X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    tylko profertil, nie znamy przycczymny, ale była operacja zylaków powrózka 14 lat temu... nie wiamy jakie wyniki były przed zabiegiem...
    ide na 1 wizytę 2dni przed @ a dalej, mam nadzieję, ze mnie pokierują i zrobią usg w 2dc.
    Czyli, lepiej nie miec złudzeń i poczekac do tej 5 doby na transfer...

ed. przy tym amh ta oligozoospermia to pikuś, mamy żywe plemniki, więc tutaj nie ma przeszkód, przeszkoda są moje słabe komórki jajowe, dwie ciąże biochemiczne za mną, te mikroporonienia własnie mogą też swiadczyć o amh, ale nigdy na to nie wpadłam...

No ja nigdy kresek nie zobaczyłam, żadnej ciąży biochemicznej, nic... więc u nas raczej to kwestia kiepskich plemników, tak sądzę, chociaż sama już nie wiem co myśleć o naszej sytuacji.... tak czy siak, trzymam kciuki Kochanai obysmy zostały w końcu szcześliwymi rodzicami :) <3

Dzień dobry dziewczyny tak w ogóle i pięknego dnia i weekendu życzę a wszystkim pięknie zabetowanym jeszcze raz ogromne gratulacje <3

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. kciukam za punkcję Kochana <3
    Idę do macierzyństwa ale na warsztaty embriologów :)

Konwalia, kciukamy z całych sił i czekamy na info <3

Konwalia, V. lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. współczuję Ci tej punkcji w dniu ślubu przyjaciół :( ja to ledwo się ruszałam... ale każda inaczej to przechodzi :) trzymam kciuki <3

V. lubi tę wiadomość

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    V. kciukam za punkcję Kochana <3
    Idę do macierzyństwa ale na warsztaty embriologów :)
    Orientujesz się może czy trzeba być z tej kliniki żeby móc wziąść w nich udział?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:53

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Józefka, Angela, gratulacje! :D I łapię wszystkie wirusy, bo wkrótce moja szansa :)

Kaczorku, ja po pierwszym transferze miałam L4, niemal cały czas leżałam i czytałam książki, niestety beta nawet nie drgnęła. Teraz zamierzam prowadzić oszczędny, ale jednak normalny tryb życia. Mam pracę biurową, więc zwolnienia nie biorę. To leżenie i czekanie na wynik rzucało mi się na głowę, źle mi to robiło na psychikę.

Karina, temperaturę masz podwyższoną bo bierzesz spore dawki progesteronu, a to on podgrzewa organizm :)

Wczoraj miałam monitoring, skończyłam stymulację. Mam endometrium trójlinijne 10 mm, 14 pęcherzyków, punkcja jutro o 8:30. Wieczorem wbiłam sobie Ovitrelle. Lekarz zapisał mi antybiotyk na dzisiaj, a na później Estrofem (na co to?) i Lutinus, trzy pudełka. Z forum wiedziałam, że to drogie i pytałam czy nie mogłabym brać czegoś tańszego skoro dobrze znoszę zwykłą luteinę za 3 złote, ale uznał, że to będzie podcinanie gałęzi na której siedzę, bo inne dawki, bla bla. Czuję, że mnie naciągnął, ale już nie chciało mi się dyskutować, bo pewności nie miałam :/ także kwota jaką usłyszałam w aptece zwaliła mnie z nóg. No cóż... :/ Jestem ciekawa jaki mi estradiol wyszedł wczoraj, modlę się o 6 dojrzałych komórek. A w ogóle chyba puszczę totka, bo punkcja wypadła mi w dniu ślubu przyjaciół, także najpierw walnę sobie narkozę i kłucie jajek, a potem wskoczę w obcasy i zasuwam na imprezę, którą zapewne przesiedzę bo nie będę mogła się bawić. Jestem zła i sfrustrowana z tego powodu, ech...

Konwalia chyba właśnie ma punkcję, kciuki! &&&

V. zagraj w totka koniecznie!!!!!

V. lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    V. zagraj w totka koniecznie!!!!!

Edit: ucielo mi post :(
    Życzę robiłem bezproblemowej punkcji, pięknych jajek i mimo wszystko udanego wesela... Tylko uważaj na siebie bo jeszcze transfer Cię czeka ☺

V. lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Po pierwszej punkcji czułam się dobrze, łudzę się że teraz też tak będzie, zwłaszcza że adrenalina trochę mnie nakręci. Łyknę paracetamol i jakoś dam radę ;) Prosto z punkcji jadę na makijaż :P

Angela B-D, nika03 lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. na pewno będzie to niezapomniana sobota. Życzę Ci, żeby to była ta w której zrobi się Twój dzidziuś.

Ja czekam...

_cherryLady, V., Saramago lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia powodzenia i super jajców do zagroszkowania ;)

V tobie także owocnej soboty życzę :) Estrofem to nic innego jak estradiol bierze się go na rozbudowę i poprawę endometrium przed transferem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:41

V., Konwalia lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• mkl Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, wpadłam na chwilę...mam złe informacje, byłam wczoraj na IV inseminacji, lekarz powiedział mi że wczoraj było spotkanie w Warszawie z NFZ i na 90% leki do in vitro nie będą refundowane... mało tego lekarz w Warszawie, który refundował leki do komercyjnego in vitro został sprawdzony przez NFZ i...i musi oddać kasę, bo według nowego rządu refundacja leków jest tylko do refundowanego in vitro...co jest nie prawdą, będzie się odwoływał... teraz kliniki obawiają się kontroli.

Także za leki będzie trzeba zabulić 3tyś..plus około 7-10tyś na in vitro...nic tylko płakać;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:43

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• amygdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ten Lutinus to jest refundowany?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Witam was, wpadłam na chwilę...mam złe informacje, byłam wczoraj na IV inseminacji, lekarz powiedział mi że wczoraj było spotkanie w Warszawie z NFZ i na 90% leki do in vitro nie będą refundowane... mało tego lekarz w Warszawie, który refundował leki do komercyjnego in vitro został sprawdzony przez NFZ i...i musi oddać kasę, bo według nowego rządu refundacja leków jest tylko do refundowanego in vitro...co jest nie prawdą, będzie się odwoływał... teraz kliniki obawiają się kontroli.

Także za leki będzie trzeba zabulić 3tyś..plus około 7-10tyś na in vitro...nic tylko płakać;(

Masakra jakaś!!! :/ Może jeszcze pacjentom komercyjnym będą kazali zwracać za leki?!!!!
    Dziki kraj... :(

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl ale jak to? mój men dzwonił do Misnisterstwa tydzień temu i pytał czy wraz z koncem ref IVF będzie koniec leków to mu powiedzieli, że absolutnie nie. Mogą się jedynie zmieniać leki, na jakie bedą refundacje, więc nie kumam....

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, a ten Lutinus to jest refundowany?

Chyba nie, ja miałam ogólnie refundowane leki do stymulacji a za Lutinus zabuliłam jakieś 140 zł / opakowanie. Bolało.

Konwalia kciuki! &&&

• amygdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Chyba nie, ja miałam ogólnie refundowane leki do stymulacji a za Lutinus zabuliłam jakieś 140 zł / opakowanie. Bolało.

Konwalia kciuki! &&&
    V. a ile tych opakowań potrzeba?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    mkl ale jak to? mój men dzwonił do Misnisterstwa tydzień temu i pytał czy wraz z koncem ref IVF będzie koniec leków to mu powiedzieli, że absolutnie nie. Mogą się jedynie zmieniać leki, na jakie bedą refundacje, więc nie kumam....

Nie chce obrazić nikogo ale znając PIS zmieni zdanie jeszcze 100razy....oby na lepsze, miejmy nadzieję że jednak będą refundowane, wszystko się wyjaśni w lipcu... to było spotkanie kilku lekarzy z NFZ

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Saramago Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Nie chce obrazić nikogo ale znając PIS zmieni zdanie jeszcze 100razy....oby na lepsze, miejmy nadzieję że jednak będą refundowane, wszystko się wyjaśni w lipcu... to było spotkanie kilku lekarzy z NFZ

Kurcze ale w naprotechnologii, też stosują leki do stymulacji więc miejmy nadzieję, że zostawią refundację leków, bo inaczej to jakaś kuźwa masakra :/

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    V. a ile tych opakowań potrzeba?

Ja musiałam kupić trzy :/ Nie wiem na ile starczą, ale pewnie na miesiąc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:11

amygdala lubi tę wiadomość

• Altair Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :) Witam się na forum, bo dopiero się zarejestrowałam, chociaż podczytuję już od jakiegoś czasu. Jestem po pierwszym cyklu ICSI - powstały dwie blastki, niestety nie zostały z nami.

Teraz zbieramy pieniądze na kolejne podejście po wakacjach. Leczę się w krakowskim Parensie. Mam nadzieję, że rząd nie zlikwiduje refundacji leków, bo to by oznaczało dla nas kolejne miesiące czekania :(

Kamilam8, karina76, V., Saramago lubią tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Ja musiałam kupić trzy :/ Nie wiem na ile starczą, ale pewnie na miesiąc...

ja podchodziłam w GynC do ivi i lutinusa brałam 3x2 wiec w sumie zabrałam 3 opakowania plus troche w 13 dni (6tabl. x 13 dni = 69 tabl a w jednym opakowaniu jest 21 szt.)
    pozdr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:57

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
‹‹ 3191 3192 3193 3194 3195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ