taka zła, na mnie czeka 3BC i to jedna jedyna, a Ty masz jeszcze dwie w zapasie
Ja z kolei łapię schizę, że moja źle się rozmrozi i z transferu będą nici jak i z całego ivf... ehh
na mnie czeka blastka 2BB - i w niej moja nadzieja!amygdala, asia-m-b, sylvuś, Mimi86, Bianka4 lubią tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Ja z kolei łapię schizę, że moja źle się rozmrozi i z transferu będą nici jak i z całego ivf... ehh
tez sie boję tego rozmrazania, ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze!amygdala lubi tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
kookana1987 wrote:na mnie czeka blastka 2BB - i w niej moja nadzieja!
Jezu tak mi głupio teraz, że marudziłam. Mam nadzieję, że moja Maryśka 2BB się na mnie za bardzo nie obraziła.
Kookana mocno wierzę, że Ci się uda i tego Ci życzę ♥Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Angela B-D wrote:Nie panikuj
będzie dobrze
ja też miałam tym razem podaną troszkę słabszą blastkę i się udało (na razie cieszę się po cichutku)
Trzymam bardzo mocno kciuki
Gratuluję Ci serdecznie! po cichutku oczywiściepochwal się jaką blasteczkę masz w brzuchu
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny, moze zadam glupie pytanie , ale nie znam sie na tym blastocysty maja rozne oznaczenia 2BB,BC itd. Moja ma 4CC tzn. ze jest gorszej jakosci od tych bb? Czy jak bo juz nic nie wiem
nie znam się na tym ale znalazłam coś takiego
cyfrę (od 1 do 6) – oznacza ona stopień rozwoju zarodka:
1 – jama blastocysty mniejsza niż połowa całego zarodka
2 – jama blastocysty większa niż połowa całego zarodka
3 – kompletna blastocysta, jama wypełnia prawie cały zarodek
4 – rozwinięta blastocysta, jama obejmuje cały zarodek, cienka osłonka
5 – blastocysta wydostaje się z osłonki
6 – blastocysta poza osłonką
pierwszą literę (A,B,C), oznaczająca jakość węzła zarodkowego (embrioblastu-ICM)
A – wiele komórek, ciasno upakowane
B – kilka komórek, luźno zgrupowane
C – bardzo niewiele komórek
drugą literę (A,B,C), która oznacza jakość trofoblastu (TE)
A – wiele komórek, tworzą spójną warstwę
B – mało komórek, tworzą luźny nabłonek
C – bardzo mało dużych komórekPragnącaDziecka, Iva79 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny jest serducho
Angela B-D, ojejku, amygdala, Konwalia, kassik, Joanna85, Eltasz, Kamilam8, lawendowapani, Neo84, karina76, Anuszka, Asia_88, monia2015, Sysiaaaaa, sylvuś, lipa, urocza, gosia81, Asiula86, Mimi86, Beata.D, Lianna, roletka, Różyczka, Mimbla, Bianka4, lilou, Anatolka, Iva79, V., Selena, Tosia 1981, Mallina, shooa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png